Panasonic TX-P50UT50E plasma ή Panasonic TX-L47ET5E LED?

giannisgr41

New member
2 June 2007
79
Καλημέρα παιδια.Μετά από αρκετό δίάβασμα και reviews εχω καταλήξει σαυτές τις 2 τηλεοράσεις .η απόσταση είναι κοντά στα 3 μετρα(2,7-3),το δωμάτιο είναι σχετικά σκοτεινό,λίγη αντανάκλαση από παράθυρα αλλα υπάρχει.Βλέπω πολύ ΗD υλικό απο media player,αλλά η οικογένεια πολύ αναλογικό και sd από δορυφορικό δέκτη.τωρα εγώ θέλω πολύ καλή εικόνα να 'εχω κατι που κατευθείαν μου λέει πλασμα αλλά κολάω στο εαν το active 3d είναι πολύ κουραστικό για τα παιδια και να πάω σε passive.εχω δει μόνο σε TX-L47ET5E LED 3d εικόνα και ομολογώ μάρεσε τρελά και τελείως ξεκούραστο.επίσης σκεφτομαι οτι παίρνω και 4 γυαλιά με την προσφορά.Στην πλάσμα βρίσκω προσφορές με 1-2 ζευγη.Διαφορα τιμής στις TV 40E.εκέι που έχω κολήσει είναι (και εφόσον δεν το εχω δει)πόσο κουραστικό θα είναι το 3d στην πλάσμα,αλλά και αν τελικά θα δω μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της εικόνας αναμεσα τους σε sd-HD υλικό.επίσης εχω ενα θεμα με το burn in,που πες οτι το κανω σωστά και περάσουν οι 200 ωρες ,αμα κολήσει σε μια εικόνα και 1- ωρες το dvd ή to δορυφορικό,θα εχω πρόβλημα η θα φύγουν τα είδωλα μετα από λίγη ώρα?Μερικές συμβουλές?Ευχαριστώ,Γιάννης.

Για θέαση κυρίως ημέρα και σε φωτεινό χώρο η καλύτερη επιλογή είναι LED LCD , για νύχτα και σκοτεινό χώρο η κατάσταση αντιστρέφεται. Οπότε ανάλογα με τον χώρο σου το λαμβάνεις υπόψιν και αυτο.

Επίσης στο ερώτημα παθητικό-ενεργητικό 3D δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση , αλλά οι πιο πολλοί βρίσκουν το ενεργητικό κουραστικό αν και για παιδιά δεν συστήνεται ούτε το παθητικό λόγω ενδεχόμενων προβλημάτων υγείας που μπορεί να δημιουργήσει.

Τέλος θα σου έλεγα να σκεφτείς και την 50ST50 αν τελικά πας σε πλάσμα , η UT50 είναι από τις πιο παρωχημένες τηλεοράσεις της αγοράς σχεδιαστικά , τουλάχιστον η ST50 είναι πιο εμφανίσιμη.

η st50 ξεγευγει το butget αρκετά.την εχω ψαξει αρκετά,αυτήν θα ήθελα αλλα δεν μπορώ.οπ'οτε πάω στην ιδια περίπου πιοτητα εικόνας της ut50,με λίγες παραχωρήσεις σε εμφάνιση,διασύνδεση και επίπεδο στο μαυρο χρώμμα.ξαναλέω οτι το σαλόνι είναι σχετικα σκοτεινο,δηλ αυτην την εποχή νωρίς απογευμα αναβεις τα φωτα,λόγω τεντας.γενικα δεν εχει πολύ φως,αλλα εχει και στορια που μπορεις ανετα να τα καταβασεις για μια καλη ταινια.μια μεγαλη μπαλκονοπορτα ειναι σχετικα απεναντι,αλλα και η ldc samsung 40m86 εχει σχετικές αντανακλασεις.αν αφήσουμε το παθητικό-ενεργητικό 3D,και πάμε σε εικόνα υπερέχει ξεκαθαρα η πλάσμα?

άν έχεις χαμηλό φωτισμό, ή πλάσμα θα δώσει πιο "φυσικά" χρωματα χωρίς τα δυναμικά της LCD. Tα IPS είναι καλά την ημέρα έχουν καλή γωνία θέασης σε σχέση με τα SPVA αλλά το μαύρο τους σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δείχνει γκρί.

και τα 2 πανελ που αναφερεσαι δεν ειναι για LCD?Δεν καταλαβαινω ποια τηλεόραση εννοείς σε χαμηλό φωτισμό,δείχνει γκρι και δεν μου φενεται και λογικό,δηλαδή την μερα να δείχνει πιο σωστα απο την νύχτα.μηπως εννοείς οτι η πλάσμα σε συνθήκες υψηλού φωτισμού ειναι γκρι?

..και αυτό.
Οι LCD (Ips & spva) δείχνουν καλύτερα σε φωτεινό περιβάλλον, ενώ σε σκοτεινό φαίνονται οι αδυναμίες της τεχνολογίας τους με light leak,clouding κλπ.
Απλά οι IPS έχουν καλύτερη γωνία θέασης σε σχέση με τις SPVA & χείροτερο μαύρο. Οι γωνίες θέασης τους πάντα πολυ χειρότερες απο τις πλάσμα.
Οι πλάσμα αντίθετα σε σκοτεινό χώρο διαπρέπουν ενώ σε φωτεινό ιδίως δέν έχουν καλό φίλτρο δείχνουν μουντές.

Last edited:
αρα και παλι για το δικο μου χωρο,προτιμητεα ειναι η πλασμα.Η εικονα τους συγκριτικα,πες οτι βρισκονται σε ενα περιβαλλον με σωστο μετριο φωτισμό,ειναι πολυ υπερ της πλασμα?και κατι αλλο.πλασμα active 3D ειναι πιο ξεκουραστο απο LCD active 3D?λογω της ομαλότητας τις κίνησης?

πλασμα active 3D ειναι πιο ξεκουραστο απο LCD active 3D?
μέχρι πρότεινος το 3D των πλάσμα ήταν καλύτερο απο των LCD με λιγότερο crosstalk, αλλά μειώνεται αρκετά η φωτεινότητα τους, θέμα που δέν αντιμετωπίζουν οι LCD τόσο. Τελευταία νομίζω οτι έχει βελτιωθει αρκετα των LCD, αλλά επειδή δε με ενδιαφέρει καθόλου το 3D - με κουράζει στα μάτια & είναι ελάχιστο το υλικό που έχει φτιαχτεί σωστα για 3D (εδώ υπερπαραγωγές εκατομμυρίων πρόσφατες, έχουν λίγο βάθος στα 5 πρώτα λεπτά κ μετα σχεδόν εξαλείφεται (κ δέν εννοώ οτι το συνηθίζει το μάτι, απλά άν βγάλεις τα γυαλιά καταλαβαίνεις τι γίνεται)- δέ παρακολουθώ τις εξελίξεις
Υποκειμενικά διαλέγει κανείς τί τον ενοχλεί λιγότερο.
Πες οτι βρισκονται σε ενα περιβαλλον με σωστο μετριο φωτισμό,ειναι πολυ υπερ της πλασμα;
Στα δικά μου μάτια οι LCD έχουν (ιδίως σε σήμα SD) μια τεχνητή υφή που στις πλάσμα δεν το έχω δεί τόσο. Σε γραφικά κ cartoon οι LCD δείχνουν όμως πιο ευκρινείς..
Κίνηση, χρωματική ακρίβεια, αντίθεση ANSI κλπ πρέπει να συγκρίνεις συγκεκριμένα μοντέλα, κ να δείς τις δοκιμές με όργανα.

Last edited: