Πανοραμικές φωτογραφίες - Panoramic photo

Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Η περιοχή είναι το κάτι άλλο. Αλλά ακόμη δεν την επισκέφθηκα κανονικά να τη γυρίσω, μόνο στα όριά της να απολαύσω τη θέα έφτασα. Και ειδικά το καλοκαίρι είναι τόσο κοντά από εκεί που περνάω πηγαίνοντας για Γιάννενα...

Τέτοιες φωτογραφίες μου βγάζουν καταπιεσμένες τάσεις να πάρω ένα τροχόσπιτο και να πάω εκεί να μείνω μέχρι να το χορτάσει η ψυχή μου, ή μέχρι να βρω (αν βρώ!) κάποιο αρκετά καλό λόγο για να επιστρέψω...

Τέτοιες φωτογραφίες μου βγάζουν καταπιεσμένες τάσεις να πάρω ένα τροχόσπιτο και να πάω εκεί να μείνω μέχρι να το χορτάσει η ψυχή μου, ή μέχρι να βρω (αν βρώ!) κάποιο αρκετά καλό λόγο για να επιστρέψω...

Μεγάλο τροχόσπιτο δεν πάει εύκολα εκεί. Το δοκίμασα με το δικό μου...

Μεγάλο τροχόσπιτο δεν πάει εύκολα εκεί. Το δοκίμασα με το δικό μου...

Μια απόφαση (ηρωϊκή!) χρειάζεται να ξεφύγουμε επιτέλους απ' τις πόλεις. Μετά πάει κανείς ακόμη και με ατομικό αντίσκηνο! ;)
Αν και πολλοί οι ονειρεμένοι προορισμοί, λάθος οι προτεραιότητες τελικά...

πρεπει να εχεις κανει καλη δουλεια maverick αλλα θελω πανι προβολεα για να την δω. Στην 17αρα ζοριζομαι. Μηπως μπορεις να την μαζεψεις λιγο.

πρεπει να εχεις κανει καλη δουλεια maverick αλλα θελω πανι προβολεα για να την δω. Στην 17αρα ζοριζομαι. Μηπως μπορεις να την μαζεψεις λιγο.

Άστα να πάνε...
Και την έχω μαζέψει στο 1/3 του πλάτους...

Άστα να πάνε...
Και την έχω μαζέψει στο 1/3 του πλάτους...

Πολύ κρύο πρέπει να έφαγες για να την βγάλεις, αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο! ;)

Με τι την έραψες; Ξέφυγε λιγουλάκι στην μέση δεξιά φαίνεται στην "χερσόνησο" και στην κορυφογραμμή. Όταν η σκηνή έχει νερό με κίνηση δύσκολα βρίσκουν αυτόματα τα προγράμματα τα σωστά κοινά σημεία στις διαδοχικές φωτογραφίες. Συνήθως θέλει βοήθεια με το χέρι.

Πάντως το αποτέλεσμα παραμένει εντυπωσιακό και πολύ κατάλληλο για όνειρα αποδράσεων από τις πόλεις! :a0210:

Πολύ κρύο πρέπει να έφαγες για να την βγάλεις, αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο! ;)

Με τι την έραψες; Ξέφυγε λιγουλάκι στην μέση δεξιά φαίνεται στην "χερσόνησο" και στην κορυφογραμμή. Όταν η σκηνή έχει νερό με κίνηση δύσκολα βρίσκουν αυτόματα τα προγράμματα τα σωστά κοινά σημεία στις διαδοχικές φωτογραφίες. Συνήθως θέλει βοήθεια με το χέρι.

Πάντως το αποτέλεσμα παραμένει εντυπωσιακό και πολύ κατάλληλο για όνειρα αποδράσεων από τις πόλεις! :a0210:

Συγγνώμη για το ξεχείλωμα της σελίδας αλλά δεν ήθελα να την κόψω, είναι κρίμα. Τώρα που την είδατε θέλω να το κάνω link αλλά δεν μπορώ να κάνω edit το μήνυμά μου, παραδόξως!!

Λοιπόν, είναι 6 φωτογραφίες τραβηγμένες στο χέρι σε 0 βαθμούς θερμοκρασία και το ράψιμο έγινε με το Canon PhotoStitch χωρίς καμμία παρέμβαση από μένα.

Δεν είχα προσέξει την ατέλεια, καθότι εντελώς αρχάριος, ευχαριστώ για την επισήμανση και για τα καλά σου λόγια.
Θα προσπαθήσω να την ξαναφτιάξω....

Λοιπόν, είναι 6 φωτογραφίες τραβηγμένες στο χέρι σε 0 βαθμούς θερμοκρασία και το ράψιμο έγινε με το Canon PhotoStitch χωρίς καμμία παρέμβαση από μένα.

Δεν το ξέρω το photostitch της Canon αλλά όλο και κάποια δυνατότητα παρέμβασης πρέπει να σου αφήνει λογικά...

Δεν είχα προσέξει την ατέλεια, καθότι εντελώς αρχάριος, ευχαριστώ για την επισήμανση και για τα καλά σου λόγια.
Θα προσπαθήσω να την ξαναφτιάξω....

Καλύτερα να προσπαθήσεις να ξανα-απολαύσεις βόλτες σε παρόμοια μέρη και να δούμε και τις επόμενες ανάλογες φωτογραφίες! -bye-

Έκανα delete τη φωτο του Maverick διότι εμπόδιζε το site να κάνει backup.

Παρακαλείται ο Maverick να αναβάσει εκ νέου τη φωτογραφία αλλά ως attachment.

Αυτή τη φορά που πήγα στο Άγιο όρος είπα να κάνω και μερικές πανοραμικές με λήψη στο χέρι. Δεν πήγαν καλά όμως. Με το autostitch δείτε αποτελέσματα. Πώς σας φαίνονται;;; Εμένα μου φαίνεται πώς πρέπει την άλλη φορά να έχω μαζί μου και δεύτερη κεφαλή, την πανοραμική.

Attachments

• pano_3.jpg
    pano_3.jpg
    220.7 KB · Views: 45
  • dionysiou2_1.jpg
    dionysiou2_1.jpg
    164.8 KB · Views: 44
  • dionysiou_1.jpg
    dionysiou_1.jpg
    218.8 KB · Views: 42

Φαίνονται σαν κουνημένες.
Η πρώτη όχι τόσο πολύ, αλλά, λιγάκι η γεωμετρία της είναι κάπως. Πολύ δύσκολο με το χέρι.

η περιοχή συρραφής πρέπει να είναι αρκετά εκτεταμένη και δίνει την αίσθηση του κουνημένου, που δεν υπάρχει στο υπόλοιπο κάδρο. Μήπως φυσούσε?

Αυτή τη φορά που πήγα στο Άγιο όρος είπα να κάνω και μερικές πανοραμικές με λήψη στο χέρι. Δεν πήγαν καλά όμως. Με το autostitch δείτε αποτελέσματα. Πώς σας φαίνονται;;; Εμένα μου φαίνεται πώς πρέπει την άλλη φορά να έχω μαζί μου και δεύτερη κεφαλή, την πανοραμική.

Χρειάζονται καλύτερο πρόγραμμα συρραφής. Δοκίμασε και με το photoshop που το ξέρεις ήδη όπου τουλάχιστον μπορείς να ελέγξεις αποτελεσματικότερα πώς αλληλοκαλύπτονται τα layers αφαιρώντας εντελώς τμήματα του ενός κλπ.

Προτείνω και το hugin αλλά θέλει χρόνο και για να το μάθεις σε βάθος αλλά και για να του εξηγήσεις τι ακριβώς θέλεις να σου κάνει π.χ. ποιές είναι οι κάθετες και οριζόντιες γραμμές που πρέπει να κρατήσει ολόισιες διορθώνοντας και τις παραμορφώσεις του ευρυγώνιου.

Το καλό είναι ότι μάζεψες θαυμάσιο υλικό και μπορείς να το επεξεργαστείς με διάφορους τρόπους όποτε θέλεις!

Και φυσικά όπως λέει κι ο send όταν φυσάει τα πράγματα δυσκολεύουν και χρειάζεται δουλειά στο χέρι επιλέγοντας σημεία από κάθε layer. Ειδικά στον κυματισμό του νερού απαιτείται σχεδόν ζωγραφική για αποδεκτό αποτέλεσμα...

Last edited:

Έχω την εντύπωση ότι οι οριζόντιες και κάθετες παράλληλες γραμμές της σκαλωσιάς σε συνδυασμό με τις κάθετες απαλές γραμμές των χόρτων που έχει λυγίσει ο αέρας (που δεν φυσούσε εκείνη την ώρα όμως όπως βλέπετε στη θάλασσα) μπέρδεψαν το πρόγραμμα αρκετά.

Για την πρώτη που επισύναψα, τί να πω.... έχω τα αρχικά κάδρα μπροστά μου και δεν βλέπω σε καμιά περίπτωση τις καμπυλότητες που δημιουργήθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα της συρραφής.

Σήμερα το βράδυ θα σηκώσω και άλλα πανοράματα από το Μανδράκι (το λιμανάκι της Μεγίστης Λαύρας). Να δούμε αν θα πετύχει....

Στην πρώτη, κάτι σκιές πάνω από τον πύργο, είναι πουλιά που βγήκαν έτσι λόγω μεγάλου χρόνου έκθεσης ή σκουπιδάκια στον αισθητήρα (και τόσο πολύ πια?)

Σκουπίδια, σκουπίδια.... αλλά τώρα την καθάρισα (και τις 300 φωτογραφίες βεβαίως). Δεν μπορώ να πάρω και φυσερό μαζί μου στο Όρος, έτσι δεν είναι;

Σκουπίδια, σκουπίδια.... αλλά τώρα την καθάρισα (και τις 300 φωτογραφίες βεβαίως). Δεν μπορώ να πάρω και φυσερό μαζί μου στο Όρος, έτσι δεν είναι;

Γιατί όχι; Εγώ πάντα σε ένα τσεπάκι της lowepro έχω το σετ της VisibleDust με δύο πινέλα (Sensor Brush) ηλεκτρο-φωρτιζόμενα από ένα οποιοδήποτε μικρό σπρέϋ αέρα πριν τη χρήση και το Sensor Clean με ειδικό υγρό και μπανέτες για ακραίες περιπτώσεις. Αρκεί να καθαρίσεις σε εσωτερικό, καθαρό χώρο... όχι σκαρφαλωμένος στο όρος! :smile:

Υ.Γ Περιττό να πω ότι είναι άκρως αποτελεσματικό (το έχω από το 2005)!

Γιατί όχι; Εγώ πάντα σε ένα τσεπάκι της lowepro έχω το σετ της VisibleDust με δύο πινέλα (Sensor Brush) ηλεκτρο-φωρτιζόμενα από ένα οποιοδήποτε μικρό σπρέϋ αέρα πριν τη χρήση και το Sensor Clean με ειδικό υγρό και μπανέτες για ακραίες περιπτώσεις. Αρκεί να καθαρίσεις σε εσωτερικό, καθαρό χώρο... όχι σκαρφαλωμένος στο όρος! :smile:

Υ.Γ Περιττό να πω ότι είναι άκρως αποτελεσματικό (το έχω από το 2005)!

Αυτή τη φορά έκανα 12 ώρες περπάτημα με σακίδιο 45 λίτρων στην πλάτη. Έ, το σετ καθαρισμού ας μείνει σπίτι...

Επόμενο ταξίδι Σεπτέμβριο στη κορυφή του Άθω.