Panasonic S1R, S1, S5 full frame φωτογραφία

Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Δεν αποκλείεται να το δούμε και στην S1, αλλά και η nikon ΘΑ το δώσει με +700 , όπως είπαμε.

Για τη Νίκον δεν έχω να γράψω κάτι κακό, μηχανάρα είναι και με την πρώτη προσπάθεια κιόλας.
Μήπως θυμάσαι τι έγραφες όταν βγήκε;

Απλά η S1 την προσπέρασε στα νούμερα.
Στην πράξη θα δούμε τι θα κάνει.

New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Όταν η ανύπαρκτη στο βίντεο Fuji και Nikon δίνουν τόσα , ΝΑΙ, περίμενα πολύ περισσότερα από τη Panasonic.
Να κάνει τη διαφορά ρε αδελφέ....

Τη Panasonic, όπως και τη Sony, τη κρίνω αυστηρά στο θέμα του βίντεο, γιατί υποτίθεται ότι εκεί στοχεύουν κυρίως κι έχουν ένα παρελθόν κυρίως σ αυτο τομέα.

Εκεί ωφειλουν να διαπρέψουν , έστω και με κόστος στον εσωτερικό τους ανταγωνισμό.

Η Sony όπως είχα πει, περιμένει τον ανταγωνισμό για να δει τι θα προσθέσει στην επερχόμενη a7000 kai a7s iii.
Αν δε το κάνει , αυτή θα χάσει μακροπρόθεσμα...κι εμείς φυσικά .

Την έκανε! FF είναι! Αν δεν το βλέπεις είσαι αχόρταγος! :silly:

Η Fuji ανύπαρκτη στο βίντεο;;; Όχι πια! Μάλλον κορυφή, προς το παρόν.
Αυτή κι αν αξίζει συγχαρητήρια.

Ανύπαρκτη αυτή τη στιγμή είναι η canon.

Αυτό λέω, ότι μέχρι τώρα η Fuji ήταν ανύπαρκτη...και δες τι έκανε!

Και η Nikon, που σωστά την έκραζα αρχικά, τολμησε να κάνει το επόμενο βήμα.

Άρα, από τη Panasonic περίμενα το κάτι παραπάνω, κι αυτό δεν είναι απλά να μου δώσει 4κ 60p.

Τεσπα, έχουμε διαφορετική άποψη, δε πειράζει...αλλωστε είναι πολύ εκτός budget για μένα.

Καλά, το εκτός budget είναι άλλο θέμα. Κουβέντα κάνουμε.

Ναι, αλλά η Νικον δεν έχει να προστατέψει κάτι.

Η Πάνυ έχει. Και μου φαίνεται ότι δίνει παραπάνω απ' όσα θα μπορούσε.
Ας πούμε, θα μπορούσε να κάτσει στα αυγά της και να μην δώσει 10bit. Τα 50p φτάνουν, θα έλεγε κάποιος.

Η Sony το έχει κάνει επάγγελμα. Για κάθε χαρακτηριστικό, άλλο μοντέλο. Θες 50p παίρνεις την Χ, θες καλό evf παίρνεις την Υ, θες καλή οθόνη παίρνεις την Ζ κ.ο.κ.
Τα θες όλα μαζί; Περίμενε καμιά δεκαριά χρόνια και πάλι κάτι θα λείπει...:smash:
Τόσα χρόνια έπαιζε μόνη της. Τώρα να δούμε. Τι θα βάλει στην s3 όταν βγει επιτέλους.
Ανταγωνισμός!

Άμα θες 4Κ50p RAW και ό,τι codec τραβάει η όρεξή σου, την ξέρεις τη λύση!

Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Για υβριδική που συζητάμε, όχι...δεν υπάρχει κάτι.
Και με μεγάλο σχετικά αισθητήρα.

Η bm 4κ είναι καλή, αλλά πολύ λίγη για μένα, χωρίς ibis, χωρίς caf, μικρό αισθητήρα κλπ...

Τεσπα, καλοδεχούμενη η Panasonic προφανώς, μόνο καλό θα κάνει στον ανταγωνισμό, θα πιέσει αρκετά τη Sony.

Τι να κάνουμε, έτσι είναι τα πράγματα.
Η μηχανή που "ζητάς" δεν υπάρχει.
Το πιο κοντινό σε αυτό είναι μάλλον η S1.

Το ερώτημα είναι αν πραγματικά δεν υπάρχει η μηχανή για να κάνουμε αυτό που θέλουμε ή απλά μας πιάνει μανία για το τέλειο μηχάνημα και χάνουμε την ουσία.
Μάλλον το δεύτερο. Γιατί, κακά τα ψέματα, πάντα κάτι θα λείπει. Η απληστία μας δεν τελειώνει ποτέ. Μήπως να κάνουμε και κανέναν συμβιβασμό;

Προσωπικά έχω μείνει αρκετό καιρό χωρίς μηχανή περιμένοντας να βγει η τέλεια μηχανή για τα γούστα μου.
Ακόμη δεν βγήκε. Κι αν ποτέ βγει δεν θα μου φτάνουν τα λεφτά για να την πάρω. :bang:
Το αποτέλεσμα είναι να χάσω ένα κάρο φωτογραφίες και βίντεο που θα μπορούσα να έχω τραβήξει.
Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, αλλά στην ουσία δεν υπάρχει λόγος.
Μόνο ότι δεν έχω μηχανή. :p

Απάντηση: Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Nikon , Canon και Panasonic έχουν ριξει στην αγορά τις νέες υβριδικές προτάσεις τους. Η SONY τις είχε ήδη και σύντομα θα βγάλει και αντικαταστάτες. Την Fuji XT3 θα έλεγα αρχικά στην άμεση σύγκριση να την άφηναμε απέξω πρώτον λόγω crop αισθητήρα και δεύτερον λόγω έλλειψης IBIS. Τα προϊόντα σωστό είναι να κρίνονται συνολικά ως υβριδικές προτάσεις και όχι όπως συμφέρει το καθένα μας ανάλογα τι τον ενδιαφέρει. Αυτό δίνει λάθος εντυπώσεις και σε αυτούς που μας διαβάζουν. Αν στο τέλος φτάνει να πει κανεις π.χ. οτι η S1 είναι χάλια μηχανή γιατί δίνει τα πάντα που δίνουν τα ανταγωνιστικά FF μοντέλα αλλά είναι πιο ακριβή ως πακέτο είναι τελειως διαφορετικό από το να να συγκρίνουμε μεμονωμένα χαρακτηριστικά π.χ. το EVF ή μόνο ριπές ή μόνο specs του βίντεο και να κρίνουμε από αυτό συνολικά το προϊόν.

Αμέσως αμέσως αν πάμε στην άμεση σύγκριση specs με των νέων υβριδικών προτάσεων ως συνολο και τικαρουμε ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά (ακόμη και το dpreview το έβαλε στα βασικά πλέον) που είναι το Ibis, αφαιρούμε και τα δυο μοντέλα της Canon (υπάρχουν φυσικά και άλλες διαφορές) Aν τικάρουμε το hires νομίζω πως αφαιρούμε και τα δυο μοντέλα της Nikon. Και μένει ως σύγκριση οι δυο 2 Panasonic με τις 2 SONY (α7RIIi, a7III . Και εδώ το απλό S1 μοντέλο της Πανυ δίνει λογικα hires (θα μάθουμε σύντομα), έχει καλυτερο EVF, καλυτερο βίντεο από την a7 IIi κλπ. (βάση specs μόνο).

Ας περιμένουμε σήμερα τις πλήρεις ανακοινώσεις και τα review και τα λέμε εφόλης της ύλης.

ΥΣ
η επίσημη κατά CIPA αυτονομία των Canon, Nikon στις 370-380 καρέ είναι επίσης, μόνο η α7ΙΙ έχει μεγαλύτερη αλλά το EVF της δεν έχει καμία σχέση με των άλλων προτάσεων.

Μια σύγκριση της S1 με την μικρή αδερφή της G9 σε διαστασεις βάση specs, εντύπωση μου κάνει σε πόσο άμεςη θεση έχουν βαλει το κουμπί REC στην πλάτη.

panasonic-g9-vs-panasonic-s-1-front-a.jpg

panasonic-g9-vs-panasonic-s-1-rear-a.jpg

panasonic-g9-vs-panasonic-s-1-top-a.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως όσους βλέπω επαγγελματίες σε βίντεο (και το ξαναλέω δεν μιλάω για RED κλπ.) είναι σχεδόν όλοι με Sony A7, αντε και καμία ξέμπαρκη Panasonic gh5. Οπότε αυτό το ξεφτιλισμένη δεν το καταλαβαίνω και δεν καταλαβαίνω από που πηγάζει.

Επειδη τον ορο ξεφτιλισμενη εγω τον χρησιμοποιησα να πω οτι αναφερομαι στις επαγγελματικες της προσπαθειες οχι σε υβριδικες dslr.

Οταν χρειαζεται low light κατασταση κι εγω Α7 χρησιμοποιω. Αν ομως ρωτησεις αυτους που την χρησιμοποιουν κατα αναγκη αν τους αρεσει η εικονα σου βαζω στοιχημα οτι 80% θα πει οτι δεν τους αρεσει.

Οταν και οι αλλες εταιρειες φτασουν την αποδοση της Σονυ στα σκοτεινα τοτε πιθανολογω οτι θα δεις κι αλλες καμερες στα χερια των επαγγελματιων. Αυτος ειναι ο μονος λογος που ειναι της μοδας.

Re: Απάντηση: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

Όπα!

4Κ60p (4:2:0 - 8bit) No Crop - Full Pixel Readout!

Με firmware επί πληρωμή + 4Κ30p 10bit 4.2.2 internally + 4Κ60p 10bit 4.2.2 externally

https://www.l-rumors.com/l5-panason...-youi-have-to-pay-to-get-4k30-10bit-internal/

Στα χναρια της DJI (αλλα και της Arri) που εβγαλε την καινουργια καμερα της με ξεχωριστα licences.

Ε ρε .....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν βγάλουν κανένα firmware χωρίς καθόλου βίντεο και έκπτωση κανά 500άρι+ είμαι μέσα!:bigcry::flipout:

Αν βγάλουν κανένα firmware χωρίς καθόλου βίντεο και έκπτωση κανά 500άρι+ είμαι μέσα!:bigcry::flipout:

Μπα δεν φτάνει ....πρέπει όταν πληρώνεις να ρουφάει και να καταπίνει το κουμπί REC από εκεί που το έχουν βαλει :smash:, ελπίζω να είναι αυτή τη φορά προγραμματιζόμενο (στην G9 δεν είναι αλλά το έχουν στο επανω μέρος) για όσους δεν ασχολούνται με το βίντεο.

παντως για να μιλήσω και σοβαρά, το μέγεθος σώματος (γιαυτο και έβαλα τη σύγκριση με την G9) και κυρίως των φακών προσωπικά με αποτρέπει να κάνω οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση προς FF ακόμη και αν μου κάτσει το λαχείο ή κανενα μεγάλο project στη δουλειά. Αν εχεις καλομάθει με ελαφρύτερο σύστημα, εχεις πατήσει τα....ήντα πολύ δύσκολα αν δεν είναι στη δουλειά σου απολύτως απαραίτητο να μπεις στο τρυπακι για αλλαγές. Τη δικη μου λογική θα έχουν και πάρα πάρα πολλοι ερασιτέχνες. Μπορεί τώρα να είναι της μόδας το FF λόγω προωθήσης από όλους πιστευω όμως οτι όταν κάτσει η σκόνη οι περισσότεροι ερασιτέχνες θα <συμβιβαστούν> με τα crop συστήματα τα οποία αρχίζουν να δίνουν συνδιαστικά όλο σχεδόν το πακέτο.

Re: New Panasonic full frame mirrorless S1R and S1.

δε παιζει αυτο, δυστυχως ...το βιντεο ηρθε για να μεινει και ειναι αυτο που κρινει και οδηγει πια τις εξελιξεις.

Κι ευτυχως υπαρχουν οι "μικρες" εταιρειες στο χωρο του βιντεο, για να ξεκουνησουν τις "μεγαλες" ....

δε παιζει αυτο, δυστυχως ...το βιντεο ηρθε για να μεινει και ειναι αυτο που κρινει και οδηγει πια τις εξελιξεις.

Κι ευτυχως υπαρχουν οι "μικρες" εταιρειες στο χωρο του βιντεο, για να ξεκουνησουν τις "μεγαλες" ....

Αυτό συμπλήρωσα εν μέρη και εγώ, πιστευω οτι στην πορεία FUJI και OLYMPUS με τα μελλοντικά firmware και μοντέλα τους με την εξέλιξη των αισθητηρων σε low light μιας και δεν έχουν να προστατέψουν μεγάλα συστήματα θα οδηγήσουν τις εξελίξεις και στο βίντεο. Άλλωστε έχουν θεωρητικά τη δυνατότητα λόγω crop για πιο μικρά σωματα οπότε το να τα μεγαλώσουν για να χωρέσουν extreme βιντεοχαρακτηριστικά κανενα δεν χαλάσει.

Από τα specs της S1 βλέπω ηλεκτρονικό κλείστρο με περιορισμό ταχύτητας όσο και το μηχανικό 1/8000, δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα αν δίνει hires, βλέπω ανάλυση Max σε φωτό 12000x8000(XL) αλλά δεν ξέρω αν είναι RAW (έχει βέβαια και ανάλυση photo 6k HLGphoto) , η ριπή σε CAF με μηχανικό και ηλεκτρονικό κλείστρο με Liveview είναι μόλις 6fps και 9 FPS χωρίς Liveview, το τεράστιο σε ανάλυση EVF δείχνει στα specs οτι είναι και γρήγορο (0,005 ms), α και το REC είναι προγραμματιζόμενο :2thumb22sup: