Παραδοσιακό ξύρισμα

Τελικα ο Τζιμισκουλας,για μια ακομη φορα ειχε δικιο.
Σημερα ξυριστικα με το αγαπημενο μου Gillette (7 o clock κιτρινο) και εκανα μια χαρα ξυρισμα.
Τι καθομαι και ασχολουμε με αλλα ξυραφια,απορω με τον εαυτο μου!
Δυο παρατηρησεις:
1) Κατι δεν κανω καλα με τα γιατροσαπουνα και δεν μου βγαινει σωστος αφρος.Υποθετω οτι τελικα ειναι λαθος τακτικη να παιρνω φλουδες απο το δικο του μπωλ και να κανω αλλου την σαπουναδα.
Πρεπει να φορτωνω απο το μπωλ του και μετα στο αλλο ο αφρος.
2) Η tatara με το open base plate ειναι χατζαρα.
Mε το close ξυριζεσαι χαλαρα,με το open πρεπει να εχεις παντα το νου σου!!

Η open full Nodachi νομίζω πως θα είναι όντως πολύ κατάνα....
όμως η Nodachi top Masamune base plates open comp μπορεί και να είναι μια ωραία ισορροπία ... άλλωστε έχει λιγότερο blade gap (0,73) και exposure (+0,05) από την full Nodachi closed (0,90/+0.13)
δλδ το μόνο χαρακτηριστικό που την κάνει "επιθετική" είναι το ότι είναι open comp
Αν τελικά πάρω κατάνα είναι ένας πιθανός συνδυασμός...

• Like
Reactions: Tzimisce
Μια χαρα ειναι και η open Nodachi,αν προσεχεις λιγο.
Σημερα με το ιδιο κιτρινο Gillette και σωστο αφρο (φορτωμα απο το μπωλ του σαπουνιου και μαρεγκα σε αλλο) δεν ειχα ΚΑΝΕΝΑ προβλημα.
Απλα επειδη δεν βιαζομουνα ,προσεξα λιγο παραπανω.

Σημερα τριτο ξυρισμα με Gillette κιτρινο και ολα καλα.
Να σας αναφερω ομως και κατι ,τελικα,πολυ σπουδαιο.
Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο ρολο παιζει σε οποιαδηποτε επιλογη μας ,το δερμα του προσωπου μας.
Χθες δεχτηκα δευτερο παραπονο για τα γιατροσαπουνα.
Τους ερεθιζε το δερμα.
Προφανως καποιο συστατικο κανει την ζημια στον εναν και ειναι φαρμακο για τον αλλον.
Το ιδιο επαθα και γω με το "προβατακι".
Με ψιλοετσουζε και με "τραβουσε",οταν ενα καρο κοσμος ορκιζεται σε αυτο!!!

Για το δέρμα έχεις απόλυτο δίκιο!
Και εμένα κάποια σαπούνια μου ερεθίζουν το δέρμα και μάλιστα ένα το θεωρούν και κορυφαίο οι περισσότεροι, το Tabac.
Μπορεί να είναι κάποιο συστατικό, μπορεί να είναι και το άρωμα το ίδιο.
Στα Stirling για παράδειγμα, αυτά που είναι με fragrances με καίνε, δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω. Αυτά που είναι με αιθέρια έλαια δεν με πειράζουν καθόλου.
Δες το αυτό, μπορεί π.χ. το Invenio να ερεθίζει το δέρμα λόγω fragrance, το PX να μην ερεθίζει το δέρμα επειδή είναι με αιθέρια έλαια.
Στο προβατάκι δεν είσαι ευαίσθητος στο άρωμα (δεν έχει και ιδιαίτερο), αλλά μάλλον στη λανολίνη.
Οπότε, μην δοκιμάσεις Mitchell's Wool Fat, θα σου κάνει το ίδιο.

Οταν τελειωσετε με τις δοκιμες και βαλετε στην ακρη τα <προβληματικά> , εδώ ειμαστε βρε τα αγοράζουμε μισοτιμής ;)

Τζιμισκουλα για ριξε μια γνωμη.
Θέλει φίλος να του προτεινω:
Α)μια parker επιθετική και
Β)τη πιο επιθετική close comp που υπάρχει,ανεξαρτήτως μάρκας
Έχεις κάτι κατά νου?

Για Parker επιθετική πάρε οποιαδήποτε closed comb (έχουν την ίδια κεφαλή) ή την Parker Variant (adjustable).

Τώρα, για την πιο επιθετική closed comb δεν ξέρω, φαντάζομαι θα υπάρχουν αρκετές υποψήφιες.

• Like
Reactions: Tzimisce
Νομίζω ότι η πιο αποτελεσματική closed comb που υπάρχει είναι η blackbird...
Πιο επιθετική δεν νομίζω να έχει και νόημα.
Να ξυριζόμαστε που και που, πιο βαθιά θα σου κάνει απονεύρωση.

• Haha
Reactions: mdvq
Σημερις επανηλθα στην πιστη και αγαπημενη R41.
Το λεω ακομη μια φορα .
Δεν υπαρχει κανενας λογος να πας στην Ταταρα ,παρα μονο για το κεφι σου.
Αψογο ξυρισμα , στα υποτετραπλασια (περιπου) χρηματα.
Επισης τα ασβοπινελα ειναι(για μενα) τα καλυτερα.
Το φτηνο Yagi που εχω ειναι πολυ καλυτερο απο το ,ιδιας τιμης, Simpson με πλαστικη τριχα.

Σημερις επανηλθα στην πιστη και αγαπημενη R41.
Το λεω ακομη μια φορα .
Δεν υπαρχει κανενας λογος να πας στην Ταταρα ,παρα μονο για το κεφι σου.

Εμ

Και για ηπιες φασεις υπαρχει παντα και η R89 παλι με κοστος 20 ευρουλακια.

Υπάρχουν μάρκες ξυραφιών που έχουν χαρακτήρα, υπάρχουν και τα άλλα.
Την Tatara τη σέβομαι γιατί έχει χαρακτήρα. Μηδενικό blade feel και παρ' όλα αυτά, σχετικά αποτελεσματική.
Όπως η Colonial razors έχει χαρακτήρα, η Blackland, κλπ κλπ,
Η R41 έχει κρατήσει το όνομά της από τις παλιές της εκδοχές, όπου ήταν πράγματι τέρας.
Από το 2013 και μετά, εξελίχθηκε, είναι μία πάρα πολύ καλή μηχανή για τα λεφτά της και αξίζει κάθε ευρώ που θα δώσεις!

Στην ίδια φιλοσοφία είναι και η λ και είναι και ο μοναδικός λόγος που δεν έχω και μία R41, αλλιώς την rosegold θα τη χτύπαγα αλύπητα! :p

Και εγω την R89 σε rosegold την πηρα μπας και επιστρεψω και καμια δανεικη λαβη :ROFLMAO:

( αν και ειναι μικρη η rosegold ρε γμτ..... θελω μεγαλη και βαρια λαβη αυτες μου φαινονται παιχνιδακια ....ειναι και ο λογος που δεν πηρα την fatip παρολο που μου παει πολυ σαν κεφαλη)

Εχω αγορασει κατα καιρους στο παρελθον επτα μηχανες και τι καταλαβα?
Τις εχω βαλει ολες στην ακρη και εδω και τρια χρονια ξυριζομαι μονο με την r41.
Η r41 ειναι ενας πολυ καλος λογος να ξεκινησεις το παραδοσιακο ξυρισμα
και να μην σκεφτεις ποτε ξανα να το εγκαταλειψεις.

Θα συμφωνισω απο τοτε που αγόρασα την r41 η rockwell 6c εχει μπει στην άκρη.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που λενε για την r41 σε πετσοκοβει η άσχετοι ειναι η δεν ξερουν να ξυριστουν,το λεω εγω που προερχομαι με 6 χρονια μουσι που ειχα ξεχασει να ξυριζομαι.
Στην r41 εχω χρησιμοποιησει astra πρασινη gillette 7clock πράσινη και θα χρησιμοποιήσω και nacet και δεν εχω κοπει ουτε μια φορα.

Προσωπικά ξυρίζομαι χρόνια με ΠΞ και προτιμώ τις επιθετικές (έως πολύ επιθετικές) μηχανές. Με την R41 όμως (μετά του 2013) ποτέ δεν τα βρήκαμε απολύτως. Ok δεν πετσοκόβει αλλά δε μου προσφέρει αυτό που λέμε άνετο ξύρισμα, πάντα πρέπει να έχω το νου μου αλλιώς είναι εύκολο να κάνω μικροαμυχές. Αυτό όμως αφαιρεί αρκετή απ' την απόλαυση του ξυρίσματος, οπότε την έχω βάλει στο συρτάρι. Κατά καιρούς την ξαναβγάζω σκεπτόμενος "δεν μπορεί, κάτι δε θυμάμαι καλά" αλλά όσες διαφορετικές λεπίδες ή τεχνικές να δοκιμάσω (άλλες γωνίες, να την κρατάω συνεχώς βρεγμένη που το κάνω ούτως ή άλλως κτλ.) τελικά δεν μου προσφέρει αυτό το απροβλημάτιστο ξύρισμα όπως άλλες. Δεδομένου ότι υπάρχουν ένα σωρό επιλογές που μου ταιριάζουν πολύ καλύτερα πλέον τη χρησιμοποιώ πολύ σπάνια, δεν υπάρχει άλλωστε λόγος. Ενδεικτικά μπορώ να ξυριστώ πολύ άνετα με Parker closed comb, Blackbird SB/OC, διάφορες slant κτλ., θέλω να πω ότι είμαι συνηθισμένος σε aggressive κεφαλές. Δεν είναι όμως ούτε όλες οι επιδρμίδες ούτε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.

Μπραβο σου....συγχαρητηρια...τι καταλεβες τωρα?? :D
Αντε ενα εξοδο ακομα.
Ποια Parker να προτιμησω??