Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

loudobic

AVClub Enthusiast
17 January 2010
952
Kallithea
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι χρόνια στην παρέα σας. Παρακολουθώ αρκετά το δρόμενα του αγαπημένου χόμπυ μας. Πρέπει να ευχαριστούμε τον θεό που θέλουμε να ακούμε την μουσική λίγο καλύτερα απο τους άλλους και γουστάρουμε γιαυτό.

Λοιπόν στο θέμα μας. Θα βοηθήσω αρκετά για να με βοηθήσετε γιατί δεν είμαι εντελώς άσχετος. Τουλάχιστον θα σας πώ το είδος της μουσικής που θέλω να ακούω, ώστε με το budget μου να πάρω τα όσον δυνατόν καλύτερα προιόντα!

Έχω 3000 ευρώ και θέλω να ακούω όσον δυνατόν καλύτερα τους αγαπημένους μου Led Zeppelin (ειδικά τα ρεεφς του τεράστιου Jimmy Page, και τα vocals του μαγικού Robert Plan) σε ένα σαλόνι 40 τετραγωνικά, περίπου ορθογώνιο. Θέλω προτάσεις στοχευμένες απο κάποιον που γουστάρει αυτη την μουσική. Rock.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας. Θέλω να με βοηθήσετε όταν στρώσω τα ηχεία που θα καταλήξουμε να βρώ, πραγματικά να σας ευχαριστώ για μια ζώη.

Φιλικά
Χρήστος

.......Πρέπει να ευχαριστούμε τον θεό που θέλουμε να ακούμε την μουσική λίγο καλύτερα απο τους άλλους και γουστάρουμε γιαυτό.

...........
Φιλικά
Χρήστος

Εμείς; Γιάτι;
αυτοί που πουλάνε ηχεία πρέπει να ευχαριστούν τον θεό που μας έκανε άρρωστους.....
:flipout:

Φίλε τα λεφτά που δίνεις είναι αρκετά και θα κάνεις την δουλειά σου μία χαρά...

... στο χώρο σου χρειάζεσαι ηχεία δαπέδου με αρκετά λίτρα καμπίνας και τουλάχιστον ένα 8άρι γούφερ, ή τουλάχιστον 2 6,5άρια...

μετά ανάλογα με τα ηχεία που θα επιλέξεις θα ξεχωρίσεις και τον ενισχυτή που θα τα οδηγήσει με άνεση...

από πηγή παίζει ρόλο το τι υλικό έχεις ήδη ... αν διαθέτεις αρκετά cd τότε θα χρειασθείς ένα καλό πλέυερ (το Harman Kardon 990 είναι εξαιρετική επιλογή κάτω από το 500άρικο... ) .. εάν έχεις κυρίως mp3 / flac , κλπ. σε σκληρούς, τότε με ένα λαπτοπ και ένα ντακ (πάλι γύρω στο 500 άρικο ) είσαι μια χαρά ...

εγώ πάντως θα κοίταγα και τις αγγελίες στο κλαμπ μας ... τα μηχανήματα (επειδή μιλάμε για πυροβολημένους τύπους) είναι πάντα προσεγμένα και συνήθως ολοκαίνουρια, αφού τα αλλάζουμε για την αλλαγή και για το χόμπυ και όχι γιατί υπάρχει ανάγκη ... επίσης πληρώνεις και μισοτιμής ή και χαμηλότερα λόγω κρίσης ...

για παράδειγμα δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη λύση για την μουσική που ακούς από αυτήν την αγγελία (δεν γνωρίζω τον πωλητή ) : http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=73720

εάν μπορείς να πας να τα ακούσεις, είμαι σίγουρος ότι θα πάθεις την πλάκα σου ...

καλές αναζητήσεις !

Tα Klipsch εχουν το δυναμικο χαρακτηρα που απαιτειται για αυτη τη μουσικη καθως και υψηλη ευαισθησια που σημαινει οτι δεν χρειαζεται να φτανεις τον ενισχυτη στα ορια του για να ανεβασεις εντασεις.

Νομιζω οτι το RF-82 mkII ειναι οτι πρεπει για το χωρο σου http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=klipsch+rf-82+ΙΙ

Τωρα απο ενισχυτικα μπορεις να πας στον XTZ A100 D3 που διακριθηκε στη συγκριτικη του AVMentor http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_12.htm o οποιος εχει κ ψηφιακες εισοδους για να αναβαθμιζει τον ηχο ψηφιακης πηγης. Για cdplayer το Harman HK-990 που αναφερθηκε παραπανω ειναι καλοhttp://www.skroutz.gr/s/63111/Harman-Kardon-HD-990.html?keyphrase=hd+990, καθως και Marantz cd6003 http://www.skroutz.gr/s/91346/Marantz-CD6003.html?keyphrase=cd+6003, και οπωσδηποτε Pioneer PD-D6 mkII http://www.skroutz.gr/c/247/cd_players_and_recorders.html?keyphrase=pioneer+pd-d6, Nad c545bee http://www.skroutz.gr/s/245017/Nad-C-545BEE.html?keyphrase=nad+545

Τα χρηματα που σου περισσευουν ολο κ καπου αλλου θα τα χρησιμοποησεις, παντρεμενος ανθρωπος θα σαι, θα χεις υποχρεωσεις -bye-

Εγώ στο τριχίλιαρο θα σου πρότεινα το B&W CM8 σε συνδυασμό με τον ΥΑΜΑΗΑ ΑS-1000 ή τον CAMBRIDGE AUDIO 840A μιλάμε για καθαρότητα αλλα και πολύ γκάζι!...
Eπίσης πολύ ροκάρουν τα ενισχυτικά της naim έχε τα σοβαρά υπόψιν σου.

Να ξέρεις οτι είσαι που τυχερός γιατι ακούς συγκεκριμένη μουσική και είναι πολύ πιο εύκολο έτσι να βρείς κάτι που να σου ταιράζει στα γούστα σου.

Εγώ στο τριχίλιαρο θα σου πρότεινα το B&W CM8 σε συνδυασμό με τον ΥΑΜΑΗΑ ΑS-1000 ή τον CAMBRIDGE AUDIO 840A μιλάμε για καθαρότητα αλλα και πολύ γκάζι!...
Eπίσης πολύ ροκάρουν τα ενισχυτικά της naim έχε τα σοβαρά υπόψιν σου.

Να ξέρεις οτι είσαι που τυχερός γιατι ακούς συγκεκριμένη μουσική και είναι πολύ πιο εύκολο έτσι να βρείς κάτι που να σου ταιράζει στα γούστα σου.

Σευχαριστώ θα το κοιτάξω.

Παιδιά εκτός απο τα Klipcsh, να δώσω και μία ευκαιρία σε κάτι απο Audio Spectrum Artemis και σε κάτι οικονομικό σχετικά απο Sonus Faber ??

Παιδιά εκτός απο τα Klipcsh, να δώσω και μία ευκαιρία σε κάτι απο Audio Spectrum Artemis και σε κάτι οικονομικό σχετικά απο Sonus Faber ??
Νομίζω πολύ σωστή η επιλογή και να τα συνδειάσεις με το σετάκι της Parasound Classic 2100/2125!!

Οχι και βαρβατίλα....Με Audia Flight III και Unison Research Unico κένταγε

συνυπολογιζω οτι ο φιλος εχει και 40τμ χωρο και το θεμα ειναι να κεντανε και εκει.. Επειτα κ στο πανω λινκ ο φιλος λεει ακριβως το ιδιο στο πρωτο ποστ.

Για τα Dali Ikon 8, τα Klipsch RF 82II και τα Monitor Audio RX8 ok έχω ακούσει καλά λόγια, για το Canton Ergo 695 DC και τα Proac αξίζει να κάνω τον κόπο να τα ακούσω??

Όποιος είναι σίγουρος ας μου πεί και αυτό. Εκτός και κάποιο μαγαζί τα έχει μαζεμένα.

Αλλα απότι είδα τις τιμές τα Dali και τα Canton είναι προς τα πάνω 600 ευρώ, αξίζει η διιαφορά σε σχέση με χαμηλότερης τιμής Klipsch και Monitor Audio και B&W 683.

Πάντως ότι μπορέσω ξαναλέω θα ακούσω, απλά δεν έχω και πολύ ελέθευρο χρόνο.

Σας ευχαρίστω και πάλι για τις απόψεις σας, είναι μια πολύ συμαντική αγορά για εμένα, το περίμενα πολύ καιρό και δεν θέλω να την πατήσω!!!!!!!!!!!!!!

Λοιπόν παιδιά μην με παρεξηγήσετε με τo επόμενο μπάσιμο μου. Ακούγοντας έρχετε η όρεξη λέω εγώ. Λοιπόν άκουσα αρκετά πράγματα θέλω να ακούσω γνώμες για κάτι πολύ διαφορετικό σαν επιλογή.

Εαν σας έλεγα ότι έχω στο σαλόνι μου αυτή τη στιγμή τον Bryston 4B SST (2x300w), όχι τον SST2.
και είχα τα 2 παρακάτω ηχεία προς επιλογή το ένα καινούργιο και το άλλο μεταχειρισμένο τι θα λέγατε??

1) Audio Spectrum Orpheus (2200ευρώ μεταχειρισμένο)
2) ATC SCM40 (2200 καινούργιο)

Τα άκουσα και τα δύο. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η μεγάλη εικόνα, το μεγάλο σώμα που έδινε ο orfeus, φοβερά πληθωρικός ήχος, όλα ήταν ''μεγάλα'', μου άρεσε πολύ τέλοσπάντων.

Αλλά και όταν άκουσα και τα ATC ήταν τόσο μεταδοτικά, και να ήθελα να τα αγνοήσω ήταν εκεί, με φώναζαν, δεν μπορόυσα.

Φφφφφφ μεγάλο το δήλημα......

Με τον ενισχυτή που διάλεξες (?) δεν τίθεται θέμα οδήγησης με κανένα ηχείο. Οπότε πάρε ό,τι σου κάθεται καλύτερα στο αφτί. Προσωπικά έχω ακούσει μόνο τα ATC και μου άρεσαν πολύ. Αλλά και ο Ορφέας έχει ένα όνομα στην πιάτσα και θεωρείται από τα κορυφαία ηχεία της AS. Δύσκολο αν και ευχάριστο το δίλημμά σου. Από ό,τι είδα όμως στις αγγελίες, έχεις δείξει ενδιαφέρον για τα ATC τα οποία μάλιστα προσφέρονται και σε τιμή σκότωμα. Οπότε...

Απάντηση: Re: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Με τον ενισχυτή που διάλεξες (?) δεν τίθεται θέμα οδήγησης με κανένα ηχείο. Οπότε πάρε ό,τι σου κάθεται καλύτερα στο αφτί. Προσωπικά έχω ακούσει μόνο τα ATC και μου άρεσαν πολύ. Αλλά και ο Ορφέας έχει ένα όνομα στην πιάτσα και θεωρείται από τα κορυφαία ηχεία της AS. Δύσκολο αν και ευχάριστο το δίλημμά σου. Από ό,τι είδα όμως στις αγγελίες, έχεις δείξει ενδιαφέρον για τα ATC τα οποία μάλιστα προσφέρονται και σε τιμή σκότωμα. Οπότε...

Σευχαριστώ, εαν τα προλάβω θα είναι ότι πρέπει.