- PANASONIC TV Line-up 2011 -

Re: Απάντηση: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

ενας φιλος μου εχει μια 42 ιντσες και εχουμε αποσταση 2 μετρα και μου φαινεται πολυ κοντα οτι ειναι. Οταν βλεπουμε ταινια σπιτι του δεν μπορει το ματι μου να καλυψη ολοι την οθονη. μετα απο καποια ωρα σε κουραζει.

Αυτο που λες ειναι αδυνατο να συμβαινει.

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Βαλε 2 μετρα , 106 cm διαγωνιο και θα δεις οτι για 36 μοιρες γωνια θεασης που προτεινουν καποιες εταιρειες (THX) χρειαζεται αποσταση 1.5 μετρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

συναρμολόγηση ναι αλλά νομίζω ότι τα panels κατασκευάζονται ιαπωνία.

Ακομη και τα πανελ να ερχονται απο Ιαπωνια δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα ραδιενεργειας

Ας αφησουμε τις ραδιενεργειες στους Ιαπωνες
Εγω κοιταω πως θα βρω χρηματα να αγορασω την 65VT30 εαν την βρω γυρω στα 3 χιλιαρικα σε μερικους μηνες

_41071891_jap_amagasaki_map203.gif

http://search.japantimes.co.jp/cgi-bin/nb20091223a4.html

Ειναι αρκετα μακρυα απο την πληγείσα περιοχη.

αυτο είναι κ το νόημα να καλυφθεί ένα 40% της όρασης σου http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/hdtv-set-up/

Το τι σου φαίνεται σε σχεση με την αντικειμενικότητα και τις μελέτες επιστημών
Πανω στο θεμα Απέχουν παρα Πολύ. Παρε πχ το μέγεθος της οθονη του υπολογιστη κ σε τι αποσταση καθεσε.

Αλλα περί ορεψεως..κολοκυθοπιτσα

Επίσης πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με την σχέση επιστήμης-εταιριών.
Δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε μας σερβίρουν οι εταιρίες είναι και επιστημονικά ορθό ή επιβεβαιωμένο.

Επίσης πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με την σχέση επιστήμης-εταιριών.
Δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε μας σερβίρουν οι εταιρίες είναι και επιστημονικά ορθό ή επιβεβαιωμένο.

Σίγουρα. Απλά έχουν γίνει πολλές μελέτες απο διάφορες πηγές. Είναι υγιές να αμφισβητούμε όμως σε κάποιες περιπτώσεις είναι Απλά χάσιμο χρονου

Σίγουρα. Απλά έχουν γίνει πολλές μελέτες απο διάφορες πηγές. Είναι υγιές να αμφισβητούμε όμως σε κάποιες περιπτώσεις είναι Απλά χάσιμο χρονου

Εμένα αυτό που μου λείπει από αυτήν την περιοχή, είναι ότι ποτέ δεν έχω δει τις ίδιες τις μελέτες, και ποτέ δεν έχω δει να εμπλέκονται και πραγματικοί επιστήμονες. Όλο έμπορους και calibrators βλέπω.
Μου λείπουν αναφορές σε πραγματικά αξιόπιστες πηγές. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν, αλλά δεν ξέρω τι λένε...

Ξεκίνα με τα κεφάλαια 49, 50 και 51 από την "Ιατρική Φυσιολογία" του Guyton και μετά σε πάμε στα πιο βαθιά... :p -bye-

επειδη και εγω ετοιμαζομαι για την vt30 σε 55 ευχαριστω για της πληροφοριες αν και θα το ψαξω πολυ γιατι αν και ασχετο με το θεμα μας ειχα παραγειλει κατι πορσελανες απο ιαπωνια μεσω καταστηματος και μου ειπαν να της ακυρωσω δεν ειναι κανενας σιγουρος να μου απαντησει οτι μαθω παντως θα το αναρτησω

Αν παθουν ζημια απο την ραδιενεργεια τα πανελ θα το μαθεις απο τις ειδησεις γιατι πιο πριν θα πεθανουν και καποια εκατομμυρια ανθρωποι.

Αν ομως σου μπηκε η ιδεα καλυτερα να παρεις καμια τηλεοραση που ουδεμια σχεση εχει με την Ιαπωνια οπως Samsung η LG.

Aκόμα και αυτές, μπορεί να έχουν κάποια ιαπωνικά εξαρτήματα στα σωθικά τους...

Παντως προς το παρον τουλαχιστον δεν ειναι σημαντικα τα ποσα ραδιενεργειας που εχουν ξεφυγει στο περιβαλλον.

Για συγκριση στο Τσερνομπιλ ειχαν εκτοξευτει ραδιενεργα υλικα μεχρι τα 30,000 ποδια (10 χιλιομετρα) , εδω μιλαμε απλα για ιχνη ραδιενεργειας (προς το παρον) σε αποσταση απο 30 εως 60 χιλιομετρα.

Aκόμα και αυτές, μπορεί να έχουν κάποια ιαπωνικά εξαρτήματα στα σωθικά τους...

χώρια που και η κορέα είναι δίπλα στην ιαπωνία. 55 λεπτά με το φερυ μποτ.

Ξεκίνα με τα κεφάλαια 49, 50 και 51 από την "Ιατρική Φυσιολογία" του Guyton και μετά σε πάμε στα πιο βαθιά... :p -bye-

Το θέμα δεν είναι εγώ να γίνω γιατρός για να καταλάβω, το θέμα είναι είναι να μαζευτούν 2-3 γιατροί, και να φτιάξουν το διάγραμμα απόσταση θέασης/μέγεθος οθόνης, με βάση την σφαιρική γνώση που έχουν (και από τα υπόλοιπα που διάβασαν).
Το να διαβάσω εγώ μερικά αποσπασματικά πράγματα, τι βοηθάει;

Εγώ πάντως άκουσα ότι μέτρησαν αύξηση στην Γαλλία.
Η δική μου "εκτίμηση" είναι ότι αλώβητες δεν θα έρθουν, αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι και επικίνδυνες. Φαντάζομαι οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τους ελέγχους που πρέπει...

Το θέμα δεν είναι εγώ να γίνω γιατρός για να καταλάβω, το θέμα είναι είναι να μαζευτούν 2-3 γιατροί, και να φτιάξουν το διάγραμμα απόσταση θέασης/μέγεθος οθόνης, με βάση την σφαιρική γνώση που έχουν (και από τα υπόλοιπα που διάβασαν).
Το να διαβάσω εγώ μερικά αποσπασματικά πράγματα, τι βοηθάει;

Αφού θες να "αγγίξεις τις πληγές από τα καρφιά για να πιστέψεις", Θωμά... :flipout:

Γιώργο, έχει γραφτεί πολλάκις πως μπορείς να υπολογίσεις την απόσταση θέασης, βάσει της διακριτικής ικανότητας του οφθαλμού, κάτι που επίσης έχεις αμφισβητήσει.

Δε βλέπω λοιπόν άλλη λύση, από το να σε παραπέμψω κατευθείαν στην πηγή...

Mια ερωτηση και απο μενα.Γιατι στις φωτο του review απο την gt30 υπαρχει ενα θαμπωμα γυρω απο τα μικρα αντικειμενα και απο τον ανθρωπο που κινειται.