Panasonic S1R, S1, S5 full frame φωτογραφία

Ωχ κατάλαβα στη γύρα για μονταζέρ ειμαστε .... :flipout: και σήμερα υπηρχε και συνέχεια με charts για τους σκληροπυρινικους :violent-smiley-030:

:drummer: Άντε να προλάβουμε να βγάλουμε την παρουσίαση σύντομα ...μην μας πάρουν άλλοι την πρωτιά !

Φτου σας, μην σας ματιασω.Κοτσονατοι σαν μπιμπελο ειστε.:guitarist:

Πάντα συμμετέχει με τον τρόπο της στα τεστ φακων μηχανών εδώ λοιπόν : S1 + 24-105/4 στα 100mm f4 με flash TTL FL600 για <catch eye light εφε>, η μηχανή επέλεξε ένα πιο θερμό WB με το φλάς (δεν είχα σετάρει το WB για φλάς)

_1000004.jpg

και μια με τον 50mm/1.4 σε f1.4 σε άλλη χρονική στιγμή και χωρίς φλάς

_1000437.jpg

Απάντηση: Re: Panasonic S1R & S1 full frame φωτογραφία

να σου ανεβάσω ένα hires RAW της S1 να το μάθεις λίγο και να μας το μετατρέψεις ? :BDBDG54: εχω και το αντίστοιχο hires (RAW+jpeg) της G9 ... στo απλό jpeg η G9 εδωσε πιο sharp αρχείο με τον Leica 8-18 απο την S1 + 24-105/4 στα 24mm.

Δυστυχώς η S1 δεν δίνει hires jpeg απο την μηχανή και ετσι δεν μπορεσα να κάνω συγκριση μεταξύ τους. Το LR 8.2/Camera Raw 11.2 που αναβάθμισα τελευταία δεν ανοίγει τα RAW της S1 αλλά μου ανοίγει τα hires της ΕΜ1Χ που είχα βγάλει.:2thumb22sup:

Aνέβασε αλλά μάλλον θα χρειαστεί εθελοντής με δυνατό PC .. με 4GB που έχω το βλέπω να μαγκώνει ήδη με τα 48Mp .. με τα 187Mp του HiRes μάλλον θα κολάει ..

Της G9 τα παλεύω με RT ..

Της G9 το επεξεργάζομαι και εγώ με το Lr. Της S1 έχω θέμα. Θα ανεβάσω αρκετά δείγματα μαζί με μια σύντομη παρουσίαση της μηχανής. Εκεί θα βάλω και σε ξέχωρο φάκελο τα hires. Αν καταφέρεις και τα μετατρέψεις μας λες.

Εννοείται Βασίλη, για όλα τα μέλη τα έχω. Απλά περίμενα να τα σηκώσουμε ολα μαζί (και με ανάλογα βιντεάκια). Επειδή βλέπω όμως οτι έχουν λίγο προσωπικό χρόνο λόγω δουλειάς και καθυστερούν την Τρίτη που επιστρέφω από τριήμερο θα ανεβάσω ότι έχω εγώ.

Καλημέρα παιδιά, ανεβάζω ένα φάκελο στο Dropbox όπου μπορείται να κατεβάσετε διαφορα δείγματα jpeg από τις δυο μηχανές S1, S1R. Περιέχει ξέχωρους φακέλους από τα διαφορα τεστ που έγιναν σε φακούς, διαφράγματα, CAF, χρωματικά προφίλ κλπ. καθώς και ένα μικρό συγκριτικό με την G9 σε hi-res (pixel shift) όπου έχω ανεβάσει και RAW: https://www.dropbox.com/sh/3ivv3dc0fhd9h0i/AADD06iK_HgrZKNcmqQcQyy0a?dl=0

Tα περισσότερα jpeg είναι τελείως απείραχτα, καποια έχουν ισιωθεί/κροπαριστεί ελάχιστα για να είναι ευπαρουσίαστα. Φυσικά αν ενδιαφέρει κάποιων υπάρχουν διαθέσιμα και τα raw. Στις φωτό με CAF burst έχει γίνει αφαίρεση προσώπου στο κοριτσάκι για ευνόητους λόγους. Οτι απορία υπάρχει ρωτάτε. Σταδιακά θα ανεβεί και άλλο υλικό και σε βίντεο. Να ευχαριστήσω το κατάστημα ΦΩΤΟΔΕΣΜΟΣ που μας έδωσε την S1 για ένα τριήμερο για δοκιμή καθώς και ολα τα παιδιά της κατηγορίας μας που βρήκαν χρόνο και συμμετείχαν στις δοκιμές αλλά και αφιέρωσαν μετά χρόνο για να επεξεργαστούν το υλικό.

Παιδια ειστε σουπερ- περιμενουμε και μια mini- ( η και maxi αν εχετε ορεξη!....) κριτικη σας!!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κώστα από τα τρία .jpeg S1 vs G9 με και χωρίς hires το καλύτερο αποτέλεσμα στα μάτια μου είναι G9 με hires. H S1 δεν έχει?

Δημήτρη δυστυχως η S1 δεν δίνει jpeg σε pixel shift, ουτε εγω το ηξερα, δινει μόνο απλό jpeg και RAW pixel shift που δεν καταφέραμε να το ανοιξουμε (Το έστειλα και στον Γιαρίμη και στον Ναθαναήλ). Ναι της G9 δειχνει καλύτερο, ιδιες ρυθμισεις στο sharpness ειχαν και χρωματικά προφιλ. Σε πιο βαρυ τριποδο ήταν η G9. Πιθανολογώ οτι ο Leica 8-18 ειναι καλύτερος φακός σε απόδοση απο τον 24-105 στα 24mm (FF)

Παιδια ειστε σουπερ- περιμενουμε και μια mini- ( η και maxi αν εχετε ορεξη!....) κριτικη σας!!!!! Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλωσόρισες, σε ευχαριστούμε, θα έχει και συνέχεια ...

OK δουλεύει και στα hires .. αλλά μην μου ζητάτε να κάνω export σε tiff/jpeg .. κρασάρει το RT λόγω ανεπαρκούς RAM ..

Μπορω να ανεβάσω βέβαια το pp3 (αρχείο ρυθμίσεων του RT σαν τα xmp του ACR) με τις ρυθμίσεις που μου άρεσαν (δυνατό sharpen πολλαπλών σταδίων κλπ)

Παρόλλο που ο φακός (24-105 @ f11.0) είναι αδύναμος για hires καλό δείχνει .. εκτός απο το ότι η επεξεργασία που έχουν υποστεί τα 8 σε 1 καρέ απλώνει το CA (στο f11.0 ρε γμτ !!) και το κάνει δύσκολο στην διόρθωση.

Ενδιαφέρον αυτό που κάνει με τον κινούμενο χαρταετό όπου εξαφανίζει τα είδωλα και τον δείχνει καθαρό απο μόνο 1 καρέ .. (βέβαια τα ίχνη της εξομάλυνσης φαίνονται στον ουρανό ..) .. πάντως καλύτερα απο την G9 όπου δείχνει μια μίξη απο μπόλικα καρέ .. δηλ μια θολούρα με πανωτιαστά είδωλα .. ίσως βέβαια ήταν διαφορετική η κίνησή του στις 2 λήψεις ..

Στα συνημμένα το pp3 μετονομασμένο σε doc .. μόνο προσοχή στο color profile (dcp) γιατί θα ψάχνει να βρεί το δικό μου directory οπου έχω τα dcp .. θέλει ξαναφόρτωμα απο τα dcp του DNG converter ..View attachment _1000387.dng.pp3.doc

EDIT .. ίδιο πρόβλημα και με την εξομοίωση φιλμ velvia που έβαλα .. και θέλει και να εγκατασταθεί και το πακέτο ..

Ευχαριστώ Ηλία για τις παρατηρήσεις. Θα προσπαθήσω να το ανοίξω και εγώ και να προσθέσω στο φάκελο τη μετατροπή των RAW με παρόμοιες ρυθμίσεις στα δυο αρχεία S1, G9. Στα απλά jpeg η υπέροχη της G9 ήταν εμφανής με γυμνό μάτι. Θεωρώ οτι με την έξτρα ανάλυση της S1 και μπόλικο sharpness ίσως δούμε κάτι άλλο. Εσυ πρόλαβες να το συγκριτικεις με της G9 το RAW hires και αν ναι πως το είδες?

Γενικά απο την εμπειρία μου με την ΕΜ1.2 και την G9 μέχρι τώρα ξέρω ότι τα αρχεία hires θέλουν πολύ περισσότερο sharpness από οτι τα κανονικά RAW, έχουν υπερβολική ανάλυση μέσα τους, ενώ η επικόλληση των πολλαπλών καρέ έχει επιφέρει μείωση του θορύβου (αν υπαρχει) και των false colors/moire που σημαίνει ότι αντέχουν πολύ περισσότερο στην αύξηση οξύτητας.

Το f11 το διαλέξαμε γιατί είχαμε βαλει f5.6 στην G9 ώστε να έχουμε παρόμοιο βάθος πεδίου. Από τα τεστ του 24-105 που έκανα ξέχωρα είδα οτι στο f8 ήταν πολύ καλύτερος από οτι στο F4.0 σε όλες σχεδόν τις εστιακές και υπέθεσα οτι στο f11 δεν θα είχε προβλήματα περιθλασης (ακόμη) στην απόδοση του. Χρωματικές εκτροπές (CA) είχε ανοιχτός έτσι κιαλλιως αρκετες και με πιο κλειστο διάφραγμα μειώνονταν λίγο.

Θα κάναμε πολύ περισσότερα τεστ σε hires /pixel shift αλλά δυστυχώς ήρθε η φύλακας του πάρκου και μας είπε να τα μαζέψουμε γιατί απαγορεύεται να βγάζουμε φωτό τα κτίρια και ειδικά με τρίποδια, μας είδαν στις κάμερες. Τις είπαμε τον λόγο, της ζητήσαμε να δώσουμε προσωπικά στοιχεία αλλά ήταν ανένδοτη και έτσι πηραμε βιαστικά αυτά τα δείγματα και τα μαζέψαμε.

Last edited:
Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω και να δεχθώ:
Γιατί τις φωτογραφίσεις των καμερών και γενικά των προϊόντων τις κάνουν με ευρυγώνιο...
Από κοντά και με ευρυγώνιο ρε γμτ;
Πως δείχνει έτσι η S1....σαν να έλιωσε είναι, ευτυχώς που υπάρχει η πρωτότυπη φωτό της εταιρείας..
Να μας εντυπωσιάσουν θέλουν; Έλεος!
Και υποτίθεται πως είναι φωτογραφικά sites......υποτίθεται!

Last edited: