Panasonic S1R, S1, S5 full frame φωτογραφία

Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

1/320 flash sync

Νέα μπαταρία 3050mAh, 23Wh

Το EVF επιβαρύνει με κατανάλωση όσο και σε άλλες μηχανές (αντί 400 καρέ μέσω οθόνης, 380 μέσω EVF).

Απάντηση: Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

H μεγάλη δείχνει τούμπανο, μικρές διαφορες στις ριπές (μόλις 1fps), έχει mode 8kphoto 6464x4320(HLG PHOTO, hires που δίνει απίστευτο αρχείο σε ανάλυση 16736x11168(XL) (High Resolution Mode, RAW file., η ευαισθησία της για εστίαση πάει μέχρι -6EV (η μικρή μέχρι 0 EV) , και το ηλεκτρονικό κλείστρο ανεβαίνει στα 1/16000 ταχύτητα κλείστρου. Αυτά από φωτό για βίντεο ας γράψουν οι ειδικοί. Καλά τα υπόλοιπα καλούδια που υπάρχουν στο m43 δεν τα γράφω , post focus, focus stacking κλπ. είναι ενσωματωμένα και στις δυο.

Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

8K δεν είδα κάπου...
Και η πάνω οθόνη κλασσική παλαιού τύπου LCD αντί oled με μαυρο φόντο/ λευκές ενδέιξεις...

8k photo (5760x4320(HLG PHOTO, 8K-Res.) στην μεγάλη S1R, η οθόνη επάνω μου δείχνει ίδια με τις G9 που είναι ευανάγνωστη ακόμη και από εμένα που έχουν σοβαρό θέμα τα ματιά μου, μην σε μπέρδευει η φωτό που έβαλα , η S1 έχει ανοιχτό τον νυχτερινό φωτισμό (που είναι ρυθμιζόμενος 2 βαθμίδων ελαφρύς απαλός και πιο έντονος πορτοκαλί).

Re: Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

8K δεν είδα κάπου...
Και η πάνω οθόνη κλασσική παλαιού τύπου LCD αντί oled με μαυρο φόντο/ λευκές ενδέιξεις...

Αν και η oled με μαυρο φοντο δειχνει πιο σεξυ στα δικα μου ματια η παλιομοδιτικη λευκη οθονη με σκουρους χαρακτηρες με δυνατοτητα backlit φυσικα ειναι πιο ευκρινης και ξεκουραστη.

backlit σε σκοτάδι θέλει κανείς φωτεινές ενδείξεις σε σκούρο φόντο και όχι ενα πάνελ να εκπέμπει φως και να προσαπαθείς να διακρίνεις χαρακτήρες...

πολυ ανωτερη η oled σε σχεδη με την παραδοσιακη

Aσε μας και εσυ ρε Ζ6owner :ADFADF1:

Εδω μιλαμε οι γεροι που δεν βλεπουμε δεν μιλανε τα νιατα σαν του λογου σου.

Τεράστιες πάντως....βάρος 1.020 γρ. έτσι για παράδειγμα η FF Nikon D850 έχει βάρος 1.005 γρ. (με μπαταρία και κάρτα μνήμης και οι 2)...να πω την αλήθεια δεν το περίμενα ότι θα φτάναμε σε σημείο Mirrorless μηχανή να είναι στα ίδια πλαίσια σε όγκο και βάρος με Dslr.

Εδώ σε σχέση με Sony A7R που μοιάζει μινιατούρα μπροστά της. Μηχανές καθαρά για επαγγελματίες.

Panasonic-Lumix-S1R-vs-a7RIII.jpeg

φτασαμε παλι στο ιδιο σημειο... κριμα.

Ελπιζω η sony να καταφερει να διατηρησει τα μικρα σωματα.

Αυτό ελπίζω και εγώ.
Προσωπικά πάντως δεν έχω θέμα με τα μεγάλα σώματα άλλα έως ένα σημείο, αυτό εδώ ξεφεύγει και πολύ μάλιστα από τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον.

Υ.Γ. και θεωρούσα την Panasonic G9 μεγάλη!!!χαχα

εγω πηγα σε Mirroless κυριως γι αυτο το λογο...μεγεθος και βαρος.

Υπαρχει τουλαχιστον η fuji προς το παρον και οι sony μεχρι τωρα!

εγω πηγα σε Mirroless κυριως γι αυτο το λογο...μεγεθος και βαρος.

Υπαρχει τουλαχιστον η fuji προς το παρον και οι sony μεχρι τωρα!

Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, αλλιώς μια χαρά ήμουν με τις Nikon μου (Nikon D7200) η τελευταία που είχα, αν και γλυκοκοιτάζω που και που την Nikon D7500...χαχα

Τεράστιες πάντως....βάρος 1.020 γρ. έτσι για παράδειγμα η FF Nikon D850 έχει βάρος 1.005 γρ. (με μπαταρία και κάρτα μνήμης και οι 2)...να πω την αλήθεια δεν το περίμενα ότι θα φτάναμε σε σημείο Mirrorless μηχανή να είναι στα ίδια πλαίσια σε όγκο και βάρος με Dslr.

Εδώ σε σχέση με Sony A7R που μοιάζει μινιατούρα μπροστά της. Μηχανές καθαρά για επαγγελματίες.

Αν ρωτησεις εμενα που ειμαι χερουκλας παντως ή τον Billy θα σου πουμε οτι εμεις αυτο ακριβως θελαμε. Ειχαμε προβλημα με τα μπιζουδακια.

Μιλάμε για θηρίο όχι αστεία!!

Υ.Γ. Από εμφάνιση πάντως από επάνω έτσι όπως τις βλέπω μου αρέσει σαν σώμα περισσότερο της canon, μετά της Nikon, στην συνέχεια της Panasonic και τελευταία την Sony. Οχι ότι παίζει κανένα ρόλο αυτό άλλα έτσι κουβέντα να γίνεται!!

Y.Γ. Απίστευτο πάντως πιο μεγάλο το σετ panasonic s1+24-105f4 από το Nikon D850 + 24-120f4....το ζήσαμε και αυτό, μια Mirrorless να είναι πιο μεγάλη σαν σετ από μια μεγάλη ναυαρχίδα DSLR.
2RwY3K3

http://j.mp/2RwY3K3

Απάντηση: Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Από οτι μου μετέφερε ο φιλος που ήταν στο event έχουν ριξει πολύ φαιά ουσία στο νέο τυπου HDR αρχείο που είναι εναλλακτικό του RAW,JPEG. Δεν τους εξήγησαν πάντως τι μπαλαμούτι πέφτει σε αυτό.
Από 50αρηδες υπάρχουν 10 κομμάτια απλωμένα στο τραπέζι και άπειρες μηχανές. Περίμεναν παρουσίαση και αναλυση χαρακτηριστικών και τους έδωσαν έτοιμες μηχανές να δουν και να τεστάρουν σε στούντιο και έξω.

Last edited: