Paparazzi...

A, θαυμασια περασες....μπραβο!
Τυλιξε μου σε παρακαλω την κοπελα με τα κοκκινα και την νυφουλα για το σπιτι.
Ευχαριστω!

Μετα απο 5 μηνες χειμωνα, ηταν πρωτη μερα με ηλιο και ζεστη... δεν ηταν και ασχημα... μεχρι και κατι κτιρια τραβηξα, ετσι για το καλο...:flipout:

Αλλαζοντας θεμα και πιανοντας τα καθαρα τεχνικα, εχω ενα παραδειγμα προς συζητηση... :flipout:

Εν ταχει, τα δικα μου σχόλια...

Καλες οι νυφες καλες και οι σοκολατες...
Δυσκολη υποθεση ο φωτισμος, το WB και η ρυθμιση χρωματων... δεν μπορεις να πετυχεις ιδιο χρωμα...
Το 1/50 δεν φτανει για -εστω- καθαρη ληψη (δεν ξερω τι ταχυτητες πιανει ο Λεωνιδας με τα πουλια και τα βγαζει ετσι ξυραφια)
τελος... αν κρατουσα μια απο τις δυο, ποια να ηταν...? ...ποια εχει καλυτερο καδρο δηλαδη...? :firstprize:

_MG_3470.jpg by 1L1as, on Flickr

_MG_3466.jpg by 1L1as, on Flickr

Χορηγός? Κάπως αλλοιώς το λένε με τέτοιο περιεχόμενο, αλλά τέλος πάντων... "Φάτε μάτια ψάρια" :ADFAD2:

Η πρώτη έχει περισσότερες "παρεμβολές" πίσω αλλά έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της κοπέλας στο πλάι, οπότε αν θόλωνες και σκοτείνιαζες λίγο τους πίσω (λίγο Blur/Burn) θα έδειχνε νομίζω πιο καλά.
Η άλλη πέραν του ωραίου κ....λου δεν έχει νομίζω κάτι άλλο να πεί, είναι καθαρή Παπαράτσι. Λείπει δλδ το σχόλιο που έχεις συνήθως να υποβόσκει στις λήψεις σου. Άσε που ο σφίχτης απο πίσω μπερδεύεται...

Η πρώτη έχει περισσότερες "παρεμβολές" πίσω αλλά έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της κοπέλας στο πλάι, οπότε αν θόλωνες και σκοτείνιαζες λίγο τους πίσω (λίγο Blur/Burn) θα έδειχνε νομίζω πιο καλά.
Η άλλη πέραν του ωραίου κ....λου δεν έχει νομίζω κάτι άλλο να πεί, είναι καθαρή Παπαράτσι. Λείπει δλδ το σχόλιο που έχεις συνήθως να υποβόσκει στις λήψεις σου. Άσε που ο σφίχτης απο πίσω μπερδεύεται...

Καλα, το μονο τεχνικο που θα μπορουσαμε να βρουμε σε αυτες ειναι περι του... χρωματος του μαγιο και πως επιδρα στα χρωματα ο τεχνητος φωτισμος κατα τη ληψη και το WB κατα την επεξεργασια, το οποιο, αδυνατουσε να φερει χρωμα, ειδικα στην 2η ληψη (ποσο μαλλον το σωστο) ακομα και στο raw, αρα... θελει προσοχη σε τετοιες συνθηκες, γιατι καλο το ETTR, αλλα μπορει την λεπτομερεια να την επαναφερεις, αλλα το χρωμα... πιο δυσκολα...

Η συγκεκριμενη ειχε σποτ φωτομετρηση στο σκουρο δερμα, με αποτελεσμα να εχω καλο χρωμα και εκθεση σε αυτο, αλλα ολα τα υπολοιπα να ψιλοκλιπαρουν... βεβαια, αχρηστα ηταν (το φοντο και οι ανθρωποι διπλα) αλλα δεν υπολογισα το καψιμο στο μαγιο...

Δευτερευοντως, πηρα και χαμηλη ταχυτητα και ειναι θολη...

Το ειχα αναφερει και παλιοτερα και ειχα ανεβασει και φωτογραφια, για ενα κτιριο εδω στη Μπρατισλαβα που ειναι απο τα πιο στενα που εχουν κατασκευαστει ποτε και στεγαζει τα τελευταια χρονια, ενα μουσειο για ρολογια... πηγα σημερα, μικρο, συμπαθητικο και... στενο...!!!!

Τα εκθεματα, απο οτι ειδα, ειναι κατασκευασμενα περιπου στο 1840 ή καπου εκει κοντα...

_MG_3712.jpg by 1L1as, on Flickr

_MG_3704.jpg by 1L1as, on Flickr

Καθημερινη, πεθαμενη μερα... κοσμο δεν ειχε και ηταν καλυτερα αν ηθελες να βγαλεις φωτο τα αυτοκινητα. Εγω δεν ηθελα, μια και δεν ειχε κατι το... περιεργο... τα γνωστα ΙΧ καθημερινης χρησης και μερικα εξωτικα, που τα εχουμε ξαναδει ομως...

...κατι αναλογο και στις κοπελες, αρκετες καθημερινες, ελαχιστες... εξωτικες :HTEHEH56: (μια δυο δηλαδη)...

_MG_3914.jpg by 1L1as, on Flickr

Τα γνωστα κλασσικα αυτοκινητα ηταν παλι εκει... και κρατανε τη γοητεια τους σε σχεση με τα καινουργια...

_MG_3765.jpg by 1L1as, on Flickr

...παντως το λαιτρουμ 3 στη μετατροπη και επεξεργασια Α/Μ ειναι πατατα σε σχεση με το φωτοσοπ ή το σιλβερ εφεξ 2... δεν ξερω αν ειναι τοσο χάλια και το ACR... ελπιζω οχι. Πολυς θορυβος, με την παραμικρη ρυθμιση στα χρωματα...

_MG_3764.jpg by 1L1as, on Flickr

_MG_3761.jpg by 1L1as, on Flickr

Οι μεταλλικες επιφανειες και τα λευκα, ειναι καμενα και δεν επανερχονται...λογω κακου φωτισμου, δεν ξερω που και πως να φωτομετρησω... οχι οτι πειραζει στο συγκεκριμενο θεμα, αλλα με τι ειδους φιλτρο γλιτωνει κανεις αυτα τα high lights?