- PANASONIC TV Line-up 2011 -

ανδρέα θα διαφωνήσω εν μέρει. για ένα υποψήφιο αγοραστή που καλείται να δώσει ένα σοβαρό ποσό μπαίνει ενα θέμα αν αυτή η διαφορά τιμής θα τη δούν τα μάτια του. και δεν μιλάω για μάτια ενός έμπειρου χρήστη όπως ενδεχομένως τα δικά σου.

βέβαια στον αντίποδα μπαίνει το γεγονός ότι η πανασόνικ έρχεται κομπλέ με wifi και 2 ζευγάρια γυαλιά. η lg ειναι μέν στα 1500 αλλά θές εξτρα χρήματα για τα γυαλιά οπότε η διαφορά τιμής μικραίνει.

από την άλλη όμως ένας αγοραστής μπορεί να διαθέσει τη διαφορά τιμής για ένα καλό media player ένα bluray ή ακόμα για ένα entry level σύστημα home cinema και τελικά να έχει ένα πιο ισορροπημένο σύστημα εικόνας και ήχου. αν φυσικά δεν τα διαθέτει.

πιστεύω ότι η διαφορά μεταξύ lg και panaonic δεν είναι άστοχη όταν μιλάμε για ίδιας τεχνολογίας τηλεοράσεις. απλώς η μία θα είναι ακριβότερη γιατί θα είναι καλύτερη σε κάποια χαρακτηριστικά (μαύρο - κίνηση - 3d κλπ).

αστοχη θεωρώ τη σύγκριση μεταξύ πλάσμα και ελ-σι-ντι.

βέβαια δεν μπορώ να πω τα ίδια και για την gt ή την st. δηλαδή δεν νομίζω ότι θα είναι χειρότερες των lg και samsung. οπότε ίσως η σύγκριση να γίνει με αυτές που θα έχουν σίγουρα χαμηλότερες τιμές από την vt.

Το 3D ειναι ο δούρειος ίππος που οδηγει σε νεες πωλησεις.

Πετας την "παλια" τηλεοραση 2D (και ας την αγορασες μολις πριν 2-3 χρονια) και αγοραζεις την νεα σουπερ 3D , παιρνεις και ενα 3D Βluray player (και ας εχει πιασει το παλιο BR αραχνες γιατι ολοι πλεον βλεπουν mkv και οχι δισκακια) , αγοραζεις και 2-3 ζευγαρια γυαλια , πομπους κτλ. και οι εταιρειες τριβουν τα χερια τους.

Το 3D ειναι ο δούρειος ίππος που οδηγει σε νεες πωλησεις.

Πετας την "παλια" τηλεοραση 2D (και ας την αγορασες μολις πριν 2-3 χρονια) και αγοραζεις την νεα σουπερ 3D , παιρνεις και ενα 3D Βluray player (και ας εχει πιασει το παλιο BR αραχνες γιατι ολοι πλεον βλεπουν mkv και οχι δισκακια) , αγοραζεις και 2-3 ζευγαρια γυαλια , πομπους κτλ. και οι εταιρειες τριβουν τα χερια τους.

...και κάθεσαι αναπαυτικά και απολαμβάνεις ιπτάμενους κεφτέδες! :flipout:

ανδρέα θα διαφωνήσω εν μέρει. για ένα υποψήφιο αγοραστή που καλείται να δώσει ένα σοβαρό ποσό μπαίνει ενα θέμα αν αυτή η διαφορά τιμής θα τη δούν τα μάτια του. και δεν μιλάω για μάτια ενός έμπειρου χρήστη όπως ενδεχομένως τα δικά σου.

βέβαια στον αντίποδα μπαίνει το γεγονός ότι η πανασόνικ έρχεται κομπλέ με wifi και 2 ζευγάρια γυαλιά. η lg ειναι μέν στα 1500 αλλά θές εξτρα χρήματα για τα γυαλιά οπότε η διαφορά τιμής μικραίνει.

από την άλλη όμως ένας αγοραστής μπορεί να διαθέσει τη διαφορά τιμής για ένα καλό media player ένα bluray ή ακόμα για ένα entry level σύστημα home cinema και τελικά να έχει ένα πιο ισορροπημένο σύστημα εικόνας και ήχου. αν φυσικά δεν τα διαθέτει.

πιστεύω ότι η διαφορά μεταξύ lg και panaonic δεν είναι άστοχη όταν μιλάμε για ίδιας τεχνολογίας τηλεοράσεις. απλώς η μία θα είναι ακριβότερη γιατί θα είναι καλύτερη σε κάποια χαρακτηριστικά (μαύρο - κίνηση - 3d κλπ).

αστοχη θεωρώ τη σύγκριση μεταξύ πλάσμα και ελ-σι-ντι.

βέβαια δεν μπορώ να πω τα ίδια και για την gt ή την st. δηλαδή δεν νομίζω ότι θα είναι χειρότερες των lg και samsung. οπότε ίσως η σύγκριση να γίνει με αυτές που θα έχουν σίγουρα χαμηλότερες τιμές από την vt.

Spot on. Προσυπογράφω την απάντηση.
Καλη η τεχνολογία και η επίτευξη του 5% καλύτερης εικόνας από τον ανταγωνισμό. Αλλά με πιο τίμημα? Με καταβολή 30% (ας πούμε) μεγαλύτερης τιμής? Ο μέσος αγοραστής δε θα καταλάβει καν το 5%. Ούτε εγώ για να είμαι δίκαιος. Γιατί έχω πιο έμπειρο μάτι από την σύζυγο, σίγουρα όμως όχι από τους περισσότερους από εδώ.
Δεν προκαλώ σύγκριση όμως LCD / plasma, αλλά πλάσμα μεταξύ τους. Εάν είναι τόσο χαοτική η διαφορά ώστε να ρίξω την 700αρα, πείτε το μου και, επειδή σας εμπιστεύομαι απολύτως, θα πάω να αγοράσω το πιο ακριβό μοντέλο. Μόνο μην κλαίω τα λεφτά μου μετά από ένα χρόνο, όπως οι ιδιοκτήτες kuro, όπως έγραψαν κάποιοι, εύστοχα.
Δεν είμαι ειδικός στις τιβι. Απέχω πάρα πολύ από αυτό. Επειδή όμως είμαι άνθρωπος της τεχνολογίας, έχω καταλάβει πως ποτέ δεν είναι λογικό να αγοράζω πολύ ακριβά gadget γιατί η τεχνολογία τρέχει πιο γρήγορα και από τον αέρα. Το σημερινό, αύριο θα είναι ξεπερασμένο. Οπότε, βάζω την λογική και προσδιορίζω τις ανάγκες όπως πολύ εύστοχα αναφέρει συμφορουμίτης στην υπογραφή του. Και εκεί, θα πρέπει, όπως έχω γράψει, η Πανα να με πείσει ότι μπορώ να το δικαιολογήσω. Και, δυστυχώς, όχι μόνο στον εαυτό μου, όπως οι περισσότεροι παντρεμένοι γνωρίζετε... :) :)

Οπότε, βάζω την λογική και προσδιορίζω τις ανάγκες όπως πολύ εύστοχα αναφέρει συμφορουμίτης στην υπογραφή του. Και εκεί, θα πρέπει, όπως έχω γράψει, η Πανα να με πείσει ότι μπορώ να το δικαιολογήσω. Και, δυστυχώς, όχι μόνο στον εαυτό μου, όπως οι περισσότεροι παντρεμένοι γνωρίζετε... :) :)

Πολυ σωστα τα λες.

Μακαρι να δουμε την 50S20 σε καλη τιμη (κατω απο 1000 ευρω).

Μα αν δεν απατώμαι η VT30 εχει πολλά εξτρα πάνω της δεν είναι ένα ξερό μόνιτορ , και συν τις άλλης είναι και κορυφαία.

Ναι. Με επιφύλαξη όμως γιατί ακόμη δεν έχουμε δει από κοντά κάτι, ούτε καν review. Βασιζόμαστε όμως στην παράδοση της πανα...

Καλά, το ότι οι πανασόνικ είναι κορυφαίες στο σύμπαν των reviewers (που είναι λίγο παράλληλο με το πραγματικό), είναι ΑΞΙΩΜΑ. Δεν χρειάζεται μετρητική επιβεβαίωση, το πόρισμα βγαίνει από το στήσιμο της CES, πριν καν ανοιχθούν οι κούτες με τα προϊόντα...

Τώρα μερικοί κακοήθεις (π.χ. κάτι πετάσηδες) θα πουν ότι παίζει ρόλο και το ότι μοιράζει αβέρτα διαφημίσεις και πληρώνει και κάτι οργανώσεις, όπως του Λούκας Λούκας και κάτι άλλες...

Εγώ πάντως ανυπομονώ να διαβάσω και πάλι διθυράμβους στο avforums και συναφή, να δω σηκωμένα καπάκια και δαχτυλάκια να ψαχουλεύουν πόση τεχνολογία κούρο έχει η φετινή σειρά, και που έχει κατέβει το μαύρο... Τώρα μικρολεπτομέρειες τύπου floating blacks/μισής αντίθεσης/που έχει ανέβει το μαύρο, επεξεργασίας 50 Hz, κλπ., θα τα αφήσουμε εκπληξούλες για τους τυχερούς πελάτες... :flipout:

Δεν ξερω τι λενε οι "στημενοι" reviewers παντως με τα δικα μου τα ματια απο τις περυσινες τηλεορασεις η VT20 ειχε μακραν την καλυτερη εικονα.

Νομιζω οτι επιβεβαιώθηκε αυτο και στο τεστ του AVclub.

Και σιγουρα δεν την ειχε η Samsung C9000 και λοιπες slim μπακατελες που εβγαλαν τα εντελως αντικειμενικα περιοδικα τυπου HiTech.

Καλά, το ότι οι πανασόνικ είναι κορυφαίες στο σύμπαν των reviewers (που είναι λίγο παράλληλο με το πραγματικό), είναι ΑΞΙΩΜΑ. Δεν χρειάζεται μετρητική επιβεβαίωση, το πόρισμα βγαίνει από το στήσιμο της CES, πριν καν ανοιχθούν οι κούτες με τα προϊόντα...

Τώρα μερικοί κακοήθεις (π.χ. κάτι πετάσηδες) θα πουν ότι παίζει ρόλο και το ότι μοιράζει αβέρτα διαφημίσεις και πληρώνει και κάτι οργανώσεις, όπως του Λούκας Λούκας και κάτι άλλες...

Εγώ πάντως ανυπομονώ να διαβάσω και πάλι διθυράμβους στο avforums και συναφή, να δω σηκωμένα καπάκια και δαχτυλάκια να ψαχουλεύουν πόση τεχνολογία κούρο έχει η φετινή σειρά, και που έχει κατέβει το μαύρο... Τώρα μικρολεπτομέρειες τύπου floating blacks/μισής αντίθεσης/που έχει ανέβει το μαύρο, επεξεργασίας 50 Hz, κλπ., θα τα αφήσουμε εκπληξούλες για τους τυχερούς πελάτες... :flipout:

Τίποτα δεν αποκλείεται στην ζωή αυτή... Αλλά, τότε, γιατί να μην έβγαζαν όλοι την sony που ακόμη και στο Champions league είναι χορηγός (όσο να πεις από αυτόν τον Λούκα - ξέρω-γω-πως-τον-λένε- έχει περισσότερους θεατές ως event) ????

Δεν ξέρω τι γίνεται.. Τα μάτια μου θα εμπιστευθώ, αλλά και τα reviews από διάφορα sites... Συνδυαστικά.... Οπωσδήποτε συνδυαστικά..
Ετσι γλίτωσα και δεν πήρα την LG 8500 και θα έκλαιγα τα λεφτά μου...
Σε 1-2 μήνες θα διαβάσω τα σχετικά reviews και ΟΧΙ φυσικά και δεν θα αποκλείσω την LG για πλασμα.. Τόσα χρόνια παράπονο δεν είχα... και είχα και design που δεν ήταν άγνωστη λέξη, όπως στις πανα τόσο χρόνια...
Είπαμε, παντρεμένοι άνρθωποι είμαστε και η 50αρα θα πρέπει να μπει στο σαλόνι μας (και όχι μου)...

Δεν ξερω τι λενε οι "στημενοι" reviewers παντως με τα δικα μου τα ματια απο τις περυσινες τηλεορασεις η VT20 ειχε μακραν την καλυτερη εικονα.

Νομιζω οτι επιβεβαιώθηκε αυτο και στο τεστ του AVclub.

Και σιγουρα δεν την ειχε η Samsung C9000 και λοιπες slim μπακατελες που εβγαλαν τα εντελως αντικειμενικα περιοδικα τυπου HiTech.

Ένα συγκριτικό μεταξύ κορυφαίας πλάσμα πανασόνικ/σαμσουνγκ/ελ-τζι, τι θα έβγαζε άραγε; Reference την πανασόνικ, και μπακατέλες τις άλλες; :flipout:

Εγώ είχα ακούσει έναν παλαβό στο φόρουμ, που φώναζε καιρό τώρα ότι η αντίθεση είναι η μισή των "reviews", αλλά να δεις που κανένας φιλιπσάκιας θα ήταν... :flipout:
Άσε που το hitech σε μια κρίση ειλικρίνειας έβαλε μαι U20 τελευταία σε ένα συγκριτικό, και κάτι "ψέλλισε" για κίνηση και αντίθεση... :flipout:

Τώρα μικρολεπτομέρειες τύπου floating blacks/μισής αντίθεσης/που έχει ανέβει το μαύρο, επεξεργασίας 50 Hz, κλπ., θα τα αφήσουμε εκπληξούλες για τους τυχερούς πελάτες... :flipout:

Xμμμ... Μόνο η Panasonic τα έχει αυτά; :D

Τίποτα δεν αποκλείεται στην ζωή αυτή... Αλλά, τότε, γιατί να μην έβγαζαν όλοι την sony που ακόμη και στο Champions league είναι χορηγός (όσο να πεις από αυτόν τον Λούκα - ξέρω-γω-πως-τον-λένε- έχει περισσότερους θεατές ως event) ????

Ο καθένας απλώνεται όπου μπορεί... Απλά, κάνει περισσότερο ντόρο αυτός που τον χρειάζεται και λίγο παραπάνω... Οι Samsung/Sony/LG έχουν ξεφύγει πολύ σε πωλήσεις και έσοδα από τους υπόλοιπους. Ε, οι υπόλοιποι κάνουν ότι μπορούν περισσότερο...

Κάποιοι κάνουν θέμα με τις LED ότι είναι LCD, άλλοι βγάζουν τέστ κίνησης στα 60 Hz (κάπου θα έχουν και των 50 Hz, απλά δεν το έχω βρει ακόμα... :flipout:), άλλοι βάζουν στάμπες, ότι μπορεί ο καθένας...

Το Λούκας πήγαινε κάπου αλλού πάντως, και όχι στον διαγωνισμό τραγουδιού... :flipout:

Κάποιοι κάνουν θέμα με τις LED ότι είναι LCD

Την τηλεοραση την χαρακτηριζει η τεχνολογια του πανελ που ειναι TFT-LCD και οχι τα λαμπακια.

Αλλιως εκτος απο "LED" θα ειχαμε τηλεορασεις Laser , λυχνιων , κεριων και διαφορα αλλα.:flipout:

Την τηλεοραση την χαρακτηριζει η τεχνολογια του πανελ που ειναι TFT-LCD και οχι τα λαμπακια.

Αλλιως εκτος απο "LED" θα ειχαμε τηλεορασεις Laser , λυχνιων , κεριων και διαφορα αλλα.:flipout:

Και μόλις κοπήκαν τα διαφημιστικά της samsung, πάτωσαν οι πωλήσεις της, ε;; :flipout:

O κοσμος παντα θα αγοραζει οτι του πασαρουν οι διαφημισεις σαν πιο πρωτοποριακο , μοδατο και ντιζαινατο.

Καπως ετσι γεμισαμε και iphone που για να κανεις κληση πρεπει να προσεξεις να μην πιανεις την κεραια.:flipout:

O κοσμος παντα θα αγοραζει οτι του πασαρουν οι διαφημισεις σαν πιο πρωτοποριακο , μοδατο και ντιζαινατο.

Καπως ετσι γεμισαμε και iphone που για να κανεις κληση πρεπει να προσεξεις να μην πιανεις την κεραια.:flipout:

και να πείς ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα παει στο καλό. εδώ φορτώνονται τις δόσεις του κεράτα και μετά είναι στο βοήθεια παναγιά. αλήθεια τόσο μάπα είναι το iphone - θέλει κεραία για να πάρει τηλέφωνο.

Όχι, αλλά μόνο αυτή βγαίνει reference σε αυτά τα reviews... :flipout:

E, όσο να 'ναι, έχει μια διαφορά να ξεκινούν τα floating blacks από 0,01 nits σε σχέση με το να ξεκινούν από 0,1 nits... :p

Aν και βέβαια, καλό θα είναι να μην υπάρχουν καθόλου floating blacks, όπως έτσι ήταν στις 10άρες και τις 80άρες FullHD, αλλά για να δούμε...

E, όσο να 'ναι, έχει μια διαφορά να ξεκινούν τα floating blacks από 0,01 nits σε σχέση με το να ξεκινούν από 0,1 nits... :p

Aν και βέβαια, καλό θα είναι να μην υπάρχουν καθόλου floating blacks, όπως έτσι ήταν στις 10άρες και τις 80άρες FullHD, αλλά για να δούμε...

Εγώ θα έλεγα ότι είναι γύρω στα 0.05 νιτς τα αιωρούμενα μαύρα...
Όμως μπορεί να έχουν σημαντικές διαφορές στα γάμμα/χρωματική πιστότητα οι διαφορετικές μάρκες. Π.χ. μήπως έρχονται καλύτερα οι πλάσμα της LG με την ρύθμιση 10 σημείων...

Εγώ θα έλεγα ότι είναι γύρω στα 0.05 νιτς τα αιωρούμενα μαύρα...

Στα 0,05 nits, φτάνουν αυτά που ξεκινούν από 0,024. Αν ξεκινούσαν από 0,1 nits, πόσο θα πήγαιναν;

Όμως μπορεί να έχουν σημαντικές διαφορές στα γάμμα/χρωματική πιστότητα οι διαφορετικές μάρκες. Π.χ. μήπως έρχονται καλύτερα οι πλάσμα της LG με την ρύθμιση 10 σημείων...

Σε σχέση με μία Panasonic που δεν έχει καθόλου ρυθμιστικά, φυσικά και η LG θα μπορεί να έρθει πιο σωστά, αλλά θα έχεις να συνυπολογίσεις και τα χειρότερα dithering, line bleeding, μαύρο και image retention της τελευταίας...

Όταν παίζουν ρυθμιστικά και στις δύο:

LG PK590 Post Calibration Gamma:

post-gamma-tracking.jpg

Panasonic VT20 Post Calibration Gamma:

2d-post-gamma-tracking.jpg

http://www.hdtvtest.co.uk/