Αλεξ, θα μας διβασει ο vasada και ο Kosh και θα κρυφογελανε τα μουστακια τους...
Ο φακος ειναι καλος... πολυ καλος θα ελεγα, αν και δεν εχω δει zeiss, leica κτλ. μιλαω σε σχεση με τους δικους μου και τη μηχανη μου και οσα (λιγα) αρχεια εχω δει απο αλλους φακους απο το νετ... για να βγαλω τη μηχανη μου απ εξω, ολοι λενε οτι με μια FF, οι φακοι μεταμορφωνονται...
Για το φακο τωρα, αν πετυχω νετ φωτογραφια και εχω καλο φως, στο 100% θεαση ειναι... αυτο που θελω...
Στην επεξεργασια... δεν ειμαι καλος και τα πιεζω πολυ τα πραγματα... εχω την εντυπωση οτι τα κανω χειροτερα απο οτι πραγματικα ειναι, οποτε αν σου αρεσουν τα παραπανω δειγματα, φαντασου τι θα περνεις με καταλληλη χρηση...
Για το φοντο... με μια FF θα εχεις καλυτερο ξεφονταρισμα και με τον πανακριβο 2,8 ΙΙ θα... χανεται η μπαλλα...
Οξυτητα... τα δινει ολα... και οχι μονο οξυτητα αλλα και ευκρινεια... μιλαω για 100-400 iso στη μηχανη μου
Χρωματα... αριστα... καλυτερα απο τον 85ρη, καλυτερα απο τον 28ρη, να πω και την αμαρτια μου, χωρις να το εχω τεσταρει οπως πρεπει, τον πλησιαζει ο.... 18-55...!!!
Σε οξυτητα και χρωμα, παιζει ρολο, (και ας μη το πιστευουν πολλοι) η αρχικη επεξεργασια στο DPP... το unsharp mask και τα προφιλ της κανον δεν εχουν καμμια σχεση με φωτοσοπ και λαιτρουμ...
Μικροκοντραστ... με τα φλουοραιντ (και τα λοιπα) κρυσταλλα που εχει δινει ρεστα...
Εμενα με κανει να σκεφτομαι...
λαικα Ημουν χθες εκει και χαζεψα... ωστοσο και ενας zeiss για δοκιμη δεν θα μου επεφτε ασχημα (μολις τυχω το λαχειο)... ψαχνω αν πρεπει να αλλαξω τον 28ρη και με ποιον...