Panasonic S1R, S1, S5 full frame φωτογραφία

New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Από αυτούς τους φακούς Κώστα, ο μισοί είναι Leica και Panasonic Leica ....με αστρονομικές τιμές.

Επίσης, οι non native φακοί ,Leica και sigma θα υποστηρίζουν DFD? Γιατί χωρίς αυτό ξέρεις τι συμβαινει στην εστίαση....

Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Άντε τώρα να κουβαλάς 42 φακούς στο βουνό! :flipout::flipout:

Πειραζει να κλέψω λιγουλάκι και να διαλέξω 42 από τη λίστα, είναι και για βουνό και θάλασσα ...

ΥΣ
φακοί υπάρχουν ή θα υπάρξουν σϋντομα (κατά το λ7 υπάρχουν ......όπως έλεγε μια ψυχή) αλλά λ7 δεν υπάρχουν πια εδώ γύρω :fahne90:, είπαμε FF και φθηνό φοβάμαι πως σε λίγο θα είναι παραμύθι να διηγούμαστε στα παιδιά μας

Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Και όπως πολλές φορές κάνουμε , ξεχνάμε το βασικό... Τους φακούς!

Να θυμισω ότι όταν βγήκε η σονυ, και για πολύ καιρό της προσαπταμε συνεχως το θέμα των φακών, της πληρότητας και των τιμών.

Τώρα με τη panasonic τη προτείνουμε άνετα, με φακούς μεγαλύτερης αξίας, βάρους και όγκου.

Αντε και πήρες την s1 με τον κιτ... 3500.
Και μετά;
πρέπει κάποιος να περιμένει 1 2 χρονια να βγουν κάποιοι με λογικές τιμές και που να καλύπτουν κάποιες βασικές ανάγκες.

Σε 1 2 χρονια ισως το σκεφτόμουνα, λέμε τώρα.... Αλλα αυτή τη στιγμή με τίποτα.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Βασικά αυτό δεν καταλαβαίνω, όταν βγήκε η Sony άλλα και πρόσφατα οι Nikon και Canon FF Mirrorless, οι περισσότεροι εδώ έριχναν το θάψιμο της αρκούδας, και μιλάμε για εταιρίες (ειδικά η Nikon και Canon) Που είναι κολοσσοί στην κατηγορία και με τεράστια εμπειρία σε FF Μηχανές. Ξαφνικά τώρα μας παρουσιάζει μια αμφιλεγόμενη τεράστια μηχανή η Panasonic (που φωτογραφικά είναι ίσως η πιο αδιάφορη εταιρία και αυτό φαίνεται και στις πωλήσεις της), που δεν έχει ξαναβγάλει FF, με υψηλό κόστος φακών, με αμφιλεγόμενη DFD εστίαση και γενικότερα το όλο Project είναι ένα τεράστιο στοίχημα. Και σχεδόν όλοι εδώ την προτείνουμε, ενθουσιαζόμαστε κλπ.....πραγματικά τι ακριβώς συμβαίνει?? Οπαδισμός?? Fans του συστήματός της στο m4/3 και λέμε να ρίξουμε και εδώ ψήφο? Πραγματικά χωρίς υπερβολή δεν μπορώ να το καταλάβω.

Μάλλον αντικειμενικότητα.

Οπαδισμός είναι να βγάζει μία εταιρεία το χειρότερο με διαφορά FF mirrorless σώμα (canon) και εμείς να λέμε το αντίθετο.
Επειδή βγάζει 90 χρόνια μηχανές και έχει εμπειρία. Πλάκα κάνεις;

Οι συγκεκριμένες έχουν αχίλλειο πτέρνα το σύστημα εστίασης.
Μόνο εκεί μειονεκτούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Να δούμε πόσο κακό είναι και πόσο θα τους κοστίσει.
Προσωπικά το θεωρώ τεράστιο φάουλ και θα την απέρριπτα από πιθανή αγορά για αυτό το λόγο.

Last edited by a moderator:

Λογικό να υπάρχει μια συμπάθεια στην Panasonic σε όσους από μας είχαμε στενή σχέση με την εταιρεία ως κάτοχοι διαφόρων μηχανών της την τελευταία δεκαετία.
Αλλά καταλαβαίνω τι λες. Βλέπουμε ζωηρό ενδιαφέρον και θετικότητα γενικά από m4/3 χρήστες για τις S1, παρόλο που δεν πρόκειται να μεταβούν οι ίδιοι σε ff. Τις αντιμετωπίζουν σαν δικά τους παιδιά. :smile:

Η δική μου θετική προδιάθεση ενισχύεται και από το γεγονός ότι έχω φακούς Art SA-mount που θα μπορούν να μπουν και στο L-mount με αντάπτορα. Ταυτόχρονα περιμένω και μηχανή με Foveon από τη Sigma με ίδιο mount. Οπότε το ενδιαφέρον μου για το L-mount ενισχύεται και από εκεί.

Για το AF την κράζω μόνιμα βέβαια την Panasonic. Βασικά έχω χάσει κάθε ελπίδα.
Και να πάρω S1, θα έχω μια α6400 από δίπλα για tracking.

Λογικό να υπάρχει μια συμπάθεια στην Panasonic σε όσους από μας είχαμε στενή σχέση με την εταιρεία ως κάτοχοι διαφόρων μηχανών της την τελευταία δεκαετία.
Αλλά καταλαβαίνω τι λες. Βλέπουμε ζωηρό ενδιαφέρον και θετικότητα γενικά από m4/3 χρήστες για τις S1, παρόλο που δεν πρόκειται να μεταβούν οι ίδιοι σε ff. Τις αντιμετωπίζουν σαν δικά τους παιδιά. :smile:

Η δική μου θετική προδιάθεση ενισχύεται και από το γεγονός ότι έχω φακούς Art SA-mount που θα μπορούν να μπουν και στο L-mount με αντάπτορα. Ταυτόχρονα περιμένω και μηχανή με Foveon από τη Sigma με ίδιο mount. Οπότε το ενδιαφέρον μου για το L-mount ενισχύεται και από εκεί.

Για το AF την κράζω μόνιμα βέβαια την Panasonic. Βασικά έχω χάσει κάθε ελπίδα.
Και να πάρω S1, θα έχω μια α6400 από δίπλα για tracking.

Απόλυτα σωστός!!!

Re: Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Μάλλον αντικειμενικότητα.

Οπαδισμός είναι να βγάζει μία εταιρεία το χειρότερο με διαφορά FF mirrorless σώμα (canon) και εμείς να λέμε το αντίθετο.
Επειδή βγάζει 90 χρόνια μηχανές και έχει εμπειρία. Πλάκα κάνεις;

Η συγκεκριμένες έχουν αχίλλειο πτέρνα το σύστημα εστίασης.
Μόνο εκεί μειονεκτούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Να δούμε πόσο κακό είναι και πόσο θα τους κοστίσει.
Προσωπικά το θεωρώ τεράστιο φάουλ και θα την απέρριπτα από πιθανή αγορά για αυτό το λόγο.

Για να βγάζει η Canon 90 χρόνια μηχανές και να είναι ακόμα και σήμερα με τον κατακλυσμό σε Mirrorless πρώτη και με διαφορά σε μερίδια αγοράς, ε πίστεψέ με κάτι κάνει σωστά!!! Τέλος πάντων δεν έχω την ίδια άποψη και το ''αντικειμενικότητα'' δεν μου λέει τίποτα, την προσωπική μας γνώμη και άποψη όλοι μας την βαφτίζουμε αντικειμενικότητα. Αν το θέτεις έτσι και για μένα το σύστημα της Panasonic στο FF ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δείχνει αρχικά το χειρότερο και με το πιο αβέβαιο μέλλον από όλα τα συστήματα FF της αγοράς. Θες επιχειρήματα?

1) τεράστιο σε όγκο βάρος χωρίς λόγο (πιο βαριά η μηχανή από την Nikon D850!!!! Κατόρθωμα αυτό από μόνο του).
2) Πανάκριβο σε σημείο γελοιότητας (κυρίως οι φακοί)
3) καμία εμπειρία στον χώρο του FF
4) καμία προίκα φακών όπως π.χ. έχουν οι Canon και Nikon από τις FF Dslr τους
5) Το παρελθόν της Panasonic στο m4/3, compact κλπ. δείχνει ότι μάλλον η Panasonic ''σπάει'' πλάκα σε αυτές της κατηγορίες παρά το παίρνει σοβαρά.
6) Contrst μόνο εστίαση την στιγμή που μέχρι και η Pentax (ναι η Pentax!!) έχει βάλει υβριδική εστίαση
7) Μπλέξιμο με 2 συστήματα (m4/3 Και FF) πράγμα που έχει αποδειχτεί πολλάκις ότι 2 καρπούζια δεν χωράνε κάτω από την ίδια μασχάλη, κάποιο από τα 2 συστήματα θα αμεληθεί σε ένα σημείο σε βάθος χρόνου και κάνοντας μια πρόβλεψη θα έλεγα ότι αυτό δεν θα είναι το m4/3.)

Γνώμη μου φυσικά που είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ....θα τα δούμε και με τις πωλήσεις, γιατί αν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο τα αναφέρεται τότε θα σαρώσει στην αγορά των FF mirrorless.

Υ.Γ. Και κάτι άσχετο που δεν αφορά μόνο την Panasonic, ας κοιτάξουν όλοι αυτοί οι ''σφαιριστές'' του θρόνου να στρώσουν λίγο τα μενού τους και να μην μπλέκουν τον κόσμο με ατελείωτες και ανούσιες ρυθμίσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Η απλότητα και η αμεσότητα πάντα είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας.

Πολλή βιασύνη έπεσε ρε παιδιά, ας περιμένουμε να κυκλοφορήσει και να βγούν τα πρώτα σωστά δείγματα.
Χαρακτηριστικό μας είναι να προκρίνουμε τα πάντα πριν την ώρα τους.
27 σελίδες για μια μηχανή που δεν έχει βγει στην αγορά ακόμη.....

Αυτά που γράφεις είναι η γνώμη σου.

Αντικειμενικοί και απόλυτοι είναι οι αριθμοί.
Τους βάζεις κάτω και τους συγκρίνεις.

Η μηχανή τώρα ανακοινώθηκε και μέχρι πριν λίγες ώρες αυτά συγκρίναμε, αριθμούς.
Άλλο που κάποιοι έχουν μια τάση απαξίωσης και μη ρεαλιστικές προσδοκίες.
Αυτά είναι προσωπικές απόψεις και προφανώς δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε τους αριθμούς ούτε τα γεγονότα.

Μία μηχανή και κατ' επέκταση ένα σύστημα δεν είναι μόνο αριθμοί όμως.
Ασφαλή άποψη για την απόδοση της μηχανής δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα.
Πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα πρώτα. Λογικό δεν είναι;

Σου απαντώ λοιπόν για να βγει ένα σωστό συμπέρασμα:

1) Υποκειμενικό.
2) Υπερβολές. Δες τις τιμές των ανταγωνιστών. Το σώμα προσφέρει τα πάντα και είναι ποιοτικά καλύτερο από τα υπόλοιπα. Οι φακοί είναι ακριβοί, ξέρουμε αν το αξίζουν;
3) Άσχετο, δεν έφτιαχνε και παντόφλες πριν. Είδαμε και την κάνον με την εμπειρία της..
4) Οι φακοί θα γίνουν άμεσα το δυνατό όπλο του συστήματος. Τα έχει γράψει και ο Κώστας πολλές φορές παραπάνω. Προίκα υπάρχει από Leica. Έχεις κανένα σπίτι να πουλήσεις;
5) Δεν σπάει καμία πλάκα, τα μεγάλα μοντέλα είναι κορυφαία σε αποδόσεις και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στο χώρο του βίντεο.
6) Φαουλάρα. Αντικειμενικά. Πάσχει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αν δεν δούμε κάποιο θαύμα τις επόμενες μέρες στα διάφορα τεστ, έχει υποπέσει στο ίδιο λάθος που έκανε και στο παρελθόν.
7) Άσχετο. Υποκειμενικό. Αν αρχίσουμε τις παροιμίες για να αποδείξουμε κάτι, δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα.

Που διαφωνούμε; Αντικειμενικά! :silly:

Οι σπόντες για οπαδισμούς καλό είναι να εκλείψουν, ειμαστε στην τεχνική κατηγορία και οσοι συμμετέχουμε στα νήματα κρίνουμε με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά και μόνο.
Μέχρι προχθές ούτε πλήρη specs δεν είχαμε και υπήρχε ένας αρνητισμός άνευ προηγούμενου. Τώρα που ανακοινώθηκαν τα specs και είναι σε απόλυτους αριθμούς τα κορυφαία σχεδόν σε όλους τους τομείς αλλάξαμε ρότα και πρέπει να μάθουμε να τα διαβάζουμε μόνο σε γραμμάρια και ευρώ. Δεν νομίζω κανείς μελλοντικός αγοραστής FF να περιμένει να συμβεί θαύμα και οι φακοί να μικρύνουν και να φθηνήνουν επειδή έφυγε ο καθρέπτης. Ίσα ίσα που το μέλλον οδηγεί σε ακριβότερα οπτικά μιας και αυτά πρέπει να υποστηρίξουν όχι μόνο το σημερινά σώματα με τις αναλύσεις τους αλλά και τα μελλοντικά σε 10 χρόνια από τώρα.
Επίσης το να βγάζει ο καθένας μας δικό του αυθαίρετο τιμοκατάλογο χωρίς να λαμβάνει υπόψην την συνολική αλλά και την επιμέρους απόδοση σε διάφορους τομείς, δεν την θεωρώ υπεύθυνη αξιολόγηση. Γιαυτο θα δείτε σε ολα τα σοβαρά review επιμέρους βαθμολογίες και μάλιστα με συντελεστή βαρύτητας. Και στο τέλος προσπάθεια να μπει στη ζυγαριά η τιμή του προϊόντος και σύγκριση του με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα ώστε να καταλήξει κάπου ο πιθανός αγοραστής. Ας περιμένουμε να δούμε λοιπόν την αποδόση του κάθε μοντέλου τόσο από review όσο και από τους μελλοντικούς χρήστες όταν αρχισει η μηχανή να παραδίδεται και μετά βγάζουμε πιο ασφαλή και χρήσιμα συμπεράσματα.

για τα αρνητικά σχόλια και κρίσεις στις Z και R να θυμηθούμε οτι όλοι μας αιτιολόγησαμε τυχόν ελλείψεις της πρώτης γενιάς στο γεγονός ότι έχουν να προστατέψουν τις DSLR τους. Αν μάλιστα αναφερθώ στην δικη μου άποψη όταν έπιασα όλες τις μηχανές την ίδια ημέρα στην έκθεση δεν δίστασα και έγραψα πολλά θετικά για την Ζ6 παρότι δεν πρόκειται να αγοράσω FF σύστημα.

Re: Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

“I’m here to cr@p on your dreams” :flipout:

https://www.youtube.com/watch?v=dGFSxbLxnFQ

Καλά κρασιά, από το 8:00 ξεκινάει το θάψιμο για το AF στο βίντεο και στο τέλος καταλήγει ότι για βίντεο χρησιμοποιείται καλύτερα MF. :SFGSFGSF: Well done Panasonic.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πούμε κάτι άλλο, το λέγαμε ότι με το DFD δεν πας πουθενά...next one please....:drummer:

Από οτι μου μετέφερε ο φιλος που ήταν στο event έχουν ριξει πολύ φαιά ουσία στο νέο τυπου HDR αρχείο που είναι εναλλακτικό του RAW,JPEG. Δεν τους εξήγησαν πάντως τι Μπαλαμούτης πέφτει σε αυτό.

Kαι στο Dpreview με μεγάλα γράμματα Panasonic is the first brand to produce 10-bit still images that can be played back on HDR TVs

Να δούμε βέβαια πως είναι η υλοποίηση (διότι η όλη ιστορία με τις HDR είναι λίγο αχταρμάς) .. αλλά είναι πολύ σημαντικό κατα την γνώμη μου .. και άργησε και πολύ.
Επιτέλους να ξεφύγουμε απο τα 8μπιτα jpeg sRGB

Δεν είναι μόνο για τις HDR οθόνες χρήσιμο ...
- κατ'αρχήν είναι το σωστό βήμα για την εννοποίηση των προδιαγραφών βίντεο και εικόνας.
- Είναι 10bit και μάλιστα με πιο ψαγμένη "gamma" που μοιράζει καλύτερα την πυκνότητα εκεί που χρειάζεται .. δηλ. τα αρχεία αυτά θα αντέχουν σε πες 5Χ πιο δυνατή επεξεργασία (4Χ λόγω 10 vs 8bit και πές 1,25Χ απο την καλύτερη gamma).

Υπόψιν οτι με 10bit υπολογίζεται να αναπαριστούν επαρκώς δυναμική περιοχή 14στοπ διότι είναι πολύ πυκνή η κατανομή τιμών στα σκοτεινά (όπως και τα 8bit "gamma sRGB" μπορούν να αναπαραστήσουν 11bit .. αλλά όχι επαρκώς ..)

Αν μάλιστα εφαρμόσουν και unbounted process δηλ να μην κλιπάρουν μαύρα - λευκά αλλά να αφήσουν λίγο περιθώριο για ύπαρξη πληροφορίας "below black" & "above white" λύνονται και άλλα προβλήματα (π.χ. με το WB)