Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic TH-42PV60E.

Ωπ.. Να και κατι που δεν ηξερα! Δηλαδη το μαυρο μπορει να προκαλεσει burn in?? Παλι καλα που ρωτησα. Με το HDMI σε DVI καλωδιο εχω prob. Λογικα κανει overscanning και χανω απο την οθονη τα ακρα της αν και η αναλυση που της στελνω ειναι ειναι 720p. Για αυτο σκεφτομαι να αλλαξω εισοδο μπας και στρωσει.
Οσο για το τελευταιο δες εδω: hχχp://tecno.gr/pegasus/bin/pegweb3.dll?method=../h012/faq0011&code=102.PAN.0003 Το link αναφερθηκε και πιο πριν αλλα μου εκανε εντυπωση το ψηφιακο remastering σε 1080p. Κατι μου λεει οτι παιζει ποιητικη αδεια!

Τι κάρτα γραφικών έχεις?

Με όλες τις κάρτες γραφικών το ίδιο πρόβλημα θα έχεις. Απλά σε ΑΤΙ θα μπορούσα να σου πω τι έκανα. Δες αν έχει κάτι παρόμοιο η δική σου...

Μέσω του Catalyst έφτιαξα μια καινούρια ανάλυση πάνω στην 1280x720 @ 60MHz. Η custom ανάλυση είναι 1216Χ684 @ MHz.
Έτσι κατάφερα να κάνω fit το desktop σε όλη την οθόνη μου χωρίς overscan.

Αν θες μπορείς να δεις και όλο το θέμα που έχω ανοίξει...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=9088

Στο χαμηλό, που το κάνει γκρι. Για να μην έχεις και burn-in. Αλλά αυτό θα το τσεκάρεις και μόνος σου. Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να συνηθίσεις σε 16:9. Μια χαρά είναι. Εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να δω με μπάρες δεξιά αριστερά. Ξενερώνω :operator:

συμφωνω απολυτως..η προσαρμογη που κανει η πανα(just)ειναι πολυ καλη...

Το θεμα ειναι οτι αν το βαλεις στο auto πολλες φορες παιζει και κανει zoom χωρις να χρειαζεται (σε τηλεοπτικο σημα). Στο just φαινονται ολα λιγο τραβηγμενα (λογικο μεν, κατι το οποιο δεν εχω συνηθισει δε). Στο 4:3 ειναι μια χαρα αλλα φοβαμαι το burn in... Αδιεξοδο η κατασταση..

Μερικά ενδιαφέροντα video με προβλήματα που έχουν οι Plasma με μερικά video games & ταινιες. Green Trail, plasma fringing Ονομάζουν το φαινόμενο και το παρουσιάζει και η σειρά pv70 !!!

Panasonic PX60 & Snatch
youtube.com/watch?v=Ei3QmvCrdjw

Panasonic PX60 Green Ghosting
youtube.com/watch?v=eoLFLq6pvDU

GoW Panasonic plasma fringing
youtube.com/watch?v=3kyllx3VaI8&mode=related&search=

Panasonic 42PX70 green ghosting
youtube.com/watch?v=lVw_VvFcV1U

Η τεχνική τεκμηρίωση του "φαινομένου"
What’s That Green Trail On My Plasma?
hdtvtest.co.uk/news/2007/04/01/plasma-phosphor-trail/

Η Οριστικη αποφαση!(και θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας)
Εχουμε και λεμε.
1)PLASMA PANAS TH-42PV60E η οποια αποσυρετε τελη του μηνα,και η τιμη της ειναι στο κατωτατο σημειο πωλησης 1000Ε Αξιζει?
Υστερα σκεφτομαι γιατι να παρω το εν λογω μοντελο οταν σε λιγες μερες θα υπαρχει η TH-42PV70? που ειναι και μοντελο 2007 ,και κατα την γνωμη μου καπως βελτιωμενο και οπτικα(μαυρο)..
2)Βεβαια υπαρχει και η λυση της HITACHI 42PD9700,αν και για αυτην λιγα εχουν ειπωθει στο forum,και αυτος ειναι ενας λογος που κολαω για να μην την αγορασω,σαφως θα μου πειτε οτι ειναι και πολυ ακριβοτερη απο την παν,ακομα και απο το νεο μοντελο,αλλα σιγουρα ειναι και πολυ πιο ανεβασμενη απο καθε pan plasma στις 42 ιντσες.
3)Επειδη εκανα καποια μελετη στο forum βλεπω οτι ΠΛΕΩΝ εχει αρχισει μια στροφη προς τις LCD σε σχεση με τις PLASMA,οπωτε εχω αρχισει να ανησυχω μην κανω πατατα που θα αγορασω plasma!
4)Οι χρησεις που προοριζω την καινουργια μου LCD-PLASMA?
ειναι κατα 50%Τηλεωραση ,40% DVD,και 10%playstasion.

1)PLASMA PANAS TH-42PV60E η οποια αποσυρετε τελη του μηνα,και η τιμη της ειναι στο κατωτατο σημειο πωλησης 1000Ε Αξιζει?
Υστερα σκεφτομαι γιατι να παρω το εν λογω μοντελο οταν σε λιγες μερες θα υπαρχει η TH-42PV70? που ειναι και μοντελο 2007 ,και κατα την γνωμη μου καπως βελτιωμενο και οπτικα(μαυρο)..

1. Aξίζει ασυζητητί. Το καινούριο μοντέλο υπάρχει ΗΔΗ στην ελληνική αγορά! Απλά ίναι κατα 50 % ακριβότερο!
Διαλέγεις και πέρνεις

1. Aξίζει ασυζητητί. Το καινούριο μοντέλο υπάρχει ΗΔΗ στην ελληνική αγορά! Απλά ίναι κατα 50 % ακριβότερο!
Διαλέγεις και πέρνεις
Δηλαδη θεωρεις καλητερα να αποκτησω την pana Νεο μοντελο εναντι της hitachi?
Nα εχεις υποψην οτι ακομα και το νεο μοντελο της pan υπολειπετε της hitachi
Kαι κοστιζουν ακριβως το ιδιο!

Δηλαδη θεωρεις καλύτερα να αποκτησω την pana Νεο μοντελο εναντι της hitachi?

Συγνώμη αλλά που το είδες γραμμένο αυτό?????

Σε όλα τα τεστ η pana βγαίνει πρώτη σε εικόνα και κορυφαία επίδοση!!!

http://www.hitech.gr/data/xls/T116_TV_40_43_INTERNET.xls

http://www.hitech.gr/data/xls/T121_TV_40_42_INTERNET.html

Συγνώμη αλλά που το είδες γραμμένο αυτό?????

Σε όλα τα τεστ η pana βγαίνει πρώτη σε εικόνα και κορυφαία επίδοση!!!

http://www.hitech.gr/data/xls/T116_TV_40_43_INTERNET.xls

http://www.hitech.gr/data/xls/T121_TV_40_42_INTERNET.html

Κωστα,εαν το παρεις σαν καταταξη η 9700 αγγιζει το αριστο παρα 1.σαν εικονα ενα συν η πανα.επειδη τις εχω δει και τις 2 κατα καποιον τροπο ετσι ειναι.δηλαδη η πανα εχει κορυφαια εικονα αλλα απο κει και περα ειναι μια αδεια τηλεοραση με πολυ λιγες επιλογες ρυθμισεις στον χρηστη.η 9700 ναι μεν ενα κλικ πισω στην εικονα(προφανως λογο του ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥ μαυρου της πανα)αλλα απο εκει και περα νομιζω οτι ειναι ολα υπερ της 9700 ...ντιζαιν,κατασκευη,ρυθμισεις,καλουδια(usb,ρυθμ.ηλεκτρικη βαση...).
στο χιλιαρικο δεν το συζητω.....ομως μην ξεχνας οτι και η 9700 ειχε 2500-2600 και σημερα την παιρνεις με 1500...!!

Υ.Γ και μην ξεχναμε το "σχεδον" fullhd πανελ της...!!

Κωστα,εαν το παρεις σαν καταταξη η 9700 αγγιζει το αριστο παρα 1.σαν εικονα ενα συν η πανα.επειδη τις εχω δει και τις 2 κατα καποιον τροπο ετσι ειναι.δηλαδη η πανα εχει κορυφαια εικονα αλλα απο κει και περα ειναι μια αδεια τηλεοραση με πολυ λιγες επιλογες ρυθμισεις στον χρηστη.η 9700 ναι μεν ενα κλικ πισω στην εικονα(προφανως λογο του ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥ μαυρου της πανα)αλλα απο εκει και περα νομιζω οτι ειναι ολα υπερ της 9700 ...ντιζαιν,κατασκευη,ρυθμισεις,καλουδια(usb,ρυθμ.ηλεκτρικη βαση...).
στο χιλιαρικο δεν το συζητω.....ομως μην ξεχνας οτι και η 9700 ειχε 2500-2600 και σημερα την παιρνεις με 1500...!!

Υ.Γ και μην ξεχναμε το "σχεδον" fullhd πανελ της...!!
Οπως και να ειναι εγω θελω φιδια!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΔΙΑ!!!!
Οπωτε το νεο ανακοντα θα κοσμει το σαλονι μου απο την τριτη..
Που εισαι ΣΤΕΡΓΙΟ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ το απογευμα κατα 90%που θα ερθει η TV ερχεσε σπιτι μου το απογευμα για να κανουμε το πρωτο FIΔ ΤΕΣΤ!!!

ΠΟΛΛΑ ΦΙΔΙΑ!!!!
Που εισαι ΣΤΕΡΓΙΟ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ το απογευμα κατα 90%που θα ερθει η TV ερχεσε σπιτι μου το απογευμα για να κανουμε το πρωτο FIΔ ΤΕΣΤ!!!

μαζι σου με χιλια φιδια...ειπα-δεν το συζηταω αλλα να τα λεμε τα πραγματα οπως ειναι....!

Υ.Γ και για να μην παρεξηγουμαι να πω οτι μετα την γνωστη περιπετεια με την πανα και στην καταληξη της pioneer427xd βγηκα αμεσως και "φωναξα"για το ασυγκριτο μαυρο της πανα(εχω ενα κολληματακι με το κατραμι)....:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Panasonic TH-42PV60E.

ΠΟΛΛΑ ΦΙΔΙΑ!!!!

χεχε. Αφού είσαι και γειτονάκι κάτι θα κάνουμε!

Δηλαδη θεωρεις καλητερα να αποκτησω την pana Νεο μοντελο εναντι της hitachi?

Κατά την άποψή μου πάντα, ναι με κλειστά μάτια Pany
Αν και μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός δεν υπάρχει σύγκριση, οι προαναφερόμενοι τα έχουν γράψει όλα!

Σήμερα την αγόρασα και εγώ και είμαι εν αναμονή των φιδιών :twoguns:
Προς το παρόν παίζει συνεχώς το break-in dvd με χαμηλές ρυθμίσεις.

Για να μην ανακαλύπτουμε από την αρχή τον τροχό αλλά και να έχουμε μια βάση στις ρυθμίσεις μας, θα μπορούσε να ποστάρει κάποιος που την έχει σετάρει καλά τις ρυθμίσεις του?

Παίζει ρόλο ποιο hdmi και scart χρησιμοποιούμε, ή είναι όλα ίδια?
Από ότι διάβασα, τα scart 2 και 3 υποστηρίζουν και quicklink. Υπάρχει άλλη διαφορά?

Αν και είμαι ψιλοάσχετος με στρώσιμο σε TV, για αμάξι ΟΚ γνωρίζω αλλά τι στρωσίματα είναι αυτά?