Panasonic RP HTF600ES PRO {split from superlux}

Άντε για να ακούσουμε και εντυπώσεις από κανέναν πιο σχετικό :music-smiley-005:

Παιδιά σας ευχαριστώ.

Είμαι ακόμα στην δουλειά και έχω μια μικρή ανάπαυλα οπότε ας γράψω μερικές γραμμές...

Επειδή έχω πάρει μια μικρή γεύση, θα ξεκινήσω ανάποδα...δηλαδή αν κάποιος μου τα έδινε στο χέρι, χωρίς να μου πει πως και τι και πόσο κάνουν, τι γνώμη θα είχα...

Τα ακουστικά έχουν μια ποιοτική αίσθηση, τα πλαστικά φαίνονται να είναι καλά με ψευδαίσθηση αλουμινίου... εδώ αν με ρωτάγατε τιμή θα έλεγα κατηγορίας 80-90 ευρώ, από κατασκευαστική άποψη.

Το καλώδιο είναι ψιλό και σίγουρα μέσα δεν θα έχει OFC αλλά είναι πολύ εύκαμπτο δεν έχει σχεδόν καθόλου βάρος, δεν μοκροφωνίζει καθόλου... οπότε και εδώ καλά είμαστε.

Από άποψη εφαρμογής στο κεφάλι είναι πολύ καλά και παρότι τα φόρεσα για λίγα λεπτά μόνο αντιλαμβάνομαι ότι καλά θα ήταν να ήταν βελούδινα τα μαξιλαράκια. Και έτσι όμως είναι αναπαυτικά είναι, αλλά μάλλον θα ιδρώνουν πολύ μετά από ώρα ιδίως το καλοκαίρι...

Σαν πρώτη ηχητική επαφή μαζί τους θεωρώ ότι είναι ευχάριστα, αλλά δεν έχουν λεπτομέρεια, όπως τα άλλα μου ακουστικά.

Η ηχητική τους χροιά μάλλον μοιάζει με κάποια Sennheiser αλλά έχει και διαφορές.

Είναι μάλλον ζεστά υπό την έννοια ότι δεν έχουν έκταση οι υψηλές, οι μεσαίες είναι μπροστά με μάλλον υπερτονισμένες τις υψηλομεσαίες. Οι χαμηλές δεν είναι τόσο υπερτονισμένες όπως λένε στο headfi...θα έλεγα ότι έχουν έκταση αν και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το πόσο ταχύτητα ή έλεγχο έχουν διότι παίζω από ipod/rockbox/flac... δεν έχω ενισχυτή μαζί μου.

Η στερεοφωνική εικόνα είναι μάλλον στενή, και ο καθορισμός των οργάνων στο χώρο δεν είναι και τόσο ακριβής, αυτό μάλλον επειδή δεν έχουν αρκετή ανάλυση/έκταση στα πρίμα.

Πάντως, σαν πρώτη επαφή είναι ευχάριστα και θεωρώ ότι σαν μουσική αναπαραγωγή ενδιαφέρουσα, αλλά καμιά σχέση με τα ακουστικά που ηγούνται άλλων κατηγοριών... σε σχέση με τα Superlux, έχουν τελείως άλλη προσέγγιση... τα μεν είναι χειρουργικά εργαλεία που με τραχύτητα και ταχύτητα ξεδιπλώνουν την μουσική σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να γίνουν ενοχλητικά χωρίς φίλτρα, με φίλτρα κατά την άποψη μου υπερέχουν με την πιο άμεση και πιο ρεαλιστική παρουσίαση του προγράμματος, αλλά χωρίς την φινέτσα, να το πω έτσι που έχουν τα ακουστικά που ηγούνται την μεσαία κατηγορία... τα Pan δίνουν μια γλυκιά μελωδία που παρότι ευχάριστη δεν εξιχνιάζει την ηχογράφηση... απλά την ωραιοποιεί...

Αρχίζω να αντιλαμβάνομαι, για άρεσε σε όλους...

Αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις, και ναι πριν μου το πείτε ξανά... δεν πιστεύω στα πολύωρα στρωσίματα... παρότι κάτι κάνουν δεν αλλάζουν τον βασικό χαρακτήρα του ακουστικού... γνώμη μου...

Αυτά στο headfi... ότι μετά από 50 ώρες πλήρης μεταμόρφωση... τα ακούω λίγο βερεσέ...

Τώρα δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς giant killer και αηδίες από ακουστικά που κάνουν όσο ένα σουβλακογεύμα με μπύρες για δύο...

Έχουν όμως κάτι που μου αρέσει... και ομολογώ ότι αν δεν τα είχε προτείνει ο optimus με την παραπομπή στο headfi, δεν θα τους έδινα σημασία...

Τα 35 ευρώ χαλάλι λοιπόν... όσοι θέλουν ένα τίμιο ακουστικό με λίγα λεφτά τα προτείνω και εγώ, όχι όμως με την έννοια ότι σκίζουν τον ανταγωνισμό μέχρι 150 ευρώ... αυτά απλά δεν στέκουν.

Ωραια η πρωτη εικονα και παρουσιαση Chris..
Mου αρεσε η ωμη και δικαιη κριτικη σου....
Χωρις ενθουσιασμο αλλα με γνωμονα την εμπειρια σου...
Εαν θες να βαλεις velour πες μου να ψαξω να σου βρω το καταλληλο match..
Tα Pans ειναι ακουστικα για να κανεις ευχαριστες ακροασεις με αρκετα ειδη μουσικης..
Ως εκει ομως,δεν παρεχουν την αναλυτικοτητα ακουστικων τα οποια ειναι διαφορετικης κατηγοριας..
Καλοακουστα και απο εμενα..

Ευχαριστώ παιδιά!

Τώρα που επιτέλους έφτασα σπίτι, έβαλα να ακούσω τα Sennheiser HD650... ήταν σαν να επανήλθαν όλες οι συχνότητες... πράγματι στα Pan σαν να λείπει κάποιο φάσμα των μεσαίων μάλλον το μεσαίο προς χαμηλό φάσμα αυτών, επίσης πράγματι έχουν περισσότερη έκταση στα χαμηλά σε σχέση με τα Sen αλλά μάλλον με θυσία ταχύτητας, αν θεωρηθεί ότι η δεδομένη ταχύτητα των Sen είναι το στανταρντ (καθώς τα Senn HD650, δεν έχουν και το ταχύτερο μπάσο).

Θα τα αφήσω λίγο επάνω στον ενισχυτή (MF M1 Hpa) και θα τα ξεχάσω μια δυό μέρες και μετά θα κάνω ακρόαση για να δω αν βελτιώθηκαν...

A... να συμπληρώσω ότι μου δίνουν μια αίσθηση "κουτίλας" αλλά λίγο...

A... να συμπληρώσω ότι μου δίνουν μια αίσθηση "κουτίλας" αλλά λίγο...

Αυτη η αισθηση κουτιλας που λες,ειναι απο την εμπειρια μου μεχρι τωρα,συνηθισμενο φαινομενο στις οικονομικες υλοποιησεις κλειστου τυπου.

Απ'οτι εχω καταλαβει,θελει λιγο ψαξιμο η κλειστη καμπινα,ο ελεγχος των ανακλασεων κτλ απο τους κατασκευαστες,σε σχεση με τα ανοιχτου τυπου.

Εγω πάντως μιλώντας για κλειστου τυπου ακουστικά, μετά απο μια πολύ μικρή ακρόαση που ειχα με τα Κ271 πολύ θα ήθελα να τα δοκιμάσω λίγο πιο επισταμένα!!

Για καλη υλοποιηση κλειστου τυπου με σοβαρες ηχητικες δυνατοτητες,χωρις να δωσετε μια μικρη περιουσια,να δοκιμασετε οπωσδηποτε και τα shure srh 840.

Ηχος smooth και μουσικος,και ταυτοχρονα με καλη λεπτομερεια,αερα,εικονα και ενεργεια,και με σχεδον μηδαμινη τη χαρακτηριστικη ενοχλητικη χροια/κουτιλα,που συνανταται σε κλειστου τυπου μοντελα,ειδικα σε χαμηλης προς μεσης κατηγοριας τιμης.Ευκολοδηγητα,παιζουν ομορφα και απο το ipod,και αποδιδουν καλα και σε αρκετα ειδη μουσικης.

Τωρα τελευταια δε,μετα απο αρκετη χρηση,το θεμα της ανεσης/εφαρμογης εχει βελτιωθει και αυτο,και ειναι καλα και σε αυτον τον τομεα.Μαλιστα εδω και αρκετες μερες εχω βαλει στην ακρη λιγο τα hd 600,και χρησιμοποιω αυτα και με τον ενισχυτη ακουστικων,με αρκετα θετικες εντυπωσεις.

Σκεφτομαι τωρα αν ανεβω Αθηνα να παω ή να μην παω να δοκιμασω τα 940...μη μου μπουν τιποτα ιδεες...αλλα και να μου μπουν δε παιζει ρευστο...οποτε :D

Όταν ανέβεις Αθήνα στείλε πμ, να βρεθούμε αν δεν συμπέσει με συνάντηση...

Πάντως εχθές που ξανάκουσα λίγο, επιβεβαιώνω ότι λείπει κάποιο φάσμα συχνοτήτων... το πιάνο ακούγεται ισχνό και ψεύτικο, κάτι που μου λέει ότι είναι υποτονικές οι μεσοχαμηλές, κουτίλα υπάρχει σίγουρα αλλά σε μικρό βαθμό...η φωνές δεν έχουν όλες τις χροιές που ακούω με τα άλλα μου ακουστικά...

Απορώ πως στο headfi, το μεγάλο νήμα έχει επικεφαλίδα ότι τάχα μου είναι πιο fun από HD650... μάλλον οι πιτσιρικάδες εκεί ακούσανε μοναχά beat ή rock, ή ότι δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο μέτρο σύγκρισης.

Επίσης το μπάσο δεν με έχε πείσει ότι είναι γρήγορο όπως λένε... ούτε είναι τύπου subwoofer...επίσης δεν βλέπω ότι το στρώσιμο τα μεταμορφώνει...

Οι ακροάσεις μου είναι με Win7, Foobar, Wasapi, coaxial, MFM1 DAC, MFM1 HPA... μόνο Flac.

Έχει κάτι να προσθέσει κανείς από τους υπολοίπους? μήπως καμιά διαφωνία? εγώ πάντως έτσι τα ακούω...θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε και άλλες απόψεις.

Απάντηση: Re: Panasonic RP HTF600ES PRO {split from superlux}

Έχει κάτι να προσθέσει κανείς από τους υπολοίπους? μήπως καμιά διαφωνία? εγώ πάντως έτσι τα ακούω...θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε και άλλες απόψεις.

Για να υπάρχει διαφωνία και εποικοδομητικός διάλογος, θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια δεδομένα στάνταρντ για σύγκριση, π.χ. σύγκριση με ίδια ακουστικά. Από την στιγμή που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από την δική μου πλευρά, δεν μπορώ να εκφέρω μια εμπεριστατωμένη γνώμη. Άσε δε, που τα ακούσματα μου είναι λίγα και φτωχά. :bigcry:

Όπως έχω αναφέρει είδη, μου αρέσει το μπάσο τους, αλλά δεν μπορώ να κρίνω την ταχύτητά του..... Οι φωνές μου ακούγονται καλές, γλυκές, αλλά δεν ξέρω αν τους λείπουν συχνότητες. Μου αρέσει το συνολικό άκουσμα που είναι γλυκό αλλά έχω την εντύπωση ότι κάτι λείπει από τα πρίμα και από λεπτομέρεια. Αλλά αυτό είναι και γνώρισμα της prodigy cube που έχω τα ακουστικά συνδεδεμένα, οπότε δεν ξέρω πιο από τα δύο φταίει.

Τα θεωρώ επίσης αρκετά ξεκούραστα (ηχητικά) γιατί γενικά υποφέρω από ηχεία ή ακουστικά με έντονα πρίμα. Με κουράζουν και με πιάνει πονοκέφαλος.

Για την ιστορία οι ακροάσεις μου είναι με Win 7, Foobar, Wasapi, prodigy cube και αρχεία στην πλειοψηφία flac.

Φίλε kobien, το σημαντικότερο όλων είναι ότι σου αρέσουν και απολαμβάνεις την μουσική σου... άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο...

Κατά τα άλλα συμφωνούμε ότι δεν έχουν έκταση ψηλά, και ότι υπολείπονται σε λεπτομέρεια... αλλά και επίσης στο ότι δεν κουράζουν και έχουν ένα ευχάριστο γενικά άκουσμα...

-bye-

Όταν ανέβεις Αθήνα στείλε πμ, να βρεθούμε αν δεν συμπέσει με συνάντηση...

Αν κανονιστει η συναντηση θα ανεβω τοτε,αν οπως ξαναειπα στο αλλο νημα,ειναι εφικτο για μενα οικονομικως και δε τυχει αλλο απροοπτο :smile:

Παντως επειδη καποια ακουσματα οσον αφορα τα μηχανηματα και τα ακουστικα που εχεις,φαινεται να ειναι λιγο παρομοια με τα δικα μου,διαβαζω με ενδιαφερον τα σχολια σου για τα panasonic.

Καποια παραδειγματα μουσικης που χρησιμοποιεις για να τεσταρεις ας πουμε μηχανηματα και ακουστικα?

Ακούω κυρίως κλασσική μουσική και ακουστική jazz με φωνές και όργανα ακουστικά. Αυτό είναι το κριτήριο μου, έχω πει τις απόψεις μου περί του θέματος σε άλλες ενότητες και υπήρχαν διαφωνίες... από κει και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε...

Φυσικά ακούω και άλλα είδη μουσικής, αλλά τα παραπάνω τα χρησιμοποιώ για να κάνω συγκρίσεις... τα περί συχνοτήτων που λέω, είναι περίεργο αλλά τα τρία άλλα μου ακουστικά (Superlux, Senn, AKG) δεν έχουν κενά στην μπάντα συχνοτήτων, απλά έχουν πως να το πω, άλλη ισοστάθμιση, αλλά δεν έχουν μειωμένες συχνότητες παρά μόνο στα άκρα παρουσιάζουν όμως διαφορές στην στερεοφωνική εικόνα και στην ανάλυση.

Ο τρόπος που ακούμε είναι σίγουρα διαφορετικός (προτίμηση/πιο ζεστό/ πιο πριμάτο), αλλά τις διαφορές της "ισοστάθμιση" ή "έλλειψη" συχνοτήτων πρέπει να τις ακούμε όλοι με παρόμοιο τρόπο εξαιρούνται οι περιπτώσεις βαρηκοΐας φυσικά.

Παράδειγμα μουσικής που άκουσα απόψε (από πικάπ όμως χαλαρώνοντας και χαζεύοντας στα φόρουμ, τακτοποιώντας e-mail κλπ):

Camel Nude
Rachmaninoff Klavierkonzert Nr.3 Rafael Orozco/ Edo de Waart
Brahms Piano Concerto No2 Giles/Berlin/Jochum
Haydn Mariazeller Messe/ Kleine Orgelmesse Academy of stMartin-in-the-Fields
Borodin Klavierkwintet C mineur/ Haydn Quartet Bflat
Barbara Streisand One Voice
The George Benson Collection
Kurt Weill Lost in the Skies (the music of Kurt Weill)

Ναι... ακούω πολύ μουσική...

-bye-

Φίλε kobien, το σημαντικότερο όλων είναι ότι σου αρέσουν και απολαμβάνεις την μουσική σου... άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο...

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου! Το σημαντικότερο όλων είναι να απολαμβάνουμε την μουσική μας με τα μέσα που έχουμε. Θεωρώ τα Pan τίμια και πολύ καλά για τα λεφτά τους, τουλάχιστον για τα δικά μου υποκειμενικά γούστα!

Περιμένω και άλλες απόψεις!!!

Κώστας -bye-

Η κλασσικη μουσικη και η jazz απαιτει ακουστικα τα οποια ειναι ανοιχτου η ημιανοιχτου τυπου γιατι αυτα προσδιδουν περισσοτερο αερα,ευρεια αισθηση σκηνης και φυσικοτητα στα ακουσματα τετοιου στυλ..
Μην περιμενεις Chris το Panasonic να ανταπεξελθει στα συγκεκριμενα τεστ που του κανεις γιατι απλα δεν προοριζεται για τετοια ακουσματα..
Τα HD650 και τα Pans ειναι ακουστικα τελειως διαφορετικης φιλοσοφιας,κατασκευης και ακουστικης..
Αυτοι στο Head.fi που χαρακτηρισαν τα Pans πιο fun απο τα Senns ειναι γιατι τα Senns ειναι αργα και βαρετα ακουστικα για ακροαση με καποια συγκεκριμενα ειδη μουσικης..
Προφανως βρηκαν τα Pans πιο δραστηρια και ''ζωντανα''..
Μην πιανομαστε απο κατι τετοιες κουβεντες,δεν τιθεται θεμα συγκρισης των παραπανω...
Πρωτον γιατι ειναι διαφορετικου τυπου και δευτερον γιατι μιλαμε για αλλο βεληνεκες ακουστικου..
Εδω ειμαστε για να συγκρινουμε τα Pans με αλλα ακουστικα ιδιου τυπου και κατηγοριας μεχρι 150 ευρωπουλων...

Optimus, δεν συμφωνώ μαζί σου, διότι ο σκοπός όλων των ακουστικών ή ηχείων είναι να αναπαράγουν μουσική ... ΗΧΟ... άρα κατά συνέπεια πρέπει να αναπαράγουν την μπάντα συχνοτήτων αν όχι flat με κάποια ισοστάθμιση.

Αυτό έχει να κάνει με με την κατασκευή του ακουστικού από όλες τις παραμέτρους που την διέπουν.

Εγώ κάνοντας τα δικά μου τεστ, με τα δικά μου αυτιά, χωρίς να ακούω σαχλαμάρες του headfi, διαπιστώνω ότι τα ακουστικά αυτά δεν αναπαράγουν σωστά όλο το φάσμα... αυτό, είναι κάτι που μπορεί να το ακούσει οποιοσδήποτε αν κάνει μια ΑΒ δοκιμή, με κάποια ακουστικά ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

Ακουστικά ΑΝΑΦΟΡΑΣ δεν είναι οποιοδήποτε ακουστικό κάποιας κατηγορίας... είναι ΣΥΓΚΡΚΙΜΕΝΑ ακουστικά τα οποία είναι αποδεκτά και συγκρινόμενα για χρόνια από πολλούς οι οποίοι συμφωνούν για αρκετά χαρακτηριστικά των ακουστικών αυτών.

Πιστεύεις να μην έχω ακούσει ακουστικά κλειστού τύπου? και δεν ξέρω πως ακούγονται? ή ότι δεν έχω και δεν ακούω μουσική Rock ή Pop?????

Και συν τοις άλλοις δεν τα έχεις ακούσει καν...απλά βασίζεσαι στο τι λένε στο headfi...

Για να μην μακρηγορώ...

καλά είναι για 35 ευρώ... έχω ακούσει τα απίστευτα σκουπίδια που πουλάνε σε αυτή την τιμή, και πράγματι τα Pan είναι αξιοπρεπέστατα, αλλά για όνομα, μην προσπαθούμε να δια δίδουμε ότι το κάθε είδος μουσικής θέλει το δικό του μέσο αναπαραγωγής.

Εγώ έκανα την κίνηση τα αγόρασα, τα τεστάρισα, σας έγραψα πραγματικό review... μεταφέροντας τις ΔΙΚΕΣ μου απόψεις... δεν έχω κάτι άλλο να πω...

Α! αν κάποιος τα θέλει είναι προς πώληση...-bye-