Panasonic TH-42PX70E, Pioneer Kuro PDP-428(0)XD ή Sony KDL 40X3500;

Εγω παντως επιμενω να ξεχασεις την 428XD (και την 40Χ3500 εννοειται) και να πας σε κατι μεγαλυτερο (508XD , 46X3500).

Οπως λεει και ο προεδρος του "Size matters" club , ο Οικονομου:

Size does matter

-bye-

Πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την Kuro ως την καλύτερη από τις 3 (αν οχι απο ολες), πολύ πιθανόν η Χ3500 να είναι καλύτερη απο την PX70, αλλά δεν τις χαρίζουν, τις αγοράζουμε και μάλιστα ακριβά.
Σκεφτείτε πόσος κόσμος έχει μισθό π.χ. 1500 ευρώ και πόσα πράγματα πρέπει να κάνει με αυτά τα λεφτά και απο την άλλη ούτε κατά διάνοια δεν φτάνουν για μια καλή TV 40-42, οπότε θεωρώ ότι τα χρήματα πού ζητούν είναι ένα σεβαστό ποσό.
Λαμβάνοντας λοιπόν το κόστος υπόψη, ίσως οι διαφορές στην απόδοση να μειώνονται, όχι στην πραγματικότητα αλλά στα μάτια του εκάστοτε αγοραστή (πιστεύω σ'αυτό γενικότερα, ανεξάρτητα απο τα 3 μοντέλα).
Αν βέβαια δεν τίθεται θέμα χρημάτων παίρνεις πάντα το καλύτερο (που συνήθως είναι και ακριβότερο, όχι πάντα)

Last edited:
Μία ερώτηση: Πήγα εχθές στη Θεσσαλονίκη και πήγαμε στα εξής τρία μαγαζιά: Expert και Public στο Cosmos και Ηλεκτρονική Αγορά στο αεροδρόμιο.
Και στα τρία ρώτησα τους πωλητές υπεύθυνους για τις πωλήσεις TV ποιο μέγεθος να αγοράσω για να βλέπω από τα 4 μέτρα.
Οι δύο μου απάντησαν ότι το ιδανικό μέγεθος είναι 37' και μπορώ να πάω το πολύ μέχρι 40' και οριακά στις 42'.
Ο τρίτος μου είπε 32' και οριακά μέχρι 40'.
Πως γίνεται όλοι αυτοί που επαγγελματικά ασχολούνται με τις πωλήσεις τηλεοράσεων και λογικά έχουν συμφέρον να πουλήσουν μεγαλύτερες και άρα πιο ακριβές τηλεοράσεις να μου λένε για 32'-37' και εσείς να μου λέτε όλοι ότι η 42' είναι πολύ μικρή η 46' ανεκτή και η 50' ιδανική;;;

Κι εγώ είδα σήμερα την Pio στις 50 ίντσες στο περίπτερο του avclub στην έκθεση και μου φάνηκε μικρή...

Πως γίνεται όλοι αυτοί που επαγγελματικά ασχολούνται με τις πωλήσεις τηλεοράσεων και λογικά έχουν συμφέρον να πουλήσουν μεγαλύτερες και άρα πιο ακριβές τηλεοράσεις να μου λένε για 32'-37' και εσείς να μου λέτε όλοι ότι η 42' είναι πολύ μικρή η 46' ανεκτή και η 50' ιδανική;;;

Δεν μπορώ να δώσω απάντηση στο ερώτημα σου. Πιθανολογώ πως έπεσες σε άτομα που βλέπουν από τα 4-5 μέτρα σε 29'' CRT, αλλιώς δεν εξηγείται.

Η δικιά σου άποψη ποια είναι ? Αφού έκανες την γύρα στα μαγαζιά δεν κάθισες σε απόσταση 4 μέτρων να δεις πως σου φαίνεται η θέαση στις ίντσες που σε ενδιαφέρουν ? Αν παίζει και κάνας γνωστός με τηλεόραση σε αυτές τις ίντσες ευκαιρία είναι να του φορτωθείς να δείτε καμιά ταινία και να αποφασίσεις :D

Εγώ από τα 4-4.5 μέτρα δεν πρόκειται να πάρω κάτω από 46'' με τίποτα και ιδανικά σκέφτομαι 50-52''.

Δεν μπορώ να δώσω απάντηση στο ερώτημα σου. Πιθανολογώ πως έπεσες σε άτομα που βλέπουν από τα 4-5 μέτρα σε 29'' CRT, αλλιώς δεν εξηγείται.

Η δικιά σου άποψη ποια είναι ? Αφού έκανες την γύρα στα μαγαζιά δεν κάθισες σε απόσταση 4 μέτρων να δεις πως σου φαίνεται η θέαση στις ίντσες που σε ενδιαφέρουν ? Αν παίζει και κάνας γνωστός με τηλεόραση σε αυτές τις ίντσες ευκαιρία είναι να του φορτωθείς να δείτε καμιά ταινία και να αποφασίσεις :D

Εγώ από τα 4-4.5 μέτρα δεν πρόκειται να πάρω κάτω από 46'' με τίποτα και ιδανικά σκέφτομαι 50-52''.

Οι πωλητές σε κατάστημα tv δεν πιστεύω να έχουν ακόμα crt...
Κάθισα στα 4 μέτρα και είδα αυτό που περίμενα: Με σήμα HD μπορείς να δεις και από το 1 μέτρο σε 50', όμως το τηλεοπτικό σήμα στα 4 μέτρα μου φαινόταν καλό μέχρι τις 40'. Δεν ξέρω αν τα συγκεκριμένα σήματα ήταν καλής ή κακής ποιότητας, καλύτερα ή χειρότερα από το σήμα που έχω σπίτι μου.

αλλο να βλεπεις τηλεοραση και αλλο να την απολαμβανεις.
νομιζω εκει ειναι η διαφορα διοτι και την 29" εβλεπα απο τα 2,5μ περιπου αλλα τωρα η 42" μου φαινεται λιγο μικρη.
ειναι η αισθηση που εχεις.

περα απο εκει ομως,οτι σε ευχαριστει .

αλλο να βλεπεις τηλεοραση και αλλο να την απολαμβανεις.
νομιζω εκει ειναι η διαφορα διοτι και την 29" εβλεπα απο τα 2,5μ περιπου αλλα τωρα η 42" μου φαινεται λιγο μικρη.
ειναι η αισθηση που εχεις.

περα απο εκει ομως,οτι σε ευχαριστει .

Με 50' από τα 4 μέτρα μπορείς να απολαύσεις το αναλογικό ψηφιακό σήμα;

Πως εξηγείς την ερώτηση που έκανα παραπάνω;;

Για τους πωλητες? Ενταξει δεν μου κανει εντυπωση. Μηπως για να γινει καποιος πωλητης χρειαζεται καποιες εξειδικευμενες γνωσεις? Ο ξαδερφος της γυναικας μου που δουλευε στον Κορασιδη δεν ηξερε για τηλεορασεις παρα μονο τα βασικα (που ειναι το κουμπι on/off κτλ).:flipout:

Μερικοι ακομη λενε οτι οι πλασμα θελουν μετα απο 3-4 χρονια να τους αλλαξεις το αεριο.:flipout:

Για τους πωλητες? Ενταξει δεν μου κανει εντυπωση. Μηπως για να γινει καποιος πωλητης χρειαζεται καποιες εξειδικευμενες γνωσεις? Ο ξαδερφος της γυναικας μου που δουλευε στον Κορασιδη δεν ηξερε για τηλεορασεις παρα μονο τα βασικα (που ειναι το κουμπι on/off κτλ).:flipout:

Μερικοι ακομη λενε οτι οι πλασμα θελουν μετα απο 3-4 χρονια να τους αλλαξεις το αεριο.:flipout:

Πάντως μου κάνει εντύπωση που ομόφωνα όλοι εδώ λέτε για 46-50' και ομόφωνα όλοι οι πωλητές λένε για 37-40'...

επιτελους ειδα την LX508D:firstprize: αλλα σβηστη,Κυριακη γαρ :bigcry:

θα ξαναπαω ομως να μου φυγει η περιεργεια:Banane0:

επισης την 50PZ70

θηρια και τα δυο

Last edited: