Παραδοσιακό ξύρισμα

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Κάτσε ψαχούλεψα τις δεκάδες ξυραφάκια που εχε πάρει ... έχω επιλογή από : Bic chrome Platinum , Astra Superior Platinum και Feather new Hi Stainless, πινέλο ένα γερμανικό ανεμόμυλο Muhle στάμπα έχει.

Edwin Jagger , Muhle ανοιχτού τυπου , Suppley Single Edge τρεις έχει ο τύπος ....

Last edited:
Την τελευταια αστην .....τελευταια. Κι εγω οταν την δουλεψα αφου απεκτησα λιγη εμπειρια ετρεμα....αλλα τελικα την λατρεψα.

Μην αρχισεις με αυτην. Παιξε τις αλλες θα σου δωσουμε και εμεις να δοκιμασεις και οτι σου κατσει καλυτερα .

Με τι μηχανη ?

Edwin Jagger , Muhle ανοιχτού τυπου , Suppley Single Edge τρεις έχει ο τύπος ....

η μια έχει μείνει εξοχικό

Τωρα ξυρίζει κεφάλι (έχει μούσι) και νομίζω το κάνει με τη feather αυτή βρήκα μέσα στο ξυράφι :slapface:

Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Η αληθεια ειναι οτι ειμαι στη φαση τα τελευταια χρονια που το ξυρισμα για μενα ειναι αγγαρεια και οχι απολαυση.

Μα δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί απόλαυση το ξύρισμα με πλαστικά και αφρό από κονσερβοκούτι.
Η όλη διαδικασία και το αποτέλεσμα το κάνει απόλαυση, όχι το ξύρισμα.

Κάτσε ψαχούλεψα τις δεκάδες ξυραφάκια που εχε πάρει ... έχω επιλογή από : Bic chrome Platinum , Astra Superior Platinum και Feather new Hi Stainless, πινέλο ένα γερμανικό ανεμόμυλο Muhle στάμπα έχει.

Ξεκινάς από Astra SP.
Οι Feather δεν υπάρχει περίπτωση να γρατζουνίσουν, είναι οι πιο κοφτερές DE της αγοράς, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πας εκεί από τώρα, υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές ενδιάμεσα.
Τις Astra υπάρχει περίπτωση να τις νιώσεις λίγο στο πρώτο ξύρισμα, μετά φεύγει η επίστρωσή τους και κόβουν καλύτερα.
Τα Muhle είναι καλά πινέλα, το θέμα είναι ποιο έχεις, γιατί αναλόγως του συμπεριφέρεσαι.
Αν είναι συνθετικό, το βάζεις κάτω από την βρύση να το βρέξεις και ξυρίζεσαι, αν είναι ασβουδάκι και του το κάνεις αυτό, θα χαλάσεις το πινέλο σύντομα.
Βγάλε το μία φωτογραφία να σου πω.

Υποθέτω ότι μιλάμε για μία Edwin Jagger DE89, Muhle (R41; ) και την Injector της Supply;
Αν υπέθεσα σωστά, μπορείς να ξεκινήσεις από την EJ. Εκεί και Feather να της βάλεις δεν θα κοπείς (παίζει και να μην ξυριστείς, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο).
Πολύ mild μηχανή, είναι για να συνηθίσεις τη γωνία και το βάρος, αλλά μέχρι να αλλάξεις μηχανή θα μένεις αξύριστος. :D
Αν η Muhle είναι η R41, ανάμεσά σε αυτή και την EJ σε επιθετικότητα είναι το 99% των μηχανών που κυκλοφορούν στο εμπόριο!
Είναι σαν να λέμε, θέλω να μάθω ισορροπία στους δύο τροχούς και πήρα ένα ποδηλατάκι με βοηθητικές και μία GSX-R 1000άρα να δοκιμάσω.
Η Supply είναι ανάμεσά τους φυσικά, αλλά είναι injector, παίρνει άλλες λεπίδες.
Κάπου θα δεις ένα μακρόστενο μεταλλικό κουτάκι εκεί μέσα.
Αν θυμάμαι καλά, και με αυτή μπορείς να ξεκινήσεις και θα πάρεις καλύτερα ξυρίσματα από την EJ.
Πάλι πρέπει να μάθεις βέβαια ότι δεν πιέζουμε!

Αυτό το Σάββατο είμαι λίγο κλεισμένος, το επόμενο κανόνισε για καφέ. :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Ωραία μπήκαμε στα βαθιά , προσοχή μην κοπούμε τώρα :grinning-smiley-043

Λοιπόν η RJ έχει μείνει εξοχικό , αν πάω ξανά θα την πάρω, την ξεχνάμε για την ώρα

Εδώ τώρα για να ξεκινήσω άμεσα υπάρχουν οι άλλες δυο λύσεις. Το σετ της Muhle πινέλο - μηχανή είναι αυτό, στην μηχανή φοράει μια feather λεπίδα αν καταλαβαίνω :

F813603C-F15D-414F-B0EB-9A1FA0A11022.jpg

Την αμερικανιά Supply δεν ξέρω που την έχει θα την ξετρυπώσω να την βγάλω φωτό να δούμε μοντέλο

Μέχρι την άλλη βδομάδα θα ενημερωθώ σαπουνάκια, λαδακια κλπ. που έχει ώστε να με προσαρμόσεις κατάλληλα πως ξεκινώ με τις λιγότερες πληγές -bye-

Αυτή είναι η R41 που λέγαμε... :flipout:
Και όχι, δεν είναι ξυράφι για να ξεκινήσεις.
Πόσο μάλλον με λεπίδα Feather μέσα.

Στα θετικά, ότι και πέντε χρόνια μούσι να έχεις, θα σου το πάρει με ένα πέρασμα.
Στα αρνητικά, ότι αν δεν έχεις μάθει να ξυρίζεσαι με τέτοια μηχανή, θα χάσεις και κάποια (αρκετά) γραμμάρια από το πρόσωπό σου.
ΦΟΒΕΡΟ ξυράφι, αλλά πρέπει να ξέρεις να το χειρίζεσαι πριν το ακουμπήσεις.
Θέλεις να μου πεις ότι ο γιος σου ξυρίζει το κεφάλι του με R41 και feather;
Εύγε στον υιό, ντροπή στον πατέρα τότε! :flipout:

Το πινέλο μου κάνει για συνθετικό.
Αν είναι όντως τέτοιο, είναι από τα κορυφαία συνθετικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Γαυρος είναι να σταξει λίγο αίμα δεν πειράζει !

θα μάθω τι παιζει αναλυτικά, ειναι ψαχτηρι ο άτιμος , εχει κανει απο ότι μου λες στοχευμενες αγορές, στο τηλέφωνο τον ρωτησα εχθες για τις μηχανές και τα θυμόταν ολα !

Καλά και τα κινεζικα διπλά ξυραφάκια που μου εχει πάρει δεν παίζονται, κανουν πολύ καλό και βαθυ ξύρισμα ως ανταλλακτικά σε πλαστικό στέλεχος

Εννοείται ότι θυμόμαστε τις αγάπες μας.
E, όλο και σε κάποιο forum θα τον έχω πετύχει αν είναι τόσο ψαγμένος... :flipout:

Κάτι για τρίχες ασβού μου λέει στο πινέλο της φωτό, έχει και άλλο με τρίχα αλόγου στο εξοχικό κλπ.

να και το μοντέλο της Supply , είδα πως μπαίνουν οι λεπίδες περίεργα πράγματα , περιμένει παραγγελία της Feather και σε αυτά

F6ECD7B0-A820-4D95-B17A-BA60B92AA728.jpg

704D4792-BA08-4B89-9BE0-888EED864032.jpg

Παω να ψάξω για υπάρχοντα σαπουνάκια ώστε να επεκτείνω την γκάμα. Μπωλάκι θα χρειαστώ για σαπουνάδα που να κρατά και ζεστό νεράκι, πάω κουζίνα να δω τι υπάρχει ....

Σαπουνακια ξετρύπωσα τα εξής , θα υπάρχουν κιαλλα είμαι σίγουρος ...

9FDAE6E6-C6C2-4929-A94A-8ECA91371A69.jpg

Περιμένει εν τω μεταξύ και 4η ξυριστική από eBay , φθηνή κινέζικη αντιγραφή μιας original Mercure Cuture αν το γράφω σωστά , λέω να ανοίξουμε μουσείο τρίχας/ξούρας με αυτόν που μου έλαχε για πρωτότοκος :slapface:

Last edited:
Ρε συ αυτος εχει προικα και μας το παιζει ανενταχτος.....

Πιο πολλα απο εμενα εχει.:flipout: (ενταξει οχι ASL που ειναι το παθος μου)

Και ενα διαλλειμα DIY. Βαψιμο προγκρες γιατι δεν εβλεπα με τιποτα τα νουμερα και τα σημαδια.

WSECz62.jpg

Ρε συ αυτος εχει προικα και μας το παιζει ανενταχτος.....

Πιο πολλα απο εμενα εχει.:flipout: (ενταξει οχι ASL που ειναι το παθος μου)

Όντως προικίζει ο υιός τον πατέρα :flipout: Ντροπη όπως είπε και ο Μιχάλης

Καλά του λέω τι θα τα κανεις ολα αυτά που εχεις πάρει ? Δοκιμάζω μου λέει να δω τι θα μου κάτσει καλά , τα περισσότερα τα είχε πάρει όταν ξυριζόταν κανονικά πρόσωπο , τώρα με το κεφάλι έχει προβληματιστεί , ο συνδιασμος R41 και feather μου είπε οτι θέλει πολύ προσοχή (επιβεβαιώθηκε ο Μιχάλης), το έκανε αλλά είναι δύσκολος ο χειρισμός χωρίς να κοπεις.

Θα ξεκινήσω δοκιμές με την Supply και βλέπουμε, πρέπει να κάνω και γυμναστήριο πολύ βάρος έχουν :slapface:

Και ενα διαλλειμα DIY. Βαψιμο προγκρες γιατι δεν εβλεπα με τιποτα τα νουμερα και τα σημαδια.

Ωραίο. Με enamel;
Δεν ξεβάφει;

Κώστα, αν ψάχνεται με τα σαπούνια, αυτά σε άφησε να βρεις...
Είναι πολύ "αρχικά" σαπούνια και οι μηχανές που έχει δεν είναι "αρχικές" :flipout:
Αν η R41 σου φαίνεται βαριά, που να δεις αυτές που έχω (General/Blackbird) πόσο βαριές είναι και πόσο βαριά ήταν η Timeless που έστειλα (λόγω βάρους).
150 γραμμάρια μηχανή, ήθελες ζέσταμα πριν να ξυριστείς

BTW τον κλώνο της Futur τον έχουν φέρει και στην Ελλάδα, στην ίδια τιμή που τον πουλάνε από την Κίνα, με καλύτερο quality control και παράδοση την επόμενη μέρα. :D
Πιο χαλαρός από την ίδια τη Futur, αλλά δεν θα πήγαινα σε κινέζικα ξυράφια. Να κάνει κανένα παφ το ελατήριο να σου έρθει η λεπίδα αγκαλιά...

Με λαδομπογια πριν απο 3 χρονια, δεν επαθε τιποτα.
Με τα χρονια ομως, μου αρεσει να την ανοιγω οσο παει
χωρις να κυταζω τα νουμερα. Την κανω τσεκουρι δλδ.

Στα σαπουνια του αρέσουν αυτα που μυρίζουν σαν γλυκό , ξυρίζεται και μετά θελει να φάει πάστα με το Αlmond, :drool1:

στα σαπούνια δεν εχει ψαχθει πολύ, τωρα κοιτά για λάδι καρυδας , του είπαν βοηθά στο ξύρισμα του κεφαλιου

ειναι γεννημα θρεμα της αλόγιστης ηλεκτρονικής αγοράς, τα περισσότερα παπουτσια που παίρνει δεν του κάνουν , έχουμε ντουλάπες με καινιούργια αφόρετα που τον στενευουν , δεν πάει ποτέ σε ενα μαγαζι να δοκιμάσει :furious3: οπότε δεν ξερω αν το εψαξε για τον κλώνο αν εδώ υπάρχει.

Να του πεις να μην ψάχνεται με συστατικά, δεν θα βγάλει άκρη. :p
Τα πιο καλά σαπούνια είναι τα artisans.
Το κακό με την Ευρώπη είναι ότι δεν σπρώχνονται πολύ τα artisans και κυκλοφορούν κατά βάση μεγάλων εταιριών.
Σε Ελληνικά έχω άκρες μπορώ να του βρω (Κερκίνη, Savon Mystere).
Εκτός Ελλάδας, στην Ευρώπη, πιο εύκολα σου βρίσκω Ρώσσικα αρτιζάνικα παρά Ιταλικά και Γερμανικά.
Οπότε, αναγκαστικά, πάμε στην άλλη άκρη, στην Αμερική.

Από artisans που τα βρίσκεις σχετικά εύκολα (Dr Jon's, WSP, Soap Commander), μέχρι άλλα που δεν έρχονται με τίποτα και πρέπει να έχεις μέσον για να τα φέρεις (Talbot, Van Yullay).
Η διαφορά είναι ότι αν δοκιμάσει οποιοδήποτε από αυτά που σου έγραψα θα σου χαρίσει όλα όσα έχει.
Αυτό που πήρε ο Ναθ για παράδειγμα και μύρισες, σε 2-3 μήνες που θα έχει ωριμάσει θα είναι ένα από τα κορυφαία 4-5 σαπούνια που υπάρχουν παγκοσμίως.
Και το λέω εγώ που περιμένω πως και πως να εμφανιστεί καινούργια φόρμουλα σαπουνιού στον ορίζοντα για να τη δοκιμάσω. ;)

Περνάω τις πληροφορίες και την άλλη βδομάδα καλά να ειμαστε θα έρθω για δοκιμούλες και να με βάλετε σε σειρά. Ναθαναηλ αν εχεις χρόνο πάμε και μαζί.

Ου βεβαιως εχει να μου δωσει και ενα pitralon να μυρισω.

Στο μεταξυ εχω μυρισει ισα με 30 σαπουνια και καθε φορα βγαζει και καινουργια....!!!

Ειμαι βεβαιος οτι τα θαβει κατω απο την πυλωτη και τα βγαζει σιγα σιγα μην φαει παντοφλα :flipout: