Παιδια ευχαριστω, η φωτογραφια ειναι και για διασκεδαση και για πλακα και για ενημερωση και κουτσομπολιο και για οτι θελει ο καθενας μας... ετσι το σκεφτηκα και το ξεκινησα το θεμα και αν και δεν εχει πολλες συμμετοχες, ωστοσο διατηρειται κουτσα στραβα...
Τασο, οντως αυτοι ειναι και ηταν αρκουντως συμπαθητικοι και κεφατοι.
Λεωνιδα...

Νικο, Κωστα, Δημητρη, Παναγιωτη χαιρομαι που σας αρεσει η ολη φάση... :Banane0:
Σημερα, μια και εχει γιουροβιζιον :music-smiley-005: και βαριεμαι να φτιαχνω φωτογραφιες στο λαιτρουμ ας πω καποια ψιλο-τεχνικα...
Οσο ειχε φως, ο 70-200 και η 40ρα δεν ειχαν καποιο προβλημα... στα 160 iso, επιανα κατι 1/1250, τους λοκαρα απο μακρια λογω τηλεφακου και εως και το 1,3 μ. που εστιαζει κατι γινοταν και ολο και κατι της προκοπης εβγαινε... τα θεματα δεν ηταν ευκολα γιατι ηταν συνεχως σε κινηση, κοσμος εμπαινε μπροστα, οι διπλανοι σκουντουσαν να δουν και αυτοι και φυσικα δεν ηθελα να τραβαω σε ριπες και raw γιατι μετα... πολυ δουλεια για το τιποτα...
Με το back button focus που χρησιμοποιω εδω και καιρο, (λογω χαλασμενου κλειστρου), και με AI servo, με τον 70-200 δεν εχω καποιο προβλημα εστιασης, συνεργαζεται καλα με το σωμα και εχω αρκετες επιτυχημενες ληψεις.
Δεν συμβαινει το ιδιο ομως με τον 35ρη 1,4 τον οποιο και αποφασισα να χρησιμοποιησω μολις επεσε το φως... Εχω θεματακια στην εστιαση, με ανοιχτα διαφραγματα και σε συνδυασμο με το σερβο (κανονικα θελει ριπες για να κεντραρει και εγω βγαζω single shots) και με το iso στο τερμα 1600, αρχισαν τα δυσκολα... ηθελα να μεινω πανω απο το 1,8 για να μην δυσκολευω την εστιαση και κατω απο το 3,2 για να δικαιολογειται η αλλαγη του 70-200/4... ακομα και με 1600 ισο, με τα παλιοφωτα που ειχαν με το ζορι επιανα 1/200 και αυτο μονο οταν πετυχαινα να χτυπαει φως το θεμα... αλλα και παλι, με ολη αυτην την κινηση τις εβλεπα ολες να βγαινουν κουνημενες...
Μονη λυση που ειχα, το ενσωματωμενο φλας... αποφασισα να τραβαω μονο οσους ερχοταν κοντα μου και στηνοταν, οποτε εστω και με 1/250 κατι καταφερνα... μεχρι τη στιγμη που η μηχανη αποφασισε -μετα απο 15-20 ληψεις- να θελει περιπου 2 λεπτα να φορτισει το φλας και μεχρι τοτε να κλειδωνει η μηχανη εντελως...
Καπου εκει... πηγα για μπυρα και αρχισα να σκεφτομαι σοβαρα, οτι κατι πρεπει να αναβαθμισω, αλλα δεν ξερω τι... :idea: