Η σειρά Classic από τη Spendor έχει αλλάξει.
Τα νέα μοντέλα έχουν την κατάληξη R.
Ξέρουμε τι περιλαμβάνουν αυτές οι αλλαγές;
Ισχύουν για όλα τα μοντέλα της σειράς;
Ρωτάω γιατί στο site δεν λένε κάτι.....
Heco Celan από εμένα.
Heco Celan από εμένα.
τι ευαισθησια εχουν?
δεν μπορεσα να βρω κατι.
ειναι βεβαια το metas 500 αλλα γενικα δεν αναφερουν
δεν ξέρω αν εχει νοημα να ασχολείται καποιος με την ευαισθησία τελικά. Παλαιοτερα το θεωρουσα απο τις πιο σημαντικές παραμέτρους, μα νομίζω δεν εχει νοημα (εκτος αν προκειται να οδηγηθεί απο ενισχυτή πολυ μικρής ισχύος)
τι ευαισθησια εχουν?
δεν μπορεσα να βρω κατι.
ειναι βεβαια το metas 500 αλλα γενικα δεν αναφερουν
δεν ξέρω αν εχει νοημα να ασχολείται καποιος με την ευαισθησία τελικά. Παλαιοτερα το θεωρουσα απο τις πιο σημαντικές παραμέτρους, μα νομίζω δεν εχει νοημα (εκτος αν προκειται να οδηγηθεί απο ενισχυτή πολυ μικρής ισχύος)
Η ευαισθησία χοντρικά εξαρτάται (μεταξύ αλλων) απο το συνολικό μεγεθος της επιφάνειας των woofer και απο το ποσοστό αντιμετώπισης του baffle step από το crossover.
Αν εχουμε πχ δυο διδρομα ηχεία που εχουν ένα 6.5" woofer το καθένα, και το ένα μοντέλο είναι 3dB πιο ευαίσθητο απο το αλλο, ποιο θα προτιμήσετε ?
Εγω θα προτιμήσω το αναίσθητο. Γιατι κατά πασα πιθανότητα σε αυτο ο σχεδιαστής εχει ισοσταθμίσει το φαινόμενο μπαφλας, θυσιάζοντας την ευαισθησία στην μεσαια και ψηλή περιοχή προς χαριν της τονικής ισορροπίας. Ενώ στο αλλο ο σχεδιαστής εχει δωσει βαση στην ενταση, κάνοντας πιο δελεαστικό το προιόν οσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, μιας και η ευαισθησία τείνει να ακολουθήσει την νοοτροπία των watt στην συνείδηση του αγοραστή.
Η μεγάλη ευαισθησία δηλαδή (κατ εμέ) είναι υποπτο σημάδι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.