Πρωτες εντυπωσεις :
1) Bαρια σωματα. Ακομα και για εναν κλασικο χρηστη dslr με σοβαρους φακους (αρα χωρις συμβιβασμους σε βαρος) ειναι βαρια. Τα νεα γυαλια της Lumix ειναι τανκ στην κατασκευη και στην ποιοτητα των οπτικων αλλα το θεμα της φορητοτητας ειδικα οταν μιλαμε για εναν 70-200 f4 που θα τον εχεις κυριως εξω δεν το σκεφθηκαν και πολυ. Αντιθετα ο 24-105 f4 ειναι πολυ πιο νορμαλ περιπτωση.
Η αισθηση του βαρους σιγουρα θα ενοχλησει χρηστες M4/3 και ολων των νεωω ακαθρεπτων και μπορει και μερικους χρηστες DSLR ακομα !! Σιγουρα δεν ειναι μηχανη για να την εχεις επανω σου για αναλαφρη χρηση.
2) Το Viewfinder ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Aκομα και τα νεωτερας γενιας σωματα απο canon,Nikon αλλα και τα premium Sony (για τα αλλα τα πιο φτηνα δεν το συζητω νομιζεις οτι εισαι στραβος οταν κοιτας μεσα απο το vf) τα παταει κατω . Ειναι λογος για να αγορασεις την μηχανη και μονο.
Εντυπωσιαστηκα ομως και απο την οθονη πισω.Πολυ καλη φωτεινοτητα και crispy . Ομως το vf ειναι ολα τα λεφτα. Για οσους ειναι λατρεις του οπτικου νομιζω οτι αυτο ειναι οτι πιο κοντα.
3) ΑF: στην αρχη να πω την αληθεια τα χρειαστηκα λιγο. Φταιει οτι δεν ειμαι μαθημενος στον τροπο της panasonic και στο τροπο που δουλευεις τον κερσορα και τις ζωνες εστιασης. Μολις ομως καπως εξοικειωθηκα νομιζω οτι μου αρεσε. Sony δεν ειναι αλλα αρκετα κοντα (για εστιαση στην φωτογραφια μιλω)
4) Χαοτικα μενου.....ανταγωνιζεται αυτα της Σονυ....
5) Ποιοτητα κατασκευης.....μιλαμε για τεθωρακισμενο. Να το πατας κατω και να μην το λυπασαι καθολου. Με τετοιο βαρος λογικο ειναι βεβαια. Να δουμε και ποσο θα κρατα η μπαταρια (γκουμουτσα μου φανηκε μπορει να εχει και 2 στοιχεια 18650 μεσα) και πως θα συμπεριφερθει σε υγρασιες , νερα και χαμηλες και υψηλες θερμοκρασιες.
Θα ανεβασω κανα δειγμα αργοτερα, προσωπικα το πρωτο δειγμα ειναι ακρως θετικο μενει να την ξαναδω οταν κυκλοφορησει ο MC21 με τους Sigma επανω , εκει νομιζω οτι θα αποφασισω αν θα παω πρωτη φορα σε Lumix. Εθεσε σοβαρη υποψηφιοτητα παντως.