Απάντηση: Re: Panasonic S1R & S1 full frame φωτογραφία
Ευχαριστώ Ηλία για τις παρατηρήσεις. Θα προσπαθήσω να το ανοίξω και εγώ και να προσθέσω στο φάκελο τη μετατροπή των RAW με παρόμοιες ρυθμίσεις στα δυο αρχεία S1, G9. Στα απλά jpeg η υπέροχη της G9 ήταν εμφανής με γυμνό μάτι. Θεωρώ οτι με την έξτρα ανάλυση της S1 και μπόλικο sharpness ίσως δούμε κάτι άλλο. Εσυ πρόλαβες να το συγκριτικεις με της G9 το RAW hires και αν ναι πως το είδες?
Γενικά απο την εμπειρία μου με την ΕΜ1.2 και την G9 μέχρι τώρα ξέρω ότι τα αρχεία hires θέλουν πολύ περισσότερο sharpness από οτι τα κανονικά RAW, έχουν υπερβολική ανάλυση μέσα τους, ενώ η επικόλληση των πολλαπλών καρέ έχει επιφέρει μείωση του θορύβου (αν υπαρχει) και των false colors/moire που σημαίνει ότι αντέχουν πολύ περισσότερο στην αύξηση οξύτητας.
Το f11 το διαλέξαμε γιατί είχαμε βαλει f5.6 στην G9 ώστε να έχουμε παρόμοιο βάθος πεδίου. Από τα τεστ του 24-105 που έκανα ξέχωρα είδα οτι στο f8 ήταν πολύ καλύτερος από οτι στο F4.0 σε όλες σχεδόν τις εστιακές και υπέθεσα οτι στο f11 δεν θα είχε προβλήματα περιθλασης (ακόμη) στην απόδοση του. Χρωματικές εκτροπές (CA) είχε ανοιχτός έτσι κιαλλιως αρκετες και με πιο κλειστο διάφραγμα μειώνονταν λίγο.
Θα κάναμε πολύ περισσότερα τεστ σε hires /pixel shift αλλά δυστυχώς ήρθε η φύλακας του πάρκου και μας είπε να τα μαζέψουμε γιατί απαγορεύεται να βγάζουμε φωτό τα κτίρια και ειδικά με τρίποδια, μας είδαν στις κάμερες. Τις είπαμε τον λόγο, της ζητήσαμε να δώσουμε προσωπικά στοιχεία αλλά ήταν ανένδοτη και έτσι πηραμε βιαστικά αυτά τα δείγματα και τα μαζέψαμε.