PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

DIZATOS

New member
19 October 2012
23
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Έχω καταλήξει στις δύο που αναφέρω στον τίτλο αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω. Η χρήση της θα είναι κυρίως ταινίες από εξωτερικό σκληρό, AVI και MKV σε 720 και 1080p και 3D (μεταξύ άλλων αρχεία και 15-20giga), και λίγο τηλεοπτικό. Ποιά από τις δύο θα μου δώσει καλύτερη εικόνα και θα παίξει απροβλημάτιστα τα παραπάνω αρχεία ακόμη και με την βοήθεια εξωτερικού player WD LIVE? Ποιά από τις δύο έχει καλύτερο 3D? Οι τιμές τους είναι παραπλήσιες (799 και 824 αντίστοιχα) οπότε δεν παίζει ρόλο. Την βοήθειά σας παρακαλώ. Ευχαριστώ.

Η Panasonic έχει καλύτερο μαύρο και αντίθεση σε σκοτεινό χώρο αλλά και πιο "ξεπλυμένη" εικόνα σε φωτεινό χώρο. Επίσης έχει καλύτερη κίνηση.

Η Samsung έχει πιο σύγχρονο σχεδιασμό , πιο εύχρηστα μενού και ρυθμίσεις και πιο "ζωντανά" χρώματα ενώ υπερτερεί και σε τηλεοπτικό σημα (λιγότερο contouring/posterisation με σήματα χαμηλής ανάλυσης).

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να τις δεις πριν αποφασίσεις.

Ε550! Αν σκεφτοσουν για την ST50 και οχι την UT τοτε θα ελεγα ST αρκει να μην σε ενοχλει η εμφανιση της, η οποια για μενα ειναι καποια χρονια πισω.
Η UT σε συνθηκες με φως εχει παρα πολυ εντονες ανακλασεις και ξεθωριαζουν πολυ εντονα τα χρωματα της. Αυτο θα το καταλαβεις κατευθειαν αν τη δεις σε χωρο με εντονο φωτισμο διπλα σε καποια αλλη πλασμα οπως την ST50 ή την Ε550.

Εμένα πάλι, E550 και UT50, ίδιες μου φάνηκαν σε ανακλάσεις και ξέπλυμα, τις προάλλες που έτυχε να τις δω σχεδόν δίπλα-δίπλα στις ίδιες φωτιστικές συνθήκες...

IMG084.jpg

Στην φωτογραφία πάνω η UT50 φαίνεται καλύτερη από την E550 , στην κάτω φαίνεται η 550 καλύτερη από την ST50 άρα κάτι δεν πάει καλά με τις φωτογραφίες αφού είναι γνωστο ότι η ST50 είναι καλύτερη απο την UT50 έστω και οριακά.

IMG066.jpg

Στην φωτογραφία πάνω η UT50 φαίνεται καλύτερη από την E550 , στην κάτω φαίνεται η 550 καλύτερη από την ST50 άρα κάτι δεν πάει καλά με τις φωτογραφίες αφού είναι γνωστο ότι η ST50 είναι καλύτερη απο την UT50 έστω και οριακά.

IMG066.jpg

Αν σε αυτή τη φωτογραφία, η τηλεόραση στα δεξιά σου φαίνεται να κρατά σκοτεινότερο μαύρο και να έχει λιγότερες ανακλάσεις από την αριστερή, δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο επί του θέματος...

Για εμένα η ST50 έχει μια πρασινωπή χροιά που δεν έχει η 550.

Μακάρι βέβαια να έβγαιναν τόσο εύκολα συμπεράσματα από τέτοιες φωτογραφίες. Από πίσω έχει 4 οθόνες LG , η κάθε μια δείχνει διαφορετικά.

Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να τις δω από κοντά διότι είμαι επαρχία με λίγα καταστήματα. Όσον αφορά τις ανακλάσεις, πιστεύω ότι δεν μπορούν να βγούν ασφαλή συμπεράσματα εάν δεν τοποθετηθούν στον ίδιο δωμάτιο(όχι χώρο καταστημάτων) με τον ίδιο φωτισμό. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Καμιά γνώμη για το 3d τους?

Οπως εγραψα και σε αλλο thread πριν απο λιγο, καμια φορα, οι φωτογραφιες απο 2 ή περισσοτερες τηλεορασεις, ακομα και στον ιδιο χωρο, οταν αυτες ειναι σβηστες, δεν ειναι και το καλυτερο συκγριτικο για ασφαλη συμπερασματα.
Για παραδειγμα αν δειτε τις sony HX-750 και ΗΧ-850 (led-lcd μοντελα) διπλα διπλα και σβηστες, λες κατευθειαν πως η 750 εχει πολυ καλυτερο αντιανακλαστικο φιλτρο απο την 850. Κι'ομως στην πραξη ειναι αλλιως.
Για μενα στα μοντελα που αναφερομαστε πιο πανω, θα εβαζα σε σειρα απο την εντονοτερη ανακλαση προς την μικροτερη UT50-E550-ST50-GT50-E6500-VT50, με τις πρωτες 3 να παιζουν πολυ κοντα η μια στην αλλη.
Για το 3d τους πιστευω πως της smasung ειναι λιγο καλυτερο. Και εχει και πολυ πιο φτηνα γυαλια (15 με το πολυ 20 ευρω το ζευγαρι) ενω τις panasonic στοιχιζουν σχεδον τα τριπλασια χρηματα.
Βεβαια η συμβουλη μου θα ηταν να μην διαλεξεις τηλεοραση με βαση το 3d. Θα βλεπεις ελαχιστο υλικο σε σχεση με 2d.
Οπως σου εγραψε και πιο πανω ο Yperion
''Η Panasonic έχει καλύτερο μαύρο και αντίθεση σε σκοτεινό χώρο αλλά και πιο "ξεπλυμένη" εικόνα σε φωτεινό χώρο. Επίσης έχει καλύτερη κίνηση.

Η Samsung έχει πιο σύγχρονο σχεδιασμό , πιο εύχρηστα μενού και ρυθμίσεις και πιο "ζωντανά" χρώματα ενώ υπερτερεί και σε τηλεοπτικό σημα (λιγότερο contouring/posterisation με σήματα χαμηλής ανάλυσης).''

Οποτε τα βαζεις κατω και αποφασιζεις. Εγω οταν εψαχνα πριν απο κανα 2μηνο κατεληξα στην Ε550 γιατι απο τιην ut με απετρεψε πολυ το ξεθωριασμα των χρωματων που ειδα σε φωτεινο χωρο, και απο την st ο σχεδιασμος της που μου θυμισε τηλεοραση 10ετιας.

Last edited:
Σε όποιο κατάστημα και να έχω δει Ε530, Ε550 έχουν το ίδιο ξέπλυμα με την UΤ50.

Η Ε6500 έχει καλύτερο φίλτρο και η διαφορά από όλες τις παραπάνω είναι εμφανέστατη, όπως άλλως τε έχουν αναφέρει πολλά παιδιά που είχαν πάει στο MediaMarkt επί της Λ.Κηφισίας, όπου το καλοκαίρι ήταν τοποθετημένες δίπλα-δίπλα η Ε530, Ε550 και Ε6500, δεν ξέρω αν είναι ακόμη έτσι τοποθετημένες, αλλά είναι ένα παράδειγμα που δεν εξάγεται από φωτογραφία και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας ...όσο και να προσπαθήσει.....μια επίσκεψη στο κατάστημα αρκεί (για όποιον ενδιαφέρεται).

Επίσης, εκτός από τα υπέρ που αναφέρθηκαν προηγουμένως για τις E530, E550 , E6500 υπάρχει και ένα κατά στην αναπαραγωγή τηλεοπτικού, που τις κάνει να χάνουν κατά κράτος από κάποια τηλεόραση που διαθέτει FI και αυτό είναι το θόλωμα στις γρήγορες σκηνές.

EDIT

Αν σε αυτή τη φωτογραφία, η τηλεόραση στα δεξιά σου φαίνεται να κρατά σκοτεινότερο μαύρο και να έχει λιγότερες ανακλάσεις από την αριστερή, δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο επί του θέματος...

...έλα ντε ...τι να προσθέσεις!!!!!

Last edited:
Εννοειτε πως η διαφορα Ε6500 με τις υπολοιπες ειναι εμφανεστατη. Εγω αυτο που θυμαμαι ηταν πως η Ε550 δεν ειχε τοσο εντονο ξεπλυμα οσο η UT. Και τις ειδα σε πολυ φωτεινο χωρο. Δεν ηταν διπλα διπλα, αλλα μπορουσα να διακρινω τη διαφορα. Δεν υποστηριζω πως ηταν τεραστια αλλα υπηρχε.

Re: Απάντηση: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απόψεις-συμβουλές σας. Απ' ότι έχω δει στην UT50 χρειάζεται η προσθήκη προσαρμογέα για ασύρματο internet. Ισχύει και για την E550?

Off topic... αλλά δεν είναι καλύτερο να πάρεις ένα access point - repeater π.χ. σαν αυτό και συνδέεις ότι θες πάνω;

Εγώ θα σου έλεγα να δεις και την Panasonic 47ΕΤ5. Το αρνητικό της είναι ότι είναι 3" μικρότερη αλλά έχει παθητικό 3D , καλύτερη εικόνα σε φωτεινό χώρο (βέβαια σε τελείως σκοτεινό χώρο δεν έχει το μαύρο της UT50) και είναι και ενεργειακή κλάση A+ (θα γλιτώσεις γύρω στα 20-30 ευρώ το χρόνο από το ρεύμα).

Εγώ θα σου έλεγα να δεις και την Panasonic 47ΕΤ5. Το αρνητικό της είναι ότι είναι 3" μικρότερη αλλά έχει παθητικό 3D , καλύτερη εικόνα σε φωτεινό χώρο (βέβαια σε τελείως σκοτεινό χώρο δεν έχει το μαύρο της UT50) και είναι και ενεργειακή κλάση A+ (θα γλιτώσεις γύρω στα 20-30 ευρώ το χρόνο από το ρεύμα).

Μή μου το κάνεις αυτό βρε φίλε Yperion:chinscratch: Έχω φάει τα ματάκια μου από το διάβασμα μέχρι να καταλήξω σε plasma, γιατί απ' ότι κατάλαβα, εκτός λάθους μου, εάν κάποιον τον ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα εικόνας, η τεχνολογία plasma είναι μονόδρομος.

Μή μου το κάνεις αυτό βρε φίλε Yperion:chinscratch: Έχω φάει τα ματάκια μου από το διάβασμα μέχρι να καταλήξω σε plasma, γιατί απ' ότι κατάλαβα, εκτός λάθους μου, εάν κάποιον τον ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα εικόνας, η τεχνολογία plasma είναι μονόδρομος.

Σε plasma πας κυρίως για τα μαύρα και την ομοιομορφία. Τα πρώτα είναι ακόμη άφταστα. Στα δεύτερα, η Panasonic τα έχει κάνει μαντάρα. Για τα δεύτερα θα κοιτάξεις προς Samsung, για τα πρώτα, προς Panasonic (αν και η Samsung είναι ένα σκαλάκι μόνο κάτω).

Απάντηση: Re: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Σε plasma πας κυρίως για τα μαύρα και την ομοιομορφία. Τα πρώτα είναι ακόμη άφταστα. Στα δεύτερα, η Panasonic τα έχει κάνει μαντάρα. Για τα δεύτερα θα κοιτάξεις προς Samsung, για τα πρώτα, προς Panasonic (αν και η Samsung είναι ένα σκαλάκι μόνο κάτω).

Τα 0,05 nits είναι πολλά σκαλάκια κάτω από τα 0,01 nits, τα pops-up της φωτεινότητας στις samsung τα ξεχνάμε....την έλλειψη IFC και τη θολούρα στις γρήγορες σκηνές στις Samsung την ξεχνάμε κι αυτή....κατά τ' άλλα ΟΚ....

....δυστυχώς δεν υπάρχει τέλεια τηλεόραση.