Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Αυτό το σύστημα για να μαζευτεί και να μην σκληρίζει-κουράζει-σε κάνει να βαριέσαι θα θέλει τουλάχιστον καμιά καλή λάμπα σαν προ...

Ο τελικός που αναφέρεις πέρα απο ισχύ κι αξιοπιστία(όχι ότι έιναι λίγα αυτά-κάθε άλλο),δεν τα πάει και πολύ καλά με την μουσική.Τα ηχεία που επίσης αναφέρεις είναι κι αυτά αρκούντως "μονιτορέ":music-smiley-005: που λένε κι οι γκουρού...

Υπάρχουν αρκετοί προσιτοί προ και δή μεταχειρισμένοι π.χ Cary,Jadis,AR,Conrad Johnson...

Αν δεν έχεις πάρει ήδη τον τελικό αυτό,θα σου έλεγα να τον άφηνες και να το έψαχνες καλύτερα.Πήγαινε άκου κάποια μηχανήματα πρώτα,μάζεψε εμπειρίες κι ήχους...Μην βιάζεσαι...

Last edited:
Το θέμα είναι να βρώ και ένα προ για τον Bryston.

Κοίτα τις λάθος επιλογές, τις τράμπες ,και τις συχνές αλλαγές μηχανημάτων στο σαλόνι δεν τις γουστάρουν καθόλου οι γυναίκες.
Έχουν γίνει και αιτία διαζυγίου τα παραπάνω...

Re: Απάντηση: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Αυτό το σύστημα για να μαζευτεί και να μην σκληρίζει-κουράζει-σε κάνει να βαριέσαι θα θέλει τουλάχιστον καμιά καλή λάμπα σαν προ...

Ο τελικός που αναφέρεις πέρα απο ισχύ κι αξιοπιστία(όχι ότι έιναι λίγα αυτά-κάθε άλλο),δεν τα πάει και πολύ καλά με την μουσική.Τα ηχεία που επίσης αναφέρεις είναι κι αυτά αρκούντως "μονιτορέ":music-smiley-005: που λένε κι οι γκουρού...

Υπάρχουν αρκετοί προσιτοί προ και δή μεταχειρισμένοι π.χ Cary,Jadis,AR,Conrad Johnson...

Αν δεν έχεις πάρει ήδη τον τελικό αυτό,θα σου έλεγα να τον άφηνες και να το έψαχνες καλύτερα.Πήγαινε άκου κάποια μηχανήματα πρώτα,μάζεψε εμπειρίες κι ήχους...Μην βιάζεσαι...

+1

o συνδυασμος αυτος αναμενεται να ακουγεται εντελως "στεγνος". Λαμπα στην προενισχυση οπωσδηποτε, και παλι ισως "ερθει" εκει που πρεπει.

ως αρχαριος, καλυτερα να πας σε λυσεις μικροτερου ρισκου

Το θέμα είναι να βρώ και ένα προ για τον Bryston.

Ως κάτοχος τελικού Bryston σου προτείνω ότι το καλύτερο αποτέλεσμα θα το πάρεις από προενισχυτές της ίδιας εταιρείας.
Και τα δυο ηχεία που αναφέρεις τα έχω ακούσει αλλά μάλλον "βιαστικά" οπότε δεν ξέρω,θα πρότεινα να δεις και κάποια B&W.
Σαν προ στον τελικό είχα κάποιο διάστημα τον Cary Slp-98p αλλά δεν τρελαθήκαμε κιόλας.

df

Απάντηση: Re: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Κοίτα τις λάθος επιλογές, τις τράμπες ,και τις συχνές αλλαγές μηχανημάτων στο σαλόνι δεν τις γουστάρουν καθόλου οι γυναίκες.
Έχουν γίνει και αιτία διαζυγίου τα παραπάνω...

+1
από τα 600 στα 2200, και χωρίς προενισχυτή; σίγουρα! τά 'καναν κι άλλοι αυτά και βρέθηκαν χωρισμένοι από γυναίκες και παντρεμένοι με ηχοσυστήματα (ονόματα δεν λέμε...)

προσωπικά ψηφίζω: ηχοσύστημα, σκύλο (ή γάτα - για τους πιο τεμπέληδες), γυναίκες o.n.s και προενισχυτή Audia (http://www.audia.it/products.php?codpro=4)

στα νεα μοντελα η bryston εχει αλλαξει φιλοσοφια και ειναι καλυτερα απο τα παλια, αλλα παλι με αφηνουν αδιαφορο.

τα ηχεια atc μην τα χασεις.....ακομη και καινουρια να παρεις, ειναι κεντημα...και...ευκαιρια.

το οτι παντρευεσαι δεν παει να πει ντε και καλα οτι πρεπει να εχεις στο σπιτι ολοκληρομενο ρακ..., μην βιαστεις...

ξεκινησε με ενα καλο ηχειο και ακουγοντας καποια μοντελα που θα του κουμπωσεις επανω, βγαλε την αποφαση σου...

Καλησπέρα παιδιά,

Βλέπω πολλές προτάσεις, ευχαριστω γιαυτό.

Λοιπόν καταρχάς τα ηχεία τα έχω κλείσει.(ATC SCM40)

Τον Bryston με επηρεάσατε οπότε δεν τον πείρα τελικά. Οπότε τώρα είμαι ανάμεσα σε 2 ενισχυτές μετά απο διάβασμα.

ATC SIA2-150 vs Krell S-300i

Οποιαδήποτε γνώμη καλοδεχούμενη.

Αχ ρε μαμά πατρίδα του Hi End γιατι δεν με θες???? Παιδιά τα έχασα τα ATC. Με φάγανε μπαμπέσικα!! χαχαχα.

Δεν πειράζει μάλλον για καλό έγινε τι να πώ.
Να ρωτήσω κάτι, διαβάζοντας, αλλα και ο καλός μου φίλος Tyler κάποτε μου το εχει πεί. Μήπως να κοιτάξω και κάτι σε PMC ??

Για να επενθυμήσω στις ακροάσεις εως τώρα μου άρεσαν πολύ τα παρακάτω ηχεία.

1)ATC SCM40
2)B&W CM9
3)Audio Spectrum Orheus (μεταζειρισμένο βέβαια)
4)Monitor Audio RX8

Όλα αυτα τα άκουσα με Krell s300i (2x150w)

Τώρα μου μένει να ακούσω κάτι Klipsch που θέλω, τα RF82 και RF63.

Αυτά....

Αχ Κούλα...

Τα PMC είναι εντελώς ουδέτερα ηχεία. Ό,τι τους δώσεις (από ενισχυτικά, πηγές, ηχογραφήσεις), σου το επιστρέφουν. Απλώς είναι πιο "μαλακά", πιο ευκολοοδήγητα και όχι τόσο ανελέητα όπως αυτά της ATC. Διαθέτουν εξαιρετικό μπάσο λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν, ενώ έχουν και το πλεονέκτημα να παίζουν πολύ καλά και σε χαμηλές εντάσεις. Διάβασε εδώ τη συνέντευξη ενός στελέχους της εταιρείας για να δεις ποια περίπου είναι η φιλοσοφία τους:

http://www.avmentor.gr/features/interview_pmc_andy_duffield_0.htm

Αξίζουν της προσοχής σου και τουλάχιστον μιας ακρόασης.

Υ.Γ. Με τα ATC τι έγινε; Νομίζω ήταν σαφές από την εξέλιξη της αγγελίας ότι είχες προβάδισμα...

Last edited:

Τα PMC είναι εντελώς ουδέτερα ηχεία. Ό,τι τους δώσεις (από ενισχυτικά, πηγές, ηχογραφήσεις), σου το επιστρέφουν. Απλώς είναι πιο "μαλακά", πιο ευκολοοδήγητα και όχι τόσο ανελέητα όπως αυτά της ATC. Διαθέτουν εξαιρετικό μπάσο λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν, ενώ έχουν και το πλεονέκτημα να παίζουν πολύ καλά και σε χαμηλές εντάσεις. Διάβασε εδώ τη σνέντευξη ενός στελέχους της εταιρείας για να δεις ποια περίπου είναι η φιλοσοφία τους:

Υ.Γ. Με τα ATC τι έγινε; Νομίζω ήταν σαφές από την εξέλιξη της αγγελίας ότι είχες προβάδισμα...

Και εγώ έτσι νόμιζα. Πωλήθηκαν εκτός φόρουμ, οπότε είναι OK, δεν πειράζει θα το ξεπεράσω. Απλά με την ευκαιρία μπορώ να ρίξω και σε κάτι άλλο ματιά. Σωστά?

Re: Απάντηση: Re: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Και εγώ έτσι νόμιζα. Πωλήθηκαν εκτός φόρουμ, οπότε είναι OK, δεν πειράζει θα το ξεπεράσω. Απλά με την ευκαιρία μπορώ να ρίξω και σε κάτι άλλο ματιά. Σωστά?

Σωστότατα! Με την ποικιλία που υπάρχει μην κολλάς σε μία εταιρεία.

Τα PMC είναι εντελώς ουδέτερα ηχεία. Ό,τι τους δώσεις (από ενισχυτικά, πηγές, ηχογραφήσεις), σου το επιστρέφουν. Απλώς είναι πιο "μαλακά", πιο ευκολοοδήγητα και όχι τόσο ανελέητα όπως αυτά της ATC. Διαθέτουν εξαιρετικό μπάσο λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν, ενώ έχουν και το πλεονέκτημα να παίζουν πολύ καλά και σε χαμηλές εντάσεις. Διάβασε εδώ τη συνέντευξη ενός στελέχους της εταιρείας για να δεις ποια περίπου είναι η φιλοσοφία τους:

Στο μεταξυ αυτό ''ενώ έχουν και το πλεονέκτημα να παίζουν πολύ καλά και σε χαμηλές εντάσεις'' με ενδιαφέρει πάρα πολύ τώρα που το λές....

Α, και ο αντιπρόσωπος της PMC είναι δίπλα σου, στην Καλλιθέα. Δε χάνεις τίποτα να πεταχτείς για να τα ακούσεις. Και είναι και πολύ εξυπηρετικός.

Re: Απάντηση: Re: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Στο μεταξυ αυτό ''ενώ έχουν και το πλεονέκτημα να παίζουν πολύ καλά και σε χαμηλές εντάσεις'' με ενδιαφέρει πάρα πολύ τώρα που το λές....

Έχει γίνει σχετική συζήτηση εδώ μέσα για αυτό το θέμα αλλά δε θυμάμαι πού ακριβώς. Εγώ από την πλευρά μου μπορώ να σε βεβαιώσω ότι συμβαίνει. Άλλοι πιο ειδικοί μπορούν να σου πουν και γιατί συμβαίνει. Αν θυμάμαι καλά ήταν και ένα από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληγε και το τεστ του Ήχου (σε όσους δίνουν σημασία σε αυτά). Η αντιπροσωπία πάντως είναι δίπλα σου οπότε άκου και κρίνε γιατί ως γνωστόν αυτά αλλάζουν από αφτί σε αφτί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Έχει γίνει σχετική συζήτηση εδώ μέσα για αυτό το θέμα αλλά δε θυμάμαι πού ακριβώς. Εγώ από την πλευρά μου μπορώ να σε βεβαιώσω ότι συμβαίνει. Άλλοι πιο ειδικοί μπορούν να σου πουν και γιατί συμβαίνει. Αν θυμάμαι καλά ήταν και ένα από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληγε και το τεστ του Ήχου (σε όσους δίνουν σημασία σε αυτά). Η αντιπροσωπία πάντως είναι δίπλα σου οπότε άκου και κρίνε γιατί ως γνωστόν αυτά αλλάζουν από αφτί σε αφτί.

Σευχαριστώ. Θα ρίξω ένα τέλεφων.. και θα πάω να μορφωθώ.

Μιας και η πορεία προς την Ιθάκη συνεχίζεται να πώ και ενα σχόλιο που ήθελα να κάνω απο τις ακροάσεις μου.

Ένα ηχείο που μου άρεσε πάρα πολύ πραγματικά ήταν το B&W CM9, αλλα να πώ και πόσο μεγάλη ήταν διαφορά του απο B&W 683. Τουλάχιστον στην αναλυτικότητα στα αυτιά μου ήταν πολύ καλύτερα.

Re: Απάντηση: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Μιας και η πορεία προς την Ιθάκη συνεχίζεται να πώ και ενα σχόλιο που ήθελα να κάνω απο τις ακροάσεις μου.

Ένα ηχείο που μου άρεσε πάρα πολύ πραγματικά ήταν το B&W CM9, αλλα να πώ και πόσο μεγάλη ήταν διαφορά του απο B&W 683. Τουλάχιστον στην αναλυτικότητα στα αυτιά μου ήταν πολύ καλύτερα.

Έχω ακούσει μόνο το CM7. Βρήκα λίγο υπερβολικό το μπάσο. Παραήταν...

Φίλε μου γιατί δεν παίρνεις και το έταιρον στις ακροάσεις σου; Ως γνωστόν οι γυναίκες ακούνε καλύτερα από εμάς! Συν το ότι μπορεί να τις αρέσει το hobby και να μην είσαι μόνος σου σε αυτήν την ωρία περιπέτεια που έχεις μπλέξει....

Επίσης θα ήθελα να σου πώ ότι ΙΜΟ καλύτερα που δεν πήρες ATC για ροκ μουσική.Υπάρχουν ηχεία που τους αρμόζει πιο πολύ αυτού του είδους η μουσική...

Φίλε μου γιατί δεν παίρνεις και το έταιρον στις ακροάσεις σου; Ως γνωστόν οι γυναίκες ακούνε καλύτερα από εμάς! Συν το ότι μπορεί να τις αρέσει το hobby και να μην είσαι μόνος σου σε αυτήν την ωρία περιπέτεια που έχεις μπλέξει....

Επίσης θα ήθελα να σου πώ ότι ΙΜΟ καλύτερα που δεν πήρες ATC για ροκ μουσική.Υπάρχουν ηχεία που τους αρμόζει πιο πολύ αυτού του είδους η μουσική...

Μπορείς να μου δώσεις δύο τρείς περιπτώσεις παράδειγμα..

Σευχαριστώ