Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι €700 ...

ποια απο τα ηχεια που αναφερεται παραπανω εχουν καλα χαμηλα?
διοτι απ'οτι εχω καταλαβει εκει ειναι που εχουν "προβλημα" τα ηχεια σε αυτην την κατηγορια τιμης και οχι μονο σε αυτην.

Re: Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι 700 ...

Δοκίμασε τα Monitor Audio BR2. Για τα λεφτά τους είναι απίστευτα.

Re: Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι 700 ...

Η σειρά Classic από τη Spendor έχει αλλάξει.
Τα νέα μοντέλα έχουν την κατάληξη R.

Ξέρουμε τι περιλαμβάνουν αυτές οι αλλαγές;
Ισχύουν για όλα τα μοντέλα της σειράς;

Ρωτάω γιατί στο site δεν λένε κάτι.....

Απάντηση: Re: Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι 700 ...

Ξέρουμε τι περιλαμβάνουν αυτές οι αλλαγές;
Ισχύουν για όλα τα μοντέλα της σειράς;

Ρωτάω γιατί στο site δεν λένε κάτι.....

R ??? Republic of China!!! :flipout:

Δεν έχω πάει ακόμα για ακρόαση, απλώς συλλέγω στοιχεία από reviews και μαθαίνω τιμές.

Λέω μάλιστα να κάνω ένα βήμα πάνω στο budget και να πάω προς τα 1000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής στα υπόψην είναι τα εξής:

- Epos M5i & Μ12i
- Spendor S3/5 R
- ATC SCM 11
- Paradigm Studio 20
- Chario Premium 2000 & Lynx
- Triangle Comete
- Audio Spectrum Sirene & Eros

Για τα Focal Chorus 807V τι γνώμη έχετε;

Πάντως, αν και ψήνομαι πάρα πολύ για τα Spendor S3/5, φοβάμαι πολύ το θέμα της οδήγήσης τους από τον Creek, όπως και τη χαμηλή ευαισθησία.

Έχω πάντως και τη λύση να τα παίξω με τελικό τον Behringer Α500, αλλά εκεί δεν ξέρω αν θα χάσω σε χροιές.

Heco Celan από εμένα.

τι ευαισθησια εχουν?
δεν μπορεσα να βρω κατι.
ειναι βεβαια το metas 500 αλλα γενικα δεν αναφερουν

Attachments

• 995.jpg
    995.jpg
    12 KB · Views: 37
Last edited:
Απάντηση: Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι 700 ...

Τελικά ξέρει κανείς να πει τι διαφορές έχουν τα Spendor με το διακριτικό R σε σχέση με τα προηγούμενα;
Πρόκειται για κάποια ουσιαστική αναβάθμηση της σειράς ή απλά άλλαξαν το γραμμα για λόγους μαρκετινγκ όπως παλιότερα; Τότε αν δεν κάνω λάθος έβαλαν το διακριτικό Ε στην σειρά χωρίς όμως να κάνουν κάποια αλλαγή... ίσως μόνο αισθητικές...:confused:

Re: Απάντηση: Re: Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι 700 ...

τι ευαισθησια εχουν?
δεν μπορεσα να βρω κατι.

δεν ξέρω αν εχει νοημα να ασχολείται καποιος με την ευαισθησία τελικά. Παλαιοτερα το θεωρουσα απο τις πιο σημαντικές παραμέτρους, μα νομίζω δεν εχει νοημα (εκτος αν προκειται να οδηγηθεί απο ενισχυτή πολυ μικρής ισχύος)

Η ευαισθησία χοντρικά εξαρτάται (μεταξύ αλλων) απο το συνολικό μεγεθος της επιφάνειας των woofer και απο το ποσοστό αντιμετώπισης του baffle step από το crossover.

Αν εχουμε πχ δυο διδρομα ηχεία που εχουν ένα 6.5" woofer το καθένα, και το ένα μοντέλο είναι 3dB πιο ευαίσθητο απο το αλλο, ποιο θα προτιμήσετε ?

Εγω θα προτιμήσω το αναίσθητο. Γιατι κατά πασα πιθανότητα σε αυτο ο σχεδιαστής εχει ισοσταθμίσει το φαινόμενο μπαφλας, θυσιάζοντας την ευαισθησία στην μεσαια και ψηλή περιοχή προς χαριν της τονικής ισορροπίας. Ενώ στο αλλο ο σχεδιαστής εχει δωσει βαση στην ενταση, κάνοντας πιο δελεαστικό το προιόν οσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, μιας και η ευαισθησία τείνει να ακολουθήσει την νοοτροπία των watt στην συνείδηση του αγοραστή.

Η μεγάλη ευαισθησία δηλαδή (κατ εμέ) είναι υποπτο σημάδι.

τελικα βρηκα οτι ειναι 91db αλλα σε ευχαριστω για τις πληροφοριες:ernaehrung004:

υ.γ μαλλον θα παω για τα eros

Re: Απάντηση: Re: Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι 700 ...

δεν ξέρω αν εχει νοημα να ασχολείται καποιος με την ευαισθησία τελικά. Παλαιοτερα το θεωρουσα απο τις πιο σημαντικές παραμέτρους, μα νομίζω δεν εχει νοημα (εκτος αν προκειται να οδηγηθεί απο ενισχυτή πολυ μικρής ισχύος)

Ναι αλλά τα 3dB χαμηλότερης ευαισθησίας θέλουν διπλάσια ισχύ ενισχυτή. Τα βατ μπορεί να είναι πια φτηνά, αλλά δεν είναι και τόσο φτηνά!

τι ευαισθησια εχουν?
δεν μπορεσα να βρω κατι.

Heco Celan 900 & 800 έχουν 92 dB/1 watt/1 m
Tα 700 έχουν 91 dB/1 watt/1 m

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάω για αγορά ηχείων βάσης μέχρι 700 ...

Η ευαισθησία χοντρικά εξαρτάται (μεταξύ αλλων) απο το συνολικό μεγεθος της επιφάνειας των woofer και απο το ποσοστό αντιμετώπισης του baffle step από το crossover.

Αν εχουμε πχ δυο διδρομα ηχεία που εχουν ένα 6.5" woofer το καθένα, και το ένα μοντέλο είναι 3dB πιο ευαίσθητο απο το αλλο, ποιο θα προτιμήσετε ?

Εγω θα προτιμήσω το αναίσθητο. Γιατι κατά πασα πιθανότητα σε αυτο ο σχεδιαστής εχει ισοσταθμίσει το φαινόμενο μπαφλας, θυσιάζοντας την ευαισθησία στην μεσαια και ψηλή περιοχή προς χαριν της τονικής ισορροπίας. Ενώ στο αλλο ο σχεδιαστής εχει δωσει βαση στην ενταση, κάνοντας πιο δελεαστικό το προιόν οσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, μιας και η ευαισθησία τείνει να ακολουθήσει την νοοτροπία των watt στην συνείδηση του αγοραστή.

Η μεγάλη ευαισθησία δηλαδή (κατ εμέ) είναι υποπτο σημάδι.

Τις 10ετίες του '70 και του '80 ίσχυαν αυτά όπως τα λες. Τα ήχεία πού είχαν άνω των 90dB ευαισθησία ήταν μόνο για μπαρ, ντισκοτέκ, νταπα ντούπα και τίποτα άλλο. Τα καλά Hi-Fi ηχεία ήταν κάτω από τα 90dB
Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν βγει εξαιρετικά ηχεία με πολύ καλή τονική ισορροπία και πολύ μεγάλη ευαισθησία.