panasonic txl42ft60

pidiros

New member
1 October 2013
21
Κύριοι και Κυρίες σας χαιρετά ένα νέο μέλος στην όμορφη παρέα σας.Έδω και λίγο καιρό έχω αρχίσει να ψάχνω για καινούρια τηλεόραση.Τα συμπεράσματά μου οτι χάθηκα τελειώς στην αναζήτηση.... θα ήθελα να με ενημερώσετε αν υπάρχει κάποιος κάτοχος της panasonic txl42ft60 γιατί δεν μπόρεσα δυστυχώς να τη βρω live πουθενά.Διαβάζοντας τα σχολια σας για την Εt60 εχω αποκομιίσει τις καλύτερες εντυπώσεις αλλα η έλλειψη flash player λίγο με απέτρεψε.Ευχομαι καποιος να εχει δει απο κοντα τν FT60 μήπως και βοηήσει την κατάσταση.

Κύριοι και Κυρίες σας χαιρετά ένα νέο μέλος στην όμορφη παρέα σας.Έδω και λίγο καιρό έχω αρχίσει να ψάχνω για καινούρια τηλεόραση.Τα συμπεράσματά μου οτι χάθηκα τελειώς στην αναζήτηση.... θα ήθελα να με ενημερώσετε αν υπάρχει κάποιος κάτοχος της panasonic txl42ft60 γιατί δεν μπόρεσα δυστυχώς να τη βρω live πουθενά.Διαβάζοντας τα σχολια σας για την Εt60 εχω αποκομιίσει τις καλύτερες εντυπώσεις αλλα η έλλειψη flash player λίγο με απέτρεψε.Ευχομαι καποιος να εχει δει απο κοντα τν FT60 μήπως και βοηήσει την κατάσταση.

Υπάρχει παρόμοιο θέμα ΕΔΩ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111090-Τη-γνωμη-σας-tx-L47ft60

Σχετικά με το flash player ούτε η FT60 έχει (και γενικώς καμία Smart TV της panasonic), οπότε αν σε ενδιαφέρει πολύ κοιτάς για Samsung, LG που υποστηρίζουν (καλή η Για απόδοση οτι είδες/διάβασες στην ET60 θα δεις και στην FT60, ίδιο panel έχουν, απλά η FT60 έχει καλύτερο επεξεργαστή (γρηγορότερο Smart TV).

Καλημέρα έχω την εντύπωση ότι ούτε η ft60 υποστηρίζει flash.Από εκεί και πέρα νομίζω ότι με τα λεφτά της 42ft60 πας άνετα σε 50et60 δεν βρίσκω κάποιον σοβαρό λόγο να δώσεις τόσα χρήματα για μια 42αρα.
Απόσταση θέασης?

Θα συμφωνήσω με τον Link πάντως, καλύτερα 50'' παρά 42''!

ΥΓ: Δεν κατάλαβα γιατί μπερδεύτηκε το παραπάνω post μου, δεν μπορώ πλέον να το κάνω EDIT. Πάντως ισχύει οτι έχουν το ίδιο panel και ίδια ποιοτητα εικόνας (με την επιφύλαξη του panel lottery που ισχύει σε όλες τις LED lcd τηλεοράσεις).

Panel lottery σε τηλεοράσεις με IPS panels αμφιβάλλω κατά πόσον υπάρχει. Παρ' όλα αυτά συμφωνώ με τους πιο πάνω.

Re: Απάντηση: panasonic txl42ft60

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Μιλώντας με την αντιπροσωπεία μου είπαν οτι η dt έχει flash player οπως και τα μοντέλα πάνω απο αυτύην.Το ζήτημα είναι οτι 890 ευρω αξίζουν;H απόσταση θέασης ειναι περίπου στα 2,2 μέτρα.Καμία εναλλακτική πρόταση σε 46 με 47 inch μέχρι 1000 ευρώ;Οταν δεν έχει flash player δεν μπορείς να δεις video από youtube?

Υ.Γ TA μοντέλα της LG με κωδικό LA6XXX δεν με ενθουσίασε η είκονα τους.

Ταινίας και αθλητικά.Έψαξα και για την ST60 plasma αλλά ούτε αυτή παίζει flash

Ταινίας και αθλητικά.Έψαξα και για την ST60 plasma αλλά ούτε αυτή παίζει flash

Η ST60 έχει τον ίδιο επεξεργαστή με την ET60 οπότε η έλλειψη flash player είναι αναμενόμενη.
Για τον flash player είχα την εντύπωση οτι δεν υπήρχε στα μοντέλα της panasonic, παρόλα αυτά έψαξα (πάλι) και βρήκα αυτό
Flash support
Currently, only the following models have Flash support: 50GT50, 60GT50, 55VT50,65VT50, 47WT50, 55WT50, 55VT60, 65VT60, 50DT60, 55DT60, 47WT60 and 55WT60.
Οπότε η dt60 μάλλον όντως υποστηρίζει flash player (η FT60 όμως που γράφει ο τίτλος όχι σύμφωνα με το παραπάνω, παρα την ύπαρξη ίδιας CPU).

Για youtube όλες οι Smart TV έχουν ανάλογη εφαρμογή οπότε μπορείς να βλέπεις (φυσικά και η ET60/FT60).

Στο θέμα διαφοράς ET60/DT60 είναι:
-Hexa processor (καλύτερο) στην FT60/DT60/WT60
-Twin tuners στην DT60/WT60 (όχι στην FT60), βλέπεις ενα κανάλι ενώ γράφεις ενα άλλο ή βλέπεις το ένα στο smartphone και το άλλο στην TV κλπ
-πιστοποίηση ISF (+2 εξτρά profecional modes στην ρύθμιση εικόνας)
-Viera Touch Pad Controller (εξτρά κοντρόλ για φωνητικές οδηγίες κλπ)
-local dimming (στις DT60/WT60) για καλύτερο/βαθύτερο μαύρο
-Στην κίνηση: 1600 hz bls η DT60, 1000 η FT60, 600 hz bls η ET60, 3600 η WT60 (οι ET/FTκαι μάλλον και η DT έχουν 100hz panel)
-Flash player support (πιθανότατα) στις DT60/WT60.
-calibration μέσω smartphone/tablet στις DT60/WT60

Αν αξίζουν 890 ευρώ διαφορά; Σαν εικόνα όχι, σαν εξτρά εσύ θα αποφασίσεις. Πάντως καλύτερα μεγαλύτερη παρά μικρότερη, οπότε πρώτα να βάλεις το θέμα ίντσες, μετά τα υπόλοιπα.

Αν αξίζουν 890 ευρώ διαφορά; Σαν εικόνα όχι, σαν εξτρά εσύ θα αποφασίσεις. Πάντως καλύτερα μεγαλύτερη παρά μικρότερη, οπότε πρώτα να βάλεις το θέμα ίντσες, μετά τα υπόλοιπα.

+1000
Στα 2,2 μέτρα και με αυτό το budget θα πήγαινα σίγουρα στην 50et60!:music-smiley-005:

Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι η ft υποστηρίζει κανονικά flash. Καμία άλλη πρόταση στο χιλιάρικο;

Ποιά η άποψη σας για την W807 που έπεσε η τιμή της στις 47 inch.Μεταξύ αυτής και της ΕΤ60 47 inch ποια θα επιλέγατε;

παρόμοιες,ολόιδιες ή διαφορετικές;Δικαιολογούνται τα σχεδόν 150 ευρώ διαφορα;Ποιά θα προτίνεται και γιατι;Σας ευχαριστώ για τις άμμεσες απαντήσεις και την προθυμία σας να βοηθήσετε κόσμο που έχει χαθει στην τηλεοπτική μετάφραση....

Last edited by a moderator:
Re: Panasonic txl47et60 vs Sony kdl47w807

Πολύ καλή η sony!Αλλά πας στα 1000 ευρώ.
Θα σου ξαναπώ ότι με λιγότερα χρήματα να πας στις 50" της panasonic και δεν θα το μετανιώσεις!To μέγεθος είναι πάρα πολύ σημαντικό!Και είναι εξαιρετική τηλεόραση!
Τώρα αν δεν μπορείς να πας σε 50" προσωπικά δεν θα διέθετα τα 150 ευρώ παραπάνω για την sony.
Η απόφαση δική σου.

Ποιότητα εικόνας

Καλησπέρα. Θέλω τις απόψεις σας για το αν ίδιο μοντέλο τηλεόρασης σε 42,47,50 και 55 παραμένει το ίδιο ή υπάρχουν απώλειες λόγω μεγέθους panel .

Re: Ποιότητα εικόνας

Καλησπέρα και σ' εσένα. Σε HD περιεχόμενο δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά... ενδεχομένως να σου φανεί λίγο πιο sharp η εικόνα σε μικρότερες ίντσες αλλά θα την απολαύσεις πολύ περισσότερο σε πολλές ίντσες, καθώς μιλάμε για ουσιαστικά μηδενική απώλεια ποιότητας αλλά σε πιο μεγάλο/απολαυστικό μέγεθος.
Σε τηλεοπτικό ναι, υπάρχουν απώλειες. Όσο μεγαλύτερο το μέγεθος, τόσο μεγαλώνει/ξεχυλώνει η εικόνα των τηλεοπτικών καναλιών και είναι πιο φανερές οι ατέλειες του κακού, κατά κανόνα με λίγες εξαιρέσεις, ελληνικού τηλεοπτικού σήματος.

Re: Panasonic txl47et60 vs Sony kdl47w807

Redemption σε ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντησή σου.

Re: Ποιότητα εικόνας

Καλησπέρα. Θέλω τις απόψεις σας για το αν ίδιο μοντέλο τηλεόρασης σε 42,47,50 και 55 παραμένει το ίδιο ή υπάρχουν απώλειες λόγω μεγέθους panel .

Είναι λίγο σχετική η απάντηση και εξαρτάται από διάσταση - απόσταση θέασης - υλικό που βλέπεις και θέση της τηλεόρασης μέσα στο χώρο σου.

Με μια μεγαλύτερη τηλεόραση είναι πιθανόν να βλέπεις χειρότερο τηλεοπτικό και σήματα χαμηλής ανάλυσης αλλά από την άλλη μεριά στην μεγάλη θα διακρίνεις την έξτρα ανάλυση του full hd. Εξαρτάται από τη διάσταση της τηλεόρασης, την απόσταση θεάσης, τι βλέπεις περισσότερο και που δίνεις βαρύτητα.

Αν μιλάμε κυρίως για led μεγαλύτερη διάσταση έχει πιθανότητα για μεγαλύτερες ανομοιορφίες που μπορεί να σε ενοχλήσουν σε θέαση με λίγο ή καθόλου φώς μπορεί και όχι. Είναι λίγο λαχείο σε τι πάνελ θα πέσεις.

Επίσης σε θέαση με φως μια μεγαλύτερη τηλεόραση αντανακλά περισσότερο (μεγαλύτερη επιφάνεια) που μπορεί να σε ενοχλήσει στην θέαση. Σε αυτή την περίπτωση παίζει μεγάλο ρόλο η θέση της τηλεόρασης μέσα στο χώρο σου. πιχι είναι πιθανό μια 55άρα να αντανακλά ένα παράθυρο ή μια αναμένη λάμπα που υπάρχει απέναντι από την τηλεόραση ενώ μια 40άρα όχι.

Τέλος το ίδιο μοντέλο / διαφορετικές ίντσες έχει διαφοροποίησεις στις παραμέτρους εικόνας (grayscale - gamma - χρώματα) στα διάφορα modes. Γι αυτό και αντιγραφές ρυθμίσεων από ένα μοντέλο πολλές φορές κάνουν χειρότερη την εικόνα απότι είναι default. Γενικός κανόνας δεν υπάρχει. Όλες φεύγουν (άλλες περισσότερο - άλλες λιγότερο) από την αναφορά γιαυτό αρκετοί καταφεύγουν στο calibration της τηλεόρασης που γίνεται με ειδικό όργανο.

Θεωρητικά η Sony έχει λίγο καλύτερη επεξεργασία εικόνας (X-Reality Pro) για τηλεοπτικό σήμα αλλά με +50 ευρώ από τα λεφτά της 47W807 μπορείς να πάρεις την 50ET60.

Ημουν στο ιδιο ΑΚΡΙΒΩΣ δίλημμα φιλε μου και κατεληξα στην sony 47, 807 αντι της 50ΕΤ60 (θυσιαζοντας και τις 3 ιντσες).

Οι λογοι:

-Πρωτος και καλυτερος το design. Δε συγκρινονται σε ομορφια, πολυ πιο ομορφη η sony.
-Η panasonic γυαλιζει πιο πολυ, με ο,τι αυτο συνεπαγεται σε φωτεινο χωρο.
-Πολυ καλυτερη εικονα σε τηλεοπτικο σημα, αν βλεπεις tv. Να πας σε καποιο καταστημα που παιζει tv, να το δεις και ο ιδιος.
-Μικροι υποτιτλοι στην panasonic, οταν παιζεις απο σκληρο δισκο, κτλ. Στην πορεια ισως τους συνηθιζεις, αλλα ειναι τραγικο να μη μεγαλωνουν...
-Η εικονα της et60 μου φαινοταν γενικοτερα πιο ξεθωριασμενη σε σχεση με της 807, ισως λογω του πιο γυαλιστερου πανελ, δε ξερω...

Αποψη μου, sony 47 807 χωρις 2η σκεψη! :)