Πανοραμικές φωτογραφίες - Panoramic photo

Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Μια πανοραμική της Θεσσαλονίκης, προχθές 9/5/2010 τη ώρα του magiclight.

Μηχανή η NIKON D700, φακός ο NIKON 28-70 στα 70 διάφραγμα 7.1 (αν θυμάμαι καλά) 50 μέτρα πιο χαμηλά από τον πύργο Τριγωνίου.

4597398887_774dae137f_o.jpg

Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

πολύ ωραία Βλάση , Άντε να τραβήξουμε και καμιά ανάποδη που λέγαμε , δηλαδή από τη θάλασσα και να σβήνει στα κάστρα

Μια πανοραμική της Θεσσαλονίκης, προχθές 9/5/2010 τη ώρα του magiclight.

Μηχανή η NIKON D700, φακός ο NIKON 28-70 στα 70 διάφραγμα 7.1 (αν θυμάμαι καλά) 50 μέτρα πιο χαμηλά από τον πύργο Τριγωνίου.

4597398887_774dae137f_o.jpg
Λοιπόν πότε είπαμε ότι κατεβαίνεις Αθήνα για Παρθενώνα magic light χωρίς σκαλωσιές?...

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά νόμιζα ότι το magic light ήταν 1 ώρα πριν την δύση...Όπως και να έχει η φωτογραφία είναι πολύ καλή!

Πάρα πολύ ωραία φωτογραφία, πολύ ζεστή...

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά νόμιζα ότι το magic light ήταν 1 ώρα πριν την δύση...Όπως και να έχει η φωτογραφία είναι πολύ καλή!
Το magic light υπάρχει και το πρωϊ , πρίν την ανατολή και η διάρκειά του εξαρτάται από το γεωγραφικό πλάτος. Όσο πιό κοντά στους Πόλους τόσο πιό πολύ κρατάει... Αν έχετε την τύχη να βρεθείτε 10 Ιουνίου με 10 Ιουλίου στην Αγ.Πετρούπολη εκεί κρατάει όλη νύχτα - το έχω ζήσει!

Μια ακόμη λήψη τη Θεσσαλονίκης 18/5/2010 21.00. Από τισ Σαράντα Εκκλησιές η παλιά πόλη και τα τείχη. 4 λήψεις, τρίποδο, εστιακή απόσταση 200, διάφραγμα 7.1 ταχύτητα 1/2, ισο 400. Εστίαση στο Μ και με Live View κι όχι επιτυχημένη.

4627025087_558de65657_o.jpg

Να και εγω με μια πανοραμικη απο ΚΕΠΒ θηβας προχθες σε μια ορκομοσια
DSC_0620_stitcha.jpg

Εκανα και εγω την πρωτη μου αποπειρα απο την Ακροπολη προς την μερια οτου Θεατρου και του νεου Μουσειου.

Φαινονται οι ραφες αν και δεν καταλαβα γιατι. Ειχα χειροκινητη εκθεση (ενα στοπ κατω περιπου) και στην επεξεργασια των RAW αυξησα ακριβως την εκθεση και διορθωσα την θερμοκρασια χρωματος ακριβως το ιδιο.

tests.jpg

Ναθ. θα ήταν καλύτερα να αφήσεις το πρόγραμμα συρραφής να κάνει εκείνο τις ρυθμίσεις που επιθυμεί.

Για το Photostich μιλαμε ,με αυτο τις εραψα.

Εκτος απο φακο που εβαλα εγω (21mm) γιατι δεν ειχε στην γκαμα του δεν εβαλα αλλη ρυθμιση.

Οχι ξερω ποιο ειναι το προβλημα.

Απο την βινιετα του ευρυγωνιου εχει γινει το προβλημα δεν ειναι θεμα εκθεσης.

Επρεπε να κλεισω κι αλλο διαφραγμα για να το αποφυγω.

Αν κάνεις τη μετατροπή στο Capture της Phaseone βάλε μια τιμή για βινιέτα πάνω από το 20.

Αν στη συνέχεια χρησιμοποιήσεις το Autostitch η βινιέτα θα εξαφανιστεί.

Το Ναύπλιο από το Παλαμήδι.

Ευχαριστώ πολύ. Και να ληφθεί παρακαλώ υπ'όψη ότι είναι τραβηγμένη με την (καθ'όλα αξιόλογη βέβαια) πάλαι ποτέ Fuji F10, πριν αρχίσω να "ασχολούμαι" με το θέμα σοβαρότερα.

Ξεχασα να αναφερω οτι προκειται για 4-5 καθετες φωτογραφιες στο χερι.
απο το προγραμμα Microsoft ICE.(απλα ανοιξα τις φωτογραφιες , εκανε compile και save as.τοσο απλο!) και μετα ανεβασμα στο ιντερνετ

Θεατρο βεακειο στον Πειραια