PANY PT-AE4000 Ή EPSON TW-5500?

Μην κάθεστε και κοιτάτε τις φωτογραφίες. Με τις ρύθμισεις χρώματος, φωτεινότητας, θερμοκρασίας χρώματος στους προτζέκτορες τα χρώματα αλλάζουν τελείως. Το θέμα είναι ότι ο optoma έχει καλύτερη ευκρίνεια σαν μονότσιπος dpl και ο panasonic λίγο καλύτερο κοντραστ που φαίνεται όμως σε κατάλληλη αίθουσα προβολής. Όλα τα όλα είναι απειροελάχιστες διαφορές. Αυτά από εμένα που τους έχω δει και τους δύο.

Eσυ φιλε απο τους 3 τον πανυ, επσον και οπτομα ποιον θα επερνες?

Τον ποιον Φτηνό -bye-

Δεν το λεω στην πλακα & εγω το ξάχνω για προβολεα στα 2 χιλιαρικα και εχω καταληξει στον φτηνοτερο απο τους τρεις γιατι οι διαφορες ειναι μικρες, & οταν θα τον παρεις θα τις εχεις ξεχασει ήδη:damnyou:
Ασε που υπερτερει και στα σημεια:grinning-smiley-043

Καλημέρα , διαβάζοντας όλα τα περιοδικά του σχετικού τύπου ήμουν μεταξύ Epson και Panasonic , ένας φίλος μου πρότεινε να πάω στην Ηχοέκφραση που έχει πολλούς προβολείς στημένους για να δω τις διαφορές . Εκεί είδα ταυτόχρονα να παίζουν το ίδιο έργο , από την ιδία πηγή ταυτόχρονα δυο προβολείς πάνω σε μια οθόνη 10 μέτρα πλάτος οπότε κάνοντας όλες τις ρυθμίσεις έβλεπες τις πραγματικές διαφορές . Συγκρίνοντας αρκετούς προβολείς τελικά κατέληξα σε ένα που δεν τον είχα σκεφτεί καθόλου , γιατί κανείς δεν τον πρότεινε . Μιλάω για τον BenQ W6000 (είναι DLP). Πιστεύω από αυτά που είδα , πως παίζει πολύ καλύτερα - με τα δικά μου γούστα - από όλους αυτούς που προτείνουν τα περιοδικά . Τελικά αν μπορείς να τους δεις δίπλα δίπλα μόνο τότε έχεις σωστή εικόνα , και αυτό που είναι σίγουρο είναι πως είσαι ευχαριστημένος και με την αγορά σου.

Καλημέρα , διαβάζοντας όλα τα περιοδικά του σχετικού τύπου ήμουν μεταξύ Epson και Panasonic , ένας φίλος μου πρότεινε να πάω στην Ηχοέκφραση που έχει πολλούς προβολείς στημένους για να δω τις διαφορές . Εκεί είδα ταυτόχρονα να παίζουν το ίδιο έργο , από την ιδία πηγή ταυτόχρονα δυο προβολείς πάνω σε μια οθόνη 10 μέτρα πλάτος οπότε κάνοντας όλες τις ρυθμίσεις έβλεπες τις πραγματικές διαφορές . Συγκρίνοντας αρκετούς προβολείς τελικά κατέληξα σε ένα που δεν τον είχα σκεφτεί καθόλου , γιατί κανείς δεν τον πρότεινε . Μιλάω για τον BenQ W6000 (είναι DLP). Πιστεύω από αυτά που είδα , πως παίζει πολύ καλύτερα - με τα δικά μου γούστα - από όλους αυτούς που προτείνουν τα περιοδικά . Τελικά αν μπορείς να τους δεις δίπλα δίπλα μόνο τότε έχεις σωστή εικόνα , και αυτό που είναι σίγουρο είναι πως είσαι ευχαριστημένος και με την αγορά σου.
Αυτός με προβληματίζει απ´οποιότητας κατασκευής και στα χαρτιά έχει υψηλο θόρυβο, και δεν ξέρω τι έχει από εγγύησεις. Εσύ που τον είδες από κοντά τι λες για τα 2 πρώτα και αν ξέρεις για το τελευταίο.
ευχαριστω

Δες τις παρακατω φωτο θεωρω ότι ξεκαθαρα στα δικα μου ματια ο οπτομα ειναι καλυτερος στα καρε
http://www.projectorreviews.com/images-projectors-q1-09/HD8200_MIB_trees_large.jpg
http://www.projectorreviews.com/images-projectors-q4-09/PT-AE4000_MIB_team_trees_large.jpg
Καλυτερο πρασινο πιο φυσικο χρωμα επιδερμιδας, ο πανυ τα δινει κοκκινα

Στα δικά μου μάτια έχει πολύ πράσινο η συγκεκριμένη φωτό :)

Απάντηση: Re: PANY PT-AE4000 Ή EPSON TW-5500?

http://www.projectorreviews.com/images-projectors-q1-09/HD8200_dve_flowers_large.jpg
http://www.projectorreviews.com/images-projectors-q4-09/PT-AE4000_dve_flowers_large.jpg
Και τελος εδω ποσο πιο ζωντανα χρωματα εχει ο οπτομα.
Για τα ματια μου παντα

Καλημέρα,ποτέ μην κρίνεις από μιοα φωτογραφία.
Εαν θέλεις να σχολιάσω τις 2 φωτό πρέπει να σου πω ότι και οι δυο είναι χάλια με αυτην του optoma υπερβολικά κορεσμένη (ιδιαίτερα στο πράσινο) και με λάθος skin tones.

Απάντηση: Re: PANY PT-AE4000 Ή EPSON TW-5500?

Το θέμα είναι ότι ο optoma έχει καλύτερη ευκρίνεια σαν μονότσιπος dpl

Σε αυτό συμφωνώ.

..... panasonic λίγο καλύτερο κοντραστ που φαίνεται όμως σε κατάλληλη αίθουσα προβολής.

Αυτό δεν μπορεί να ισχύει δεδομένου ότι ο panasonic έχει χειρότερο ansi contrast από τον 82.

Re: Απάντηση: Re: PANY PT-AE4000 Ή EPSON TW-5500?

Σε αυτό συμφωνώ.

Αυτό δεν μπορεί να ισχύει δεδομένου ότι ο panasonic έχει χειρότερο ansi contrast από τον 82.
pls με 2 λογάκια, ώστε να ενημερωνόμαστε όλοι, ποια η διαφορά του ansi contrast από το κανονικό και γιατί σε αυτό δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα από το κανονικό κοντραστ που διαφημίζουν οι εταιρείες , βλεπε επσον 5500 200000:1. Αφορά μήπως αυτό που μετριέται ενώ το άλλο είναι το θεωρητικό? Και τελικά μπορεί ένας με 20000:1 να έχει καλύτερο κοτράστ από έναν 100000:1?
Ευχαριστώ

pls με 2 λογάκια, ώστε να ενημερωνόμαστε όλοι, ποια η διαφορά του ansi contrast από το κανονικό και γιατί σε αυτό δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα από το κανονικό κοντραστ που διαφημίζουν οι εταιρείες , βλεπε επσον 5500 200000:1. Αφορά μήπως αυτό που μετριέται ενώ το άλλο είναι το θεωρητικό? Και τελικά μπορεί ένας με 20000:1 να έχει καλύτερο κοτράστ από έναν 100000:1?
Ευχαριστώ

τα νουμερα αστα καλυτερα.Το ΑΝΣΙ δεν ειναι σημαντικοτερο απο το on-off,εκτος αν θελεις να ανοιξεις συζητηση χωρις τελος:D
Χοντρικα το ΑΝΣΙ δινει καλυτερα φωτεινα,βλεπε DLP,to on-off δινει καλυτερα μαυρα και σκοτεινα, βλεπε DILA.

Αυτός με προβληματίζει απ´οποιότητας κατασκευής και στα χαρτιά έχει υψηλο θόρυβο, και δεν ξέρω τι έχει από εγγύησεις. Εσύ που τον είδες από κοντά τι λες για τα 2 πρώτα και αν ξέρεις για το τελευταίο.
ευχαριστω
Από ποιότητα κατασκευής νομιζω πως είναι μια χαρά , πιθανόν καλύτερος από Epson , φαίνονται καλύτερα τα πλαστικά του , και μια η άλλη με τον Panasonic θα έλεγα . Εγώ τον αγόρασα . Πράγματι έχει μεγαλύτερο θόρυβο από τους δυο LCD , και από τον προηγούμενο LCD που είχα αλλά η ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλύτερη . Όταν βέβαια παίζει ήχος από ταινία ο θόρυβος του ανεμιστήρα χάνεται. Στο μαγαζί που τον πήρα και ρώτησα τι παίζει με την αντιπροσωπεία μου είπαν πως είναι μια χαρά . Από εγγύηση , πολλές φορές τραβαω τα μαλλιά μου από αυτά που ακούω, τελευταία είχα πρόβλημα με μια Sony τηλεόραση και η απάντηση τους όταν τους ρώτησα γιατί δεν με πήραν τηλέφωνο να με ενημερώσουν με το πώς θα λήθη το πρόβλημα μου είπαν – ψάχνουμε να βρούμε την απάντηση που θα σας δώσουμε . Δεν κοιτάγανε να λύσουν το πρόβλημα αλλά πώς να με κοροϊδεύσουν χωρίς να λύσουν το πρόβλημα .Γι αυτό έβαλα και εγώ ένα μεγάλο Χ στην Sony . Η μόνη αντιπροσωπεία που είναι άπαιχτη στην Ελλάδα είναι η LG . Για την BenQ τώρα δεν ξέρω .

τα νουμερα αστα καλυτερα.Το ΑΝΣΙ δεν ειναι σημαντικοτερο απο το on-off,εκτος αν θελεις να ανοιξεις συζητηση χωρις τελος:D
Χοντρικα το ΑΝΣΙ δινει καλυτερα φωτεινα,βλεπε DLP,to on-off δινει καλυτερα μαυρα και σκοτεινα, βλεπε DILA.
Σορυ ο ένας λέει τα νουμερα αστα ο αλλος τις φώτο αστες , δεν θέλω να κοντραρω καποιον οκ η επιλογη ενος προβολεα ειναι δυσκολη υποθεση, κυριως γιατι κατα βαση δεν μπορεις να τους δεις ουτε μονους τους πολυ περισσοτερο σε αντιπαραθεση Λοιπον 2 ερωτησεις και θα ηθελα τους εμπειρους και ενημερομενους συνφοριτες
Που μπορώ να δω στην Σαλονικα προβολεις να παιζουν, μην πειτε πλαισιο ,στις καλαμαριας εχουν ενα μοντελο που προβαλουν στα 1000 ευρω , αλλα τοπ μοντελα βαζουν μονο αν το κανεις θεμα και αφου μιλησουν με τον διευθυντη έτσι ειδα σημερα τον οπτομα 82,
Δευτερο ποιος κατα την γνωμη σας ειναι ο καλυτερος προβολεας στα κατα των 2500 ευρω ανεξαρτητος τεχνολογιάς?

Σορυ ο ένας λέει τα νουμερα αστα ?

να σου εξηγησω τι εννοω.Ο κοσμος εντυπωσιαζεται απο τα νουμερα,αυτο εννοω.Αυτο που σε ενδιαφερει εσενα ειναι τελικα οταν βλεπεις την εικονα ποιος προβολεας θα σου δωσει εντυπωση μεγαλυτερου κοντραστ.Αυτο δεν θα στο πουνε απαραιτητα τα νουμερα.Μια τεραστια διαφορα ον-οφ για παραδειγμα μπορει να ειναι ενα απειροελαχιστο κλικ καλυτερο μαυρο.Και μπορει οταν βγει κατι φωτεινο στην οθονη οχι μονο αυτο να παει περιπατο αλλα αλλος προβολεας με χειροτερο ον-οφ αλλα καλυτερη ιριδα να δινει καλυτερο μαυρο.Αυτο μονο ζωντανα σε θεαση μπορει να το διαπιστωσει κανεις.

να σου εξηγησω τι εννοω.Ο κοσμος εντυπωσιαζεται απο τα νουμερα,αυτο εννοω.Αυτο που σε ενδιαφερει εσενα ειναι τελικα οταν βλεπεις την εικονα ποιος προβολεας θα σου δωσει εντυπωση μεγαλυτερου κοντραστ.Αυτο δεν θα στο πουνε απαραιτητα τα νουμερα.Μια τεραστια διαφορα ον-οφ για παραδειγμα μπορει να ειναι ενα απειροελαχιστο κλικ καλυτερο μαυρο.Και μπορει οταν βγει κατι φωτεινο στην οθονη οχι μονο αυτο να παει περιπατο αλλα αλλος προβολεας με χειροτερο ον-οφ αλλα καλυτερη ιριδα να δινει καλυτερο μαυρο.Αυτο μονο ζωντανα σε θεαση μπορει να το διαπιστωσει κανεις.
thanks!
ποιον προτείνεις στα κατω των 2500 ευρω?

Εγώ πάντως θα έπαιρνα κάποιον DLP, BenQ 6000 η Optoma 82. Αν δεν έχεις πρόβλημα "ουράνιων τόξων - Rainbow effect" και πρόβλημα τοποθέτησης σκέψου το σοβαρά. -bye-

Φιλικά
Γιώργος.