Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα
Η αληθεια ειναι οτι ειμαι στη φαση τα τελευταια χρονια που το ξυρισμα για μενα ειναι αγγαρεια και οχι απολαυση.
Μα δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί απόλαυση το ξύρισμα με πλαστικά και αφρό από κονσερβοκούτι.
Η όλη διαδικασία και το αποτέλεσμα το κάνει απόλαυση, όχι το ξύρισμα.
Κάτσε ψαχούλεψα τις δεκάδες ξυραφάκια που εχε πάρει ... έχω επιλογή από : Bic chrome Platinum , Astra Superior Platinum και Feather new Hi Stainless, πινέλο ένα γερμανικό ανεμόμυλο Muhle στάμπα έχει.
Ξεκινάς από Astra SP.
Οι Feather δεν υπάρχει περίπτωση να γρατζουνίσουν, είναι οι πιο κοφτερές DE της αγοράς, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πας εκεί από τώρα, υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές ενδιάμεσα.
Τις Astra υπάρχει περίπτωση να τις νιώσεις λίγο στο πρώτο ξύρισμα, μετά φεύγει η επίστρωσή τους και κόβουν καλύτερα.
Τα Muhle είναι καλά πινέλα, το θέμα είναι ποιο έχεις, γιατί αναλόγως του συμπεριφέρεσαι.
Αν είναι συνθετικό, το βάζεις κάτω από την βρύση να το βρέξεις και ξυρίζεσαι, αν είναι ασβουδάκι και του το κάνεις αυτό, θα χαλάσεις το πινέλο σύντομα.
Βγάλε το μία φωτογραφία να σου πω.
Edwin Jagger , Muhle ανοιχτού τυπου , Suppley Single Edge τρεις έχει ο τύπος ....
Υποθέτω ότι μιλάμε για μία Edwin Jagger DE89, Muhle (R41; ) και την Injector της Supply;
Αν υπέθεσα σωστά, μπορείς να ξεκινήσεις από την EJ. Εκεί και Feather να της βάλεις δεν θα κοπείς (παίζει και να μην ξυριστείς, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο).
Πολύ mild μηχανή, είναι για να συνηθίσεις τη γωνία και το βάρος, αλλά μέχρι να αλλάξεις μηχανή θα μένεις αξύριστος.

Αν η Muhle είναι η R41, ανάμεσά σε αυτή και την EJ σε επιθετικότητα είναι το 99% των μηχανών που κυκλοφορούν στο εμπόριο!
Είναι σαν να λέμε, θέλω να μάθω ισορροπία στους δύο τροχούς και πήρα ένα ποδηλατάκι με βοηθητικές και μία GSX-R 1000άρα να δοκιμάσω.
Η Supply είναι ανάμεσά τους φυσικά, αλλά είναι injector, παίρνει άλλες λεπίδες.
Κάπου θα δεις ένα μακρόστενο μεταλλικό κουτάκι εκεί μέσα.
Αν θυμάμαι καλά, και με αυτή μπορείς να ξεκινήσεις και θα πάρεις καλύτερα ξυρίσματα από την EJ.
Πάλι πρέπει να μάθεις βέβαια ότι δεν πιέζουμε!
Αυτό το Σάββατο είμαι λίγο κλεισμένος, το επόμενο κανόνισε για καφέ. :smile: