Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός αλλά την ψάχνω για να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Πρόκειται να αγοράσω ένα διαρκές καταναλωτικό αγαθό (π.χ. ένα ψυγείο). Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του προμηθευτή απέναντί μου (εγγύηση – service, κλπ.) ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι υποχρεώσεις του πωλητή ή του προμηθευτή που απορρέουν από την πώληση διαρκούς καταναλωτικού προϊόντος καθορίζονται στο Ν. 3043/2002 «Ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων, τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και άλλες συναφείς διατάξεις», άρθρα 534, 540, 554 και 555 (1), καθώς και στο Ν. 2251/94 – «Προστασία των καταναλωτών» άρθρο 5 (3,6).
Πιο συγκεκριμένα :

Α) Ν. 3043/2002 (άρθρο 1)

* Ο πωλητής υποχρεούται να παραδώσει το πράγμα με τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα.(άρθρο 534 Α.Κ.)
* Στην περίπτωση πώλησης πράγματος με πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται να απαιτήσει από τον πωλητή, χωρίς επιβάρυνσή του, ή τη διόρθωση του πράγματος ή την αντικατάσταση του πράγματος με άλλο ή να μειώσει το τίμημα ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. (άρθρο 540 Α.Κ.)
* Τα παραπάνω δικαιώματα του αγοραστή παραγράφονται μετά την πάροδο δύο ετών από την παράδοση του πράγματος. (άρθρο 554, 551 (1) )

Β) Ν. 2251/1994

* Σε περίπτωση προμήθειας καινούργιων προϊόντων με μακρά διάρκεια ζωής (π.χ. ένα ψυγείο) ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει γραπτή εγγύηση. Η εγγύηση πρέπει να περιλαμβάνει με απλή, ευανάγνωστη και κατανοητή διατύπωση στην ελληνική γλώσσα τουλάχιστον την επωνυμία και τη διεύθυνση του εγγυητή, το προϊόν στο οποίο αναφέρεται η εγγύηση, το ακριβές περιεχόμενό της, τη διάρκειά της, την τοπική έκταση ισχύος της, καθώς και τα δικαιώματα που παρέχει το εφαρμοστέο δίκαιο. Η εγγύηση πρέπει να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της καλής πίστης και να μην αναιρείται από υπερβολικές ρήτρες εξαιρέσεων. Η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ειδικά για τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με τον χρόνο κατά τον οποίο αναμένεται ότι θα παραμένουν σύγχρονα από τεχνολογική άποψη, αν ο χρόνος αυτός είναι συντομότερος από την πιθανή διάρκεια ζωής τους. (άρθρο 5 (3) )
* Ο προμηθευτής καινούργιων διαρκών καταναλωτικών προϊόντων οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή τους για χρονικό διάστημα ίσο με τη πιθανή διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την ευχέρεια προμήθειας των ανταλλακτικών και άλλων τυχόν προϊόντων, που απαιτούνται για τη χρήση τους σύμφωνα με τον προορισμό τους, για όλη την πιθανή διάρκεια της ζωής τους. (άρθρο 5 (6) )

Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Καλά νέα:

Σήμερα το βραδάκι μαζευτήκαμε οι:
Κρυωνάς, Μελίδης, Τρυφωνίδης, Ευμορφόπουλος στο σπίτι μου για ποτάκι και ρύθμιση...πλάσματος.
Το αποτέλεσμα (πέρα από τα κρασιά και τα ουίσκια) ήταν πολύ καλό.
Από τη μια η τιβί παίζει πολύ πιο καλά σε dvd, από την άλλη έβαλα σούπερμαν να τους δείξω τα φίδια.... τίποτα. Λάκυ νάμπερ σλέβιν...τίποτα.

Εν ολίγοις τα φίδια έφυγαν εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι αν το παιδέψουμε με τις ρυθμίσεις κάτι μπορούμε να καταφέρουμε.
Αύριο θα βγάλω φωτό από σκηνές οι οποίες δεν έχουν πλέον φίδια.

Μπορώ να σας στείλω και τις ρυθμίσεις μου από το secret menu.
Το secret menu είναι εύκολο. Αρκεί να έχεις σημειώσει τις μανίσιες ρυθμίσεις πρώτα.

Καλό βράδυ!

Re: Απάντηση: Panasonic TH-42PV60E.

Καλά νέα:

Κρυωνάς, Μελίδης, Τρυφωνίδης, Ευμορφόπουλος στο σπίτι μου για ποτάκι και ρύθμιση...πλάσματος.
Από τη μια η τιβί παίζει πολύ πιο καλά σε dvd, από την άλλη έβαλα σούπερμαν να τους δείξω τα φίδια.... τίποτα. Λάκυ νάμπερ σλέβιν...τίποτα.

Εν ολίγοις τα φίδια έφυγαν εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι αν το παιδέψουμε με τις ρυθμίσεις κάτι μπορούμε να καταφέρουμε.

Το secret menu είναι εύκολο. Αρκεί να έχεις σημειώσει τις μανίσιες ρυθμίσεις πρώτα.

Καλό βράδυ!

Στέργιο με έστειλες τώρα!

Έχεις να ρίξεις και κανένα Panic Room στον φούρνο να δούμε τι λεει?

Είχες έντονα φίδια στον Superman ή μόλις τα έβλεπες? Γιατί εγώ είχα πολύ έντονα...

Υ.Γ. Τώρα που την έχω στο service τι να κάνω? Nα την ζητήσω πίσω μήπως και την φτιάξουμε?

Στέργιο έχω μια ιδέα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σου αρέσει...

Σκέφτηκα να έβαζες τις ρυθμίσεις στο secret menu και να τις έβαζα στο ξένο φόρουμ που έχουν πάρα πολλοί το πρόβλημα να δούμε τι γίνεται. Μπορεί και να είναι χαζή η ιδέα ή να μην θέλεις... Αλλά αφού το σκέφτηκα είπα να το αναφέρω... :em04special_8:

Καλά νέα:

Καλό βράδυ!

Στέργιο μπορείς να στείλεις τις ρυθμίσεις? Αν όχι δημόσια τότε με pm. Επίσης πώς μπαίνεις στο secret menu?

Καλημέρα στην παρέα.
το να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του secret menu δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά αν δεν έχεις κρατήσει τις ρυθμίσεις που είχε η τηλεόραση ίσως να προκύψει πρόβλημα.
Επίσης δε πειράζουμε ρύθμιση η οποία δεν ξέρουμε τι κάνει (και έχει πολλές μέσα, ειδικά στο service menu 2).

Panic room δεν έχω αλλά θα ψάξω να το βρώ σήμερα.

Στο superman στην αρχή έβλεπα έντονα φίδια, αλλά και clay face.
ΠΧ εκεί που βγαίνει ο κακός από το δωμάτιο της γριάς στην αρχή, όπου από σκοτεινό πλάνο έρχεται σε φωτεινότερο, η φάτσα του πριν μου φαινόταν παραμορφωμένη, σαν να ήταν αυτό που λέμε από πηλό.
Τώρα η φάτσα είναι τόσο εντάξει, που μπορώ να πω ότι είναι κοντά σε αυτό που δείχνει η LCD μου όταν βάζω το δισκάκι στο pc.
Επίσης, σε επόμενη σκηνή, εκεί που η γιαγιά πλένει πιάτα πριν πέσει αυτό το πράμα από τον ουρανό, σε κάποια φάση δείχνει στο background τον μπεζ τοίχο, όπου πριν μου έβγαζε λίγο φίδι. Τώρα τίποτα.
Συνεχίζοντας, στη σκηνή όπου η γιαγιά έχει πάει στα συντρίμμια και ψάχνει, εκεί όπου το καρέ έχει τη γιαγιά πλάτη και βγαίνουν καπνοί από μπροστά μου έβγαζε όχι απλά φίδι, αλλά ολόκληρη οικογένεια. Τώρα δε βλέπω ούτε μισή ροζαλία.
Και τέλος, στη σκηνή μέσα στο καράβι όπου είναι μια γκόμενα και τη δείχνει από κοντά, μου έβγαζε φίδι επάνω στο μάγουλο. Τώρα η γκόμενα έβαλε make up.

Δε ξέρω τι συμβαίνει, αν φταίνε οι ρυθμίσεις ή οι αναθιμιάσεις από τα τορτελίνια, πάντως φίδια δε βλέπω.
Φυσικά και θα συνεχιστεί ο αγώνας!

Προς το παρών είμαι στη δουλειά, σε κάποια στιγμή το απογευματάκι θα μπορέσω να σας στείλω τις ρυθμίσεις που μου κάνανε τα παιδιά, αλλά πάντοτε με κάθε επιφύλαξη γιατί αν δεν προσέξεις μπορεί να δημιουργήσεις περισσότερο πρόβλημα στην τηλεόραση!

Nektar, προς το παρών άστην εκεί που βρίσκεται η tv, να στείλω εγώ αυτές τις ρυθμίσεις σε κανα δυο παιδιά απο εδώ μέσα, να τις βάλουν και να μας πουν.

Εν αναμονή!

Φίλε Στέργιε
Μπορείς να μας δώσεις εκτός από τις νέες και τις "μαμά" ρυθμίσεις, τις δικές σου?
Έχω μία "υποψία" ότι ο βαθμός του προβλήματος έχει σχέση με τις ρυθμίσεις του secret menu και θέλω να συγκρίνω τις δικές μου (εγώ δεν έχω ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ έντονα φίδια...)

Last edited:

Το απογευματάκι που θα πάω στο σπίτι θα σας τις μεταφέρω.

Από ότι θυμάμαι, οι "μαμά" τιμές ήταν χύμα. Δηλαδή δε φαινόταν να έχει γίνει η παραμικρή ρύθμιση από την εταιρία. R255 G255 B235 ή κάτι τέτοιο τελος πάντων.

Οι ρυθμίσεις με τις οποίες παίζω τώρα δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτές που είχε η τηλεόραση.

Πάντως το service πραγματικά πετάεειιιιιιιιιιι

10 μέρες η τηλεόραση στο service και ακόμα περιμένουν να τους φέρουν HDMI καλώδιο να την δοκιμάσουν.

Γιατί ρε παιδιά τους λεω..? Ποιος σας είπε ότι το κάνει μόνο με HDMI? Βάλτε ένα SCART να δείτε. Τι να πει κανείς? Μπλέξαμε. :fahne90:

Πάντως από εικόνα είναι πολύ καλή αυτή η τηλεόραση. Όσες φορές την έχω δει να παίζει (τα demo της panasonic) είναι φοβερή η ευκρίνεια και η ζωντάνια της εικόνας της.
Αν λυθεί το θέμα με τα ροζ φιδάκια, θα ξαναμπεί στην λίστα αγοράς μου και ίσως πρώτη...

Το απογευματάκι που θα πάω στο σπίτι θα σας τις μεταφέρω.

Από ότι θυμάμαι, οι "μαμά" τιμές ήταν χύμα. Δηλαδή δε φαινόταν να έχει γίνει η παραμικρή ρύθμιση από την εταιρία. R255 G255 B235 ή κάτι τέτοιο τελος πάντων.

Οι ρυθμίσεις με τις οποίες παίζω τώρα δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτές που είχε η τηλεόραση.

Περιμένουμε νέα σου...
Η λύση για ένα "παγκόσμιο" πρόβλημα έρχεται από Ελλάδα λοιπόν!!!

Ξαναπήρα στο service της Astra και κατάφερα να μιλήσω με τον διευθυντή ο οποίος μόλις του είπα φίδια κατάλαβασε αμέσως ποιος είμαι! :ernaehrung004:

Ο άνθρωπος εξυπηρετικότατος, μου εξήγησε ότι έκαναν εισήγηση στην intertech να γίνει παραγγελία των ανταλλακτικών και εκείνοι δεν ήταν πρόθυμοι να το κάνουν γιατί δεν μπορούν λένε να βασιστούν σε ένα φόρουμ (για το ξένο λεω).

Του εξήγησα ότι στην Intertech έχουν άλλη μία τηλεόραση με το ίδιο πρόβλημα (αυτή του Δημήτρη) και να τους ξανακάνει κρούση και να τους πει να μιλήσουν με εξωτερικό να τους πουν ότι το πρόβλημα όντως υπάρχει. Ο ίδιος έχει διαβάσει το thread στο ξένο φόρουμ και του είπα ότι σήμερα έγραψαν πάρα πολλοί ότι τους πήραν τηλέφωνο από το service της Αγγλίας ότι τα boards έφτασαν και κλείνουν ραντεβού στα σπίτια τους για αλλαγή του board. Μου είπε ότι θα το διαβάσει και θα μιλήσει αύριο το πρωί με τον διευθυντή της intertech να δούμε τι θα γίνει και θα με πάρει το μεσημέρι τηλέφωνο να μιλήσουμε.

Τελειώνοντας να πω ότι όλοι όσοι έχω μιλήσει στην Astra ήταν ευγενικότατοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν αλλά δεν περνάνε δυστυχώς όλα από τα χέρια τους καθώς σε κάθε πρόταση που κάνουν για αλλαγή ανταλλακτικών θα πρέπει να δώσει το ΟΚ η intertech.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Υ.Γ. Ρε Δημήτρη που χάθηκες? Έχεις κανένα νέο εσύ?

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

Ξαναπήρα στο service της Astra και κατάφερα να μιλήσω με τον διευθυντή ο οποίος μόλις του είπα φίδια κατάλαβασε αμέσως ποιος είμαι! :ernaehrung004:

Ο άνθρωπος εξυπηρετικότατος, μου εξήγησε ότι έκαναν εισήγηση στην intertech να γίνει παραγγελία των ανταλλακτικών και εκείνοι δεν ήταν πρόθυμοι να το κάνουν γιατί δεν μπορούν λένε να βασιστούν σε ένα φόρουμ (για το ξένο λεω).

Του εξήγησα ότι στην Intertech έχουν άλλη μία τηλεόραση με το ίδιο πρόβλημα (αυτή του Δημήτρη) και να τους ξανακάνει κρούση και να τους πει να μιλήσουν με εξωτερικό να τους πουν ότι το πρόβλημα όντως υπάρχει. Ο ίδιος έχει διαβάσει το thread στο ξένο φόρουμ και του είπα ότι σήμερα έγραψαν πάρα πολλοί ότι τους πήραν τηλέφωνο από το service της Αγγλίας ότι τα boards έφτασαν και κλείνουν ραντεβού στα σπίτια τους για αλλαγή του board. Μου είπε ότι θα το διαβάσει και θα μιλήσει αύριο το πρωί με τον διευθυντή της intertech να δούμε τι θα γίνει και θα με πάρει το μεσημέρι τηλέφωνο να μιλήσουμε.

Τελειώνοντας να πω ότι όλοι όσοι έχω μιλήσει στην Astra ήταν ευγενικότατοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν αλλά δεν περνάνε δυστυχώς όλα από τα χέρια τους καθώς σε κάθε πρόταση που κάνουν για αλλαγή ανταλλακτικών θα πρέπει να δώσει το ΟΚ η intertech.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Υ.Γ. Ρε Δημήτρη που χάθηκες? Έχεις κανένα νέο εσύ?

εδω ρε φιλε...σας παρακολουθω...εχει γ......η το laptop στα κολληματα!!αυριο μαλλον θα στειλω να την παρουν γιατι βαρεθηκα να βλεπω στην 26αρα απο τα 3 μετρα!!!

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

εδω ρε φιλε...σας παρακολουθω...εχει γ......η το laptop στα κολληματα!!αυριο μαλλον θα στειλω να την παρουν γιατι βαρεθηκα να βλεπω στην 26αρα απο τα 3 μετρα!!!

Τα παρατάς ρε φίλε? Κι εγώ ήλπιζα ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε δουλειά με λίγο πίεση παραπάνω. Αν την πάρεις αύριο από το service θα με γράψουν κανονικά. Άλλο αν την είχες εκεί. Δεν περιμένεις να μιλήσω πάλι αύριο που θα έχουν μιλήσει οι διευθυντάδες μεταξύ τους? Εκτός αν την πάρεις αλλά τους πεις ότι περιμένεις λύση και όταν την έχουν να την ξαναπάς...

Στέργιο νομίζω ότι αυτά που έβλεπες δεν είναι τα φίδια που βλέπουμε εμείς. Νομίζω είναι κάτι άλλο (δεν θυμάμαι πως το λένε) που το κάνουν οι plasma και με ρυθμίσεις μπορεί να φύγουν.
Εμένα πάντως έτσι μου φαίνεται. Ποτέ δεν είδα σε πρόσωπο πρόβλημα.

μπα φίλε μου, νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο. Απλά, με τις ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις στο κανονικό μενού της τηλεόρασης μπορείς να αυξομειώνεις το πρόβλημα!

Λοιπόν, οι μανίσιες ρυθμίσεις της τιβι πριν το πρόβλημα:

sub contrast: 560
All drive: 252
R drive: 251
G drive: 252
B drive: 233
All cutoff: 128
R cutoff: 128
G cutoff: 128
B cutoff: 128
Sub bright: 2060

*προσοχή με το secret menu. Δε φέρω καμία ευθύνη αν χαλάσετε κάτι από την τιβι σας!

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που έστειλα στο service από το superman.

Attachments

• superman1.jpg
    superman1.jpg
    89.2 KB · Views: 50
  • superman2.jpg
    superman2.jpg
    91.7 KB · Views: 52
  • superman3.jpg
    superman3.jpg
    49 KB · Views: 34
  • superman4.jpg
    superman4.jpg