Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PV60E.

(ΚΟΚΟΛΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ σελ 101)
Αν διαβάσεις το manual θα δεις ότι από τις HDMI εισόδους δε δέχεται σήμα 1024χ768, αλλά 1280x720.

Είναι λογικό αυτό που σου κάνει.

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εγώ τη σύνδεσα με HDMI-DVI και την έχω ως extended δευτερεύουσα οθόνη.

Είναι η μόνη λύση με την οποία κατάφερα να έχω άλλη ανάλυση στην οθόνη μου και άλλη στην τηλεόραση.

Να υποθέσω με overscan? Ή έφτιαξες custom ανάλυση?

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Ώπα.

Είναι αλήθεια ότι δε πρόσεξα ότι "τρώει" αρκετή εικόνα γύρω-γύρω γιατί δε χρησιμοποιώ το PC για να βλέπω ταινίες. Μόνο κανα παιχνιδάκι παίζω.

Αλλά τελευταία ψιλοτσεκάρω το powerstrip και έχω την εντύπωση ότι κάτι μπορεί να γίνει απο κει.

Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο για να ασχοληθώ αυτό τον καιρό.

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Ώπα.

Είναι αλήθεια ότι δε πρόσεξα ότι "τρώει" αρκετή εικόνα γύρω-γύρω γιατί δε χρησιμοποιώ το PC για να βλέπω ταινίες. Μόνο κανα παιχνιδάκι παίζω.

Αλλά τελευταία ψιλοτσεκάρω το powerstrip και έχω την εντύπωση ότι κάτι μπορεί να γίνει απο κει.

Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο για να ασχοληθώ αυτό τον καιρό.

Ο μόνος τρόπος να μην τρώει εικόνα είναι να φτιάξεις custom resolution. Το powerstrip δεν το χρειάζεσαι. Γίνεται και μέσα από τον Catalyst (αν έχεις ATI...)

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

Βρε παιδια! Τοσοι την εχετε, 2 σελιδες γεμισαν και ουτε ενας να μου πει και εμενα μια γνωμη?? :bigcry:
εγω φιλε την εχω 12 περιπου μερες η τηλ. ειναι τζαμι την πηρα 1099 παραδοτεα σπιτι μου και δεν νομιζω οτι θα εβρισκα κατι καλυτερο ακομη και στα 1500 καθε μερα που την βλεπω πορωνομαι περισοτερο τωρα αν μου βγαλει κανενα Ο.Φ.Η αργοτερα μπορει να μην το παρω χαμπαρι και καθολου στο κατω κατω δεν ειναι και διαμερισμα παρτην και η διαφορα ειναι μεγαλη τωρα τι να λεμε παιρνεις κατι αλλο που το ηθελες καιρο και το <<αφηνες για αργοτερα>> η τηλεοραση σκοτωνει :violent-smiley-030: πιστευω οτι ο νεκταρ και οι αλλοι ψαχνονται πολυ αγρια απο την παρτη τους βεβαια καλα κανουν τα παιδια μας ανοιξαν και εμας τα ματια αλλα με την τρελλα που εχουν αυτοι δεν νομιζω οτι θα βρουν τηλ. να τους ικανοποιει απολυτα.παραλογο?

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΦΙΔΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ:violent-smiley-030::violent-smiley-030:
ΤΩΡΑ ΜΕ ISO 9002 ΚΑΙ 2ΠΛΟ ΑΜΟΝΙΑΖΟΛ
ΝΕΚΤΑΡ ΣΕ ΕΦΑΓΑ.........ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ????-bye-ΟΦΗ ΦΥΓΕ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΛΑΜΙ

Πριν απο μερικες μερες πηρα και εγω μια. Μεχρι στιγμης παιζω την περισσοτερη ωρα το break-in DVD με ρυθμισεις εικονας στο cinema.

Το DVD αυτό, υπάρχει να το κατεβάσουμε από κάπου?

(ΚΟΚΟΛΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ σελ 101)
Αν διαβάσεις το manual θα δεις ότι από τις HDMI εισόδους δε δέχεται σήμα 1024χ768, αλλά 1280x720.

Είναι λογικό αυτό που σου κάνει.

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εγώ τη σύνδεσα με HDMI-DVI και την έχω ως extended δευτερεύουσα οθόνη.

Είναι η μόνη λύση με την οποία κατάφερα να έχω άλλη ανάλυση στην οθόνη μου και άλλη στην τηλεόραση.

Μα δεν ειπα οτι της στελνω 1024 x 768. Ισα ισα, απο την geforce 6800 της στελνω μεσω DVI 1280 x 720 @ 50Hz (τα 60Hz για καποιο λογο δεν τα παιρνει, επιλεγονται αλλα μολις ξανατρεξω το control panel γυρναει στα 50). Και εγω ως δευτερη την εχω (extended desktop) αν και καπου διαβασα οτι με αυτο τον τροπο δεν δεχεται hardware acceleration.

@nectar: Overscan? Μπορεις να με βοηθησεις λιγο? Την αναλυση με αφηνε να την επιλεξω κατευθειαν η καρτα γραφικων και ειδα οτι αν την παω μεχρι τα 1920 x 1080 που με αφηνει ριχνει μονη της τα Hz σε 25 και 30 (κατι που μου φαινεται λογικο αφου δεν ειναι FullHD).

υστερα απο μια εξορμηση στα μαγαζια για ερευνα αγορας μονο στον κοτσοβολο βρηκα την 42pv60EH,με τιμη καπου στα 1079.
Στην ηλεκτρονικη αθηνων που ανοιξε προσφατα εχουν προσφορα με 899 την πανα αλλα με προβληματισε οτι το μοντελο αλλαξε ονομασια, ΤΗ-42PV45EH.
Σε ερωτηση που εκανα προς τον πωλητη μου ειπε οτι το συγκεκριμενο μοντελο αντικατεστησε την PV60.
Ειναι αληθεια?
Αν ναι τοτε θα παω να την αγορασω σημερα!!

Η hitachi ξεφευγει στα 1800!!

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

υστερα απο μια εξορμηση στα μαγαζια για ερευνα αγορας μονο στον κοτσοβολο βρηκα την 42pv60EH,με τιμη καπου στα 1079.
Στην ηλεκτρονικη αθηνων που ανοιξε προσφατα εχουν προσφορα με 899 την πανα αλλα με προβληματισε οτι το μοντελο αλλαξε ονομασια, ΤΗ-42PV45EH.
Σε ερωτηση που εκανα προς τον πωλητη μου ειπε οτι το συγκεκριμενο μοντελο αντικατεστησε την PV60.
Ειναι αληθεια?

Πω ρε φιλαράκ, τι με λες... Θα πάω να πάρω μια και για την κρεββατοκάμαρα!

Ειναι αληθεια?

Εγώ λεω να τους κάνεις μήνυση γιατί πουλάνε παραμύθι. Αυτή που σου λένε είναι προηγούμενο μοντέλο και όχι επόμενο!

Τελικά, με HTPC πως την έχετε συνδέσει? DVI από την κάρτα στην HDMI της TV?

Αν και δεν εχω βγαλει ακρη ακομα με την αναλυση ελπιζω οτι με την ελευση του PS3 που περιμενω τα προβληματα μου θα λυθουν. Μια αλλη επικαιρη (για μενα) ερωτηση ειναι για το στρωσιμο. Χρησιμοποιω το brake in dvd με την εικονα ρυθμισμενη στο cinema. Ποσες ωρες ομως μπορει / πρεπει να παιζει non stop? Χθες το εβαλα πριν φυγω για την δουλεια (8πμ) και το εβγαλα κατα τις 10μμ. Λογω των πολλων ωρων την εκλεισα για το βραδυ και το εβαλα παλι σημερα. Καμια ιδεα για τους χρονους προβολης / παυσης?

Εγώ λεω να τους κάνεις μήνυση γιατί πουλάνε παραμύθι. Αυτή που σου λένε είναι προηγούμενο μοντέλο και όχι επόμενο!

Χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος νομίζω ότι η pv45 όντως είναι νεότερη της pv60 πάντως σε τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κατώτερη, μικρότερη φωτεινότητα και λιγότερες διαβαθμίσεις του γκρι.

Αν και δεν εχω βγαλει ακρη ακομα με την αναλυση ελπιζω οτι με την ελευση του PS3 που περιμενω τα προβληματα μου θα λυθουν. Μια αλλη επικαιρη (για μενα) ερωτηση ειναι για το στρωσιμο. Χρησιμοποιω το brake in dvd με την εικονα ρυθμισμενη στο cinema. Ποσες ωρες ομως μπορει / πρεπει να παιζει non stop? Χθες το εβαλα πριν φυγω για την δουλεια (8πμ) και το εβγαλα κατα τις 10μμ. Λογω των πολλων ωρων την εκλεισα για το βραδυ και το εβαλα παλι σημερα. Καμια ιδεα για τους χρονους προβολης / παυσης?

Εγώ κάθε 24 ώρες την έκλεινα καμιά ωρίτσα και δώστου πάλι :grinning-smiley-043

Οκ.. Οποτε με παιρνει να την πιεσω και παραπανω.. Καλο αυτο για να τελειωνουμε! Τωρα μια αλλη ερωτηση. Στο 4:3 η tv δινει την δυνατοτητα επιλογης αποχρωσης των side panels. Στο off ειναι μαυρα. Επειδη σκοπευω να τα χρησιμοποιησω αρκετα σε θεασεις 4:3 ποια ειναι η καλυτερη επιλογη για την αυξηση της "ζωης" του panel?

Οκ.. Οποτε με παιρνει να την πιεσω και παραπανω.. Καλο αυτο για να τελειωνουμε! Τωρα μια αλλη ερωτηση. Στο 4:3 η tv δινει την δυνατοτητα επιλογης αποχρωσης των side panels. Στο off ειναι μαυρα. Επειδη σκοπευω να τα χρησιμοποιησω αρκετα σε θεασεις 4:3 ποια ειναι η καλυτερη επιλογη για την αυξηση της "ζωης" του panel?

Στο χαμηλό, που το κάνει γκρι. Για να μην έχεις και burn-in. Αλλά αυτό θα το τσεκάρεις και μόνος σου. Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να συνηθίσεις σε 16:9. Μια χαρά είναι. Εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να δω με μπάρες δεξιά αριστερά. Ξενερώνω :operator:

Δηλαδη το off (μαυρο) ειναι χειροτερη επιλογη? Εγω απο την αλλη μια και η tv ειναι πολυ κοντα μου ειδικα σε 4:3 σημα το προτιμω. Δεν εχω παραμορφωση του smart και η οφελιμη εικονα μου ειναι υπεραρκετη! :cool4:

Μια και με το HDMI παντως δεν με βλεπω να βγαζω ακρη και η pany εχει και αλλες εισοδους να δοκιμασω μεταξυ s-video και component τι να διαλεξω?

Και ενα παραδοξο: Ειδα σε πολλα site οτι στα χαρακτηριστηκα της λενε πως κανει ψηφιακη επεξεργασια σηματος σε 1080p! Τι εννοει ο καλλιτεχνης?

Δηλαδη το off (μαυρο) ειναι χειροτερη επιλογη? Εγω απο την αλλη μια και η tv ειναι πολυ κοντα μου ειδικα σε 4:3 σημα το προτιμω. Δεν εχω παραμορφωση του smart και η οφελιμη εικονα μου ειναι υπεραρκετη! :cool4:

Μια και με το HDMI παντως δεν με βλεπω να βγαζω ακρη και η pany εχει και αλλες εισοδους να δοκιμασω μεταξυ s-video και component τι να διαλεξω?

Και ενα παραδοξο: Ειδα σε πολλα site οτι στα χαρακτηριστηκα της λενε πως κανει ψηφιακη επεξεργασια σηματος σε 1080p! Τι εννοει ο καλλιτεχνης?

Η χειρότερη είναι η μαύρη για burn-in...

Με HDMI τι πρόβλημα έχεις...?

Για το άλλο δεν κατάλαβα. Ίσως μπορεί κάποιος άλλος να σε βοηθήσει.

Ωπ.. Να και κατι που δεν ηξερα! Δηλαδη το μαυρο μπορει να προκαλεσει burn in?? Παλι καλα που ρωτησα. Με το HDMI σε DVI καλωδιο εχω prob. Λογικα κανει overscanning και χανω απο την οθονη τα ακρα της αν και η αναλυση που της στελνω ειναι ειναι 720p. Για αυτο σκεφτομαι να αλλαξω εισοδο μπας και στρωσει.
Οσο για το τελευταιο δες εδω: hχχp://tecno.gr/pegasus/bin/pegweb3.dll?method=../h012/faq0011&code=102.PAN.0003 Το link αναφερθηκε και πιο πριν αλλα μου εκανε εντυπωση το ψηφιακο remastering σε 1080p. Κατι μου λεει οτι παιζει ποιητικη αδεια!