παπουτσι με ελατηρια

Re: Απάντηση: παπουτσι με ελατηρια

εχετε να μου προτινετε παπουτσια για περπατημα με σουσπασιοον ;;;;;;;;;

τα θελω γιατι τα γονατα μου ειναι σαν 80 χρονου........

ASICS GEL KAYANO Xiii ή τα τελευταία ASICS GEL KINSEI

μετά μπορείς να πας στ AIRMAX 360 της NIKE , και μετά έρχονται NEW BALANCE / ADIDAS

Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει το γόνατο είναι γυμναστική, συγκεκριμένες ασκήσεις που δυναμώνουν τους μυς γύρω του.
Από απλές παθήσεις στο χόνδρο μέχρι οστεοχονδρίτιδα τη δουλειά τους την κάνουν.
Απλά είναι λίγο... offtopic; :p

εχετε να μου προτινετε παπουτσια για περπατημα με σουσπασιοον ;;;;;;;;;

τα θελω γιατι τα γονατα μου ειναι σαν 80 χρονου........

Αν το πάτημά σου είναι ουδέτερο, τότε Asics Nimbus.
Εξαιρετικά απορροφητικά στους κραδασμούς και με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.
Τα τελευταία 5 χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα.
Τρέχω >50 χλμ την εβδομάδα και αποκλειστικά στην άσφαλτο.
Αν έχεις υπερπρηνισμό (overpronation ,δηλαδή το πόδι σου πατάει προς τα μέσα)Asics KAYANO

Αξίζουν τα λεφτά που κοστίζουν.
Allpronation.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: παπουτσι με ελατηρια

επιδρα (χημικα) στο σκορδαλια - σε συνδιασμο με την καταλληλη ποσοτητα μαϊντανου - και εξουδετερωνει την σκορδιλα :grandpa:

(απο οτι μου εχει εκμυστηρευτει ο argi περσι την 25η Μαρτιου)

αν παίξει σκορδαλιά, προσωπικά μπαίνω -παρά την θέληση μου- απο το έτερο ήμισυ σε καραντίνα για κανα διήμερο και μετά με ξαναβγάζει στον κόσμο !!:smash:

απο εκεί και πέρα ο γαλέος είναι ωραιότατος και αχνιστός με λεμονάκι και καυτερή πιπεριά μέσα.
και δεν βρωμάς και τρως και ελαφριά.(αλλά θες ενα καρβέλι ψωμί για να χορτάσεις:BDGBGDB55:)

παμε
θα ειμαι λιγο Παλαμας ( η αληθεια πρεπει να λαμπει και να σφαζει)
1 αυτο με το γαλεο μου το ειπε ο πρωην διαιτολογος* μου οχι η κυρα κατινα
2 παμε στα ιντερσπορτ βγαζουμς παπουτσι και καλτσα και βαδιζουμε σε θερμομετρικο διαδρομο
μετα αναλογα με την μορφολογια του ποδιου μας προτεινουν το αναλγο παπουτσι
μπαι δε γει
στο υπογειο εχω αρκετα συλεκτικα αθλιτικα παπουτσια
απο air max 2 του 92 μεχρι rebook air pump max speed και μεχρι τα συλεκτικα
nike pylon της μπριτνι σπιαρς
* ο διαιτολογος μου ειναι τοπ

ASICS GEL KAYANO Xiii ή τα τελευταία ASICS GEL KINSEI

μετά μπορείς να πας στ AIRMAX 360 της NIKE , και μετά έρχονται NEW BALANCE / ADIDAS

μηπως υπαρχει και κατι για καθε μερα να βγαινουμε και για καφε με κανα ρουχο της προκοπης και οχι με φορμες ;;;

παντως ενα ζευγαρι θα αγορασω για περπατημα απλο..

Τελικα θα μου εξηγησει καποιος τι σχεση εχει το συγκεκριμενο παπαπουτσι με τον μπακαλιαρο σκορδαλια?

Εγω παντως βρηκα μια συνταγη Special!!!:grinning-smiley-043:offtopic::offtopic:
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

* 2 κομμάτια μπακαλιάρος παστός
* 1 φλυτζάνι αλεύρι
* 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
* λίγη μπύρα
* λάδι για τηγάνισμα
* σκορδαλιά

-Βάζετε απο βραδύς τον μπακαλιάρο σε νερό να ξαλμυρίσει φροντίζοντας όσο μπορείτε να αλλάζετε το νερό

-Την άλλη μέρα του βγάζετε την πέτσα και τον κόβετε σε μερίδες

-Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και τη μπύρα να κάνετε ένα πηχτό χυλό

-Στραγγίζετε τον μπακαλιάρο από τα νερά

-Βουτάτε το κάθε κομμάτι στο χυλό να καλυφθεί απ'όλες τις πλευρές

-Βάζετε το λάδι να κάψει

-Τηγανίζετε τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές

-Σερβίρετε με σκορδαλιά

η μαγκιά είναι στην σκορδαλιά, όχι στον μπακαλιάρο!

το θέμα είναι όταν τρως σκορδαλιά να τσούζει η γλώσσα, να είναι τούρμπο δηλαδή !!

και να έχεις και μια μπουκάλα ούζο δίπλα και ..... !!!!!!:ADFADF1:

τα υπόλοιπα είναι ιστορία...... :BDGBGDB55:

:flipout::flipout::flipout:

Αχ, να 'στε καλά! τρεις μέρες άρρωστη και με όλα τα προβλήματα του κόσμου στο κεφάλι μου, με κάνατε και γέλασα!

Αν το πάτημά σου είναι ουδέτερο, τότε Asics Nimbus.
Εξαιρετικά απορροφητικά στους κραδασμούς και με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.
Τα τελευταία 5 χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα.
Τρέχω >50 χλμ την εβδομάδα και αποκλειστικά στην άσφαλτο.
Αν έχεις υπερπρηνισμό (overpronation ,δηλαδή το πόδι σου πατάει προς τα μέσα)Asics KAYANO

Αξίζουν τα λεφτά που κοστίζουν.

Διονύση επειδή δείχνεις να ξέρεις θέλω να σε ρωτήσω:

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζονται τα αθλητικά παπούτσια;

Είναι καλό να τοποθετούμε επιπλέον πάτους στο εσωτερικό τους, πχ για την κακοσμία;

Κινδυνεύουν να καταστραφούν κάποια παπούτσια αν πατήσουμε καρφί ή κάτι ανάλογο;

Και ποια είναι η περιοχή τιμών για ένα τέτοιο ζευγάρι παπουτσιών που προτείνεις;

Το ενδιαφέρον μου είναι το περπάτημα με σχετικά άμεση προοπτική το τρέξιμο. (όταν ελαφρύνω λίγο)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: παπουτσι με ελατηρια

Διονύση επειδή δείχνεις να ξέρεις θέλω να σε ρωτήσω:

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζονται τα αθλητικά παπούτσια;

Είναι καλό να τοποθετούμε επιπλέον πάτους στο εσωτερικό τους, πχ για την κακοσμία;

Κινδυνεύουν να καταστραφούν κάποια παπούτσια αν πατήσουμε καρφί ή κάτι ανάλογο;

Και ποια είναι η περιοχή τιμών για ένα τέτοιο ζευγάρι παπουτσιών που προτείνεις;

Το ενδιαφέρον μου είναι το περπάτημα με σχετικά άμεση προοπτική το τρέξιμο. (όταν ελαφρύνω λίγο)

Τα παπούτσια διατηρούν την δυνατότητα απορρόφησης των κραδασμών γύρω στα 600 μέχρι 1000 (το πολύ)χιλιόμετρα.
Μιλάμε για χιλιόμετρα τρεξίματος διότι στο περπάτημα η καταπόνηση είναι πολύ λιγότερη.
Οπότε ανάλογα με τα χιλιόμετρα που γράφει ο καθένας πρέπει να έχει κατά νου την αλλαγή παπουτσιών για να έχει την μέγιστη δυνατή απορρόφηση κραδασμών ιδιαίτερα αν η επιφάνεια τρεξίματος είναι σκληρή (άσφαλτος).
Τα παπούτσια της Asics που προτείνω είναι γύρω στα 160 ευρώ.
Αν θέλεις παπούτσια μόνο για περπάτημα δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα χρήματα.

Για την κακοσμία υπάρχουν ειδικά σπρει οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάλεις πάτους.

Για το καρφί που λες, τρέχω 27 χρόνια και ποτέ δεν έχω πατήσει καρφί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να τύχει σε κάποιον ( αποφεύγουμε να τρέχουμε σε ...χώρους οικοδομής ;) ).
Για να καταστραφεί το παπούτσι πρέπει το καρφί να έχει πολύ μεγάλη διάμετρο και να μπει πολύ μέσα , στην περίπτωση αυτή όμως θα σε απασχολεί το τί έπαθε το πόδι σου και όχι το παπούτσι.

Δεν ξέρω τι σχέσεις είχες (έχεις) με την άθληση ως τώρα αλλά να σου πω ότι για να ενσωματώσεις την άθληση (τρέξιμο ή και βάδισμα - κι αυτό είναι άθληση όταν γίνεται όπως πρέπει) στην καθημερινότητά σου πρέπει η όλη διαδικασία να γίνει προοδευτικά διότι πολλοί είναι αυτοί που ξεκινάνε ενθουσιωδώς αλλά σύντομα εγκαταλείπουν την προσπάθεια.
Δεν πρέπει να τίθενται εξωπραγματικοί στόχοι, απαιτείται μια δόση αυτοπειθαρχίας, προϋποτίθενται κάποια standards υγείας , λαμβάνονται υπόψη μυοσκελετικά, καρδιολογικά και άλλα προβλήματα, αξιολογούνται οι σωματοδομικές ιδιαίτερότητες του ενδιαφερόμενου κλπ κλπ.
Να αναφέρω επίσης ότι για ανθρώπους ηλικίας άνω των 30-35 η άσκηση η οποία είναι υποθήκη υγείας είναι η αερόβια.
Δηλαδή η άσκηση χαμηλής έντασης και σχετικά μεγάλης διάρκειας (γρήγορα βάδισμα, τρέξιμο,ποδήλατο,κολύμπι κλπ)

Δεν ξέρω αν είσαι καπνιστής , το αναφέρω γενικότερα, αλλά να ξέρεις ότι οι άνθρωποι που κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα και να εντάξουν την άσκηση (στα μέτρα του καθενός) στη ζωή τους, κυριολεκτικά ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Για όποια βοήθεια θελήσεις ρώτησέ με.

Πω πω!

Έχεις τρέξει μέχρι τώρα 70200 χιλιόμετρα!!!

Έλιωσες δηλαδή 70 έως 100 ζευγάρια παπούτσια στο τρέξιμο!!!

Κόστος; Περίπου 15000 ευρώ!

Γιατί ρε Διονύση δεν αγόραζες ένα αυτοκίνητο με αυτά τα χρήματα και να κάνεις και τα χιλιόμετρα πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα;

Αστειεύομαι φυσικά! :music-smiley-005:

Οι πληροφορίες σου πάντως είναι πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες.

Η άθληση ήταν πάντα μια σταθερά περιστασιακή αξία στην ζωή μου.

Δηλαδή τρέξιμο ή ποδήλατο για τρεις τέσσερις ή πέντε μήνες το χρόνο και μετά άραγμα.

Μάλιστα έφτασα κι εγώ κάποια στιγμή να τρέχω καμιά 50αριά χιλμ την εβδομάδα αλλά τελικά ποτέ δεν το συνεχίζω συστηματικά.

Επειδή όμως τα χρόνια περνάνε και τα κιλά και άλλα κακά συσσωρεύονται πρέπει να ξεκινήσω πάλι χαλαρά αλλά σταθερά....

Οχι δεν καπνίζω!

:2thumb22sup:

Επειδή όμως τα χρόνια περνάνε και τα κιλά και άλλα κακά συσσωρεύονται πρέπει να ξεκινήσω πάλι χαλαρά αλλά σταθερά....
:2thumb22sup:

Καλή δύναμη!!
:a0210::smile:

chefrest.gif

Για τον Φιλο Petran

Σκορδαλιά (μερίδες έξι)

Υλικά
-60 γρ. μαύρο ψωμί χωρίς κόρα, μουλιασμένο
-300 γρ. πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες
-3 κουταλιές σούπας καρυδόψυχα
-8 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
-1 κουταλιά γλυκού αλάτι
-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
-2 κουταλιές σούπας ξίδι

Εκτέλεση
"Χτυπάτε" τα υλικά στο μπλέντερ, αρχικά το σκόρδο με το ξίδι, κατόπιν προσθέτετε τις πατάτες ζεστές και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Αν η σκορδαλιά είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο νερό. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το φάτε. Σερβίρεται πασπαλισμένη με μαϊντανό.

Αντε Γεια μας:ernaehrung004:

chefrest.gif

Για τον Φιλο Petran

Σκορδαλιά (μερίδες έξι)

Υλικά
-60 γρ. μαύρο ψωμί χωρίς κόρα, μουλιασμένο
-300 γρ. πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες
-3 κουταλιές σούπας καρυδόψυχα
-8 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
-1 κουταλιά γλυκού αλάτι
-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
-2 κουταλιές σούπας ξίδι

Εκτέλεση
"Χτυπάτε" τα υλικά στο μπλέντερ, αρχικά το σκόρδο με το ξίδι, κατόπιν προσθέτετε τις πατάτες ζεστές και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Αν η σκορδαλιά είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο νερό. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το φάτε. Σερβίρεται πασπαλισμένη με μαϊντανό.

Αντε Γεια μας:ernaehrung004:

:worshippy::grinning-smiley-043
-bye-

υ.γ οι μισοί γράφουν για αθλητισμό και υγεία... οι άλλοι μισοί για σκορδαλιές και ούζα,
ρε τι φόρουμ είμαστε εμείς !!!!!:BDGBGDB55:

Εγώ θα πάρω όταν θα βγάλουν με ενεργή ανάρτηση για να προσαρμόζονται αυτόματα στην άσφαλτο, στο χώμα και στον πάγο όπου θα ξεπετάγονται καρφιά για να μην πέρνουμε τούμπες! :silly:

Αν σήμερα βγήκε αυτό το παπούτσι, αυτό σημαίνει ότι οδεύουμε προς βιονική μεριά και σε 50 χρόνια θα πηδάμε σαν τα βατράχια εμπόδια, μάντρες, οτιδήποτε, για να φτάσουμε γρήγορα! Θα λύνει ταυτόχρονα δύο κυκλοφοριακά προβλήματα: Της πόλης και το δικό μας! :p

Δείτε για παράδειγμα αυτό το βίντεο -μπορεί αυτά τα ελατήρια να είναι μεγάλα, αλλά σε 50 χρόνια θα έχουν εξελιχθεί τόσο (μιλάμε για ενεργά έ; ) που θα ενσωματώνονται σε ένα τέτοιο παπούτσι!

Δυστυχώς η φύση δε μας έκανε καγκουρό και δεν ξέρω τι γνώμη θα έχουν τα γόνατα για όλα αυτά.

Κατά τα άλλα είναι μιά ιδέα που μοιάζει να σε απελευθερώνει αρκετά από την σκλαβιά της βαρύτητας