Panasonic TH-42PX7E Ήρθε!!!

Οι πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες.Απο to dvd (με το hdmi) πηρα πολυ καλη εικονα στα 720 και 1080i (Amazonia του hitech και ο πιανιστας του Πολανσκι).Την εχω με cinema mode ,ζουμ1 και πολυ χαμηλα κοντραστ και φωτεινοτητα.Ομως το σημα της κεραιας εδω ειναι χαλια και βλεπω 5-6 καναλια μονο , σχετικα καλα , οπου ειναι φανερη η ποιοτητα του scaler της tv χωρις ψηφιακιλες και τα ρεστα,σχεδον crt.
Εδω η Nova μαλλον ειναι μονοδρομος για τα υπολοιπα καναλια και μαλλον θα δοκιμασω.

Θα συμφωνησω επισης πως ειναι τελεια η 42αρα στα 2 μετρα.
Μενει να καψω το cd και το τεστ θα γινει (γουσταρω) με ΑΕΚ KAI ΠΑΟ στο ουεφα αφου MEGA ANTENNA τα πιανω καλα.

Να τονισω πως μου λυθηκαν πολλες αποριες εδω και ευχαριστω.

Τον νου σας.Κατι που ισχυει σιγουρα ειναι πως οι πλασμα πρεπει να ειναι σε ορθια θεση και κατα την μεταφορα γιατι μπορει να χαλασουν (για οσους δεν το ξερουν).Αυτο λεει η Panasonic τουλαχιστον για την px7.

Τον νου σας.Κατι που ισχυει σιγουρα ειναι πως οι πλασμα πρεπει να ειναι σε ορθια θεση και κατα την μεταφορα γιατι μπορει να χαλασουν (για οσους δεν το ξερουν).Αυτο λεει η Panasonic τουλαχιστον για την px7.

Αυτο το λενε για να μην σπασει το γυαλινο καλυμα της οθονης κατα την μεταφορα.

Καλησπερα σε ολους.
Παρελαβα σημερα και εδω και 1 ωρα η px7 ειναι στη σωστη της θεση στο σαλονι γεμιζοντας τον χωρο.
Την εχω με ολα τα φιλτρα απενεργοποιημενα cinema mode,contrast χαμηλα,αντιθεση χαμηλα,χρωμα χαμηλα,αλλα δεν ξερω τι επιλογη να βαλω για καλυτερα αποτελεσματα στο χρωμα.Να βαλω ψυχρο-θερμο-η κανονικο???
Κατα τα αλλα απο εικονα ειναι πραγματικα κορυφη...
Ευχαριστω ολους εσας που με την εμπειρια σας απο την συγκεκριμενη τηλεοραση και τα λεγομενα σας εκανα μια αγορα που απο οτι βλεπω ειναι"ΑΡΙΣΤΗ".
Ακομα δεν εχω δει hd σημα απο το htpc αλλα κρατιεμαι με νυχια και δοντια...να δω η μηπως δεν κανει ακομα??????

καλες θεασεις φιλε μου
μην ξεχνας το zoom για τα καναλια και το πληρης καλυψη οθονης, και να βλεπεις dvd χωρις μπαρες,τωρα την αρχη,επισης κανονικο για τηλεοπτικο σημα και warm για dvd.(αλλα οτι σου αρεσει σε σενα).αλλα αφου εχεις χαμηλωμενα οπως λες τα υπολοιπα,οτι και να βαλεις δεν εχει ενδιαφερον.
αλλα ασε πρωτα να περασουν καμια 150αρια ωρες για για συνδεση με το htpc,εκτος και ειναι μονο για θεαση ταινιων.
βαλε και το break-in dvd να παιζει το βραδυ και εισαι ετοιμος.

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PX7E Ήρθε!!!

καλες θεασεις φιλε μου
μην ξεχνας το zoom για τα καναλια και το πληρης καλυψη οθονης, και να βλεπεις dvd χωρις μπαρες,τωρα την αρχη,επισης κανονικο για τηλεοπτικο σημα και warm για dvd.(αλλα οτι σου αρεσει σε σενα).αλλα αφου εχεις χαμηλωμενα οπως λες τα υπολοιπα,οτι και να βαλεις δεν εχει ενδιαφερον.
αλλα ασε πρωτα να περασουν καμια 150αρια ωρες για για συνδεση με το htpc,εκτος και ειναι μονο για θεαση ταινιων.
βαλε και το break-in dvd να παιζει το βραδυ και εισαι ετοιμος.

Ευχαριστω για την απαντηση-bye-

Αυτο το λενε για να μην σπασει το γυαλινο καλυμα της οθονης κατα την μεταφορα.

Ετσι νομιζα κι'εγω Rivers αλλα δεν ειναι.
Μεταφερω κατα λεξη απο το προσπεκτους:
Μεταφερετε την τηλεοραση μονο σε ορθια θεση
Σε αντιθετη περιπτωση,το εσωτερικο κυκλωμα της ενδεχεται να υποστει βλαβη.

Ειδα τους αγωνες σε ζουμ2 το mega και ζουμ3 τον antenna γιατι φαινονταν τα logo αλλα καπου καπου το αφηνα σε 16:9 η πληρη καλυψη και 100hz.Φανταστικη η εικονα.
Θελει και το χρωμα χαμηλωμα στο στρωσιμο?

Φίλοι γειά σας. Με τη σειρά μου να πώ και εγώ δυο λόγια για το καινούριο μου "μωρό". Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση του στρωσίματος (πλησιάζει αισίως τις 110! ώρες), και όλα δείχνουν να είναι όπως πρέπει. Το στρώσιμο γίνεται με όλες τις ρυθμίσεις στο χαμηλό, με ζουμ1, έξω όλα τα φίλτρα, και όλη τη νύχτα παίζει το γνωστό DVD.
Η εικόνα της σε αναλογικό τηλεοπτικό σήμα είναι πολύ καλή, και σε ψηφιακό θαυμάσια.
Την είδα για λίγο και σε ταινία και μια καλή εγγραφή σε ντοκυμαντέρ (σήμα SD 720p από το OPPO 981) και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε: κρυστάλλινη πεντακάθαρη εικόνα (παρά την μικρή ονομαστική της ανάλυση), με άψογη κίνηση, χωρίς τεχνουργήματα, και πολύ καλά και ζωντανά χρώματα, το δε μαύρο μάλλον άριστο (για τα λεφτά της). Πιστεύω μάλιστα πως, μετά τις σωστές ρυθμίσεις σε φωτεινότητα, αντίθεση, γάμμα και κορεσμό χρωμάτων, το μηχάνημα θα "κελαηδίσει". Ανυπομονώ να τελειώσει η βασανιστική περίοδος του στρωσίματος για να την βάλω στα δύσκολα...:music-smiley-005:.
Δυστυχώς δεν διαθέτω ακόμη κάποιο BD η HD-DVD player για να σας πω εντυπώσεις από θέαση τέτοιου υλικού, όμως σύντομα θα γίνει και αυτό, άσε που νομίζω ότι και εκεί θα τα πάει πολύ καλά, αν και λόγω ύπαρξης προβολέα δεν την προορίζω για κάτι τέτοιο.
Έπεται συνέχεια σε λίγο καιρό...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Παιδιά δε θέλω να κουράσω, αλλά κάποιος να κάνει μια μικρή αναφορά σχετικά με το στρώσιμο, από μηδενική βάση (αν μπορεί με μια μικρή αρίθμηση και να δώσει και κάνα link για την κατάλληλη εφαρμογή).
Μόλις την πήρα και θα ήθελα να τη στρώσω (αλλά δεν έχω χρόνο να ψάξω όλο το forum).
Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Παιδιά δε θέλω να κουράσω, αλλά κάποιος να κάνει μια μικρή αναφορά σχετικά με το στρώσιμο, από μηδενική βάση (αν μπορεί με μια μικρή αρίθμηση και να δώσει και κάνα link για την κατάλληλη εφαρμογή).
Μόλις την πήρα και θα ήθελα να τη στρώσω (αλλά δεν έχω χρόνο να ψάξω όλο το forum).
Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Απ'οσα εχω διαβασει χαμηλωνεις αντιθεση και φωτεινοτητα κατω απο την μεση (εγω τα εχω 20 με 30%) .Προσωπικα εχω κατω απο 50% και χρωμα- οξυτητα χωρις να ξερω γιατι , χα.

Ισορροπια χρωματος θερμο

Διαχειρηση-PNR-NR και 3D-COMB:οχι.Αυτο επειδη ετσι το εχουν και αλλοι εδω χωρις να το εχω διασταυρωσει.

Ποτε 4:3 format και οχι μαυρες καθετες η οριζοντιες μπαρες αλλα παντα η εικονα να γεμιζει την οθονη (προσπεκτους)

Επισης καπου διαβασα (Ξενο site) πως καλο ειναι να αυξανεις τον χρονο λειτουργιας προοδευτικα.2on-1off,4on-2off,5on-2off κλπ αν και δεν το τηρω αυτο κατα γραμμα (εχει περιπου 20 ωρες στο κοντερ).

Αλλοι εδω στο φορουμ την εστρωσαν χρησιμοποιωντας και το ειδικο DVD:
http://www.recordere.dk/forum/forum_posts.asp?TID=16250&PN=1

http://www.eaprogramming.com/

το οποιο αφηναν να παιζει ολη νυχτα.
Χρησιμευει επισης για να σβηνει τυχον ιχνη που θα μεινουν στο πανελ (image retention) απο logos καναλιων πχ.
Αυτο ειναι που πρεπει να προσεξεις περισσοτερο.Να μην αφηνεις για πολυ ωρα τωρα στο στρωσιμο (απ'οτι λεγεται) σταθερες εικονες οπως logos καναλιων,μπαρες στις ειδησεις κλπ.
Χρησιμοποιησε το ζουμ για να τα πεταξεις εξω απο την οθονη αν θες να δεις ειδησεις ας πουμε.Σημερα παντως που παρακολουθησα σε πληρη οθονη χωρις ζουμ για 15 λεπτα (curiosity killed the cat) δεν παρατηρησα το παραμικρο.
Εγω θα προτεινα να παρακολουθησεις καλογραμμενα dvd για να την στρωσεις , η ατιμη ειναι απολαυση.Αν κραταει στον χρονο ειναι Η επιλογη στα λεφτα της.

Last edited:
Kαλημερα σε ολους.
Εχτες τελικα παρακολουθησα ταινια σε hd απο to htpc και πραγματικα αν και ακομα η τηλεοραση ειναι αστρωτη τα χρωματα και η αναλυση της ηταν καταπληκτικη.Η κινηση φοβερη και χωρις το παραμικρο....
Πραγματικα ποσο ακομα μπορει να ανεβει η ποιοτητα μετα και το στρωσιμο???????

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX7E Ήρθε!!!

να υποθεσω οτι εχεις καλο τηλεοπτικο σημα.

Antenna-Alter-ΕΤ1 χωρις χιονια αυτη την εποχη , αν και καποιες φορες αναλογα με τον καιρο δεν βλεπεις τιποτα.Την TV κρινω σε αναλογικα και δεν εχω λογους να σε κοροιδεψω.

Καλησπερα παιδια.
Αντιμετωπιζω προβλημα στην συνδεση με την 42px7 απο το htpc me hdmi se hdmi.
Η αναλυσεισ που βγαζει η motherboard abit il-90 ειναι οι εξης.
800χ600 εως 1920χ1080.Δεν μπορω με καμια να δω κανονικα και μου βγαζει μπαρες στο πλαι η πανω-κατω...
Μηπως μπορει καποιος να βοηθησει στο προβλημα´???
Το προβλημα το ειδα και εχτες αλλα δεν ασχοληθηκα νομιζοντας οτι ειχα την λαθος αναλυση,αλλα σημερα που το εψαξα παραπανω δεν μπορω να το βρω με τιποτα και με καμια αναλυση.Α δεν υπαρχει η αναλυση 1366χ768.
Παρακαλω για την βοηθεια σας.

Φϊλε kazabubu, το πρόβλημα που αναφέρεις είναι καθαρά θέμα της κάρτας γραφικών σου κι όχι της τηλεόρασης. Μπορεί να χρειάζεται να ψάξεις για πιο καινούριους drivers...Καλύτερα να ρωτήσεις στην κατηγορία "HTPC" που ασχολούνται τα παιδιά εκεί ως επί τω πλείστον με αυτά.
-bye-

Καλημερα.
Το προβλημα το εχω φτιαξει κατα καποιον τροπο αλλα τωρα γεμιζει ολη η οθονη και μαλιστα εχω αν το λεω σωστα overscan περιπου 2 ποντους απο πανω-κατω-αριστερα και δεξια.Μολις βαλω αναλυση 1024χ768 το πεδιο προβολης ειναι ενα μικρο τετραγωνο στο κεντρο της οθονης.Παντως κανονικα βλεπω τις ταινιες αν και με overscan αλλα για να δω καθαρα τα γραμματα στο desktop ειναι μαλλον αδυνατο.Σε αναλυση 1920χ1080p οι ταινιες εχουν πολυ καλη αναλυση εως και τελεια αλλα δεν ξερω αν βλεπω σωστα λογο του overscan.
Eυχαριστω για την απαντηση..........................και καλο χιονοπολεμο.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX7E Ήρθε!!!

Καλημερα.
Μολις βαλω αναλυση 1024χ768 το πεδιο προβολης ειναι ενα μικρο τετραγωνο στο κεντρο της οθονης

τι hz ειναι?(refresh rate)
εαν εχεις XP πηγαινε στο list all modes και δωσε 1024Χ768 στα 50hz η 60hz η οτι αναφερει το εγχειριδιο της τηλεορασης.
λογικα θα παρεις το 1:1 pixel mapping που ειναι και η native αναλυση της τηλεορασης.

υ.γ δεν την εχω συνδεσει σε pc και δεν μπορω να ξερω τι συμβαινει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX7E Ήρθε!!!

τι hz ειναι?(refresh rate)
εαν εχεις XP πηγαινε στο list all modes και δωσε 1024Χ768 στα 50hz η 60hz η οτι αναφερει το εγχειριδιο της τηλεορασης.
λογικα θα παρεις το 1:1 pixel mapping που ειναι και η native αναλυση της τηλεορασης.

υ.γ δεν την εχω συνδεσει σε pc και δεν μπορω να ξερω τι συμβαινει.

Πως παω στο list all modes??? γιατι εψω xp αλλα δεν μπορω να το βρω.

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX7E Ήρθε!!!

Καλημερα.
Το προβλημα το εχω φτιαξει κατα καποιον τροπο αλλα τωρα γεμιζει ολη η οθονη και μαλιστα εχω αν το λεω σωστα overscan περιπου 2 ποντους απο πανω-κατω-αριστερα και δεξια.Μολις βαλω αναλυση 1024χ768 το πεδιο προβολης ειναι ενα μικρο τετραγωνο στο κεντρο της οθονης.Παντως κανονικα βλεπω τις ταινιες αν και με overscan αλλα για να δω καθαρα τα γραμματα στο desktop ειναι μαλλον αδυνατο.Σε αναλυση 1920χ1080p οι ταινιες εχουν πολυ καλη αναλυση εως και τελεια αλλα δεν ξερω αν βλεπω σωστα λογο του overscan.
Eυχαριστω για την απαντηση..........................και καλο χιονοπολεμο.

Θα σου πρότεινα να παίξεις με powerstrip. Για το overscan εαν θυμάμμε καλά μπορείς να το διορθώσεις μέσα από το secret menu.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PX7E Ήρθε!!!

Πως παω στο list all modes??? γιατι εψω xp αλλα δεν μπορω να το βρω.

δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας και properties> display properties>settings>advanced>adapter>list all modes

η παιξε με το powerstrip αλλα θελει καποια εξοικειωση

Last edited: