- PANASONIC TV Line-up 2011 -

Πλακα κανεις Γιωργο?

Κορυφαια ειναι μια εικονα με halo , clouding , banding , ανυπαρκτες γωνιες θεασης απο την μια μερια και floating blacks , rising MLL , dithering απο την αλλη?

Ρε Yperion αν οι διαφορες ηταν τοσο χαωδεις οσο θες να την εμφανισεις το λογικο θα ηταν ο ενας εκ των δυο να αποσυρθει, για να συνυπαρχουν τοσα χρονια και πιθανον για αλλα τοσα σημαινει οτι και οι δυο εχουν υπερ και κατα η ζυγαρια ειναι καπου στην μεση.

Ενταξει ειπαμε να ειμαστε πλασματικοι αλλα μην πεσουμε σε κανα ντουβαρι επειδη κοιταμε μονο κατω.

Ρε Yperion αν οι διαφορες ηταν τοσο χαωδεις οσο θες να την εμφανισεις το λογικο θα ηταν ο ενας εκ των δυο να αποσυρθει, για να συνυπαρχουν τοσα χρονια και πιθανον για αλλα τοσα σημαινει οτι και οι δυο εχουν υπερ και κατα η ζυγαρια ειναι καπου στην μεση.

Ενταξει ειπαμε να ειμαστε πλασματικοι αλλα μην πεσουμε σε κανα ντουβαρι επειδη κοιταμε μονο κατω.
γραφει για προβληματα και απο τις 2 πλευρες..

Κορυφαια ειναι μια εικονα με halo , clouding , banding , ανυπαρκτες γωνιες θεασης απο την μια μερια αυτα για LCD

και floating blacks , rising MLL , dithering απο την αλλη? αυτα για PLASMA

Κοιταξε οταν δινεις πχ. 1200 ευρω για μια 50G30 και εχει καποιες αδυναμιες μπορει και να το συγχωρησεις.

Οταν ομως δινεις 2500 ευρω τοτε θελεις να παρεις αυτο για το οποιο πληρωσες το οποιο απλα δεν υπαρχει γιατι οτι προβλημα εχει μια Edge LED των 600 ευρω εχει και μια των 2500 και οτι μια πλασμα των 1000 εχει και μια των 2000.

Last edited:
γραφει για προβληματα και απο τις 2 πλευρες..

Κορυφαια ειναι μια εικονα με halo , clouding , banding , ανυπαρκτες γωνιες θεασης απο την μια μερια αυτα για LCD

και floating blacks , rising MLL , dithering απο την αλλη? αυτα για PLASMA

Εχεις δικιο μου διεφυγε το "απο την αλλη"

Κοιταξε οταν δινεις πχ. 1200 ευρω για μια 50G30 και εχει καποιες αδυναμιες μπορει και να το συγχωρησεις.

Οταν ομως δινεις 2500 ευρω τοτε θελεις να παρεις αυτο για το οποιο πληρωσες το οποιο απλα δεν υπαρχει γιατι οτι προβλημα εχει μια Egde LED των 600 ευρω εχει και μια των 2500 και οτι μια πλασμα των 1000 εχει και μια των 2000.

Συμφωνω, ιδανικα η αγορα θα κινουταν μονο γυρω απο τα value for money μοντελα αλλα δεν ειναι ετσι.

Διαβαζοντας το review θεωρεις οτι η VT30 ειναι ακριβη γι'αυτα που προσφερει?
Αν δεν κανω λαθος κοστιζει λιγοτερο απ'οσο κοστιζε η VΤ20 οταν κυκλοφορησε σωστα?

Last edited:
Το ότι η VT30 κοστίζει λιγότερο από την VT20 όταν κυκλοφόρησε, είναι κριτήριο καλής αγοράς?
Και τι είναι αυτά που προσφέρει για τα χρήματα που ζητά?

Αν θεωρήσουμε σαν βάση καλής εικόνας 2D την G30 έχουμε:
42G30 -> 850
42GT30 -> 1.400 δηλ. 165% της G30
42VT30 -> 1.700 δηλ. 200% της G30

Για κάποιον που βλέπει τηλεόραση και έργα κατεβασμένα από το internet ή δισκάκια υψηλής ανάλυσης ενώ παίζει και λίγο παιχνίδι από κονσόλα, το 200% που πλήρωσε παραπάνω πόσο θα το δει άραγε?
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ας δούμε διαφορές από αντίστοιχο μοντέλο LED-LCD:

40D8000 -> 1.400
42VT30 -> 1.700 δηλ. 121% της D8000

Αν δεν είναι υπερβολικά χρήματα 1.700 ευρώ για 42 ίντσες, δε ξέρω πως αλλιώς να τα χαρακτηρίσω. Και περνάμε περίοδο κρίσης.....

* Βάζω 40-42 ίντσες που έχουν όλα τα μοντέλα.

εγω θα συμφωνησω με τον φιλο yperion που ειχε γραψει σε ενα ποστ οτι για 42" μεχρι 1000 και 47" 50" μεχρι 1500 ..αν θυμαμαι καλα..
απο εκει και μετα πληρωνεις μικρες βελτιωσεις και design.

Απάντηση: Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Πλακα κανεις Γιωργο?

Κορυφαια ειναι μια εικονα με halo , clouding , banding , ανυπαρκτες γωνιες θεασης απο την μια μερια και floating blacks , rising MLL , dithering απο την αλλη?

Καλημερα φιλε Yperion..Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου..Πολλα μειονεκτηματα εχουν ακομη οι tvs και κυριως οι led οι οποιες μας δινουν καθε χρονο καλυτερα desing αλλα μετριοτατη εικονα..Οι Plasma στο συνολο το παλευουν...Καλη εικονα,το καλυτερο 3D στην παρουσα φαση και με λειγοτερα προβληματα γε γενικες γραμμες..Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι οι πωλησεις των Plasma εχουν παρει τα πανω τους παγκοσμιως...Καλημερα σε ολους

εγω θα συμφωνησω με τον φιλο yperion που ειχε γραψει σε ενα ποστ οτι για 42" μεχρι 1000 και 47" 50" μεχρι 1500 ..αν θυμαμαι καλα..
απο εκει και μετα πληρωνεις μικρες βελτιωσεις και design.

Μην ξεχνάτε ότι η vt30 έρχεται με 2 ζευγάρια γυαλιά 3d.. (οπότε μετά την st30 για μένα καλύτερα να πάρει κάποιος την vt30)

Aλλος βλεπει το θεμα value for money αλλος θελει να παρει το καλυτερο που μπορει.

Εγω ειμαι της πρωτης αποψης γιατι δεν σκοπευω να κρατησω καμια τηλεοραση πανω απο 2-3 χρονια το πολυ και επισης γιατι νομιζω οτι αν εισαι πληροφορημενος τα λεφτα σου "πιανουν τοπο" και δεν πληρωνεις εξτρα για ανουσια σε εμενα πραγματα.

1.000 με 1.500 ευρώ κάθε 3 χρόνια? δηλαδή 50-80 ευρώ το μήνα? Και άλλα τόσα ίσως για ΗΥ? Και βάλε ακόμα για σταθερή τηλεφωνία και άλλα τόσα για κινητή τηλεφωνία (συσκευή + συμβόλαιο). Και βάλε... και βάλε... χμμμμ

Αρκετοί ήταν έτσι αλλά οι καταναλωτικές συνήθειες πολλών αλλάζουν και το βλέπουμε καθημερινά. Φάνηκε γρήγορα στα σπίτια και τα αυτοκίνητα διότι το κόστος κτήσης είναι μεγαλύτερο. Δεν έχω άποψη για τις πωλήσεις τηλεοράσεων τα τελευταία 2-3 χρόνια αλλά μάλλον είναι σε κάθοδο.

Και που να έρθουν οι επόμενες μειώσεις μισθών στον ΙΤ και οι πρώτες απολύσεις στο ΔΤ.

Last edited:
Εγω ειμαι της πρωτης αποψης γιατι δεν σκοπευω να κρατησω καμια τηλεοραση πανω απο 2-3 χρονια το πολυ και επισης γιατι νομιζω οτι αν εισαι πληροφορημενος τα λεφτα σου "πιανουν τοπο" και δεν πληρωνεις εξτρα για ανουσια σε εμενα πραγματα.

Εγώ φίλε μου Υπερίων, θέλω και τα 2.

Δηλαδή και να πιάσουν τόπο τα λεφτά μου, καί να κρατήσω μια τηλεόραση αρκετά π.χ. τουλάχιστο 7-8 χρόνια.

Με βάση αυτά λοιπόν - και του γεγονότος ότι δεν με ενδιαφέρει το 3D - τί μου προτείνεις, εσύ και οι υπόλοιποι;

Αμφιταλαντεύομαι μεταξύ 50G30 και 50GT30.

Η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 2.5m. Εικόνα δίνει ένα Asus HD OPlay2.

Θέαση αποκλειστικά HD περιεχομένου (και κάποια SD που δεν έχουν βγει ποτέ σε HD).

Τέλος, ουδεμία ενασχόληση με τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Μόνο ταινίες και σειρές.

Αξίζει τα (αρκετά) παραπάνω της λεφτά η GT από την G;

Ή θα πάνε χαράμι;

Ο λόγος που αμφιταλαντεύομαι είναι οι καλύτερες αντιανακλαστικές επιστρώσεις που έχει η GT.

Και σκέφτομαι αν αξίζουν τα λεφτά τους, ή όχι.

Εγώ φίλε μου Υπερίων, θέλω και τα 2.

Δηλαδή και να πιάσουν τόπο τα λεφτά μου, καί να κρατήσω μια τηλεόραση αρκετά π.χ. τουλάχιστο 7-8 χρόνια.

Με βάση αυτά λοιπόν - και του γεγονότος ότι δεν με ενδιαφέρει το 3D - τί μου προτείνεις, εσύ και οι υπόλοιποι;

Αμφιταλαντεύομαι μεταξύ 50G30 και 50GT30.

Η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 2.5m. Εικόνα δίνει ένα Asus HD OPlay2.

Θέαση αποκλειστικά HD περιεχομένου (και κάποια SD που δεν έχουν βγει ποτέ σε HD).

Τέλος, ουδεμία ενασχόληση με τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Μόνο ταινίες και σειρές.

Αξίζει τα (αρκετά) παραπάνω της λεφτά η GT από την G;

Ή θα πάνε χαράμι;

Από τις προδιαγραφές και μόνο (την G30 την έχω δει, την GT30 όχι) εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το 3D τότε βουρ για G30

Στη συσκευασία τους είναι τοποθετημένες στη βάση, ή πρέπει να την βάλω εγώ;