Πανοραμικές φωτογραφίες - Panoramic photo

Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Να πω την αληθεια και σε μενα φανηκε οτι γερνει λιγο το γεφυρι στο βαθος αλλα αρκεστηκα στην αυτοματη διορθωση του λαιτρουμ... τα κτιρια στις ακρες δεξια και αριστερα τα ισιωσε καλα και βαρεθηκα να πειραξω τον οριζοντα φοβουμενος οτι θα χαλουσα τα ακρα... δεν ημουν και στο φοτοσοπ που εχει ειδικο εργαλειο για τετοιες σημειακες διορθωσεις.

Για χερατες ληψεις παντως, το λαιτρουμ κανει καλη (και γρηγορη σχετικα) δουλεια.

Απο την αλλη, δεν ξερω και αν η γεφυρα στο βαθος ειναι υπο γωνια και οχι εντελως παραλληλη με αυτη που βρισκομαι εγω και δινει αυτην την εντυπωση...???

Απάντηση: Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Να πω την αληθεια και σε μενα φανηκε οτι γερνει λιγο το γεφυρι στο βαθος αλλα αρκεστηκα στην αυτοματη διορθωση του λαιτρουμ... τα κτιρια στις ακρες δεξια και αριστερα τα ισιωσε καλα και βαρεθηκα να πειραξω τον οριζοντα φοβουμενος οτι θα χαλουσα τα ακρα... δεν ημουν και στο φοτοσοπ που εχει ειδικο εργαλειο για τετοιες σημειακες διορθωσεις.

Για χερατες ληψεις παντως, το λαιτρουμ κανει καλη (και γρηγορη σχετικα) δουλεια.

Απο την αλλη, δεν ξερω και αν η γεφυρα στο βαθος ειναι υπο γωνια και οχι εντελως παραλληλη με αυτη που βρισκομαι εγω και δινει αυτην την εντυπωση...???

Όντως η άλλη γέφυρα (Hungerford Bridge and Golden Jubilee Bridges) είναι σε γωνία με αυτήν που είσαι (Westminster Bridge)

bridge
by Apostolos Tintinidis, on Flickr

Μπραβο βρε Αποστολη... ειπα κι εγω... τετοιο χερι που εχω (σκετο τριποδο :smash:) και με ματι αετισιο :7SFGSFG: και να την εβγαλα στραβη... :flipout::flipout::flipout:

DSC_3593_zps0kqyx7lh.jpg

Ουζάκι με μεζεδάκι πήρες μετά? Μύρισε θάλασσα...

Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Καφεδάκι και μετά μπυρίτσα, δίπλα στο Ναυτικό Μουσείο (δεξιά της φωτό) :ernaehrung004:

Όμορφη, έχουμε ωραίες ακτογραμμές

Thanks! Σωστά, χιλιάδες χιλιόμετρα όμορφες ακτές...

Asprovalta by 1L1as, on Flickr

Με εναν i7 5 ετιας στα 2,3Ghz με 8GB μνημη και εξτρα καρτα γραφικων (αλλα παλια και αδυναμη) μου πηρε μιαμιση ωρα στο φωτοσοπ για το παραπανω πανοραμα απο 25 jpg των 5ΜΒ εκαστο.... δεν το βρισκω φυσιολογικο... τι να αναβαθμισω πρωτα? :BDBDG54:

Ο i7 σίγουρα δεν μειονεκτει...Κατά την διαδικασια, στην διαχείριση εργασιών δες το ποσοστό χρήσης ραμ. Αν είναι στο 99% τότε το σύστημα αρχίζει κ χρησιμοποιεί τον σκληρό για μνήμη, ο οποίος είναι πολύ πιο αργός. Λογικά θα βοηθήσει αν βάλεις αλλά 8 γιγα μνήμη...Ωραίο το πανόραμα

Με εναν i7 5 ετιας στα 2,3Ghz με 8GB μνημη και εξτρα καρτα γραφικων (αλλα παλια και αδυναμη) μου πηρε μιαμιση ωρα στο φωτοσοπ για το παραπανω πανοραμα απο 25 jpg των 5ΜΒ εκαστο.... δεν το βρισκω φυσιολογικο... τι να αναβαθμισω πρωτα? :BDBDG54:

Δεν έχει σχέση αν είναι jpeg με λίγα ΜΒ .. με το που φορτώνονται αποσυμπιέζονται και πιάνουν 3 byte κάθε πιξελ αν δουλεύεις σε 8bit ή 6Β/pixel στα 16bit.

Το ICM της Microsoft εκανε πολυ καλυτερη δουλεια απο το merge to panorama στο lightroom

Zappion by Teo Bot, on Flickr