Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Petran δεν θέλω να σε στεναχωρέσω αλλά μου φαίνεται ότι ξεφεύγεις...
γιατί να σε ρωτήσει με τι ιδρώτα έβγαλες τα λεφτά σου???
και ποιός σου είπε ότι η τηλεόραση είναι προβληματική???
και ποιός σου είπε ότι μας κοροϊδεύουν???

Δεν καταλαβαίνω-βρε παιδιά-αυτή τη νοοτροπία...έχουμε μια τηλεόραση που έχει κάποιο-πιθανόν-πρόβλημα..άλλο αυτό και άλλο να λέμε και να γράφουμε ότι μας πουλάν προβληματικά προϊόντα ή/και μας κοροϊδεύουν...

Δεν είναι καθόλου σωστό...

ο ρόλος του club είναι να επισημαίνει θέματα και να ενημερώνει..όχι να θάβει προϊόντα που αξίζουν...

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Εχω και εγώ την ίδια TV και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος έως τώρα.Θα κάνω το test με το matrix και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ ρίξτε μια ματιά εδώ

http://www.pasctraining.panasonic.com/main/index.jhtml?default=true

στο download section μετα στο pdp displays και μετά στο pictures and plasma symptoms

Γιάννης

Φίλε Manou καλωσήρθες στην παρέα μας και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Περιμένουμε την ενημέρωσή σου...και θυμήσου να μας γράψεις και το setup σου(dvdp,καλώδια..κλπ..)

Petran δεν θέλω να σε στεναχωρέσω αλλά μου φαίνεται ότι ξεφεύγεις...
γιατί να σε ρωτήσει με τι ιδρώτα έβγαλες τα λεφτά σου???
και ποιός σου είπε ότι η τηλεόραση είναι προβληματική???
και ποιός σου είπε ότι μας κοροϊδεύουν???

Δεν καταλαβαίνω-βρε παιδιά-αυτή τη νοοτροπία...έχουμε μια τηλεόραση που έχει κάποιο-πιθανόν-πρόβλημα..άλλο αυτό και άλλο να λέμε και να γράφουμε ότι μας πουλάν προβληματικά προϊόντα ή/και μας κοροϊδεύουν...

Δεν είναι καθόλου σωστό...

Αν το "μυρμηγκοσάπισμα" είναι σαν την ασθένεια του backlight bleeding της sony τότε αυτό για μένα σημαίνει πρόβλημα..
Αν συγκαταλέγεται στις κατηγορίες πιξελιάσματος κ.λ.π κ.λ.π τότε πάω πάσο..
Εξαρτάται που συγκαταλέγεται το κάθε τι..
Να μην ξεχνάμε όμως οτι δεν βρέθηκε μια μόνο τηλεόραση που πάσχει..

Άλλωστε δεν είπα οτι μας κοροϊδεύουν..

Και σωστότερο θα ήταν, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, τα προϊόντα που μας πουλάνε να είναι σωστά και μετά να σκεφτόμαστε αν είναι σωστό που προβληματιζόμαστε τόσο και βγάζουμε ίσως αυθαίρετα συμπεράσματα...
Την αφορμή μας την δίνουν οι ίδιοι!

edit:
Πάντως με εκπλήσσει το γεγονός οτι μιλάς για νοοτροπία..
Πληρώνεις και έχεις απαιτήσεις..
Και όταν μετά από διεξοδική συζήτηση αποκαλύπτεται πρόβλημα ε τότε δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα νοοτροπίας..
Μάλλον θέμα παραγωγής στο εργοστάσιο υπάρχει..

Last edited:

όταν γράφεις ότι μας πουλούν προβληματικά προϊόντα,με άλλα λόγια γράφεις ότι μας κοροϊδεύουν..εγώ έτσι το αποκωδικοποιώ...

ναι μιλώ για νοοτροπία που λέει ότι παντού ανακαλύπτουμε "τύπους" που πάνε να μας πουλήσουν σκάρτο προϊόν και να μας την φέρουν...και αυτό είναι λάθος...
έχω παρατηρήσει πολλές φορές στο club αλλά και στην προσωπική μου ζωή ότι μόλις επισημαίνουμε ένα πρόβλημα ,αμέσως αρχίζουν τα όργανα...

το ότι μια ,δύο..τρεις συσκευές έχουν πρόβλημα,ανάμεσα στις χιλιάδες δεν σημαίνει ότι όλο το προϊόν είναι προβληματικό...

καμία αφορμή δεν μας δίνουν...μιλάμε για μηχανές...
άλλες κάνουν σωστότερα την δουλειά τους και άλλες λιγότερο σωστά...ε και τι έγινε????..και το σωστό είναι σχετικό...ανάλογα τι αναφορά βάζεις κάθε φορά...για κάποιον είναι προβληματική η εικόνα που είδαμε στις φώτο και για άλλον μια τηλεόραση έχει χαλάσει μόνο όταν καεί...που είναι η κοροϊδία????..και που ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί το service και η Intertech στον Δημήτρη???
οι εταιρείες θέλουν να πουλούν..άρα θέλουν ευχαριστημένους πελάτες...και ο ευχαριστημένος πελάτης γίνεται με διάφορους τρόπους...είτε γιατί αγόρασε ένα προϊόν που τον έχει ευχαριστήσει απόλυτα μέσα στα χρόνια,είτε γιατί τον κάλυψε η -εκάστοτε-εταιρεία στο after sale...

Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, δεν έχουμε ξεκαθαρίσει αν το πρόβλημα αυτό συμβαίνει μόνο σε 1-2 κομμάτια (ίσως προβληματική παρτίδα?), ή σε όλες.
Θα ψάξω να βρω τις ταινίες που λέτε για να τις δοκιμάσω στην τηλεόραση του πεθερού μου και στη δικιά μου όταν την πάρω. Γιατί θα την πάρω όπως και να'χει.

Επαναλαμβάνω ότι έχοντας δει για αρκετές ώρες τηλεοπτικό πρόγραμμα και ταινίες DVD (με HDMI σύνδεση) δε παρατήρησα το παραμικρό.

Αν υπάρχει αυτή η ιδιομορφία που αναφέρεται από τους κατόχους που παρατήρησαν το θέμα και ψάχνουμε να βρούμε με το μικροσκόπιο το πρόβλημα, για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Γιατί με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να μην αγοράσω καν την 9527/12 CRT μου όταν είδα το pixelplus να δημιουργεί περιγράμματα στις σκηνές με έντονο κοντράστ.
Όπως με τον ίδιο τρόπο δε θα έπρεπε κανείς να αγοράσει τηλεόραση LCD (σε γήινα χρήματα) αν θέλει να βλέπει έστω και 5 λεπτά την ημέρα "βέρα στο δεξί".

Είναι πρόβλημα του μοντέλου ή είναι πρόβλημα των συγκεκριμένων κομματιών?

Εδώ είναι το θέμα μας και αυτό πρέπει να λύσουμε προς το παρών.

Οπότε σας προτρέπω να χαμηλώσουμε και τους τόνους.

χαιρετούρες.

όταν γράφεις ότι μας πουλούν προβληματικά προϊόντα,με άλλα λόγια γράφεις ότι μας κοροϊδεύουν..εγώ έτσι το αποκωδικοποιώ...

ναι μιλώ για νοοτροπία που λέει ότι παντού ανακαλύπτουμε "τύπους" που πάνε να μας πουλήσουν σκάρτο προϊόν και να μας την φέρουν...και αυτό είναι λάθος...δεν αναφέρομαι στους πωλητές βρε Νάσο, έτσι κι αλλιώς άσχετοι είναι τις περισσότερες φορές..
έχω παρατηρήσει πολλές φορές στο club αλλά και στην προσωπική μου ζωή ότι μόλις επισημαίνουμε ένα πρόβλημα ,αμέσως αρχίζουν τα όργανα...

το ότι μια ,δύο..τρεις συσκευές έχουν πρόβλημα,ανάμεσα στις χιλιάδες δεν σημαίνει ότι όλο το προϊόν είναι προβληματικό...με το ίδιο σκεπτικό όμως το οτι αναφέρθηκαν μια δυο τρεις συσκευές εδώ δεν σημαίνει οτι δεν μπορούν να υπάρχουν και άλλες ανα τον κόσμο!

καμία αφορμή δεν μας δίνουν...μιλάμε για μηχανές...
Panasonic πληρώνεις, όχι μάρκα μ'έκαψες(άσχετα αν η συγκεκριμένη είναι φθηνή)
άλλες κάνουν σωστότερα την δουλειά τους και άλλες λιγότερο σωστά...ε και τι έγινε????..
απο πότε?σύστημα ποιοτικού ελέγχου δεν έχουν?και με τι ποσοστά ανοχής δουλεύουν?
και το σωστό είναι σχετικό...ανάλογα τι αναφορά βάζεις κάθε φορά...για κάποιον είναι προβληματική η εικόνα που είδαμε στις φώτο και για άλλον μια τηλεόραση έχει χαλάσει μόνο όταν καεί...που είναι η κοροϊδία????..
Νάσο δε νομίζω οτι υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα που να περιμένει να του καεί η τηλεόραση για να πει οτι είναι προβληματική!
και που ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί το service και η Intertech στον Δημήτρη???
Στο πρώτο post που μίλησα για το συγκεκριμένο θέμα πρότεινα να τηλεφωνήσει στην αντιπροσωπεία!
οι εταιρείες θέλουν να πουλούν..άρα θέλουν ευχαριστημένους πελάτες...και ο ευχαριστημένος πελάτης γίνεται με διάφορους τρόπους...είτε γιατί αγόρασε ένα προϊόν που τον έχει ευχαριστήσει απόλυτα μέσα στα χρόνια,είτε γιατί τον κάλυψε η -εκάστοτε-εταιρεία στο after sale...καμία απολύτως αντίρηση...αν και είναι γνωστά σε όλους μας τα after sales στην Ελλάδα..

Και θεωρώ δεδομένο οτι όπως κι εγώ παλιότερα που ήμουν άσχετος έτσι και πάαααρα πάρα πολλοί καταναλωτές δεν παίρνουν χαμπάρι αν έχει η τηλεόραση τους πρόβλημα ή οχι..
Έχεις δει πιστεύω πολλές τηλεοράσεις, το μάτι σου ξέρει...
Οι υπόλοιποι καταναλωτές όμως?

Υ.γ Φίλε Νάσο σε φάγαν τα πολλά ερωτηματικά!
Μην νευριάζεις δεν είμαστε σε αντιπαράθεση, συζήτηση κάνουμε..-bye-

το ξέρω δεν τσακωνόμαστε....
αν δεν πάρεις τίποτα χαμπάρι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα...γιατί θα πρέπει να βρίσκουμε κάτι???...ο κάθε καταναλωτής βάζει τα standards που θέλει...άλλοι αγοράζουν τις πχ Philips για το ambilight και ΔΕΝ τους ενδιαφέρει η εικόνα...αυτοί θα τσαντιστούν αν τους καει το λαμπατέρ και δεν τους νοιάζει καθόλου αν βλέπουν με scart από dvdp των 20 ευρώ...
δεν θα καθίσω να μάθω τον καθένα καταναλωτή τι να προσέχει γιατί όλα είναι σχετικά...
πχ.όταν έγραψα παραπάνω ότι στην PV60 του γνωστού μου το φαινόμενο ήταν μειωμένο ήμουν μόνος μου..δεν είχα τον Δημήτρη μαζί μου για να έχω και δεύτερη γνώμη...
το φαινόμενο ποσοτικά είναι μικρότερο..δεν λέω ότι λέω ψέματα..αλλά θα μπορούσε να μου πει ο Δημήτρης ότι ούτε και αυτό το ανέχετε...ενώ εγώ το ανέχομαι..άρα τα πράγματα είναι σχετικά...

Ο Στέργιος έχει δίκιο..δεν ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα...αλλά δεν νομίζω-Στέργιε-ότι είμαστε σε θέση να το μάθουμε...
Petran δεν ξέρω τι ποιοτικό έλεγχο έχει η Panasonic ,ούτε θα τον μάθουμε..όμως για να δημιουργήσει το όνομα που έχει θα πρέπει νάχει αυστηρό ποιοτικό έλεγχο...πάντως αν βάλλουν εμάς τους βλέπω να χρεωκοπούν!!!:flipout:
το ότι εδώ μέσα "τη ψάχνουμε τη δουλειά" ΔΕΝ σημαίνει ότι είμαστε και σωστοί ,γιατί μπορεί νάχουμε πάει στο άλλο άκρο και να έχουμε ξεφύγει:flipout:
όσο γαι το after sale υπάρχει και προκατάληψη(ίσως δίκαια κάποιες φορές)..)...όταν πέρσι πρόκυψε το θέμα με την 9830 και κοροϊδεύαμε την Philips δεν δόθηκε τόση σημασία-παρότι γράφτηκε-ότι η αντιπροσωπεία κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο όσα μέλη τουλάχιστον ξέρω...
γιατί άραγε???

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Παιδιά δεν είναι οπως τα λέτε.
Πήρα τη συγκεκριμένη τηλεόραση μετά απο ένα χρόνο μελέτης στα διάφορα φορουμς. Να πω καταρχήν πως στη δικιά ΔΕΝ έχει εμφανίσει ΑΚΟΜΗ ούτε ένα πρόβλημα.
Στο AvForums υπάρχει ενα thread με 1250 posts από ΔΕΚΑΔΕΣ άτομα που έχουν ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Απο διάφορες χώρες του κόσμου με δεκάδες φωτογραφίες.
Μετά απο καταιγισμό e-mails , τηλεφωνημάτων κτλ και ενώ στην αρχή η Panasonic αρνιόταν οτι υπήρχε πρόβλημα ελαττωματικών κομματιών και πως το φαινόμενο των "purple snakes" είναι μεσα στα χαρακτηριστικά της Plasma τεχνολογιίας. Τελικά ένας γιαπωνέζος δημοσίευσε την επίσημη απάντηση που έλαβε απο την Panasonic Ιαπωνίας στην οποία ο κατασκευαστής για πρώτη φορά το ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ πως υπάρχουν "faulty" κομμάτια και δεσμεύτηκε για την διόρθωση του και μάλιστα μέσα στο Γενάρη του 2007 (μιλάμε για Ιαπωνία ε!). Του είπαν μάλιστα πως η επιδιόρθωση θα γίνει στο χώρο του χωρίς να μετακινηθει η τηλεόραση.
Παρόμοια απάντηση δώθηκε λίγο αργότερα σε κάποιον Γερμανό απο την Γερμανική Panasonic.
Δεν ξεκαθάρισαν αν θα είναι Hardware επισκευή (κάποιο τσιπάκι κτλ) η Firmware αναβάθμιση (ΜΑΛΛΟΝ το δεύτερο).
Αν κάποιος παει στην αντιπροσωπεία εδώ θα του παρουν πισω την Τηλεόραση αλλά θα του δώσουν μια καινουργια ΙΔΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. Λεφτά πίσω είνα σχεδόν αδύνατον να δωθουν. Ομως πολλοι στην Αγγλία που τους εδωσαν ιδιο μοντέλο (και του PV600 συμεριλαμβανομένου) παρουσίασε τα ίδια προβλήματα!!!
Να πάρετε υπόψιν πως στην Αγγλία, Γερμανία, Ιαπωνία κτλ η πολιτική των μεγαλοκαταστημάτων και των αντιπροσωπειών σε σχέση με τις αντίστοιχες δικές μας είναι μέρα με τη νύχτα.Καποιοι μάλιστα δήλωσαν πως θα κινηθούν και δικαστικα και οπως ξέρετε σε μερικές Ευρωπαικες χώρες μπορεί κάποιος να "σπρώξει" πολύ τέτοιες υποθέσεις
Εμένα αυτό που τσαντίζει (οπως και εκατοντάδες άλλους που διάβασα) είναι πως η panasonic παραδέχεται πως υπάρχει πρόβλημα σε ενα μοντέλο της αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να το διαθέτει στην αγορά κανονικότατα. Εξάλλου και η σειρά 600 που αντικαθιστά την 60 εχει ακριβώς το ιδιο πρόβλημα γιατί είναι ίδιας γενιάς πανελ με το ιδιο processing unit!!!!
Πιστεύω πως αργά η γρήγορα θα δοθεί λύση και θα διορθωθεί το πρόβλημα αλλά με μεγάλη ταλαιπωρία.
Η τηλεόραση τουλάχιστον σε dvd (εχω δει γύρω στα 30!!! τις τελευταίες 15 μέρες χωρίς πρόβλημα) κεντάει. Με ένα στανταρτ Player εχει φοβερή εικόνα. Δεν ξέρω τι θα κάνει με ένα Upscalling (αν και φοβάμαι πως αν το δοκιμάσω θα μου εμφανίσει τα Φιδια!!!!)
Οι κριτικες ήταν ολες διθυραμβικες απο το παγκόσμιο ειδικό τυπο και η Panasonic ξεσκίστηκε στις πωλήσεις. Δεν νομίζω λοιπόν να την συμφέρει να μη το φτιάξει ...
Αυτά... Και συγνώμη αν σας κούρασα αλλα το τελευταίο καιρό έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα.

το ξέρω δεν τσακωνόμαστε....
αν δεν πάρεις τίποτα χαμπάρι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα...γιατί θα πρέπει να βρίσκουμε κάτι???...ο κάθε καταναλωτής βάζει τα standards που θέλει...άλλοι αγοράζουν τις πχ Philips για το ambilight και ΔΕΝ τους ενδιαφέρει η εικόνα...αυτοί θα τσαντιστούν αν τους καει το λαμπατέρ και δεν τους νοιάζει καθόλου αν βλέπουν με scart από dvdp των 20 ευρώ...
δεν θα καθίσω να μάθω τον καθένα καταναλωτή τι να προσέχει γιατί όλα είναι σχετικά...
πχ.όταν έγραψα παραπάνω ότι στην PV60 του γνωστού μου το φαινόμενο ήταν μειωμένο ήμουν μόνος μου..δεν είχα τον Δημήτρη μαζί μου για να έχω και δεύτερη γνώμη...
το φαινόμενο ποσοτικά είναι μικρότερο..δεν λέω ότι λέω ψέματα..αλλά θα μπορούσε να μου πει ο Δημήτρης ότι ούτε και αυτό το ανέχετε...ενώ εγώ το ανέχομαι..άρα τα πράγματα είναι σχετικά...

Ο Στέργιος έχει δίκιο..δεν ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα...αλλά δεν νομίζω-Στέργιε-ότι είμαστε σε θέση να το μάθουμε...
Petran δεν ξέρω τι ποιοτικό έλεγχο έχει η Panasonic ,ούτε θα τον μάθουμε..όμως για να δημιουργήσει το όνομα που έχει θα πρέπει νάχει αυστηρό ποιοτικό έλεγχο...πάντως αν βάλλουν εμάς τους βλέπω να χρεωκοπούν!!!:flipout:
το ότι εδώ μέσα "τη ψάχνουμε τη δουλειά" ΔΕΝ σημαίνει ότι είμαστε και σωστοί ,γιατί μπορεί νάχουμε πάει στο άλλο άκρο και να έχουμε ξεφύγει:flipout:
όσο γαι το after sale υπάρχει και προκατάληψη(ίσως δίκαια κάποιες φορές)..)...όταν πέρσι πρόκυψε το θέμα με την 9830 και κοροϊδεύαμε την Philips δεν δόθηκε τόση σημασία-παρότι γράφτηκε-ότι η αντιπροσωπεία κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο όσα μέλη τουλάχιστον ξέρω...
γιατί άραγε???

Μα νομίζω οτι είναι υποχρέωση της εκάστοτε εταιρίας να καλύπτει τα προβλήματα που προκύπτουν απο τα προϊόντα της με τον καλύτερο τρόπο..αν θέλει να λέγεται μεγάλη εταιρία..
Τώρα βέβαια οτι εμείς εδώ μέσα έχουμε περάσει στο άλλο άκρο δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα..
Άρα..τι κάνουμε?
Εγώ την ξέρω την λύση..κε Σούρλα, τα χάπια μου!!!:flipout: :flipout: :flipout:

thanks funkia...για την αναφορά σου...γι αυτό υπάρχουν τα forums...για να διαδίδετε η πληροφορία..κι από κει και πέρα ο καθένας πράττει κατά βούληση...

λοιπον.....Παρασκευη απογευμα ερχονται και την παιρνουν.ο τεχνικος που μιλησα μου ειπε οτι καταρχην θα την τσεκαρει(απο το mail που ειδε συμφωνει βεβαια ο ανθρωπος οτι υπαρχει προβλημα)θα δει εαν παιρνει επισκευη-χλωμο το βλεπω-και εαν βεβαια δεν γινεται τιποτε θα γινει αντικατασταση-το ευχομαι!απο Δευτερα πιστευω να εχω νεα.

Ωραία.
Αρα λοιπόν αν σου πουν για αντικατάσταση παίρνεις τα dvd που είναι στη μαύρη λιστα και πάς και τα βάζεις να παίξουν . Αν όλα οκ τότε καθάρισες. Αν ομως και στην άλλη συσκευή κάνουν τις ίδιες μαιμουδιές ζήτα τα λεφτά πίσω.
Mερικα´απο Τα "μαύρα" dvd (απο οσα μπορώ να θυμηθώ) είναι :
Panic Room
Matrix Reloaded
Sin City
The Incredibles
Harry Potter-the goblet of fire
Ηitler

Yπόψιν πως η 50αρα της σειράς είναι εξακριβωμένο πως ΔΕΝ παρουσιάζει το φαινόμενο. Αν έχεις χώρο και λεφτά πες τους να σου δώσουν αυτή-bye-

δεν νομιζω ρε funkia οτι ειναι τοσο ευκολο!!.κατσε να μας πουν αντικατασταση πρωτα και μετα βλεπουμε.φοβαμαι μην αρχισουν τα κινεζικα(ετσι κανουν αυτες,το προβλημα το κανει σε ορισμενα σημεια μονο και ειναι λογικο,δεν βλεπω κατι περιεργο......!!!!!!!κτλ).

αυτα τα 2 Στεργιο δεν τα ειδα!βρες ενα panic room να το ευχαριστηθεις!!!!!!
μην τρελαινεσαι......σου ειπα,ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικο να το κανει και σε εσενα!!

Στο Sin City δεν θυμάμαι αλλά επειδή είναι ασπρομαυρη αν υπάρχει πρόβλημα κάπου θα σου το εμφανίσει.
Στο The Incredibles θυμάμαι πως ανάφεραν στην σκηνή που η Κυρία Απιθανου πάει στο σχολείο του Ταζ και είναι μέσα στο γραφείο του Διευθυντή. Εκεί οι τοιχοι πρέπει να σου βγάλουν το πρόβλημα (αν υπάρχει)

Λοιπόν παιδιά επανέρχομαι μετά από αρκετές ημέρες λόγω γιορτών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Στην προσωπική μου ιστορία είχαμε μείνει ότι τελικά ακύρωσα την παραγγελία της PV60 και θα πήγαινα για μια Pionner 4270. Τελικά τα πράγματα ΔΕΝ έγιναν έτσι....

Την ημέρα που πήγαινα να ακυρώσω και επίσημα την παραγγελία (και να γίνει ή νέα παραγγελία ή επιστροφή χρημάτων) αποφάσισα να πάρα παραμάσχαλα 2-3 DVD και να πάω να τσεκάρω σε όσα μαγαζιά την είχαν στημένη να παίζει και να δω ή να προσπαθήσω να δω αυτά που είχα τσεκάρει με τους γνωστούς μου.

Πήγα τελικά σε 2 μαγαζιά: σε έναν Κωτσόβολο και στα FNAC. Ειδικά στα FNΑC είχε πολύ γέλιο γιατί έπιασα κουβέντα με ένα παιδί από το τμήμα για να μπορέσει να με εξυπηρετήσει και αφού πρώτα μου είπε ότι σε 2 μέρες παραλάμβανε την δική του, του είπα το ιστορικό των προβλημάτων και αν ήθελε θα μπορούσαμε να τα τσεκάρουμε επι τόπου μιας και "τυχαία" είχα τα DVD μαζί μου. Περιττό να σας πω την έκφρασή του μόλις είδαμε τις επίμαχες σκηνές....το παιδί σκοτείνιασε και τον λυπήθηκα ειλικρινά. Το πρόβλημα ήταν εμφανές και στην άλλη τηλεόραση στον Κωτσόβολο. Τώρα να σας πώ και ορισμένα που παρατήρησα. Η τηλεόραση στον FNAC ήταν PV60EH ενώ αυτή στον Κωτσόβολο (όχι στον Mall) ήταν PV60E. Και στην Ηλεκτρονική που είχα δει μία ήταν και αυτή PV60E. Αυτή στο FNAC είχε λιγότερο εμφανές το πρόβλημα (δεν ξέρω αν φταίει το μοντέλο, μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο). Επίσης να πω και κάτι που παρατηρήσαμε με το παιδί εκεί. Όταν η σύνδεση γινόταν με HDMI το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο από ότι με component ή scart. Ειδικά με scart στο Goblet of Fire αν δεν το ήξερες δεν το έβλεπες!

Τελικά, για να μην τα πολυλογώ, σκέφτηκα και αποφάσισα, ότι η διαφορά των χρημάτων (600+ ευρώ) από τη μία στην άλλη τηλεόραση ΔΕΝ αξίζει για το συγκεκριμένο πρόβλημα (αφήστε που δεν έβρισκα πουθενά να την έχουν στημένη να τη δω να παίζει και η Intersys έλεγε παράδοση σε 1 βδομάδα και αν). Κατέληjα και εγώ στην Panasonic. Το μοντέλο που τελικά παρέλαβα είναι το PV60EH με δύο ανεμιστήρες. Η τηλεόραση ακόμη στρώνεται (έχει ξεπεράσει τις 100 ώρες λειτουργίας) με χαμηλές ρυθμίσεις contrast, φωτεινότητα, αλλά παρ' όλα αυτά έχω κάνει όλα τα test.

Δυστυχώς το πρόβλημα υπάρχει και σε μένα (στο ίδιο μέγεθος με την τηλεόραση στο FNAC)! H σύνδεση μου είναι μέσω scart (ακόμη δεν έχω πάρει το player που θέλω) και πολύ φοβάμαι ότι όταν η σύνδεση γίνει με HDMI θα είναι ακόμη σοβαρότερο.

Εγώ έχω καταλήξει στα εξής:
- Το πρόβλημα υφίσταται σε όλες τις τηλεόρασεις. Άλλοι το βλέπουνε έντονα άλλοι λιγότερο λόγω ρυθμίσεων, προβολικών μέσω, players κοκ. Άρα είναι πρόβλημα της Panasonic
- Το πρόβλημα - εκ της φύσεως του - ΔΕΝ πρόκειται να λυθεί από το service της Panasonic, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί μια λύση γενική και γνωστοποιηθεί από την Panasonic Japan (κάτι εντελώς απίθανο....πιο συμφέρον είναι να βγάλουν νέο μοντέλο)
- Σε τηλεοπτικά κανάλια δεν το έχω παρατηρήσει καθόλου. Σε DVDs, εκτός τα γνωστά, το είδα και στο Superman Returns. Στο Panic Room πραγματικά είναι απογοήτευση αλλά μάλλον δεν οφείλεται ΜΟΝΟ στην τηλεόραση, κάτι διάβασα για προβλήματα στη μεταφορά από το HD master υλικό γιατί χρησιμοποιήθηκε ένας digital intermediate κακής ποιότητας
- Αυτό που σκέφτομαι τελικά είναι - εκτός του απαράδεκτου του πράγματος - ότι μια εταιρεία στην προσπάθεια της να δώσει καλή εικόνα (συμπεριέλαβε 3000+ grayscales) τελικά ξεγύμνωσε το προβληματικό υλικό (εγγραφές DVD) και το δικό της harware.

Είμαι ειλκρινά περίεργος πώς θα δείχνει η συγκεκριμένη τηλεόραση με HD υλικό από blue ray ή HD κανάλι (π.χ. SkyHD)...

Last edited: