Paparazzi...

Να σαι καλα Ντινο, μακαρι να πας κι εσυ παλι, μια και ανεφερες οτι σου αρεσει εκει περα και να φερεις ακομα καλυτερες φωτογραφιες...

Και λεω ακομα καλυτερες, γιατι βλεπω οτι το τοπιο δεν το εχω... βλεπω τις φωτο που εβγαλα και δεν μου αρεσει καμμια, ειναι καθαρα τουριστικα σναπσοτς (οχι οτι προσπαθησα και ιδιαιτερα βεβαια) και σκεφτομαι αυτες που ανεβασε πχ. ο Λεωνιδας απο τη Ρωμη ή την Βαρκελωνη και με πιανει το παραπονο... εχουμε ομως χρονια να βελτιωθουμε οποτε... συνεχιζω ακαθεκτος...

Μερικα χαρακτηριστικα σπιτια του χωριου και αν θυμαμαι και τιποτε ενδιαφερον θα το γραφω...

_MG_4578_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Οσοι ασχολουνται με τα τουριστικα και ψαχνουν δουλεια, κυριως ομως εποχιακη και μιλανε οπωσδηποτε Γερμανικα μπορουν να κοιταξουν εδω... Απο οτι μου ελεγε μια σερβιτορα στο ξενοδοχειο που εμενα, ζητανε πολυ κοσμο και συνεχως, μια και η δουλεια ειναι δυσκολη και τα ξενοδοχεια, εστιατορια, μπαρ κτλ αμετρητα. Ο ντοπιος νεαροκοσμος που μπορει ή θελει να δουλεψει, δεν επαρκει, οποτε ερχονται πολλοι απο γειτονικες χωρες, κυριως ουγγαρια η πολωνια.

Μαλλον συμφερει και τους ιδιοκτητες, γιατι τους κοιμιζουν και τους ποτιζουν ευκολα και τους πληρωνουν λιγοτερο. Σε τετοια συμφωνια, ο μισθος ειναι καπου στα 1500 ευρω καθαρα. Ωστοσο, η ελαστικη εργασια και η εποχιακη, ζει και βασιλευει....

_MG_4647_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Ενα τυπικο σπιτι στο συγκεκριμενο χωριο, περιπου στα 50 μετρα νοικιαζεται προς 500 ευρω και τα λοιπα φως, νερο τηλεφωνο κτλ βγαινουν γυρω στο 150ρι. Αν πας καπου στα 20-30 χλμ παραεξω, σε οχι και τοσο mainstream περιοχη, με λιγοτερα χρηματα περνεις 80+ μετρα σπιτι.
Απο συγκοινωνιες δεν ξερω πως ειναι, αλλα η κοπελα που μου τα ελεγε, μολις ειχε πουλησει ενα VW Golf II προς 250 ευρω, το οποιο ειχε αγορασει προς 200 ευρω, πριν ενα χρονο. Αρα μπορεις να βρεις ενα μεσο για να κανεις τη δουλεια σου σχετικα οικονομικα. Βεβαια ο λογος που το πουλησε, ηταν οτι η τοπικη τροχαια, της εκανε ελεγχο και το εκρινε επικινδυνο να κυκλοφορει στην περιοχη και θα επρεπε να καταθεσει πινακιδες...!!!!!!!!!!!!!

_MG_4552_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Παρακατω ειναι το εστιατοριο με το καλυτερο και φτηνοτερο φαγητο, απο τα λιγα που δοκιμασα και ειναι στο κεντρο του χωριου και απο τα λιγα που εχουν και σομπες εξω για να καθεσαι οταν κανει ψυχρουλα.
Γενικα τα εστιατορια εχουν 3 κατηγοριες φαγητου...
Ιταλικο, κοινως πιτσα ή μακαρονια στα 8-10 ευρω
Τυπικο, σνιτσελ, χοιρινο, κοτοπουλο κτλ στα 14-18 ευρω
Γκουρμε, κυριως φιλετα σε διαφορες εκδοχες στα 26 και βαλε....

Εχουν και κατι ψαρια της συμφορας (αυτα τα νορβηγικα, βακαλαους και σολωμους κρυους) που δεν τα μετραω...

_MG_4530_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Στα καφε τωρα, η γνωστη συνταγη... καφες και μπυρα σε λογικη τιμη και τα υπολοιπα... φατε ματια ψαρια.... καφες στα 2,6-3,0 ευρω, μπυρα μισολιτρο βαρελι στα 4 ευρω, παστα μινιον στα 3 ευρω... αν θελετε αλκοολ, παρτε κανενα μπουκαλι απο το σουπερ μαρκετ. Η μεζουρα ζει και βασιλευει και οι τιμες ειναι στρατοσφαιρικες (ελληνικες κοινως) πχ ουισκι με κολα, τζιν τονικ, μπακαρντι κολα κτλ στα 7-9 ευρω, ποτα σκετα στα 4-5 ευρω, κοκτειλς στα 8-10. Αυτες ειναι τιμες ξενοδοχειου, που ειναι κατα τι φτηνοτερες απο τα μπαρ, εξω υπολογιστε ενα ευρω συν...
Αν στην ελλαδα με τις σπιτικες μεριδες θελουμε 3-4 ποτα για να πουμε οτι κατι ηπιαμε, εδω θα θελουμε τα διπλα.... βαλτε και το τιπ στο τελος, βγαλτε οτι κερασμα δεν θα δειτε, οποτε καντε τον λογαριασμο...

_MG_4479_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Ηλία τι μου θύμισες... ωραία μέρη εκεί πάνω, τα είχα γυρίσει το 2008 με την EP-1, πρώτη μου "σοβαρή" μηχανή μετά από 10+ χρόνια στις compact. Να φανταστείς τότε τράβαγα μόνο jpeg. Από ονόματα τοποθεσιών βέβαια δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα, πρέπει να ανατρέξω στα φωτογραφικά αρχεία μου!

Ξανα ... στα ισια τους !!!! ΣΟΡΥ αν μπορουν να σβηστουν οι πρωτες...

Attachments

• KITHARISTAS-.jpg
    KITHARISTAS-.jpg
    101 KB · Views: 153
  • TAMPOURLO-.jpg
    TAMPOURLO-.jpg
    222.5 KB · Views: 154
  • ZOGRAFOS-.jpg
    ZOGRAFOS-.jpg
    92 KB · Views: 152
  • TOURISTAS.jpg
    TOURISTAS.jpg
    147.4 KB · Views: 154
Last edited:
Βαγγελη να ανεβαζεις πιο συχνα, να μην εχεις προβληματα... :smash:

Μετα τα βουνα του Σαββατοκυριακου, εκανα και μια μικρη βολτα στην πολη και επεσα πανω σε μια... φιλη !!! :love:

Αλλα ας τελειωσω με τα βουνα που εχω και πολλα και μετα... βλεπουμε :flowers:...

Last edited:
Ειναι (και οι δυο επανω) με την V1 και τον 30-110 στα 800 ισο και με φοβερο -για τα δεδομενα του αισθητηρα- ανεβασμα του exposure στο 1 εως και 2 στοπ, συν ανεβασμα του shadows, συν κλαριτυ, συν, συν, συν...
Με την εστιαση δεν ειχα καποιο προβλημα, με τις ρυθμισεις ομως της μηχανης, ειχα... κοινως, δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξεις on the fly (που λεμε εμεις οι επαγγελματιες) οποιαδηποτε ρυθμιση... Προρυθμισμενα ολα και οτι κατσει...

_DSC6008_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Κυριως δεν μπορεις να αλλαξεις ευκολα και γρηγορα σημειο εστιασης, οποτε εστιαζεις συνεχως στο κεντρο και μετα κροπαρεις αναγκαστικα και δευτερευοντως θελει πολυ προπονηση σε μικρο σωμα με μικρα κουμπακια να αλλαζεις ειτε ταχυτητα ειτε διαφραγμα (αν και το διαφραγμα με τοσο μικρο αισθητηρα και τετοιο βαθος πεδιου δεν εχει και τοση σημασια)... καλα, για ισο δεν το συζηταμε καν...

Δοκιμαζα -στο περιπου ομως- κατι που διαβαζα προσφατα σχετικα με το ισο και αν αποτελει μερος της εκθεσης ή οχι... δεν καταλαβα πολλα, αλλα εν ολιγοις βαζεις χαμηλο ισο, επιλεγεις ταχυτητα και διαφραγμα που θελεις και πουσαρεις στην επεξεργασια... καποιοι ελεγαν οτι εχει καλυτερο αποτελεσμα σε θορυβο... θα το δω λιγο...

Οι παρακατω, εχουν επισης πουσαρισμα στα 2 στοπ στην εκθεση...

_DSC6062_LR_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

_DSC6033_LR.jpg by 1L1as, on Flickr