Panasonic TX-L42E30E ή Panasonic TX-P42G30E (ουσιαστικά LED ή Plasma) ;;;

Πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι η G30. Αν δεν τη βρίσκεις με τίποτε διαθέσιμη για αγορά (δύκολο μου φαίνεται) μπορείς να δεις για εναλλακτική την ST30.

Πρώτα την G30 ;;; Ωραία, σ´ευχαριστώ πολύ Μιχάλη3 (σόρυ για το G πριν :) )... Εξάλλου, η ST30 είναι ακριβότερη και καλύτερη από την G για να είναι εναλλακτική...

Προς kostas5579 : Δεν αμφισβητώ επ´ουδενί αυτά που μου λες, αλλά παραξενεύτηκα όταν είδα να λέει refresh rate το Skroutz και όχι τίποτε από τα άλλα που ανέφερες, αυτό μόνο. Δεν το είπα με επιθετικότητα, απλώς ανέφερα αυτό που είδα. Γιατί όμως το γράφουν όλοι ; Είναι άλλη ένδειξη, τι συμβαίνει ; Θέλω να μάθω, γι´αυτό ρωτάω...

Η G30 είναι λίγο καλύτερη από την ST30, ασχέτως πόσο στοιχίζει η κάθε μια. Σου δίνει περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης της εικόνας και κάποια ακόμα μικρά extras.

Πρώτα την G30 ;;; Ωραία, σ´ευχαριστώ πολύ Μιχάλη3 (σόρυ για το G πριν :) )... Εξάλλου, η ST30 είναι ακριβότερη και καλύτερη από την G για να είναι εναλλακτική...

Προς kostas5579 : Δεν αμφισβητώ επ´ουδενί αυτά που μου λες, αλλά παραξενεύτηκα όταν είδα να λέει refresh rate το Skroutz και όχι τίποτε από τα άλλα που ανέφερες, αυτό μόνο. Δεν το είπα με επιθετικότητα, απλώς ανέφερα αυτό που είδα. Γιατί όμως το γράφουν όλοι ; Είναι άλλη ένδειξη, τι συμβαίνει ; Θέλω να μάθω, γι´αυτό ρωτάω...

600Hz refresh rate δεν γράφουν όλοι, 600Hz γράφουν και κάτι άλλα άσχετα.
Μη βλέπεις μόνο τον αριθμό αλλά και τί είναι αυτός αριθμός.
3 κιλά μήλα με 3 κιλά μπανάνες δεν είναι το ίδιο:music-smiley-005:

Θα δεις και στο forum με το χρόνο πως το 99% των μελών συμφωνεί μ'αυτό που είπα(μόνο μ'αυτό όχι με όλα!).

Τα υψηλά νούμερα εντυπωσιάζουν και φέρνουν πωλήσεις.
Μένει όμως στον καταναλωτή να ψάξει τί ακριβώς σημαίνουν αυτά και αν σημαίνουν κάτι.

Re: Απάντηση: Panasonic TX-L42E30E ή Panasonic TX-P42G30E (ουσιαστικά LED ή Plasma) ;

Η G30 είναι λίγο καλύτερη από την ST30, ασχέτως πόσο στοιχίζει η κάθε μια. Σου δίνει περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης της εικόνας και κάποια ακόμα μικρά extras.

Η G30 ειναι πολυ καλυτερη απο την ST30 και η G20 πολυ καλυτερη και απο τις 2. Παντα για 2D μιλαμε.

Εκτος απο τις μετρησεις (βλ. πχ. avforums) στα ματια τα δικα μου η g20 ειναι καλυτερη. Για παραδειγμα στο THX στην g20 μπορεις να ρυθμισεις την ισσοροπια λευκου στο isf ενω στην g30 οχι γιατι στο THX το isf ειναι κλειδωμενο. Επισης κοιτα τις μετρησεις και τα συμπερασματα στο τελος των tests και βγαλε τα δικα σου. http://www.digitalversus.com/tv-television/panasonic-viera-tx-p50vt30-p11009/test.html . http://www.digitalversus.com/tv-television/panasonic-viera-tx-p50vt20-p8172/test.html .

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δινουμε ενα σκασμο λεφτα να παρουμε κατι καλο και συγχρονο στο θεμα τηλεορασης και αντι αυτου παιρνουμε media player, skype, youtube, browzer και το θεμα εικονας μπαινει σε δευτερη μοιρα. Να μην πω για τα προβληματα που καθε χρονο ειναι και περισσοτερα!!

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δινουμε ενα σκασμο λεφτα να παρουμε κατι καλο και συγχρονο στο θεμα τηλεορασης και αντι αυτου παιρνουμε media player, skype, youtube, browzer και το θεμα εικονας μπαινει σε δευτερη μοιρα. Να μην πω για τα προβληματα που καθε χρονο ειναι και περισσοτερα!!

Πέστα πέστα!:FSGSFGS4:

Εκτος απο τις μετρησεις (βλ. πχ. avforums) στα ματια τα δικα μου η g20 ειναι καλυτερη.

Πώς τις σύγκρινες; Μου κάνει εντύπωση μία τηλεόραση με χειρότερο μαύρο, περισσότερο dithering σε 100Hz-mode και floating blacks να θεωρείται καλύτερη... :chinscratch:

+1!

Πώς τις σύγκρινες; Μου κάνει εντύπωση μία τηλεόραση με χειρότερο μαύρο, περισσότερο dithering σε 100Hz-mode και floating blacks να θεωρείται καλύτερη... :chinscratch:

Το μαυρο συμφωνα με αυτο http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp42g20-txp42g20b-20100308169.htm και αυτο http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42g30b-p42g30-201104091079.htm ειναι το ιδιο. Απλα στην g20 ειδα λιγα καλυτερο contrast καθως και καλυτερη λεπτομερια στα σκοτεινα πλανα (με τα γνωστα bluray) παντα με τα δικα μου ματια. Η g20 στο ΤΗΧ καλιμπραρισμενη στο grayscale, η g30 στο THX οπου δεν μπορεις να πειραξεις τιποτα. Τωρα σε professional καλιμπραρισμενες δεν τις εχω δει λογω το οτι αυτο θελει και εξτρα φραγκα....

Υπάρχει καλύτερη πλάσμα σ´αυτά τα λεφτά από την Πάννυ ; Ή όχι ; Ποιά είναι η γνώμη σας, τι προτείνετε ;

Το μαυρο συμφωνα με αυτο http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp42g20-txp42g20b-20100308169.htm και αυτο http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42g30b-p42g30-201104091079.htm ειναι το ιδιο. Απλα στην g20 ειδα λιγα καλυτερο contrast καθως και καλυτερη λεπτομερια στα σκοτεινα πλανα (με τα γνωστα bluray) παντα με τα δικα μου ματια. Η g20 στο ΤΗΧ καλιμπραρισμενη στο grayscale, η g30 στο THX οπου δεν μπορεις να πειραξεις τιποτα. Τωρα σε professional καλιμπραρισμενες δεν τις εχω δει λογω το οτι αυτο θελει και εξτρα φραγκα....

Το μαύρο ηρεμίας της G20, ναι, είναι αρχικά το ίδιο με το μαύρο της G30, αλλά: αφενός υπάρχει και μία δεύτερη σκάλα στην G20, πιο ψηλά (floating blacks) και αφετέρου, όταν η τηλεόραση φτάσει τις 2000 ώρες, το μαύρο ηρεμίας της έχει διπλασιαστεί (rising blacks).

Από την άλλη βέβαια, αν η G30 ήταν φρέσκια του κουτιού, είναι λογικό να σου άρεσε περισσότερο η εικόνα της G20, μιας και οι "άστρωτες" Plasma, απέχουν από το 100% των επιδόσεών τους... ;)

Υπάρχει καλύτερη πλάσμα σ´αυτά τα λεφτά από την Πάννυ ; Ή όχι ; Ποιά είναι η γνώμη σας, τι προτείνετε ;

Σε μη-3D Plasma, όχι, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή από την G30...

Οντως πριν απο εναμιση χρονο που ειχα παρει την G20 οταν την πρωτοεβαλα να παιξει ηθελα να την πεταξω απο το παραθυρο και ειπα τη μ@@κια εκανα δεν επερνα μια lcd. Τωρα ομως η εικονα της δεν παιζεται. Την εχω ομως στο υπνοδωματιο και βλεπω κυριως HD και σε συνηθως σε απολυτο σκοταδι. Τωρα δεν ξερω αν την ειχα στο σαλονι πως θα εδειχνε και βαριεμαι να την κουβαλησω για να την τεσταρω. Παντως η G30 ειναι πιο φωτεινη απο την G20.

Πήγα σήμερα και είδα τις 42G30 (E499), 42ST30 (E550), Samsung 40D5000 (E450) και αύριο θα πάω για την 42E30 (E599). Ενώ ξεκίνησα για πλάσμα τρομοκρατήθηκα απο όλα αυτά που διάβασα για τα πρόβληματα που έβγαλαν οι panny φέτος και έβαλα στο παιχνίδι και τις παραπάνω LCD (χαμηλό lag). Κατ'αρχήν το THX mode στη G30 μου φάνηκε άχρηστο γιατί το flickering ήταν τόσο έντονο που στραβώθηκα. Στα υπόλοιπα modes ήταν υποφερτό. Υπήρχε κάποια άλλη ρύθμιση που έπρεπε να κάνω για να αλλάξει το refresh rate? (έβαλα ένα blu ray να παίξει, όλα default). Επίσης η ST30 έχει ένα επιπλέον φίλτρο που αμποδίζει τις αντανακλάσεις και απ οτι κατάλαβα έχει και κάποια επίπτωση στο μαύρο της (αυτό για το πιο γρήγορο φώσφορο που διάβασα δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει). Πως τελικά η G30 έχει καλύτερη εικόνα? Δυστυχώς θα προτιμούσα να κρίνω με τα μάτια μου, αλλά την G30 μόλις την έβγαλαν απο το κουτί ενω η ST30 θα έπαιζε εκεί ίσως μήνες...

Μετά είπα να δώ και τις LCD γιατί άρχισα να εχω εφιάλτες για buzzing, green tinge, retention και δεν ξέρω τι άλλο (βάλε και το power consumption) αλλά απο την D5000 δεν ενθουσιάστικα...πολύ καλό viewing angle αλλά στο Movie mode όλα φαίνονταν ξεπλημένα (φυσικά not calibrated). Στο normal ήταν καλύτερα αλλά λίγο καμμένα τα χρώματα απο το κοντραστ. Όπως είπα θα δώ και την E30 αύριο. Υπάρχει καμιά συμβουλή της τελευταίας στιγμής πρίν κάνω την αγορά τελικά? Πάνω κάτω μιλάω για budget 500-600 για 42".

Απάντηση: Re: Panasonic TX-L42E30E ή Panasonic TX-P42G30E (ουσιαστικά LED ή Plasma) ;

.............. Κατ'αρχήν το THX mode στη G30 μου φάνηκε άχρηστο γιατί το flickering ήταν τόσο έντονο που στραβώθηκα. Στα υπόλοιπα modes ήταν υποφερτό. Υπήρχε κάποια άλλη ρύθμιση που έπρεπε να κάνω για να αλλάξει το refresh rate? (έβαλα ένα blu ray να παίξει, όλα default).....

Εισαι σιγουρος γιαυτο που ειδες?