Παραδοσιακό ξύρισμα

απαπαπαπα

τον ειδα και σκιαχτηκα με αυτην την αηδια που ειχε μεγαλωσει πανω του.

Λες και ειχε πετ ηταν....:drummer:

Κατα τα αλλα δεν ειναι εποχη να παραγγελνεις απεξω με αυτα που γινονται στα ΕΛΤΑ.

Παραγγελια απο US απο τελη μαιου, ξεκινησε πληρως ανιχνευομενη μεχρι και την Ντοχα στις 19 ιουνιου και απο την ωρα που εφτασε Ελλαδα ( την ιδια ημερα) ηρθε το σκοταδι.

ουτε σκαναρισμα εισοδου, ουτε καμια ιδεα ποτε θα παραδοθει.

Μιλαμε για ΕΛΤΑ σε πληρη αποσυνθεση (αλλες φορες τηλεφωνικα το πολυ να περιμενα 2 λεπτα , σημερα περιμενα 40 λεπτα)

Ας τα αγορασει κανας ιδιωτης ειναι κριμα .

Να το χαίρεσαι.
Εγώ για αυτό το λόγο δεν έχω πάρει τίποτα εδώ και δύο μήνες.
Γιατί ξέρω ότι υπάρχει περίπτωση να έρθει σπίτι όταν θα λείπω σε διακοπές! :D
Και έχω ανάγκη κάτι σαπουνάκια...

Μετα απο 4 ξυρισματα με τη σαβετα παρκερ και αλλα τοσα με τη φαλτσετα μπισμαρκ ξυρισα γενια εξι ημερων με τη φουτουρ και ξυραφακι μερκουρ.

Με το πρωτο περασμα ηταν οπως τα περνει η μπισμαρκ στο μαγουλο δηλαδη ετοιμος, και με το δευτερο, ετσι για τη φαση, οπως τα περνει η παρκερ στο τριτο χερι ( και δεν ηταν κοντρα ).

Ουτε πεντε λεπτα, κανενας ερεθισμος, στην πρωτη σκαλα και ουτε καν με σαπουνι αλλα με αφρο ετοιμο. Δεν χρειστηκα ουτε αλουμ ουτε αφτερ σειβ.

Αρχισα να σκεφτομαι την ταλαιπωρια της φαλτσετας. Ωραια η διαδικασια, ομορφη η μηχανη αλλα θελει χρονο, θελει τεχνικη κι θελει καποιος γνωστης να σου βεβαιωσει οτι ειναι ακονισμενη οπως πρεπει. Παντα αφηνε χνουδι στα δυο χερια αν και κοντρα δεν μπορεσα να κανω με αυτην.

Ηρθα ελλαδα και την αφησα πισω, οποτε θα δοκιμαζω για αρκετο καιρο εναλαξ τις δυο μερκουρ που εχω και απο σεπτεμβριο.... βλεπουμε.

Ξυραφακι με βλεπω να παραγγελνω καμμια 100 δα μερκουρ. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με αυτα.

Σου τελειώνουν αυτά που έχεις ε; :flute:

Τόσες καινούργιες φόρμουλες που δεν έχω...
Αλλά δεν πειράζει, το Σεπτέμβρη θα ξεσπαθώσω!

Ηλία, έχεις δει που έχουν πάει οι τιμές των merkur;
Μήπως να δοκίμαζες κάποια άλλη; :D

Για το μαχαίρι σου είπα, είναι πιο πολύ ιεροτελεστία.

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα του να σπαταλήσεις 20 λεπτά από τον χρόνο σου για να δεις τον Σταρόβα να ξυρίζεται.
Χάνω κάτι ?

Για να παίρνεις ιδέες για τα υλικά?
Σωστό αυτό ,αλλα βρισκω το εικοσάλεπτο τραβηγμένο και βαρετό .

Είχα διαβάσει για το ΠΞ και παλιότερα αλλά μου είχε φανεί φοβερά περίπλοκο.
Τώρα μ αυτά τα βίντεο που ανέβασε μου φανηκαν όλα πιο προσιτά και απλά
Για μένα που αυτή τη στιγμή που δεν έχω ιδέα δεν είναι βαρετό, για κάποιον έμπειρο μάλλον ναι

Του Σταρόβα όντως δεν προσφέρουν κάτι και είναι βαρετά μεγάλα.
Αν θέλεις να δεις μικρά video που να έχουν ουσία δες τα πρώτα του άρχοντα και σωτήρα μας mantic.
Σε 5 λεπτά δείχνει 3 τρόπους για lathering, σε άλλα 5 πως να ξυρίζεις δύσκολα σημεία κλπ

Για να παίρνεις ιδέες για τα υλικά?
Σωστό αυτό ,αλλα βρισκω το εικοσάλεπτο τραβηγμένο και βαρετό .

Ο Σταροβας εκανε κοσμο να στραφει σε αυτο . Αυτο ειναι αληθεια.

Βεβαια αν εκανε τα βιντεακια του 5-7 λεπτα αντι για 20 ισως να μην ηταν τοσο βαρετα.

Τον εαυτο του πουλαει...βασικα κανοντας την πλακα του .

Ετσι κι αλλιως απο αυτο δεν βγαζει λεφτα.

Ε βαλε κατι ρε Μάικ!

Μα δεν είναι επιστήμη.
Και με πλαστικό ξυράφι να πας να ξυριστείς, αν επιθυμείς το ίδιο αποτέλεσμα θα θέλεις περισσότερο χρόνο από ένα ασφαλείας.
Αν θέλεις ένα κοινωνικώς αποδεκτό ξύρισμα και όχι μάγουλο γυαλί, δεν υπάρχει λόγος για τέσσερα περάσματα.

Τα βήματα είναι απλά.
1) Προετοιμασία. Καλό βρέξιμο προσώπου να ενυδατωθούν οι τρίχες να μην κόβουμε ατσαλότριχες.
2) Ετοιμασία αφρού, ok, αυτό δεν το κάναμε, αλλά πάλι δεν βάζαμε τον αφρό στο πρόσωπο και ξεκινούσαμε, ήθελε και λίγο τρίψιμο. Αντίστοιχα, αν βαριόμαστε, εδώ έχουμε τις brushless κρέμες που δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο.
3) Ξύρισμα. Εδώ οι DE/SE υπερέχουν σε ταχύτητα. Μπορείς να περάσεις το μισό πρόσωπο με μία DE χωρίς να ξεβγάλεις καν. Το πλαστικό θα μπουκώσει, θα το χτυπάς στον νεροχύτη να φύγουν οι τρίχες, 4-5 φορές για να περάσεις την ίδια επιφάνεια.
Ε, μην μου πει κανείς ότι "με το πλαστικό εγώ κάνω το μισό πρόσωπο γιατί έχω 10 τρίχες", γιατί έτσι, με την DE με ένα πέρασμα κάνεις όλο το πρόσωπο, μασχάλες, πόδια και τον γείτονα.
Γιατί απλά δεν μπουκώνουν με τίποτα.

Εδώ βέβαια θα πω κάτι που θα καταλάβεις, ιδιαίτερα εσύ Μάικ...
Τα ξυραφάκια με τις κινούμενες κεφαλές έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Κάτι σαν τα Γερμανικά αυτοκίνητα με υποβοηθούμενα πεντάλ, που για να μην σβήσει θα νιώσεις το πεντάλ να κλωτσάει, μπορείς να αλλάξεις ταχύτητα στις 2000 στροφές και θα ακούσει και γενικά, πιο πολύ οδηγάει το αυτοκίνητο και τα συστήματά του παρά εσύ.

Τα ξυραφάκια με τις σταθερές κεφαλές, είναι άλλη ιστορία.
Κάτι Lancia Delta που έτρεχαν σε αγώνες τα θυμάσαι που έπρεπε να προσέχεις πότε θα αλλάξεις ταχύτητα (πολύστροφο βλέπεις), πως θα πάρεις τη στροφή κλπ; Εκεί το οδηγούσες εσύ φίλε.
Βέβαια όταν το συνήθιζες πλέον ήταν άλλη φάση.

Ε, έτσι και εδώ, πρέπει να προσέχεις γωνία (γιατί αλλιώς ή δεν θα σε ξυρίσει ή θα νιώθεις ότι ξυρίζεσαι με τσουγκράνα), και να μην πιέζεις (για να μην σου κάνει ερεθισμούς).

Και αφού λοιπόν έφυγες από την άνεση της Mercedes και πήγες στα γούστα της Elan, θα κάνεις και τον αφρό σου με σαπούνι που έχει άρωμα Terre d' Hermes, θα πας και για μάγουλο τζάμι, θα βάλεις και τις κρεμούλες σου στην αρχή να γουστάρεις, θα προσέξεις και το after shave να πηγαίνει με το σαπούνι σου...
Καθαρά για το γούστο ρε αδερφέ!
Να σου το πω πιο απλά, θα έβαζες Recaro καθίσματα και αεροτομή από ανθρακονήματα σε οικογενειακό αυτοκίνητο που το έχεις μόνο για να πηγαίνεις στη δουλειά; :flipout:

Πηρα σημερα ενα σαπουνι FINE snake bite το οποιο μυριζει σαν χαλασμενο βιξ για το συναχι η σαν halls καραμελα για τον βηχα για οποιον τις θυμαται και ενα πινελο συνθετικο ωμεγα γιατι με εκνευρισε ο αφρος noxzema που ειχα εδω αλλα μου αρεσε πολυ το ξυρισμα με τη furur που την ειχα παρατησει λογω των φαλτσετων.

Θα τα δοκιμασω μεθαυριο και θα δουμε αν αξιζε το σαπουνι τα 17 ευρω και το πινελο τα 19.

Ειδα πρωτη φορα απο κοντα και πινελο χοιρου και απορω πως κυκλοφορουν ακομα και πως υπαρχει κοσμος που τα αγοραζει. Οτι πρεπει για να γυαλιζεις παπουτσια μου φανηκαν.

Ειδα πρωτη φορα απο κοντα και πινελο χοιρου και απορω πως κυκλοφορουν ακομα και πως υπαρχει κοσμος που τα αγοραζει. Οτι πρεπει για να γυαλιζεις παπουτσια μου φανηκαν.

Eγω αυτο ειχα εξαρχης ( του πατερα μου)

Δοκιμασα και συνθετικο (πολυ μαλακο) και ασβο αλλα σαν τον χοιρο δεν ειναι κανενα (στιβαρο και ενιοτε σκληρο)

Αυτο ακριβως Ναθ... σκληρο και στενο knot που μου φανηκε οτι θα εχεις την αισθηση σα να χρησιμοποιεις, μαρκδορο να το πω, οδοντοβουρτσα να το πω.... δηλαδη νομιζω οι τριχες τους δεν απλωνουν καθολου.

Πρεπει να εχουν περιεργη αισθηση στο προσωπο.

Αν απλωνουν λεει ?

Αν το μουλιασεις κανα τεταρτακι σε χλιαρο νερο το δικο μου που ειναι πολυ μεγαλο πιανει σχεδον ολη την μια μου πλευρα.....