Παραδοσιακό ξύρισμα

Ρε παίδες ωραία τα λέτε εσείς αλλά από που να την πιάσουμε την κουβέντα για να βγάλουμε άκρη; Υποθέτω την έχουν κάνει την ίδια ερώτηση χίλιες φορές κι έχει απαντηθεί άλλες 1000 αλλά.... από που ξεκινάει κανείς; Σε νορμάλ κόστος και με ευαίσθητο δερματάκι (τρομάρα του);

φτηνα φτηνα με κανα 20αρικο ξεκινας μια χαρα παντως.

πινελακι Omega χοιρου 5

Μηχανουλα lord 6

Σαπουνακι Cyrill 5

asl Cien Aqua (LIDL!!!! παρακαλω) 3

Λεπιδες 1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Δηλ.Σωκρατες, απλα τα μαλακωνεις με νερο και κατευθειαν ξουραφι??
Πάντα και δεν θεωρώ ότι τα μαλακώνω.Εννοείται ότι δεν είναι μιας εβδομάδας γένια ε;
2-3 ημερών.Αν είναι πάνω από 3 ημερών,ένα γρήγορο πέρασμα με κουρευτική μαλλιών πρώτα.
Βρέξιμο το πρόσωπο με χλιαρό νεράκι και κατευθείαν ξυραφάκι.
Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα την γυναικεία σειρά Simply Venus της Gillette αλλα εδώ και 4 μήνες,τα Blue 3 smooth,τα οποία είναι απίστευτα.
Σταμάτησα να χρησιμοποιώ αφρούς και σαπούνια πριν πολλάαα χρόνια επειδή παρατηρούσα ότι μπούκωναν τα πλαστικά ξυραφάκια και σώθηκα.
Δοκίμασέ το και έλα μετά να μου πεις μετά αν θα κάθεσαι να σαχλαμαρίζεις με τα "παραδοσιακά κατσαρολικά".

Τουλαχιστον αφτερ σεηβ βαζεις? :operator:

Πλακα-πλακα αυτα τα πολυλεπιδα στα δυο πρωτα ξυρισματα
ξυριζουν σαν διαόλοι. Μετα ψοφανε.
Την αισθηση της σιδερενιας μηχανης βεβαια δεν την εχουν.

Τουλαχιστον αφτερ σεηβ βαζεις? :operator:

Πλακα-πλακα αυτα τα πολυλεπιδα στα δυο πρωτα ξυρισματα
ξυριζουν σαν διαόλοι. Μετα ψοφανε.
Την αισθηση της σιδερενιας μηχανης βεβαια δεν την εχουν.

Αυτα ξεριζωνουν την τριχα δεν την κοβουν. Την τραβανε την κομματιαζουν μιλαμε για βαρβαροτητα.

Αν είναι πάνω από 3 ημερών,ένα γρήγορο πέρασμα με κουρευτική μαλλιών πρώτα..

Βρε δοκιμασε καμια R41 ΣΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΑ ΚΟΒΕΙ ακομα και εβδομαδας......

Βιλούδο

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Αυτα ξεριζωνουν την τριχα δεν την κοβουν. Την τραβανε την κομματιαζουν μιλαμε για βαρβαροτητα.

Βιλούδο
Κοίτα,μιας και ο Μιχάλης μου απάντησε με παράδειγμα περί Σκλεναρίκοβας και glory hole,να σας απαντήσω κι εγώ με άλλο ένα.
(Άλλωστε υπάρχει πάντα ένα παράδειγμα που μπορεί να υποστηρίξει και την πιο απίθανη/ηλίθια θεωρία).
Μου ζητάτε να καθαρίσω τα ρούχα σε σκάφη,την στιγμή που υπάρχουν τα πλυντήρια και όλα αυτά για την "απόλαυση".
Είναι προφανές ότι το τι είναι απόλαυση,διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο,οπότε για να μην χαλάω το νήμα,σταματώ εδώ.

Ρε παίδες ωραία τα λέτε εσείς αλλά από που να την πιάσουμε την κουβέντα για να βγάλουμε άκρη; Υποθέτω την έχουν κάνει την ίδια ερώτηση χίλιες φορές κι έχει απαντηθεί άλλες 1000 αλλά.... από που ξεκινάει κανείς; Σε νορμάλ κόστος και με ευαίσθητο δερματάκι (τρομάρα του);

Ξεκιναει απο μια επωνυμη μηχανη. Η ρυθμιζομενη merkur progress ειναι τελεια, και μαλιστα μπορει να παιξει
τον ρολο της μιας και μοναδικης μηχανης. Ξυραφακια permasharp, και ενα φτηνο χοιρινο πινελο της ομεγα
γιατι τα οικονομικα ασβοπινελα τσιμπανε. Εισαι ετοιμος. (Αυτα προτεινει λιγο πολυ και ο Σταροβας)

Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Στο μεταξυ εχω μυρισει ισα με 30 σαπουνια και καθε φορα βγαζει και καινουργια....!!!

Μόνο 30;
Ποια δεν έχεις μυρίσει; :chinscratch:

Τι εννοείς normal κόστος; :smile:

1) Μηχανή Lord L6 (6 ) ή Merkur 34C (44 ), η L6 έχει κεφαλή απομίμηση της 34C, σαφώς καλύτερη κατασκευή η Merkur που θα σου μείνει για πάντα.
2) Πινέλο από χοίρο (πάντα Omega) (5 - 10 ) ή συνθετικό κάπου στα 15
3) Σαπούνι Cyril R Salter (5 ), Hasslinger με γάλα προβάτου (4.5 ), κρέμα Ach Britto Lavanda (5.5 )
4) Δώσε 3-4 για διάφορες λεπίδες (Astra, Gillette κλπ) για να δοκιμάσεις.

After shave υποθέτω ότι έχεις ήδη.

Εγώ ξεκίνησα όταν είδα ότι στην τιμή που θα μου πήγαινε ένας αφρός και τα πλαστικά ανταλλακτικά (κοντά στα 20 ) έπαιρνα όλο το πακέτο.

Μετά αρχίζεις και ψάχνεσαι και καταλαβαίνεις πόσο σε σκίζουν τα super market.
Βλέπουν after shave και κοπανάνε τιμή 8 ενώ από αλλού τα βρίσκεις στα 4.

Βρε, κόπηκε με την R89! R41 θα πάρει; Θέλεις να τον σκοτώσεις; :flipout:

Το βίντεο του Σταρόβα, ασχολίαστο, γιατί θα πρέπει να μου ρίξω ban μετά.
To top 5 των φαγητών που του αρέσει θα ήταν πιο αντικειμενικό.

Μου ζητάτε να καθαρίσω τα ρούχα σε σκάφη,την στιγμή που υπάρχουν τα πλυντήρια και όλα αυτά για την "απόλαυση".

Μα δεν κάνεις περισσότερη ώρα ούτε είναι πιο επίπονο. :nounder:
Το αντίθετο θα έλεγα.
Με μία καλή μηχανή θέλεις λιγότερο από ένα λεπτό να ξυριστείς.
Αν δεν θέλεις πινέλα και αφρούς, παίρνεις και μία brushless κρέμα σαν την Lucky Tiger και κάνεις τον ίδιο χρόνο με τον αφρό αλλά με καλύτερο αποτέλεσμα.

Εχμ...
Ξέχασα κάτι βασικό.
Ιάσονα είσαι Αμερική τώρα ή Ελλάδα; Γιατί αν πάρεις αυτά που σου γράφουμε από Αμερική θα σου βγει πολύ πιο ακριβά λόγω δασμών!
Από Αμερική θα σου βγάλω άλλο σετάκι (ναι, έχω δοκιμάσει και αυτά), να σε καβατζώσουμε να φέρεις και τίποτα την επόμενη φορά που θα έρθεις! :flipout:
Γιατί δεν είναι οι δασμοί που πονάνε τόσο, όσο η φιλοσοφία κάποιων βλαμμένων αρτιζάνων που σου βάζουν μεταφορικά 30 και πληρώνεις και εκεί ΦΠΑ!
Και από εκεί που κανονικά περνάει χωρίς δασμούς (20 ) σου κοπανάνε τα μεταφορικά στα 30 και πληρώνεις 15 για εκτελωνισμό + 23% για τα 50 και σου κοστίζει το σαπούνι 80 !

Λεπίδες δεν χρειάζεται να πάρεις.
Απλά, αν δεν πάρεις από εδώ τα Ευρωπαϊκά, θα τα πληρώσεις εκεί με καπέλο +30% τουλάχιστον.
Όχι ότι δεν μπορώ να σου βγάλω ανάλογο σετάκι με Αμερικάνικα... :D
Ξυριστομάνα η Αμερική!
Μόνο στην Stirling να μπεις και να χαζέψεις αρώματα θα φύγεις με καμιά 10αριά σαπούνια και after shave εύκολα!
Τα δείγματα της Stirling ας πούμε, είναι στο 1oz :p

Ξυρίζομαι κάθε μέρα, κανονικά και κόντρα.
Έχω ένα πολύ μαλακό πινέλο ασβού πολλά χρόνια, δεν θυμάμαι τιμή και δεν ανέχομαι σκληρό πινέλο όπως νομίζω είναι αυτά από χοίρο.
Πάνω στο πινέλο τοποθετώ gel της Avene και ο αφρός γίνεται στο πρόσωπό μου.
Από το σούπερ μαρκετ αγοράζω ξυραφάκια Gillette Sensor και τα τοποθτώ στην αντίστοιχη μηχανή.
Ακολουθεί after shave της Avene ή του Κορέ.
Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα.

Η αγορά μηχανής π.χ mercur και λεπίδων θα βελτιώσει το ξύρισμα?

Kωστα μιλαμε για ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.

Θελει σιγουρα πιο προσοχη αλλα το αποτελεσμα ειναι πολυ διαφορετικο.

Εγω τοσο βαθυ ξυρισμα δεν ειχα ποτε μου (3 περασματα συνηθως ενα νορμαλ και 2 κοντρα πλαγια). Την μηχανη που περιγραφεις δεν την γνωριζω αλλα ειναι πολυ διαφορετικη καθε μηχανη και κυριως καθε λεπιδα. Εκει ειναι η μεγιστη αναζητηση.

Και φυσικα στα σαπουνια για αφρο και στα afer shaves μετα.....

Να και ο Κώστας. :smile:
Συνοπτικά, όποτε θέλεις βρισκόμαστε και για καφεδάκι να σου δώσω να δοκιμάσεις διάφορα.
Αυτό που θα σου προσφέρει μία merkur 34C, μία Rockwell 6C ή κάποια άλλη μηχανή είναι ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς και πολύ πιο φτηνό (αν δεν το κάνεις χόμπι).
Μπορείς να δοκιμάσεις για αρχή μία Lord L6 (την L6 όμως, όχι άλλη) που θα σου πάει 6 και καμία λεπίδα Astra πράσινη ή μπλε (άλλο 1 ) και το πολύ που έχεις να χάσεις από τη δοκιμή σου είναι 7 .
Αν σου αρέσει το ξύρισμά της, πας απευθείας σε μία Merkur 34C που είναι η ίδια κεφαλή σε καλύτερη ποιότητα.

Όσον αφορά την κρέμα, υπάρχουν σαπούνια και κρέμες με καλύτερη μυρωδιά (ε, το κοιτάμε και αυτό), καλύτερη απόδοση και καλύτερη τιμή.
Η Avene ας πούμε δεν συγκρίνεται με μία Ach Britto Lavanda των 5 τα 100ml, ούτε με μία TFS Vecchia Torrino των 25 το μισό κιλό.
Εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις από εκεί, είτε με κρέμα είτε με σαπούνι.

Σε πινέλα, εκτός από του ασβού (που κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, ράτσες και σχήματα) υπάρχουν και τα συνθετικά που είναι το ίδιο μαλακά και πολύ πιο φτηνά.

Λεπίδες δεν χρειάζεται να πάρεις.
Απλά, αν δεν πάρεις από εδώ τα Ευρωπαϊκά, θα τα πληρώσεις εκεί με καπέλο +30% τουλάχιστον.
Όχι ότι δεν μπορώ να σου βγάλω ανάλογο σετάκι με Αμερικάνικα... :D
Ξυριστομάνα η Αμερική!
Μόνο στην Stirling να μπεις και να χαζέψεις αρώματα θα φύγεις με καμιά 10αριά σαπούνια και after shave εύκολα!
Τα δείγματα της Stirling ας πούμε, είναι στο 1oz :p

E πες ντε! Ας πούμε κρατώντας την όλη επένδυση (αρκετά ή έστω λίγο) κάτω από το $100.

Σκέψου ότι για την ώρα παίζω με κάτι τέτοιο (ούτε που θυμάμαι ποιο ακριβώς μοντέλο, αλλά σειρά 9). Απολύτως ικανοποιημένος από την πλήρη απουσία ερεθισμών, αλλά απολύτως απογοητευμένος από την ποιότητα ξυρίσματος.

Αφού με υπομένετε στα μουσικά ακολουθώ τις υποδείξεις σας

αγόρασα
φθηνό πινέλο ασβού με καλής ποιότητας βάση που ούτως ή άλλως χρειαζόμουν https://www.wellshaved.gr/semogue-shaving-brush-pharos-c3tpb-aw
Lord L6 για δοκιμή με ξυραφάκια astra platinum, derby, fether (σιγά μην φοβηθώ)
Κάποια κρέμα ξυρίσματος με άρωμα κέδρου που δεν θυμάμαι γύρω στα 16 ευρώ
στύψη alu

Έτσι στο ραντεβού για καφέ θα είμαστε απερίσπαστοι από ξυριστικά

Mε την 34C εγω παντως δεν μπορουσα να ξυριστω.
Γι αυτο την διελυσα, κρατησα το χερουλι και το καπακι
και συμπηρωσα μια μηχανη με το χτενι της Fatip.

Ο Μιχάλης πρέπει να'ναι απ' τους ελάχιστους που του προκαλεί ερεθισμούς (η εξαίρεση) αλλά ένα φανταστικό value for momey σαπούνι είναι το tabac. Έχει λίγο βαρύ άρωμα (πιο πολύ χειμωνιάτικο) αλλά φοβερές ιδιότητες.

Προσωπική προτίμηση το stick, το απλώνεις σε βρεγμένο πρόσωπο και μετά κατευθείαν αφρό με το πινέλο. Θέλει όμως λίγη εμπειρία γιατί μιλάμε για face lathering (το stick πάντα). Υπάρχει και σε μπάρα όπου φορτώνεις κανονικά. Την κρέμα αφήστε τη στην άκρη καλύτερα. Το δε stick δεν τελειώνει με τίποτα. Έχω πάνω από 60 ξυρίσματα αλλά αυτό εκεί...