PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Νουμεράκια... Αν είσαι ο Superman, έχει καλώς... Αν όχι, απλά νουμεράκια για παιδάκια που τους αρέσουν τα νουμεράκια και τα παιχνιδάκια. Με λίγα λόγια, 0.01 με 0.05 με γυμνό μάτι, δεν.... Το IFC είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να βοηθήσει, μπορεί και να τα κάνει μαντάρα. Εγώ περισσότερο το έχω δει να τα κάνει μαντάρα ειδικά όταν είναι ένα ημίμετρο για να ξεπεραστεί μια τρανταχτή αδυναμία (you know) των Panasonic.

Απάντηση: Re: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Νουμεράκια... Αν είσαι ο Superman, έχει καλώς... Αν όχι, απλά νουμεράκια για παιδάκια που τους αρέσουν τα νουμεράκια και τα παιχνιδάκια. Με λίγα λόγια, 0.01 με 0.05 με γυμνό μάτι, δεν.... Το IFC είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να βοηθήσει, μπορεί και να τα κάνει μαντάρα. Εγώ περισσότερο το έχω δει να τα κάνει μαντάρα ειδικά όταν είναι ένα ημίμετρο για να ξεπεραστεί μια τρανταχτή αδυναμία (you know) των Panasonic.

Κι όμως η διαφορά είναι εμφανέστατη σε αυτά που αποκαλείς νουμεράκια...

...είναι τόσο εμφανέστατη όσο ήταν και τα προηγούμενα χρόνια το 0,05 των Panasonic και το 0,01 των KURO....

...είναι τόσο εμφανέστατη όσο λέγανε δεκάδες άτομα στα δύο συγκριτικά που κάναμε σε forum τα τελευταία χρόνια, από έμπειρους μέχρι άπειρους, οπότε μάλλον όλοι οι Supermen και τα παιδάκια με τα νουμεράκια μαζεύτηκαν τυχαία...

....η ζωή τα έχει φέρει έτσι και τα νουμεράκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου...

....δυστυχώς όμως δεν είμαι ούτε Superman , ούτε παιδάκι (αυτό πολύ θα το ήθελα)...

....ευτυχώς , για μένα, μπορώ και ξεχωρίζω τα παιδάκια από τα νουμεράκια , τα νουμεράκια από τα παιδάκια, τα παιδάκια σκέτα και τα νουμεράκια σκέτα.

vertical προφανώς αστειεύεσαι αμα μιλάμε για θέαση σε σκοτεινο χώρο. Ποια είναι η τρανταχτή αδυναμία των πανασονικ το 50Hz bug??? και ποιος σου είπε ότι δεν το έχουν και άλλες τηλεοράσεις και γενικά μέσα προβολής??. Μάλιστα όπως διαπίστωσα πρόσφατα κάποιες τηλεοράσεις έχουν και 60hz bug και δυστυχώς εκεί δεν υπάρχει τίποτα να σώσει η να κάνει μαντάρα την κατάσταση.

Μή μου το κάνεις αυτό βρε φίλε Yperion:chinscratch: Έχω φάει τα ματάκια μου από το διάβασμα μέχρι να καταλήξω σε plasma, γιατί απ' ότι κατάλαβα, εκτός λάθους μου, εάν κάποιον τον ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα εικόνας, η τεχνολογία plasma είναι μονόδρομος.

Ποιότητα εικόνας είναι μια σχετική έννοια. Σε σκοτεινό χώρο οι πλάσμα όντως δίνουν καλύτερη εικόνα. Σε αρκετά φωτεινό χώρο όμως ακόμη και μια μέτρια LED LCD δίνει καλύτερη εικόνα και από την καλύτερη πλάσμα.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Ποιότητα εικόνας είναι μια σχετική έννοια. Σε σκοτεινό χώρο οι πλάσμα όντως δίνουν καλύτερη εικόνα. Σε αρκετά φωτεινό χώρο όμως ακόμη και μια μέτρια LED LCD δίνει καλύτερη εικόνα και από την καλύτερη πλάσμα.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Sorry αδερφέ, αλλά, δεν υπάρχει εξ' ορισμού ποιότητα εικόνας σε φωτεινό χώρο. Η θέαση αυτή γίνεται κατά συνθήκη και επομένως δεν μπαίνει καν σε ζύγι. Δεν γίνεται να μιλάς για ποιοτικό γήπεδο που παίζεται μπάλα και να είναι χωρίς χορτάρι.

Κι όμως η διαφορά είναι εμφανέστατη σε αυτά που αποκαλείς νουμεράκια...

...είναι τόσο εμφανέστατη όσο ήταν και τα προηγούμενα χρόνια το 0,05 των Panasonic και το 0,01 των KURO....

...είναι τόσο εμφανέστατη όσο λέγανε δεκάδες άτομα στα δύο συγκριτικά που κάναμε σε forum τα τελευταία χρόνια, από έμπειρους μέχρι άπειρους, οπότε μάλλον όλοι οι Supermen και τα παιδάκια με τα νουμεράκια μαζεύτηκαν τυχαία...

....η ζωή τα έχει φέρει έτσι και τα νουμεράκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου...

....δυστυχώς όμως δεν είμαι ούτε Superman , ούτε παιδάκι (αυτό πολύ θα το ήθελα)...

....ευτυχώς , για μένα, μπορώ και ξεχωρίζω τα παιδάκια από τα νουμεράκια , τα νουμεράκια από τα παιδάκια, τα παιδάκια σκέτα και τα νουμεράκια σκέτα.

Είναι τόσο εμφανέστατη που το αγοραστικό κοινό does not give a damn sh*t. Τόσο εμφανές. Αν θες νουμεράκια, δες τις πωλήσεις. Εκεί θέλεις σίγουρα depon. Στα forums όλοι supermen είναι και παντογνώστες, το ξέρει μέχρι και η κουτσή Μαρία. Σε μετρήσιμα πράγματα της καθημερινότητας, νουμεράκια, για παιδάκια, που τους αρέσουν τα παιχνιδάκια.

vertical προφανώς αστειεύεσαι αμα μιλάμε για θέαση σε σκοτεινο χώρο. Ποια είναι η τρανταχτή αδυναμία των πανασονικ το 50Hz bug??? και ποιος σου είπε ότι δεν το έχουν και άλλες τηλεοράσεις και γενικά μέσα προβολής??. Μάλιστα όπως διαπίστωσα πρόσφατα κάποιες τηλεοράσεις έχουν και 60hz bug και δυστυχώς εκεί δεν υπάρχει τίποτα να σώσει η να κάνει μαντάρα την κατάσταση.

Έχασες ένα σημαντικό, το σημαντικότερο κομμάτι της πρότασης μου. Κάποιος σχεδόν αναφέρθηκε στο IFC λες και είναι κάτι τρομερό. Ένα ημίμετρο το οποίο σε μερικές περιπτώσεις έχει αποτέλεσμα κακό. Εκτός και αν κάποιος με το χέρι στην καρδιά μπορεί να ισχυριστεί ότι το IFC έχει το τέλειο αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις.

E σε 50 hz σήμα έχει κάποια διαφορά το ifc δεν έχει? . Δηλαδή όταν βλέπεις ποδόσφαιρο με το ifc στο μεσαίο (οκ στο μέγιστο δεν είναι καλό το αποτέλεσμα στα μάτια μου) είναι το ίδιο με το ifc off??? Και ειδικά σε ποδόσφαιρο από HD κανάλι?? Σε εκπομπές που περνάνε τα γράμματα από κάτω είναι το ίδιο με το ifc off και ifc μεσαίο???
Και στα 24p άλλος θέλει το judder τoυς (ifc off) και άλλος την βιντείλα και κίνηση μαρμελάδα με τα artifacts και τη χειροτέρευση του μαύρου λόγω ανανέωσης του πάνελ στα 60hz αντί για 96hz (ifc max).

Στην τελική καλό είναι να υπάρχουν και ανάλογα με το υλικό σου επιλέγεις τι σε βολεύει.

Επαναλαμβάνω τέλος ότι τα διπλά είδωλα σε σήματα 50hz δεν είναι προνόμοιο της πανασονικ. Υπάρχουν και σε άλλα μέσα προβολής όπου τα τρώς στη μάπα θές δεν θές. Και αυτές οι διαπιστώσεις δεν προέρχονται από αναγνώσματα φανταχτερών reviews.

Χθες είδα με φίλο CHL. Του έδειξα κάποιες ταινίες και κάποια demos με το IFC στο OFF. Το ξεχάσαμε και είδαμε το πρώτο ημίχρονο. Το έβαλα στο medium στο Β' ημίχρονο. Ανάθεμα και αν είδαμε τραγική διαφορά. Εγώ ήμουν ξεκάθαρος ότι το IFC είναι ημίμετρο. Προσπαθεί να διορθώσει άλλα λάθη. Intelligent θα ήταν αν ενσωματώνονταν πλήρως και ρυθμίζονταν αυτόματα βάσει περιεχομένου με κάποιον αλγόριθμο. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να πειραματίζεσαι ανάλογα την εκπομπή, το περιεχόμενο. Το βάζεις στο max, δεν σου κάνει, το ρίχνεις στο medium, πάλι δεν σου κάνει κλπ κλπ. Manually. Προσωπικά στο 90% της χρήσης που κάνω εγώ, είναι off. Κι επειδή έτσι ξεκίνησε η κουβέντα, είμαι σίγουρος ότι οι κάτοχοι Samsung plasma δεν επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο επειδή η TV τους δεν έχει IFC. Ένα μερικώς overrated feature είναι που δουλεύει σαν ημίμετρο είναι το IFC.

Είναι τόσο εμφανέστατη που το αγοραστικό κοινό does not give a damn sh*t. Τόσο εμφανές. Αν θες νουμεράκια, δες τις πωλήσεις. Εκεί θέλεις σίγουρα depon. Στα forums όλοι supermen είναι και παντογνώστες, το ξέρει μέχρι και η κουτσή Μαρία. Σε μετρήσιμα πράγματα της καθημερινότητας, νουμεράκια, για παιδάκια, που τους αρέσουν τα παιχνιδάκια.

Για να καταλάβω....

το μέτρο περί ποιότητας εικόνας, διαφορών, καλύτερου-χειρότερου, είναι αν το αγοραστικό κοινό gives a shit or not?? Ποιο αγοραστικό κοινό? Αυτό που κοτσάρει μια 32άρα LCD στα 5 μέτρα βάζοντας την στο dynamic mode με το sharpness στο 100, λέγοντας:

''Wow, μεγάλε....κοίτα εικονάρα!!!''

Superman mode on:

Τελικά, αυτές οι Kuro δεν πρέπει να είχαν και καμμιά σπουδαία εικόνα διότι δεν βλέπω να κυκλοφορούν και πολλές......

Superman mode off.

Depon να πάρουν τα τμήματα marketing/sales των εταιρειών μιας και μιλάς για πωλήσεις. Εμείς οι supermen των fora, το πολύ-πολύ να πάρουμε κανά κολλύριο για να δούμε μια ταινία στην σούπερ-ντούπερ 32άρα LCD dynamic mode enabled του φίλου μας who knows better and does give a shit for super wow picture quality.

vertical αν δεν βλέπεις διαφορά τότε πάω πάσο. Τα άλλα δεν με αφορούν και δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω εκτός αν έχεις βρεί πόστ μου που προτρέπω τους κατόχους πλάσμα samsung να επισκεφτούν οφθαλμιάτρους οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε εκεί.

Re: Απάντηση: Re: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Sorry αδερφέ, αλλά, δεν υπάρχει εξ' ορισμού ποιότητα εικόνας σε φωτεινό χώρο.

Αν ξέρεις κανείς καμία σπηλιά να μετακομίσω για αν βλέπω "ποιοτική εικόνα" να μου το πει.

Μια τηλεόραση αναγκαστικά θα λειτουργεί και την ημέρα (χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και σε συνθήκες σκότους).

Σε αντίθεση με τους προβολείς που απαιτείται να προσαρμοστεί η χρήση μόνο στις νυχτερινές ώρες.

Μια τηλεόραση αναγκαστικά θα λειτουργεί και την ημέρα (χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και σε συνθήκες σκότους).

Σε αντίθεση με τους προβολείς που απαιτείται να προσαρμοστεί η χρήση μόνο στις νυχτερινές ώρες.

Αυτό που κολλάει με την ποιότητα ή την γενική αίσθηση? Μιλάμε γενικά για το τι κάνει η μία και τι κάνει ο άλλος?

Ωραία...

Παίρνω οπίσθιας προβολής προβολικό ή την Supernova οθόνη και βλέπω και τη μέρα.

Η τηλεόραση πως θα ανοίξει 100+ ίντσες?

Επαναλαμβάνω για να μην γίνονται παρανοήσεις. Το να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια δεν βγάζει πουθενά πλην του γεγονότος ότι και τα 2 είναι φρούτα.

Όταν αγοράζει κάποιος τηλεόραση θα βλέπει αναγκαστικά και την ημέρα. Άρα πρέπει να ξέρει τους περιορισμούς που ενδεχομένως να έχει μια τηλεόραση στην θέαση υπό αυτές τις συνθήκες.

Αν δεν χαρακτηρίζεται "ποιοτική" η εικόνα την ημέρα αλλά μόνο την νύχτα εντάξει και ένα αμάξι στην κίνηση μέσα στο κέντρο δεν κινείται "ποιοτικά" αλλά δεν είναι εφικτό να πηγαίνει μόνο μέσω της Αττικής Οδού.

Αν δεν χαρακτηρίζεται "ποιοτική" η εικόνα την ημέρα αλλά μόνο την νύχτα εντάξει και ένα αμάξι στην κίνηση μέσα στο κέντρο δεν κινείται "ποιοτικά" αλλά δεν είναι εφικτό να πηγαίνει μόνο μέσω της Αττικής Οδού.

Αυτό γράφω και 'γω. Χαίρομαι που συμφωνούμε!!:D

Ουδείς παραγνώρισε τη χρήση ή τους περιορισμούς των συσκευών εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων. Γι' αυτό υποστηρίζω ότι είναι αστείο σχεδόν να μιλάμε για ποιότητα ή ρύθμιση εικόνας με συνθήκες φωτισμού. Εκτός, αν κάτσουμε να φτιάξουμε 100 modes για κάθε ώρα της μέρας ή αναλόγως των λαμπατέρ που ανάβουμε στο χώρο.

Στην καλύτερη, σηκώνουμε το φως στα 200 νιτς και βλέπουμε.

Αυτό γράφω και 'γω. Χαίρομαι που συμφωνούμε!!:D

Ουδείς παραγνώρισε τη χρήση ή τους περιορισμούς των συσκευών εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων. Γι' αυτό υποστηρίζω ότι είναι αστείο σχεδόν να μιλάμε για ποιότητα ή ρύθμιση εικόνας με συνθήκες φωτισμού. Εκτός, αν κάτσουμε να φτιάξουμε 100 modes για κάθε ώρα της μέρας ή αναλόγως των λαμπατέρ που ανάβουμε στο χώρο.

Στην καλύτερη, σηκώνουμε το φως στα 200 νιτς και βλέπουμε.

Και πάλι χατζ είναι αμφίβολο αν τα 200 νιτς και το καλό φίλτρο σου λύσουν εντελώς το πρόβλημα των αντανακλάσεων την ημέρα η το βράδι με ανοιχτά φώτα. Για μένα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το όποιο γκριζάρισμα. Βέβαια όπως έχουμε ξαναπεί για ημέρα ή για φώς θα πρέπει να πούμε πόσα νιτς έχω στο χώρο - από που έρχεται το φώς στην τιβι κλπ. Σε σκοτεινό χώρο ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί η κάθε τηλεόραση. Σε φωτεινό αν δεν την στήσουμε στο έπιπλο δεν... δυστυχώς.

Για θυμισέ μου ο 5ο τελικός στο ΣΕΦ ντάλα ιούνιο στις 7 το απόγευμα δεν ξεκίνησε? ή στις 9 και δεν θυμάμαι καλά??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PANASONIC UT50 vs SAMSUNG E550

Και πάλι χατζ είναι αμφίβολο αν τα 200 νιτς και το καλό φίλτρο σου λύσουν εντελώς το πρόβλημα των αντανακλάσεων την ημέρα η το βράδι με ανοιχτά φώτα. Για μένα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το όποιο γκριζάρισμα. Βέβαια όπως έχουμε ξαναπεί για ημέρα ή για φώς θα πρέπει να πούμε πόσα νιτς έχω στο χώρο - από που έρχεται το φώς στην τιβι κλπ. Σε σκοτεινό χώρο ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί η κάθε τηλεόραση. Σε φωτεινό αν δεν την στήσουμε στο έπιπλο δεν... δυστυχώς.

Για θυμισέ μου ο 5ο τελικός στο ΣΕΦ ντάλα ιούνιο στις 7 το απόγευμα δεν ξεκίνησε? ή στις 9 και δεν θυμάμαι καλά??

7!!

Δεν σας έχω αναφέρει έως τώρα ότι η τηλεόραση που έχω είναι μία Sony trinitron 29'' του 1998. Σε σχέση με αυτήν που είναι CRT, θα έχω περισσότερες ή λιγότερες ανακλάσεις σε παίξιμο με φυσικό φως ημέρας από τις Ε550, UT50, ET50?