Paparazzi...

Ηλία με τον 70-200 είναι?
Δεν σου κρύβω οτι αυτός ο φακός που δίνει τέτοιες εικόνες (φόντο, οξύτητα, μικροκόντραστ) ήταν ένας απο τους κύριους λόγους που σκεφτόμουν αντί της ΝΕΧ7 να έπαιρνα 5DmkII πακέτο με δαύτον...
Πάντως τέτοια σκηνικά αποτελούν τρομερές ευκαιρίες για φωτογραφία!

Αλεξ, θα μας διβασει ο vasada και ο Kosh και θα κρυφογελανε τα μουστακια τους...

Ο φακος ειναι καλος... πολυ καλος θα ελεγα, αν και δεν εχω δει zeiss, leica κτλ. μιλαω σε σχεση με τους δικους μου και τη μηχανη μου και οσα (λιγα) αρχεια εχω δει απο αλλους φακους απο το νετ... για να βγαλω τη μηχανη μου απ εξω, ολοι λενε οτι με μια FF, οι φακοι μεταμορφωνονται...

Για το φακο τωρα, αν πετυχω νετ φωτογραφια και εχω καλο φως, στο 100% θεαση ειναι... αυτο που θελω...

Στην επεξεργασια... δεν ειμαι καλος και τα πιεζω πολυ τα πραγματα... εχω την εντυπωση οτι τα κανω χειροτερα απο οτι πραγματικα ειναι, οποτε αν σου αρεσουν τα παραπανω δειγματα, φαντασου τι θα περνεις με καταλληλη χρηση...

Για το φοντο... με μια FF θα εχεις καλυτερο ξεφονταρισμα και με τον πανακριβο 2,8 ΙΙ θα... χανεται η μπαλλα...

Οξυτητα... τα δινει ολα... και οχι μονο οξυτητα αλλα και ευκρινεια... μιλαω για 100-400 iso στη μηχανη μου

Χρωματα... αριστα... καλυτερα απο τον 85ρη, καλυτερα απο τον 28ρη, να πω και την αμαρτια μου, χωρις να το εχω τεσταρει οπως πρεπει, τον πλησιαζει ο.... 18-55...!!!

Σε οξυτητα και χρωμα, παιζει ρολο, (και ας μη το πιστευουν πολλοι) η αρχικη επεξεργασια στο DPP... το unsharp mask και τα προφιλ της κανον δεν εχουν καμμια σχεση με φωτοσοπ και λαιτρουμ...

Μικροκοντραστ... με τα φλουοραιντ (και τα λοιπα) κρυσταλλα που εχει δινει ρεστα...

Εμενα με κανει να σκεφτομαι... λαικα Ημουν χθες εκει και χαζεψα... ωστοσο και ενας zeiss για δοκιμη δεν θα μου επεφτε ασχημα (μολις τυχω το λαχειο)... ψαχνω αν πρεπει να αλλαξω τον 28ρη και με ποιον...

Μια και το ανεφερα το παραπανω καταστημα, δειτε και καποια πραγματα σχετικα με την δημοπρασια που διοργανωνει αυτο το Σαββατο...

Οι οπαδοι των παλαιων μηχανων και φακων κατι ενδιαφερον θα βρουν... απο τιμες ομως, δεν ξερω τι παιζει, αν ειναι ακριβες ή φτηνες... μπορειτε να χτυπησετε και ον λαιν...

Ηλια να μια δικια μου με τον 70-200 ,μια χαρα ξεφονταρισμα,δεν χρειαζεσαι να δωσεις μια περιουσια για τον 2,8ΙΙ αν το θες μονο για αυτο
photo (12).jpg

Δεν ειναι μονο για αυτο και φυσικα δεν θελω να δωσω μια περιουσια... απλα υποθετω, οτι ενα (αν οχι παραπανω) κλικ καλυτερος, θα ειναι συνολικα...

Αυτη ειναι με την 5ρα η την 7D?

Μια και το ανεφερα το παραπανω καταστημα, δειτε και καποια πραγματα σχετικα με την δημοπρασια που διοργανωνει αυτο το Σαββατο...

Οι οπαδοι των παλαιων μηχανων και φακων κατι ενδιαφερον θα βρουν... απο τιμες ομως, δεν ξερω τι παιζει, αν ειναι ακριβες ή φτηνες... μπορειτε να χτυπησετε και ον λαιν...

Χασαμε μεγαλη ευκαιρια.... επρεπε να παω γμτ... http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=139380&catid=7

Ηλια, μια χαρα σε βρισκω. Εχεις πολυ θεμα για να γεμισεις ολες τις κατηγοριες. Καναν υπερπαραγωγη παντως οι ανθρωποι.

Ξεχωρισα τα δευτερα ποδια απο τις φιλες σου στη γεφυρα. Ρωτησες αυτους με τους τηλεφακους τι διαολο εβγαλαν απο τοσο κοντα? Αν δεν κανω λαθος ο δευτερος ειχε και εξτεντερ.

Για τον /2.8, αν δεν υπαρχει απολυτη αναγκη για το διαφραγμα, δεν υπαρχει κανενας λογος να τα σκασει καποιος απο τη στιγμη που υπαρχει ο συγκεκριμενος /4. Να μην επαναλαμβανομεθα. Και ναι σε FF αισθανεται καλυτερα.

Last edited:
Αφου τα πληρωνουμε που τα χρυσοπληρωνουμε τα μηχανακια, ας τα χρησιμοποιουμε κιολας... ετσι κι αλλοιως, ουτε με την ωρα ειναι, ουτε με τα κλικ... :2thumb22sup:

Μεχρι στιγμης και με αρκετη χρηση, δεν μου εχει δημιουργησει κανενα προβλημα ο φακος... ακομα και οταν δεν πιανω ταχυτητες που θελω, βοηθαει η σταθεροποιηση, αναλογως και του θεματος βεβαια...

Ειναι αυτο που λεει και ο μεγας Ken, "It doesn't get in the way" (ή καπως ετσι τελος παντων)...:flipout:

Όποιος εχει δορυφορικη και θελει, ας δει σημερα στις 20.30 ωρα Ελλαδος τον τελικο στο παγκοσμιο πρωταθλημα χοκει επι παγου... Αντιμετωποι Σλοβακια και Ρωσσια...

Eδω φωτο απο τον ημιτελικο οπου κερδισαν τους... φιλους τους, τους Τσεχους... (η γνωστη ιστορια, ο πλουσιος βορρας και ο φτωχος νοτος κτλ κτλ)

_MG_2678_dpp by 1L1as, on Flickr

_MG_2751_dpp by 1L1as, on Flickr

ωραίες Ηλία.....νομίζω στην Τσέχα-Σλοβάκα φίλη μας και λιγότερο στο ζευγαράκι που χορεύει εχει αρχίσει, αν δεν κάνω λάθος, να κάνει την παρουσία του θορυβος...
Τι ωραία μέρη αυτά ρε..... Αγαπημένη Τσεχία και Σλοβακία!

Ναι, η συγκεκριμενη εχει χαλασει πολυ κατα τροπο παρομοιο με αυτον οπως οταν κανεις μεγαλο resize πχ οπως οταν ανεβαζεις εδω στο σαιτ και σου κανει τη φωτογραφια 80 και 100 kb... δεν καταλαβα ομως σε ποιο σταδιο της επεξεργασιας εγινε ετσι, ηταν καλυτερη στην αρχικη της μορφη, αλλα καπου στην πορεια στραβωσε... το ειδα στο σωσιμο και το ψαχνω...

Εχεις ερθει προς τα μερη μας και δεν ειπες κουβεντα?

Εχεις ερθει προς τα μερη μας και δεν ειπες κουβεντα?

Για μένα, δεν υπάρχει πιο όμορφο μέρος απο Τσεχία, πιο γραφικό.... (βλέπε Κρούμλοφ), αλλά και η Σλοβακία είναι πανέμορφη, κάθε μήνα να πήγαινα δεν θα με ένοιαζε καθόλου..
Εκεί είσαι ρε θηρίο;; :SFGSFGSF:

Μπραβο Ηλια, ζωντανες και κρυσταλλινες φωτογραφιες οπως παντα.

Θα συμφωνησω με τον Dimiko, και θα το επεκτεινω, οτι γενικοτερα η Κεντρικη Ευρωπη ειναι απο τα ομορφοτερα και γραφικοτερα μερη της παραδοσιακης Ευρωπης.

Χιωτη Ευχαριστω...

Beavis, στο Καλιμαρμαρο ειναι? Εισαι καπου κοντα ή ειναι με τον τηλεφακο?

Χιωτη Ευχαριστω...

Beavis, στο Καλιμαρμαρο ειναι? Εισαι καπου κοντα ή ειναι με τον τηλεφακο?

ναι στην παραδοση της φλογας
απεναντι ημουν και βαρουσα με τον 70-200
αυτη ειναι χαλια γιατι την ειχα σε πολυ μικρη αναλυση στο λαπτοπ της δουλειας ,κατσε να βαλω μια αλλη