Paparazzi...

Κατ'αρχάς δεν είναι επεξηγήσεις αλλα υποθέσεις.

Κατα 2ον εγώ σε ευχαριστώ για το νήμα σου.

Και τέλος είμαι σίγουρος οτι η διαφορά είναι λόγο βάθους πεδίου και το πως επιρεάζεται απο το σημείο εστίασης και την απόστασή του απο την μηχανή, αλλα και πάλι δεν το θεωρώ λάθος.Μάλλον αποκλίνει απο αυτό που ήθελες να αποτυπώσεις , αλλα σε καμία περίπτωση λάθος. Μπορεί κάποιος να θέλει τα βαριεστημένα βλέματα των θεατών νέτα , ή να βρίσκει ενδιαφέρουσα την κοπελίτσα που φωτογραφίζει με το κινητό της το ίδιο θέμα με εσάς και στο αμέσως επόμενο καρέ ελέγχει τη λήψη της , την ώρα που τα τερατάκια ακροβατούν. Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα , και'γω τα τρώω όλα.

Το λοιπον, επειδη εδω γιορταζουμε το καθολικο πασχα και καθομαστε τεσσερις ημερες και επειδη εδω, τεσσερις μερες χιονιζει και φυσαει και βρεχει και δεν μπορουμε να παμε πουθενα και επειδη μερικοι-μερικοι νομιζουν οτι τα αυγα τα αλωνιζουν και επειδη αργια μητηρ πασης κακιας κατα πως λεει ο σοφος λαος και επειδη δεν φωτογραφιζουμε ολοι ψοφια ζουδια και ακουνητα λουλοδακια, εψαξα και βρηκα μερικα masterpieces :flipout: που αλλοιως θα χανοταν στο χρονο και δεν θα αποτυπωνοταν ποτε ωστε να μεινουν στην ιστορια...

Θα χανοταν, αν δεν υπηρχε ο καταλληλος εξοπλισμος (μια και οι ικανοντητες του φωτογραφου ειναι δεδομενες:AFADF0:)... μη ξεχνατε, πως ο χρονος αντιδρασης σε τετοιες καταστασεις ειναι περιορισμενος και δεν εχουμε τη δυνατοτητα για 40 ληψεις με κλισιερες και μετεπειτα στακινγκ και λοιπες φλωριες:2thumb22sup:

Αρα, το σωστο συστημα εστιασης ειναι ακρως απαραιτητο... εδω δυστυχως παμε κυριως μονο με το κεντρικο σημειο, που ειναι και double cross, φανταστειτε σε αλλες περιπτωσεις (πχ. μιρορλες με τα μπρος πισω, 6D με τα μονης κατευθυνσης κτλ κτλ :AFADF0:)...

Σε πρασινακι δεν βρηκα τιποτε ευκαιρο, αλλα σε ασπρο, μαυρο και... (παρολιγον) γλουτο κατι ειχα... :flipout:

Αντε... και καλο πασχα...

Παραδειγμα πρωτο... ασπρο σε κλασσικη, γοργη, νεανικη κινηση...

5 by 1L1as, on Flickr

Παραδειγμα δευτερο σε τρεις παραλλαγες...

Παλι λευκο. αλλα που θα χρειαζοταν χαμηλη γωνια ληψης ή το κατω σημειο εστιασης...

4 by 1L1as, on Flickr

Παραδειγμα τριτο, λευκο σε ελευθερη μετατοπιση δεξια-αριστερα :flipout:, αρα απαραιτητη χρηση του joystick για γρηγορη εναλλαγη σημειων εστιασης

3 by 1L1as, on Flickr

Παραδειγμα τεταρτο, λευκο σε αργη μεν κινηση, αλλα ενωπιος ενωπιον, οποτε η ταχυτητα απαραιτητη...

2 by 1L1as, on Flickr

Τελος, λιγος γλουτος, που σε αλλη περιπτωση θα πηγαινε... χαμενος...:firstprize:

1 by 1L1as, on Flickr

Αυταααααα, παραηταν τεχνικο το θεμα σημερα, ελπιζω να μην κουρασε... :Banane0:

Μπα χιονίζει ακόμα εκεί πάνω, φαντάσου να σφίξουν οι ζέστες - προβλέπω να μας μπανάρουν γενικώς ως κατηγορία οι αρχηγοί...

Τα χιονια σταματησαν για φετος απο οτι λεει η σλοβακα Πετρουλοβα και θα εχουμε βροχουλες για κανενα μηνα... ετσι τα μαγαζια αρχισαν δειλα δειλα να ανακαινιζουν τις προσοψεις τους για να υποδεχτουν την... Ανοιξη...

_MG_3273 by 1L1as, on Flickr

_MG_3269 by 1L1as, on Flickr

Άνευ φλας με τον Oly m45 1.8mm...σημερινή από Photovision.
Αισθανόμουν πολύ μειονεκτικά μπροστά στα ''κανόνια'' σώματα και φακούς...αλλά η μικρή μου τα κατάφερε.

8626861561_05ba52b2eb_c.jpg

Φλας ή οχι, και οξυτητα εχει και καλη εκθεση και σε αυτο το μεγεθος δειχνει και αθορυβη... σε ποσα iso ειναι? Και ποια ολυμπους εχεις Νικο?

Εγω παλι, πηγα σε ενα μουσειο μια και σημερα ηταν δωρεαν η εισοδος σε ολα... ειχε κατι πετρες στον ενα οροφο που δεν προλαβα να τις δω, ειχε κατι στιγμιοτυπα απο την ζωη επι κομμουνισμου στον αλλο που το προλαβα και κατι βαλσαμωμενα ζωα στον τριτο, που πολυ μου αρεσαν... σαν αληθινα εδειχναν...

_MG_3294.jpg by 1L1as, on Flickr

Ειχε και κατι μπαμπουρια, ακριδες και πεταλουδες, η χαρα του μακροφωτογραφου (και βλεπω εχουμε πολλους κρυφους εδω) μια και ηταν ολα ψοφια, αλλα και πολυ περιεργα/ασχημα :flipout: ταυτοχρονα... εβγαλα μερικες, αλλα πισω απο τζαμι και στο χερι, οποτε μην περιμενετε και πολλα...

Last edited:
Αυτα τα πουλια, ειναι μεγαλυτερα, τελικα, στην πραγματικοτητα, απο οτι δειχνουν στις ταινιες και στις φωτογραφιες...

_MG_3316.jpg by 1L1as, on Flickr

Τωρα, ή εγω δεν βλεπω καλα, ή κατι γινεται... τα γραμματα μπροστα και πισω απο το βατραχι ειναι εστιασμενα και το βατραχι στο οποιο εστιασα, μου φαινεται θολο...:violent-smiley-030:

_MG_3303.jpg by 1L1as, on Flickr

Και όλα αυτά ταιριάζουν στο θέμα paparazzi γιατί είπαμε?

(πάσα για να εμφανιστούν διμετρες σλοβάκες υπευθυνες για το μουσείο)

Τωρα, ή εγω δεν βλεπω καλα, ή κατι γινεται... τα γραμματα μπροστα και πισω απο το βατραχι ειναι εστιασμενα και το βατραχι στο οποιο εστιασα, μου φαινεται θολο

Σε μένα δεν φαίνεται θολό, απλά νομίζω ότι πέφτει πολύ φως πάνω του.

Και όλα αυτά ταιριάζουν στο θέμα paparazzi γιατί είπαμε?

(πάσα για να εμφανιστούν διμετρες σλοβάκες υπευθυνες για το μουσείο)

Χε χε... η πιο νεα παιζει να ειχε ιδια ηλικια με τα βαλσαμωμενα... ατυχησαμε... :flipout:

Παντως να πω εδω, οτι παρ ολο το πιασαρικο του τιτλου, τα θεματα περισσοτερο ειναι οικονομο-τεχνικο-κοινωνικο-πολιτικα παρα.... παπαρατσι... (αν δωσει κανεις τη δεουσα προσοχη και στα κειμενα που συνοδευουν τις φωτογραφιες)

Τωρα, ολιγη σαλτσα ή και αν ξεφυγαμε καπου.... τι να κανουμε... καλη η τεχνη αλλα... δεν τρωγεται.... :flipout::flipout::flipout:

Σε μένα δεν φαίνεται θολό, απλά νομίζω ότι πέφτει πολύ φως πάνω του.

Γενικως η επεξεργασια σου αρεσε? Ειναι πισω απο χοντρο τζαμι, χαμηλο και περιεργο φωτισμο και με τα βασικα μονο, στο λαιτρουμ...

Εχει τετοια στην Ελλαδα? Μαλλον οχι, αλλοιως ολο και καποιος μακροφωτογραφος θα τα ειχε αποτυπωσει και δεν εχω δει πουθενα... εκτος απο τεραστια ειναι και κακασχημα... ειναι και επικινδυνα αραγε? Τσιμπανε?

_MG_3372.jpg by 1L1as, on Flickr

_MG_3371.jpg by 1L1as, on Flickr