Paparazzi...

Μεγαλες μερες ζει η Σλοβακια... οι φιλοι μας οι Σλοβακοι εδω και λιγες βδομαδες, εκπληκτοι ανακαλυψαν οτι δεν ειναι και τοσο αμεμπτοι οι πολιτικοι ταγοι τους, οσο τουλαχιστον παρουσιαζοταν μεχρι πριν κανενα χρονο, ειδικα απεναντι μας οταν και μας κουνουσαν το δαχτυλο, λεγοντας μας τεμπεληδες, λαμογια, διεφθαρμενους κτλ κτλ...

Εν ολιγοις, διερευσαν καποιες συνομιλιες (χιλιαδες ωρες) που ειχαν υποκλαπει απο την εντόπια ΚΥΠ... και αφορουν, τι αλλο, μεσολαβησεις πολιτικων και ημετερων για την... μοιρασια!!! (ΔΕΚΟ, φαρμακευτικων, εργοστασιων βαριας βιομηχανιας κτλ κτλ), λιγο μετα το 90 οταν αρχισαν να... δυτικοευρωπαιζονται... οι ιδιοι βεβαια, αυτα τα αναφερουν ως προτυπα ιδιωτικοποιησης, ελευθερης αγορας, ανταγωνιστικοτητας και λοιπες παγκαλίες...

Επειδη αυτα δεν μας αφορουν, το ολο θεμα ειχε κωδικη ονομασια Gorilla και -ακουσον ακουσον- προχθες εκαναν διαμαρτυρια σε κεντρικη πλατεια...

_MG_6342_LR.jpg

Τυχαια περνωντας, ειπα να δοκιμασω την... τυχη μου. Σχόλια εχω αρκετα, αλλα ας ελπισω να τα θυμηθω στην πορεια...

Εδω η κεντρικη ομιλητρια της συγκεντρωσης...

_MG_6258_LR.jpg

Πρωτο προβλημα, οτι δεν ξερεις φάτσες, αρα δεν ξερεις ποιον πρεπει να τραβηξεις και ποιος ειναι εκει ως τουριστας.
Δευτερον δεν ξερω τι και πως πρεπει να το βγαλω, δηλαδη πως θα αποδωσω την ενταση του γεγονοτος... φακο, αποσταση, γωνια ληψης, βαθος πεδιου κτλ. οποτε τα δοκιμασα ολα και... παμε για αλλα...

Κοντινο

_MG_6349_LR.jpg

και μακρινο

_MG_6307_LR.jpg

απο πανω

_MG_6375_LR.jpg

και απο κατω

_MG_6346_LR.jpg

Φακοι οι γνωστοι...

85/1,8

_MG_6388_LR.jpg

και 28/1,8

_MG_6311_LR.jpg

Ο 28ρης ειναι καλος ως εστιακο μηκος, αλλα θα χασεις αρκετες... ο 85 ειναι για... πορτραιτα (πρωτοτυπο) !!!! Παντα για κροπ μηχανη μιλαω.
Για τετοιες φασεις, οι επαγγελματιες κατι ξερουν παραπανω... 24-70 ειτε σε FF ειτε σε κροπ και εισαι ΟΚ...τοσο απο mm οσο και απο διαφραγμα.
Απογευματακι ητανε, συννεφια ειχε... ξεκινησα με 400iso και f4 και σε 5 λεπτα πηγα στα 800 και f2,8 για να εχω ταχυτητα, τουλαχιστον εως 1/320.
Παντα σε FF, μαζι με εναν 70-200 εισαι αρχοντας... πιο ευρυγωνιο απο 24 μονο για καλλιτεχνικες σου χρειαζεται...
Καποιοι ειχαν και 14L και καποιοι σαμγιανγκ 8 fisheye...

Eδω να πω, πως οι ντοπιοι συναδελφοι ζουν στιγμες ευτυχιας... τετοιο γεγονος (σκανδαλο + συγκεντρωση διαμαρτυριας) μονο στα ονειρα τους, σε ελληνικες εφημεριδες ή σε... workshops αν ειναι τυχεροι... :drummer: οποτε ηταν (στις αρχες τουλαχιστον) περισσοτεροι απο τους... διαδηλωτες...
Παιδια, χαζεψα... το τι μηχανη και βαλιτσα κυκλοφορουσε, μονο σε μουντιαλ θα υπαρχει... δεν ηξερα τι να κοιταω, τα κοκκινα σειρητια και τους ασπρους φακους ή την εκδηλωση... 90% του εξοπλισμου εδω, (το εχω ξαναπει) ειναι κανον...

Σε κροπ μηχανη, κανει δουλεια και κανενας 17-55/2,8 αλλα απο οσο μπορεσα να κρινω απο τον δικο μου 28ρη, προτιμοτερος ακομα και σε κροπ θα ηταν ο 24-70 για το 70 του παρα ενας 17-50 για το 17... το f2,8 το θεωρω απαραιτητο (εκτος αν ανεβαζεις 3200iso, δεν το ξερω πως δουλευουν οι ρεπορτερ σε αυτο το θεμα) για αυτο και υποθετω δεν θα βολευε και ο 24-105 (δεν ειδα κανεναν, ενω ειδα 17-40 και 16-35).

Φλας δεν φορουσε κανενας μια και υπηρχε φως εστω και μουντο...

Τα λαπτοπ και το Mobile internet υπηρχαν σε αφθονια, δεν αντιληφθηκα ουτε εναν να τραβαει βιντεο με φωτογραφικη μηχανη... υπηρχαν ωστοσο πληθος μικρες φορητες βιντεοκαμερες περαν των κανονικων επαγγελματικων...

_MG_6317_LR.jpg

_MG_6329_LR.jpg

Στην επεξεργασια (μια και πρεπει να ημουν ο μονος εκει που τραβουσε raw) ειπα να το δω φωτογραφος... γαμου, δηλαδη ολα με τη μια (τουλαχιστον τα βασικα)...

Δεν μου εκατσε κυριως στο WB, αν και δεν υπηρχε μεγαλη αλλαγη στο φως στη διαρκεια των ληψεων. Επισης βαρεθηκα να τα δουλευω λεπτομερως ενα ενα, οποτε εκτος απο την εκθεση, που την επιμεληθηκα βιαστικα μεν, ξεχωριστα δε, ολα τα αλλα ειναι με batch επεξεργασια...
Νομιζω οτι αν ηταν για web σελιδες ή και για εφημεριδες, θα στεκοταν μια χαρα παντως... οταν ειναι για μαζικη επεξεργασια, προτιμω το λαιτρουμ απο το ACR...

_MG_6330_LR.jpg

_MG_6350_LR.jpg

Η παραπανω συναδελφισσα, πρεπει να ηταν παντελως ασχετη τεχνικως (απο οτι καταλαβα) αλλα... καλλιτεχνικως μαλλον το ειχε... οπως θα προσεξατε και λιγο πιο πανω, επερνε μια περιεργη γωνια και εβγαζε με τις ωρες φωτο προς την ιδια κατευθυνση... πολυ θα ηθελα να δω, τι εβγαζε... :award:

Τωρα ειναι και αλλα που με δυσκολεψαν ή μου δημιουργησαν αποριες αλλα εν καιρω... αν μου ρθουν...

Εχω και λιγα παραλειπομενα (για να τιμησω τον τιτλο του νηματος)...

Απο σοβαρα....

πχ ξενα δικτυα

_MG_6332_LR.jpg

χειροποιητες καταστασεις

_MG_6387_LR.jpg

H σεμνη τελετη, κατεληξε στο προεδρικο μεγαρο με πορεια (δεν εκλεισε δρομος πανω απο 5 λεπτα) οπου οι Gorilles ταιστηκαν με... μπανανες

_MG_6404_LR.jpg

Καπου στο βαθος, φαινεται ο φρουρος, κατι σαν τους δικους μας ευζωνες...

Στην επεξεργασια (μια και πρεπει να ημουν ο μονος εκει που τραβουσε raw) ειπα να το δω φωτογραφος... γαμου, δηλαδη ολα με τη μια (τουλαχιστον τα βασικα)...

Δεν μου εκατσε κυριως στο WB, αν και δεν υπηρχε μεγαλη αλλαγη στο φως στη διαρκεια των ληψεων. Επισης βαρεθηκα να τα δουλευω λεπτομερως ενα ενα, οποτε εκτος απο την εκθεση, που την επιμεληθηκα βιαστικα μεν, ξεχωριστα δε, ολα τα αλλα ειναι με batch επεξεργασια...
Νομιζω οτι αν ηταν για web σελιδες ή και για εφημεριδες, θα στεκοταν μια χαρα παντως... οταν ειναι για μαζικη επεξεργασια, προτιμω το λαιτρουμ απο το ACR...:

Ε... επειδη μπορει και να μας διαβαζουν ιλουστρασιον (sic!) περιοδικα και οι καιροι ειναι δυσκολοι... :idea: να και μια που την επεξεργαστηκα με το... καφεδακι μου

_MG_6378_dpp by 1L1as, on Flickr

Ελπιζω να δειχνει καλυτερη απο τις αλλες...

Re: Απάντηση: Paparazzi...

Αρχίζω να πιστεύω πως ότι γίνεται στη Σλοβακία, γίνεται για ........να πιάσουν τις μηχανές στα χέρια.
Ρε ούτε συναυλία των U2 να 'τανε....

U2? Ποιοι ειναι αυτοι....?? :music-smiley-005:

Μη ξεχνας πως Τσεχοι και Ουγγροι εχουν παραδοση στη φωτογραφια... ε, κατι τσιμπησαν και οι Σλοβακοι απο τα γονιδια...:a0210:

Μια και έχει πολύ κρύο σήμερα ας βάλω τις καλοκαιρινές για αντίθεση. Θα μπορούσαν να πάνε και σε άλλα τοπικ (απο δρόμου εως πορτρετα) αλλά τις βάζω όλες εδώ μαζεμένες

_MG_6487 by 1L1as, on Flickr

...και στα 640χ640 ακομα καλυτερα... Ειμαι περιεργος, σε τετοιες συνθηκες, με την ιδια μηχανη, τι θα κερδιζα με εναν 35L ?

Επιτρέπεται σε όλες τις παραστάσεις (θέατρο, όπερα, συναυλίες) η φωτογράφιση Ηλία?