Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.
Πως αλλάζουν οι καιροί...
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
Πως αλλάζουν οι καιροί...
Άντε τώρα να κουβαλάς 42 φακούς στο βουνό!![]()
Επίσης, οι non native φακοί ,Leica και sigma θα υποστηρίζουν DFD? Γιατί χωρίς αυτό ξέρεις τι συμβαινει στην εστίαση....
Και όπως πολλές φορές κάνουμε , ξεχνάμε το βασικό... Τους φακούς!
Να θυμισω ότι όταν βγήκε η σονυ, και για πολύ καιρό της προσαπταμε συνεχως το θέμα των φακών, της πληρότητας και των τιμών.
Τώρα με τη panasonic τη προτείνουμε άνετα, με φακούς μεγαλύτερης αξίας, βάρους και όγκου.
Αντε και πήρες την s1 με τον κιτ... 3500.
Και μετά;
πρέπει κάποιος να περιμένει 1 2 χρονια να βγουν κάποιοι με λογικές τιμές και που να καλύπτουν κάποιες βασικές ανάγκες.
Σε 1 2 χρονια ισως το σκεφτόμουνα, λέμε τώρα.... Αλλα αυτή τη στιγμή με τίποτα.
Λογικό να υπάρχει μια συμπάθεια στην Panasonic σε όσους από μας είχαμε στενή σχέση με την εταιρεία ως κάτοχοι διαφόρων μηχανών της την τελευταία δεκαετία.
Αλλά καταλαβαίνω τι λες. Βλέπουμε ζωηρό ενδιαφέρον και θετικότητα γενικά από m4/3 χρήστες για τις S1, παρόλο που δεν πρόκειται να μεταβούν οι ίδιοι σε ff. Τις αντιμετωπίζουν σαν δικά τους παιδιά. :smile:
Η δική μου θετική προδιάθεση ενισχύεται και από το γεγονός ότι έχω φακούς Art SA-mount που θα μπορούν να μπουν και στο L-mount με αντάπτορα. Ταυτόχρονα περιμένω και μηχανή με Foveon από τη Sigma με ίδιο mount. Οπότε το ενδιαφέρον μου για το L-mount ενισχύεται και από εκεί.
Για το AF την κράζω μόνιμα βέβαια την Panasonic. Βασικά έχω χάσει κάθε ελπίδα.
Και να πάρω S1, θα έχω μια α6400 από δίπλα για tracking.
Μάλλον αντικειμενικότητα.
Οπαδισμός είναι να βγάζει μία εταιρεία το χειρότερο με διαφορά FF mirrorless σώμα (canon) και εμείς να λέμε το αντίθετο.
Επειδή βγάζει 90 χρόνια μηχανές και έχει εμπειρία. Πλάκα κάνεις;
Η συγκεκριμένες έχουν αχίλλειο πτέρνα το σύστημα εστίασης.
Μόνο εκεί μειονεκτούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Να δούμε πόσο κακό είναι και πόσο θα τους κοστίσει.
Προσωπικά το θεωρώ τεράστιο φάουλ και θα την απέρριπτα από πιθανή αγορά για αυτό το λόγο.
Από οτι μου μετέφερε ο φιλος που ήταν στο event έχουν ριξει πολύ φαιά ουσία στο νέο τυπου HDR αρχείο που είναι εναλλακτικό του RAW,JPEG. Δεν τους εξήγησαν πάντως τι Μπαλαμούτης πέφτει σε αυτό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.