Paparazzi...

Χα χα χα Λεωνιδα... εχεις τις βαριες DSLR εσυ, οποτε λογικα πας για μιρορλες/κομπακτ ως συμπληρωμα... :flipout:

Λοιπον... εχω Θε(α)μα... με θητα κεφαλαιο... :firstprize:

_DSC5321 as Smart Object-1 by 1L1as, on Flickr

Τι να πει κανεις... υπερθεαμα δεν θα το πω γιατι δεν εχω δει αλλα αντιστοιχα να εχω μετρο συγκρισης, αλλα εντυπωσιακο το λεω ανετα... και ευχαριστως θα εβλεπα και καποιο αλλο της σειρας...:a0210:

Περαν του θεαματος, εχω και τα της νικον, της γνωστης μικρης... την εριξα στα βαθια... τι να πω πρωτα... καλη εμπειρεια να προσπαθεις να τραβηξεις σε τετοιες συνθηκες...

το ρεζουμε για οποιον βιαζεται... χωρις εστιαση (το κυριοτερο) και χωρις γρηγορο φακο (δευτερευοντως) δεν πας πουθενα...

_DSC5453 as Smart Object-1 by 1L1as, on Flickr

1/160 f5,3 3200 iso 90mm

Κακος :HTEHEH56: δεν θελω να γινω, αλλα ρε παιδια... ολες αυτες οι μιρορλες που κυκλοφορουν μεχρι τωρα (μεχρι την νεα και ακυκλοφορητη ακομη ολυμπους Ε-Μ1) ειχαν συστημα εστιασης αντιστοιχο με της V1 οταν δεν χρησιμοποιει τα σημεια phase detection ή εχουν διαφορά μεταξυ τους και τα Contrast detection συστηματα?

Διοτι σε μενα, οταν δεν δουλευε το phase detection, εβλεπα το show και οταν δουλευε, τραβουσα φωτογραφιες...

Εβγαλα και μερικα βιντεακια, αλλα εκει η κατασταση ειναι Ken style... δηλαδη ολα auto...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Θελει δουλεια το βιντεο, αλλα ας ειναι...

Απάντηση: Re: Paparazzi...

..
Διοτι σε μενα, οταν δεν δουλευε το phase detection, εβλεπα το show και οταν δουλευε, τραβουσα φωτογραφιες...

H V1 αν θυμαμαι καλα ειναι η πιο 'γρηγορη' και σιγουρα πιο 'γρηγορη' απο την OM.....

Οταν δουλευει το phase detection Λεωνιδα θεωρειται οντως η γρηγοροτερη απο τις μιρορλες. Εγω ομως δεν μιλαω σκετα για το ποσο γρηγορα μπορει να εστιασει (που ειναι οντως ενα ζητουμενο σε τετοιου ειδους θεματα) αλλα και το αν μπορει να εστιασει σε τετοιες δυσκολες συνθηκες... και το contrast detection συστημα, δεν....

Γι αυτο και ρωταω αν εχουν -ευδιακριτες- διαφορες μεταξυ τους αυτα τα συστηματα, δηλαδη η OMD εστιαζει πιο γρηγορα και πιο ευκολα απο την πχ. E-PL1 με τον ιδιο φακο?

Για τις dslr ας πουμε, παιζει ρολο αν τα σημεια εστιασης ειναι cross type, ποσο φωτοευαισθητα ειναι, αν ο μηχανισμος ειναι usm κτλ κτλ.

Last edited:
Για το τσιρκο, τι να γραψω, περισσοτερη πληροφορια υπαρχει στο διαδικτυο. Να πω οτι μου αρεσε, θα ηθελα περισσοτερα ακροβατικα και λιγοτερο θεατρικο βεβαια αλλα κι ετσι καλο ηταν...

Το εισητηριο δεν ηταν και φτηνο αλλα βλεπω οτι οι τιμες ειναι ιδιες σε ολες τις χωρες που εμφανιζονται. Ηταν απο 45 ευρω μεχρι και 100. Το γηπεδο που εμφανιστηκαν ηταν σχεδον γεματο, πρεπει να ειχε 6-7.000 κοσμο.
Η παρασταση ηταν καπως σκοτεινη και καθομουν τερμα πισω στο πεταλο, οποτε αρκετη απο τη μαγεια των κουστουμιων ή των λεπτομερειων την εχανα. Ωστοσο ειχε καλη ακουστικη απο τη μουσικη και τα τραγουδια.
Το προγραμμα πηγαινε ως εξης... λιγο χορευτικο, λιγο οι κλοουν (που ηταν πολυ καλοι και γελασε ο κοσμος) λιγο ακροβατικα και παλι απο την αρχη. Κρατησε 2 γεματες ωρες με 20λεπτο διαλλειμα ενδιαμεσα.
Ο κοσμος ενθουσιαστηκε και ηταν ιδιαιτερα θερμος.

Με ποιο προγραμμα μπορω ευκολα να επεξεργαστω τα βιντεο? Κυριως θελω να δοκιμασω να φωτισω οσα βγηκαν καπως σκοτεινα και να απομονωσω μερικες σκηνες ως φωτογραφια...

Ας βαλω και δυο τελευταια βιντεο απο τα κοριτσια λαστιχο... Απο οτι διαβασα σε εφημεριδα, ειναι 28 χρονων και καταγονται απο τη Μογγολια... πραγματικα εκπληκτικες...!!!

Ηταν και οι πιο ευκολες για βιντεο και φωτογραφια, γιατι δεν ετρεχαν πανω κατω και ηταν και καλοφωτισμενες... :antlers:

Μπορειτε να δειτε και στα δυο βιντεακια και τα αποτελεσματα της προσπαθειας για φοκους στις -οπως ειπα- καλυτερες δυνατες συνθηκες που ειχα ολη τη βραδυα...

Last edited:
Ας βαλω και μερικες απο τις φωτο που βλεπονται καπως.

Εβγαζα στα 3200 iso, στην αρχη σε προτεραιοτητα διαφραγματος, το οποιο ηταν και λαθος μια και επερνα χαμηλες ταχυτητες καπου στο 1/30 ενω αργοτερα, γυρισα σε μανιουαλ και εβαλα την ταχυτητα στο 1/80 οπου, μπορει μεν να ειχα μικρη υποφωτιση αλλα ηταν κυριως στον περιβαλλοντα χωρο και οχι στο κυριως θεμα, το οποίο και συνηθως ηταν καλοφωτισμενο απο τους προβολεις, οποτε δεν ειχα και προβλημα υποφωτισμου σε αυτο. Η σποτ φωτομετρηση στην V1 δεν δουλευει και τοσο καλα, εχει μικρη εως ανυπαρκτη διαφορα με την κεντροβαρη (και πολυ μικρη ακομη και με τη ματριξ), οποτε αν θελεις να εκθεσεις σωστα σε μερος του καδρου, η μανιουαλ εκθεση δειχνει μονοδρομος.

_DSC5356 as Smart Object-1 by 1L1as, on Flickr

_DSC5346 as Smart Object-1 by 1L1as, on Flickr

Τι ταλαιπωριεσαι με τη μιρορλες δε μπορω να καταλαβω...
Με πορδες αυγα δεν βαφονται.

Για τη συγκεκριμενη περιπτωση δεν εχεις αδικο Βασιλη...

Το θεμα ειναι ως εξης... για καθημερινη χρηση που κανω εγω, το μικρο βαρος/ογκος της μιρορλες ειναι στα συν... δηλαδη για το δρομο (της πλακας που κανω και σε φως ημερας, ισα ισα να περναμε την ωρα μας) σου λυνει και τα χερια και την... πλατη !!!!!

Για τη χθεσινη τωρα παρασταση και περισταση, το σκεφτηκα να παρω τη μεγαλη, γιατι θα ηθελα να εχω καλες φωτογραφιες.

Εκεινο που με απετρεψε, ηταν το οτι δεν ηξερα αν θα υπηρχε ελεγχος στην εισοδο και απαγορευση για τετοια φωτογραφικη μηχανη (τελικα δεν υπηρχε τιποτε τετοιο) και μετα, επειδη εχω ξαναπαει σε αυτο το γηπεδο για αγωνες χοκει, τα καθισματα ειναι πολυ κοντα το ενα στο αλλο και ο διπλανος σου, δεν ειναι ανετα οταν σηκωνεις -εστω και- την 40D με εναν 70-200/4... εδω με τη μικρη νικον και η διπλανη μου δυσανασχετουσε (ασχετα αν κι εμενα με ενοχλουσαν τα πατατακια που ετρωγε -και δεν μου εδινε :flipout:).

Για τις χθεσινες συνθηκες, ιδανικος συνδυασμος θα ηταν μια 6D με την δυνατοτητα εστιασης σε -3EV (οπως λενε) με εναν 200/2,8 ή μια... 7DMkII με εναν 135/2 :bigcry:

Untitled by 1L1as, on Flickr

Αν και με τη νικον ειμαι κοντα στα 300mm ισοδυναμα, με τα 20mp της 6ρας και με λιγο κροπ, εστω και με 200mm περιπου, θα ημουν μια χαρα πιστευω...