Πανοραμικές φωτογραφίες - Panoramic photo

Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Περιεργο, σε εμενα ανοιγει.

Ουτε σε μενα ανοιγει το λινκ (403 Forbidden)

The_Vathi_Panorama.jpg

Last edited:
Απάντηση: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

Έχω δοκιμάσει , με πολύ καλά αποτελέσματα το πιο πάνω πρόγραμμα (πατήστε στο λογότυπο, είναι link), πολύ καλύτερο από το autostitch της Canon, και πιο εύκολο από το φωτομάγαζο, αν και το τελευταίο ,με εξάσκηση, είναι τέλειο..

attachment.php

Και μια άποψη σημερινή της Φλώρινας. Λήψη στις 8.30 το πρωί από το απέναντι βουνό. Μετά από δυο ώρες χιόνισε... θα πάω για χιονισμένο πανόραμα αύριο.

Attachments

• pano florina_1.jpg
    pano florina_1.jpg
    148.1 KB · Views: 131
Last edited:
Απάντηση: Re: Πανόραμα (μηχανές, τεχνική και λήψεις)

attachment.php

Και μια άποψη σημερινή της Φλώρινας. Λήψη στις 8.30 το πρωί από το απέναντι βουνό. Μετά από δυο ώρες χιόνισε... θα πάω για χιονισμένο πανόραμα αύριο.

κριμα που στις γωνιες κατω δεξια αριστερα εχει πολυ σκοτεινια .....

καλη προσπαθεια !

Μ'αρέσει η άποψη της Φλώρινας, ωραία συμμετρία Βλάση!!

Το χωριό Μοσιά στο δρόμο προς τη λίμνη Δόξα,(ορεινή Κορινθία): (f13,ISO 200, 10)
attachment.php

Attachments

• panorama 46 copy copy.jpg
    panorama 46 copy copy.jpg
    57 KB · Views: 207

πολυ καλο Βλασση. Οταν παρεις και τον 24αρι pc θα κεντανε τα πανοροματα.:2thumb22sup:

μαλλον το 3ο αν και ξεφυγε λιγο το exposure στα αριστερα νομιζω.

πολυ καλο Βλασση. Οταν παρεις και τον 24αρι pc θα κεντανε τα πανοροματα.:2thumb22sup:

και σκέψου ότι τράβηξα σταθερά στο Μ (1/250, f.10 αν θυμάμαι καλά)

0 24 pc Μάλλον θα περιμένει. Λέω να αρχίσω να χρησιμοποιώ την king pano κεφαλή.

Η πρώτη!
Το σκιασμένο foreground δίνει την αίσθηση βάθους που χρειάζεται η φωτογραφία τοπίου. Όταν ο φωτισμός απλώνεται σε όλο το κάδρο, το αποτέλεσμα τείνει να γίνεται πιο επίπεδο.
Στην πρώτη φωτογραφία η πόλη φαίνεται να "πετάγεται", το βλέμμα επικεντρώνεται σ'αυτή.

Last edited:

απο πανοραματα δεν γνωριζω αλλα σκεφτομαι αν τραβαγες σε Α μπορει η μηχανη να εκανε adjust καλυτερα δινοντας την πρεπουσα ταχυτητα σε καθε καρε.. Επαναλαμβανω οτι την τεχνικη για πανοραματα δεν την γνωριζω.

Λόγω της θεωρητικά μηδενικής συμπίεσης της προοπτικής, οι φακοί των 50mm σε σώμα FF είναι ιδανικοί για τη συρραφή εικόνων ώστε να γίνουν πανοραμικές φωτογραφίες. Ένας μικρός τηλεφακός πχ.85mm είναι -εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες- ακόμη καλύτερος.

Ακόμη καλύτερα είναι οι πανοραμικές φωτο να προέρχονται απο κάθετα πλάνα, καθώς τον ορίζοντα καλύπτει το τμήμα του φακού με την μικρότερη παραμόρφωση. Επίσης επειδή χρησιμοποιούνται περισσότερες λήψεις, το μέγεθος του τελικού αρχείου είναι μεγαλύτερο, άρα η όποια μεγέθυνση μεγαλύτερη και ευκρινέστερη.

Last edited:

απο πανοραματα δεν γνωριζω αλλα σκεφτομαι αν τραβαγες σε Α μπορει η μηχανη να εκανε adjust καλυτερα δινοντας την πρεπουσα ταχυτητα σε καθε καρε.. Επαναλαμβανω οτι την τεχνικη για πανοραματα δεν την γνωριζω.

Ούτε το Α βολεύει, το έχω δοκιμάσει σκόπιμα και κατά λάθος! Οι διαφορές φωτεινότητας που προκύπτουν από καρέ σε καρέ, αν και ψιλο-διορθώνονται από τα προγράμματα συρραφής, τελικά φαίνονται στο τελικό αποτέλεσμα δίνοντας συχνά αφύσικη τονική εναλλαγή.

Η βολικότερη λύση (απ' ότι έχω δοκιμάσει) είναι αυτό που έκανε κι ο Βλάσης. Κλείδωμα ίδιας έκθεσης σε όλα τα καρέ, επιλέγοντας προφανώς κάτι στον μέσο όρο αφού πρώτα έχει φωτομετρηθεί όλο το πλάνο. Και μετά ίσως μικροδιορθώσεις φωτεινότητας στο photoshop όπου χρειαστεί.

Ποιό από τα τρία πανοράματα της Φλώρινας σας αρέσει περισσότερο;

Η πρώτη μου μοιάζει η πιο όμορφα καδραρισμένη πλαισιώνοντας το θέμα ανάμεσα από τα κλαδιά και το σχήμα του λόφου. Αν είχαν λίιιγο περισσότερο φως τα κλαδιά (πολύ λιγότερο απ' την δεύτερη) θα μου άρεσε ακόμη περισσότερο. Η τρίτη αν και δείχνει αρκετά περισσότερα σε όποιον θέλει να δει πώς είναι η πόλη, δεν με γοητεύει όπως η πρώτη!
Αν την τύπωνα κάδρο για τον απέναντι τοίχο, η πρώτη σου θα ήταν η επιλογή μου!