Παραδοσιακό ξύρισμα

Είναι αρκετά επιθετική. Ακόμα και σε χαμηλές σκάλες (σχετικά με την 34c). Θέλει προσοχή, μπορεί να κοπείς άνετα.

Για τα πινέλα άσε τις ακριβές αγορές για την ώρα (γνώμη μου). Φοβερό το Chubby αλλά νομίζω δε θα το εκτιμήσεις ακόμα - άσε που μπορεί να μη σου ταιριάζει. Επίσης, όπως είχε πει κι ο Γιώργος, σε άλλους κάθεται πολύ καλά, σε άλλους φαίνεται σα μια... λασπερή μάζα στο πρόσωπο. Κι έχει δίκιο βασικά. Στο πινέλο δεν είναι το θέμα να πάρεις τις πιο μαλακές τρίχες που μπορείς (αυτό μπορείς να το κάνεις άνετα και πάμφθηνα με το Plissoft - απ' τα πιο μαλακά ever). Πρέπει να κάνει και λίγο μασάζ στο πρόσωπο. Το Chubby Best μου φαίνεται ήδη αρκετά μαλακό οπότε το Super ίσως είναι too much. Βέβαια έχει πολλά θετικά το Chubby, κρατάει πολύ νερό, καλό backbone (όχι υπερβολικό όμως), ωραίο για face lathering (βγάζει πολύ αφρό - με πολύ φόρτωμα όμως!) κτλ. Αλλά μπορώ να σου πω ότι περισσότερο χρησιμοποιώ το "ταπεινό" Omega 80097 παρά το Chubby (όχι ότι δε μ' αρέσει το Simpsons - το αντίθετο - αλλά to 80097 κάνει καλύτερο μασάζ και για κάποιο λόγο το προτιμώ συνήθως).

Δείχνει όμως την futur extra επιθετική.
Ισχύει;

Τι να σου πω, εμενα δεν με προβληματισε καθολου...

(μπορω να στην δωσω να την δοκιμασεις οποτε θες ;-) )

Σχετικα, με τα πινελα... δεν ειμαι σιγουρος αν ο αφρος που φτιαχνω ειναι ο "σωστος". Εννοω μηπως εχει μεγαλη σημασια να ξερουμε να κανουμε σωστο αφρο, πριν αρχισουμε μπαξίματα σε πινελα (?)

Σίγουρα. Επίσης στον αφρό παίζουν ρόλο δυο πράγματα (πέραν της τεχνικής εννοώ), τόσο το σαπούνι/κρέμα όσο και το πινέλο. Οπότε θα έλεγα να σιγουρευτείς πρώτα αν το πινέλο έχει στρώσει (ειδικά τα χοίρου θέλουν αρκετά ξυρίσματα, τα Semogue μέχρι και 60 (!!)), μετά να χρησιμοποιήσεις το ίδιο σαπούνι/κρέμα αρκετές φορές για να σιγουρευτείς ότι έχεις μάθει πόσο νερό χρειάζεται και τι τεχνική για να σου βγάλει καλό αφρό και μετά κρίνεις αν το πινέλο σε ικανοποιεί εν τέλει ή θέλει κάπου βελτίωση (και πού).

Τώρα το τι είναι σωστός αφρός ενέχει και το προσωπικό στοιχείο. Για μένα θα έλεγα: να είναι πλούσιος, πυκνός και ούτε πολύ υδαρός ούτε πολύ στεγνός. Αν έχει πολύ νερό το καταλαβαίνεις γιατί δε στέκεται καλά πάνω στο δέρμα, αν δεν έχει αρκετό νερό φαίνεται γιατί μετά από λίγη ώρα στεγνώνει. Το θέμα είναι να κρατιέται ο αφρός στην αρχική του κατάσταση τουλάχιστον όση ώρα ξυρίζεσαι (προφανώς αν τον αφήσεις 2 ώρες θα στεγνώσει, δε λέμε κάτι τέτοιο αλλά να μείνει υδαρός τουλάχιστον για κάνα μισάωρο). Αν ο αφρός είναι στεγνός μπορείς πάντα να προσθέσεις νερό. Αν έχει ήδη πολύ νερό... δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οπότε καλό είναι να ξεκινάς από μετρίως βρεγμένο πινέλο (δεν εννοώ να μην το μουλιάσεις, εννοείται το μουλιάζεις αλλά πριν ξεκινήσεις αφρό στίβεις αρκετό νερό) και στην πορεία προσθέτεις νερό.

Από 'κει και πέρα είναι θέμα εμπειρίας. Και εννοείται όταν αλλάζει πινέλο ή σαπούνι μπορεί να χρειαστεί ν' αλλάξεις πολλά πράγματα, π.χ. να προσθέσεις περισσότερο ή λιγότερο νερό, να φορτώσεις περισσότερο ή λιγότερο το πινέλο κτλ. Π.χ. το κλασικό λάθος στο Chubby για όσους προέρχονται από κανονικού μεγέθους πινέλα είναι ότι φορτώνουν με την ίδια ποσότητα σαπουνιού που είχαν συνηθίσει. Και μετά βγάζουν αφρό για ένα πέρασμα το πολύ κι αναρωτιούνται γιατί όλοι λένε ότι το Chubby βγάζει άπειρο αφρό (την πάτησα κι εγώ). Το Chubby θέλει πολύ υλικό στο φόρτωμα, αλλά μετά σε ανταμείβει! Σχετικά με τα σαπούνια, σε ορισμένα χρειάζεται να βάζεις λίγο νερό και πάνω στο σαπούνι για κάποια ώρα (όση ώρα μουλιάζει το πινέλο). Γι' αυτό λένε ότι αν έχεις πάρει πολλά σαπούνια μαζί να μην αρχίζεις να δοκιμάζεις διαφορετικό σε κάθε ξύρισμα, αλλά να επιμείνεις με το καθένα αρκετές φορές μέχρι να βρεις τα κόλπα του και μετά να προχωρήσεις στο επόμενο.

Για τα πινέλα άσε τις ακριβές αγορές για την ώρα (γνώμη μου). Φοβερό το Chubby αλλά νομίζω δε θα το εκτιμήσεις ακόμα - άσε που μπορεί να μη σου ταιριάζει. Επίσης, όπως είχε πει κι ο Γιώργος, σε άλλους κάθεται πολύ καλά, σε άλλους φαίνεται σα μια... λασπερή μάζα στο πρόσωπο. Κι έχει δίκιο βασικά. Στο πινέλο δεν είναι το θέμα να πάρεις τις πιο μαλακές τρίχες που μπορείς (αυτό μπορείς να το κάνεις άνετα και πάμφθηνα με το Plissoft - απ' τα πιο μαλακά ever). Πρέπει να κάνει και λίγο μασάζ στο πρόσωπο.

Χμμμ... ok, με έπεισες. :smile:
Το πρόβλημα είναι ότι το kent δεν κάνει καθόλου splay και μου σπάει τα νεύρα.
Οπότε, αν θέλω να κάνω face lathering το omega μου είναι πολύ σκληρό, το kent δεν κάνει splay.
Ε, είπα να το παρακάνω με το simpsons και εγώ. :p

Τι να σου πω, εμενα δεν με προβληματισε καθολου...

(μπορω να στην δωσω να την δοκιμασεις οποτε θες ;-) )

Μπα... Thanks αλλά θα το σκεφτώ όταν (και αν) θα αποφασίσω να πάρω δεύτερη μηχανή.
Είναι ομορφιά όμως πανάθεμά τη! :bigcry:

Σχετικά με τα σαπούνια, σε ορισμένα χρειάζεται να βάζεις λίγο νερό και πάνω στο σαπούνι για κάποια ώρα (όση ώρα μουλιάζει το πινέλο). Γι' αυτό λένε ότι αν έχεις πάρει πολλά σαπούνια μαζί να μην αρχίζεις να δοκιμάζεις διαφορετικό σε κάθε ξύρισμα, αλλά να επιμείνεις με το καθένα αρκετές φορές μέχρι να βρεις τα κόλπα του και μετά να προχωρήσεις στο επόμενο.

Αυτό όντως, έχει τρελή διαφορά.
Ξεκίνησα με το Mitchel's Wool Fat που θέλει μούλιασμα και έκανα το ίδιο στο Tabac.
Ε, έβγαλα τόσο αφρό που έφτανε για ολόσωμο ξύρισμα. :flipout:
Εγώ συνήθως παίζω με πυκνό αφρό.
Αυτό γιατί θα πάρει και άλλο νερό από το πρόσωπο, οπότε έρχεται στα ίσια του.
Απλά προσέχω να μην έχω πουθενά "διαφάνειες" στο πρόσωπο.
Που να δεις να παίζεις με 3 σαπούνια + 3 κρέμες ταυτόχρονα τι παθαίνεις.
Το καλό βέβαια με τις κρέμες είναι ότι συνηθίζεις την ποσότητα που πρέπει να βάλεις.

κι ενα τιπ.
Αν εχετε χρονο,μπορειτε να σαπουνιστειτε με τον αφρο,να τον αφησετε καποια λεπτα μεχρι να στεγνωσει και στη συνεχεια ξανασαπουνιζεστε.
Ετσι μαλακωνουν περισσοτερο οι τριχες.

To Kent το δοκίμασα κι εγώ και δε μ' άρεσε καθόλου. Ok ίσως με μερικά ξυρίσματα ακόμα να του έπαιρνα τον αέρα αλλά δεν είχα τη διάθεση να προσπαθήσω καν (πολύ μικρό για τα γούστα μου).

κι ενα τιπ.
Αν εχετε χρονο,μπορειτε να σαπουνιστειτε με τον αφρο,να τον αφησετε καποια λεπτα μεχρι να στεγνωσει και στη συνεχεια ξανασαπουνιζεστε.
Ετσι μαλακωνουν περισσοτερο οι τριχες.

Κάποια σαπούνια, όπως το Mitchel's Wool Fat είναι σκληρά και πρέπει να τα μουλιάσεις για να "σπάσουν".
Δεν το έχω δοκιμάσει με αφρό, αλλά αυτά τα "απόνερα" είναι θεϊκά για να κάνεις το πρώτο πλύσιμο, όπως λες.
Χρόνο βρίσκω, απλά πλέον ξυρίζομαι συγκεκριμένες ημέρες που είμαι χαλαρός και δεν τρέχω με τα πιτσιρίκια από εδώ και από εκεί.
Από ένα τεταρτάκι αν βιάζομαι μέχρι και μισάωρο να κάνω το προσωπικό μου spa. :p

To Kent το δοκίμασα κι εγώ και δε μ' άρεσε καθόλου. Ok ίσως με μερικά ξυρίσματα ακόμα να του έπαιρνα τον αέρα αλλά δεν είχα τη διάθεση να προσπαθήσω καν (πολύ μικρό για τα γούστα μου).

Ναι ρε παιδί μου... με την καμία δεν ανοίγει το σκασμένο έτσι μικρό που είναι.
Πρέπει να το πας στο πηγούνι να ανοίξει και να το σύρεις προς το μάγουλο.
Πολύ καλό για να αφρίσει, καλό για να απλώσεις τον αφρό, αλλά για μασάζ με την καμία. Για face lathering ούτε για πλάκα.

20180129_223521_small.jpg

High end σετάκι... :p
Το σαπούνι καταπληκτικό, το άρωμα... θέμα γούστου αλλά το αγαπημένο μου, το silvertip να σου τρίβει τη μουσούδα όλο βράδυ να γουστάρεις! :HTEHEH56:

Είναι το silvertip της Art of shaving. :smile:
Πολύ καλό πινέλο αλλά πρέπει να το συνηθίσεις γιατί κρατάει πολύ νερό σε σχέση με το συνθετικό και το γουρουνάκι.

Η Fahrenheit αν και αναγνωρίσιμη είναι πλέον σκιά του παρελθόντος της...
Το γιατί οι εταιρίες χαλάνε τα αρώματα δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ημουν ετοιμος να γραψω κατι σχετικο με την οσφρηση (οτι μηπως δεν αντιλαμβανομαστε το ιδιο καθολη την διαργεια της ζωης μας, οτι εχει σχεση και η ψυχολογια, και ολοι οι σχετικοι γ@μονευρώνες), αλλα θα ημουν οφτοπικ, εδω μιλαμε για τριχες :flipout:

Περιμενες να σου μυριζει το (γ)ιδιο με τοτε που ησουν γκομενος στα early '90s και συ :p

Δεν κατάλαβες...
Έχω ακόμη μία παλιά Fahrenheit στο stash μου και τις συγκρίνω. :eviltongue:
Είναι πολύ βαριά, μόνο για χειμώνα και για εξόδους, οπότε δεν καταναλώνεται εύκολα.

Δεν κατάλαβες...
Έχω ακόμη μία παλιά Fahrenheit στο stash μου και τις συγκρίνω. :eviltongue:
Είναι πολύ βαριά, μόνο για χειμώνα και για εξόδους, οπότε δεν καταναλώνεται εύκολα.

Ειναι ντεφακτο ληγμενη, εχει πάρει σασί, εχει αρπαξει για τα καλα. :eviltongue:
Οι αναμνησεις ειναι αυτες που σε κανουν να πιστευεις οτι μοσχοβολά - σαν φραγκοσυκιά - όπως τότενες

Ξέρω.
Είναι στα όρια να ξινίσει, να με πάει σερμπαντίνα με το που θα τη βάλω αλλά δε με χαλάει, θα πω είναι απόκριες

Taking a walk on the wild side...
Τα δύο τελευταία ξυραφάκια που θέλω να δοκιμάσω είναι στο κουτί μου.
Θα έχουμε ματς Perma Sharp (Ρωσία) VS Feather (Ιαπωνία).
Ελπίζω να είναι φιλικός ο αγώνας χωρίς αιματοχυσίες. :flipout: