Πριν την έναρξη της δοκιμής, επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στο ερώτημα που ενδιαφέρει τους 'ενθουσιώδεις' της εικόνας ή γνωρίζουν για την τεχνολογία Kuro στις νέες Panasonic.
Σε άμεση ερώτησή μας, μας επιβεβαίωσαν ότι η νέα σειρά τηλεοράσεων Plasma - Infinite Black Pro, χρησιμοποιεί χαρακτηριστικά που κληρονόμησε από την απόκτηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Pioneer και αφορούν την τεχνολογία πλάσματος KURO.
Ειδικότερα η νέα σειρά του 2010 χρησιμοποιεί μια ενδιάμεση εξέλιξη, μεταξύ της τελευταίας γενιάς KURO που κατασκευάστηκαν από την Pioneer και το επόμενο βήμα εξέλιξης (το οποίο η Pioneer είχε εξαγγείλει πριν τρία χρόνια στην CES) και αφορά ένα panel που να μπορεί να αναπαράγει το τέλειο μαύρο σβήνοντας εντελώς τα 'κελιά', κάτι το οποίο θα ενσωματωθεί στις τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο.
Αυτό που βλέπουμε φέτος είναι ένα 'μιξάρισμα' της Panasonic που ήδη γνωρίζουμε και της τελευταίας KURO που κυκλοφόρησε στην αγορά.
Δεν θα σταθούμε στις συνδέσεις, διότι σίγουρα θα είναι διαφορετικές στα Ευρωπαϊκά μοντέλα, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει HDMI 1.4.
Η Panasonic δεν κοιτάει πολύ την αισθητική, αλλά περισσότερο την ουσία και αυτά τα νέα μοντέλα δεν είναι τόσο διαφορετικά από την περσινή σειρά, ορισμένες είναι λίγο πιο όμορφες, αλλά δεν είναι εντυπωσιακές, η βάση παραμένει βαριά και η πίσω πλευρά δεν έχει κάποιο 'τελείωμα'. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Panasonic δεν συνέχισε με τη γραμμή που 'λάνσαρε' πέρυσι με την Ζ1, αλλά πάνω απ' όλα ρωτάμε, τι έγιναν οι slim plasma που είδαμε σε προηγούμενες εκθέσεις.
Το τηλεχειριστήριο είναι παρόμοιο με εκείνο των προηγούμενων ετών, αλλά αυτή τη φορά φωτίζεται
Η Panasonic έχει επίσης βελτιώσει ελαφρώς το μενού, προσθέτοντας μερικές επιλογές. Στα Ευρωπαϊκά μοντέλα θα υπάρχει ISF Calibration μενού με Color Managment System και μια σειρά ρυθμίσεων που έλειπαν από τις 'Γιαπωνέζικες' plasma. Ήταν ώρα.
Τώρα το ενδιαφέρον μέρος, το test της όρασης.
Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε άλλα σήματα εκτός από Blu-Ray player, αλλά είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε μια σειρά με Blu-Ray αναφοράς, κάτι διαφορετικό από τους κλασικούς δίσκους επίδειξης που κάνουν τα πάντα να φαίνονται όμορφα.
Βάλαμε κλιπ με μια σειρά δίσκων αναφοράς, που αφορούν την αντίθεση, την απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, το χρώμα, την ρευστότητα και πολλές άλλες λεπτομέρειες. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι όλα πάνε καλά.
Το μαύρο είναι πάρα πολύ καλύτερο από αυτό της προηγούμενης γενιάς και από μνήμης έχει ένα επίπεδο συγκρίσιμο με εκείνο της τελευταίας γενιάς KURO. Από πολύ κοντά θα παρατηρήσετε 'dithering', αυτό το το χαρακτηριστικό των τελευταίων panel Pioneer.
Άριστη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και για να το επιβεβαιώσουμε αυτό, χρησιμοποιήσαμε μια δύσκολη σκηνή από ένα κορίτσι ντυμένο στα μαύρα σε μαύρο φόντο.
Όσο προχώραγε ο δίσκος, τόσο εκτιμούσαμε την ευκρίνεια και τα χρώματα αν και βρέθηκαν κάποια αρνητικά. Πρώτα από όλα 'phosphor trails', το panel των 600 Hz εξακολουθεί να πλήττεται από την χρονοκαθυστέρηση του φωσφόρου και αν κάποιος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτό το πρόβλημα είναι δύσκολο να παρακολουθήσει σε σκηνές με υψηλή αντίθεση, όπου ήταν αρκετά εμφανές.
Ωστόσο, συνολικά έγινε ένα καλό βήμα προς τα εμπρός, αν και υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να επιλυθούν. Το επίπεδο του μαύρου είναι πολύ καλό, εξαιρετικό, αλλά όχι σε 'μηδενικές εκπομπές' (φωτεινότητας). Σε ένα πλήρως σκοτεινό περιβάλλον το panel είναι ακόμα ορατό και δεν γίνετε ένα με το μαύρο πλαίσιο. Για το οποίο θα περιμένουμε τον επόμενο χρόνο.
Ποιο ακριβως μοντελο Kuro ειναι στην εικονα; Και αν τελικα η V σειρα με το Pro πανελ, δεν φτασει το μαυρο αναφορας (οπως το βρισκει και το αγγλικο review της KRP-500A) της Kuro, δεν ειναι περιεργο; Και λεω περιεργο γιατι υποτιθεται οτι η τεχνολογια της Kuro υιοθετηθηκε απο την Panasonic αλλα και γιατι μιλαμε για πανελ 4 γενιες νεοτερο! Γνωριζει κανεις αν υπαρχει παρομοια συγκριση (με την πολυ πετυχημενη και χρησιμη παραπανω φωτογραφηση) για την V η VT?
Η σημαντικότερη διαφορά είναι η αλλαγή της σύστασης του φωσφόρου η οποία όμως εφαρμόστηκε ΜΟΝΟ στις V και VT, κατά τη γνώμη μου εκεί θα υπάρχει βελτίωση στο μαύρο σε σχέση μα τις περσινές Panasonic (το να κατέβει το μαύρο από 0,03 σε 0,015-υπόθεση κάνω- είναι βελτίωση, αλλά μέχρι να φτάσει στο 0,0015 είναι αρκετή απόσταση), για τις G δεν περιμένω, όχι να φτάσουν, αλλά ούτε να πλησιάσουν το μαύρο των τελευταίων KURO.
Για όλα υπάρχουν υποθέσεις, αν λέει ψέματα η Panasonic ότι άλλαξε η σύσταση του φωσφόρου δεν μπορεί κανείς μας να το ξέρει, αλλά το θέμα είναι να μην περιμένουμε την νέα KURO....τουλάχιστον φέτος.
Για ποιον λογο?
Έχεις βρει την 5090H κάπου; Θαρρώ πως έχει εξαφανηστεί πολλούς μήνες τώρα.Yperion και czoun, οι απαντησεις σας ηταν επιεικως εκπληκτικες, και μου ελυσαν πολλα ερωτηματα, σας ευχαριστω παρα πολυ. Και σαφως τωρα πολλα δεν μου φαινονται πλεον περιεργα (αλλωστε αυτος ειναι και ο σκοπος των εξειδικευμενων fora) και επισης συνηδειτοποιησα που στεκονται οι νεες Panasonic σε σχεση με τις Kuro.
Θα ηθελα ομως την βοηθεια του thread αλλη μια φορα, με τα εξης δεδομενα. Μην εχοντας καθολου τηλεοραση αυτη τη στιγμη (η LG 50PG6000 εχει πωληθει), βρισκω τον εαυτο μου να δυσκολευεται να περιμενει ως τον Απριλιο που θα βγει η V20. Οποτε ταλαντευομαι αναμεσα σε 2 50αρες, την G20 με το πλεονεκτημα που ανεφερε ο Yperion ("σε πολλα σημεια οπως η κινηση , η καταναλωση ρευματος και το pwm noise η Panasonic εχει ξεπερασει απο περυσι τις Pioneer...") και την Pioneer Kuro LX5090H η οποια ειχει παρει ως γνωστον τις απολυτες κριτικες πριν 2 χρονια, αλλα...πριν 2 χρονια! Αυτο παντως που παραμενει οπως φαινεται ειναι αυτο το απιστευτο μαυρο, για το οποιο ακουγα πολλα αλλα τελικα ειδα με τα ματια μου στην απιστευτη φωτογραφηση/συγκριση του φιλου πιο πανω.
Τι προτεινετε λοιπον; Και να προσθεσω αλλο ενα στοιχειο: χρησιμοποιοντας το HDTV selector (http://www.hdtvtest.co.uk/selector.php) με τα δεδομενα:
Size: 50-52
Type: Plasma
Budget: Not sure
Console Gaming: Very important
Watching Movie: Very important
Watching Sports: Not important
η σελιδα μου εβγαλε:
1 Pioneer PDPLX5090 Plasma TV
Resolution: 1920x1080
HDMI: 3 HDMI 1.3
What We Like: Almost every element of picture quality, deepest blacks
Watch Out For: Subtle blotches/ streaks on screen; panel buzz; price
2 Panasonic TXP50V10 Plasma TV
Resolution: 1920x1080
HDMI: 4 HDMI
What We Like: THX mode, superb blacks and fantastic motion
Watch Out For: No film deinterlacing, no white balance and gamma controls
3 Panasonic TXP50G10 Plasma TV
Resolution: 1920x1080
HDMI: 3 HDMI
What We Like: Superb blacks and shadow detail, fantastic motion
Watch Out For: No film deinterlacing, no white balance and gamma controls
Αρα ειμαι στον σωστο δρομο, (για τις Panasonic οπου 10, 20 φυσικα) αλλα το ...τριλλημα παραμενει... Kuro (οι οποιες θα εξαφανιστουν μετα το Μαρτιο απο οτι καταλαβαινω), G20 ή να πεσω σε κανενα κωμα για να αντεξω μεχρι τον Απριλη για την V20..
plaisio 42 g10 749 και 12 ατοκες Την παρελαβα χθεςΔεν προλαβαινουμε (το εψαξα) αλλα οπως λεει και ο Megan..συγνωμη.. Υπεριον .. δεν υπαρχει λογος... ακομα και οι τιμες τους δεν ειχαν πεσει στην αγορα πριν εξαφανιστουν, πιο κατω απο αυτες που θα βρεις τις νεες G20..
Για ποιον λογο?
paИ-baL;1135672 said:αξιζουν τα + 300 ευρω για μια 42G20 σε σχεση με την 42G10 σε θεμα ποιοτητας εικονας και ουχι ιντερνετικων μαρκετιστικων δηθεν επιπλεον χαρακτηριστικων???
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.