PANY PT-AE4000 Ή EPSON TW-5500?

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Ακούω τις γνώμες σας προβληματίζομαι , έχω μπει στην διασικασία έρυνας αγοράς τους , κάνω γενικά υπομονή, οι επσον πέφτουν οι πανυ απο οτι βλεπω οχι ιδιαίτερα (έτσι δεν είναι)? Γενικά διάβασα πολλά συγκριτικά , άλλα βγάζουν τον επσον άλλα τον πανυ. Γενικά εκει που κερδίζει ο επσον είναι σε καλύτερο μαύρο, καλύτερο μάλλον φακό μεγαλύτερη εγγύηση γενική και φακού, ο πανυ σε καλύτερη απόδοση στην κίνηση, καλύτερες αποχρώσεις του γκρι-μαύρου, πιο εύκολες ρυθμίσεις, πιο σίνεμα αίσθηση. Ακούω τις έμπειρες γνώμες σας για υπερ κατά και προς τα που κλείνετε. Χρήση αποκλειστικά για ταινίες και αθλητικά.

Ευχαριστώ
 
σε αλλο θεματακι γραφει που μπορεις να τους δεις στην Αθηνα.
Παντως αν θες να πας σε LCD λογω ρεηνμποου,μπορω να σου πω οτι ετυχε να δω προσφατα τον Οπτομα 82 και παρολο οτι εχω ιδιαιτερη ευαισθησια δεν ειχα προβλημα καθολου.Πολυ καλο μηχανακι,θα σου συστηνα να πας προς εκει.
 
Ειμαι θεσ/κη, εδώ παίζει ανάλογος χώρος-μαγαζι που μπορείς να τους δει κα´ποοιος στημένους? Στους LCD πηγαίνω κυρίως γιατί βλέπω ότι μάλλον προς τα εκεί πηγαίνει η τεχνολογία τους. Η ταινίες αλλοστε που θα βλέπω θα είναι ΗD που θεωρώ ότι αποδίδουν καλύτερα σε lcd. Ο οπτομα 82 σαν χαρακτηριστικά δείχνει αρκετα κατω από τους άλλους δυο που υπερτερεί και τον προτείνεις?
ευχαριστώ
 
σε αλλο θεματακι γραφει που μπορεις να τους δεις στην Αθηνα.
Παντως αν θες να πας σε LCD λογω ρεηνμποου,μπορω να σου πω οτι ετυχε να δω προσφατα τον Οπτομα 82 και παρολο οτι εχω ιδιαιτερη ευαισθησια δεν ειχα προβλημα καθολου.Πολυ καλο μηχανακι,θα σου συστηνα να πας προς εκει.
Βοήθησε λίγο και πες τα πλεονεκτηματα αυτου που προτείνεις εναντι του πανυ
 
Να σου πω ένα ...κουφό πλεονέκτημα των Pany, που ισχύει απο τον 1000 (που έχω εγω) μέχρι τον 4000; Ειναι ολόιδιοι εξωτερικά, οπότε σε περίπτωση αλλαγής με νεότερο μοντέλο, το έτερον ήμισυ...δεν θα πάρει χαμπάρι! Δεν ξέρω αν θα χαλάσουν την συνταγή στον ...5000 που υποθέτω ότι θα είναι και 3D (αυτό που σου λεω το έχει κάνει αλλος εδω στο φόρουμ και πέρασε απο τον 1000 στον 4000 χωρίς να γίνει καν αντιληπτό!)
 
http://www.projectorreviews.com/optoma/hd8200/image.php
http://www.projectorreviews.com/panasonic/pt-ae4000/image.php
λοιπον μετα´απο1 ωρα και βαλε αντιπαραβολης καρε-καρε των πανυ-4000 και οπτομα 82 o οπτομα κερδίζει καθαρα. Ειχες δικιο DIMA.

γεια χαρα.Φιλε μου,σου συτησα τον 82 διοτι ετυχε να τον δω προσφατα και μου αρεσε,θεωρω οτι ειναι πολυ τιμιο μηχανακι στα λεφτατου.
ΑΛΛΑ,δεν εχω δει τους 2 LCD και συνεπως δεν μπορω να κανω συγκριση,ελπιζω να μην παρεξηγησες.
Εχω δει παλαιοτερες σειρες των Επσον και Παννυ,απο τους δυο προτιμουσα τον Παννυ,Ο Επσον δεν μου αρεσε χρωματικα,αλλα ειχε ενα κλικ καλυτερο μαυρο και μαλλον αυτο ισχυει και στα νεα μοντελα.
 
http://www.projectorreviews.com/optoma/hd8200/image.php
http://www.projectorreviews.com/panasonic/pt-ae4000/image.php
λοιπον μετα´απο1 ωρα και βαλε αντιπαραβολης καρε-καρε των πανυ-4000 και οπτομα 82 o οπτομα κερδίζει καθαρα. Ειχες δικιο DIMA.

Καθαρά κερδίζει ο 82; Στα δικά μου μάτια συμβαίνει το αντίθετο αντιπαραβάλλοντας τις φωτό.
 
Καθαρά κερδίζει ο 82; Στα δικά μου μάτια συμβαίνει το αντίθετο αντιπαραβάλλοντας τις φωτό.


Ποτέ μην κρίνεις προβολείς απο φωτο'ς. Αν αλλάξεις μια ρύθμιση στο monitor σου θα δείς τα πάντα αλλοιώς. Κι αν αλλάξεις monitor η προβάλεις σε δυο διαφορετικά monitor ταυτόχρονα θα χάσεις τελείως το ...μπούσουλα. Συγκρίνουμε προβολείς και βγάζουμε συμπεράσματα για δαύτους, μόνο σε πολύ καλά στημμένο συγκριτικό όπου οι προβολείς είναι ρυθμισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο, με τα ίδια "συνοδά" (δηλ. πηγή και πανί) και σε συνθήκες "bat cave"!!!, η δε ρύθμιση να έχει γίνει από επαγγελματία calibrator και μάλιστα χωρίς "μεροληψία" υπέρ κάποιου (ένας επαγγελματίας μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει αν για κάποιους λόγους θέλει να υποστηρίξει-προωθήσει κάποιον.....).
Αν δεν συντρέχουν οι παραπάνω συνθήκες, τότε απλά κρίνουμε υποκειμενικά βγάζοντας λάθος συμπεράσματα και τελικά ψωνίζουμε με το τι μπορεί η ...τσέπη μας!!!!! -bye-



Φιλικά
Γιώργος.
 
Καταρχας ότι οι φώτο που υπάρχουν στα 2 λινκ που έβαλα αφορούν τα ίδια καρε φωτογραφιών και θεωρώ ότι λόγω σοβαρότητας των reviews και τις ίδιες συνθήκες που περιγράφεις. Αν το κάθε τεστ γίνεται με άλλες πηγές, ρυθμίσεις-παραμετρους ε τότε καληνύχτα. Υποτίθετεται οτι αντιπαραβάλουμε ίδια καρε με ίδιες συνθήκες!
 
Καθαρά κερδίζει ο 82; Στα δικά μου μάτια συμβαίνει το αντίθετο αντιπαραβάλλοντας τις φωτό.

Δες τις παρακατω φωτο θεωρω ότι ξεκαθαρα στα δικα μου ματια ο οπτομα ειναι καλυτερος στα καρε
http://www.projectorreviews.com/images-projectors-q1-09/HD8200_MIB_trees_large.jpg
http://www.projectorreviews.com/images-projectors-q4-09/PT-AE4000_MIB_team_trees_large.jpg
Καλυτερο πρασινο πιο φυσικο χρωμα επιδερμιδας, ο πανυ τα δινει κοκκινα