Παραδοσιακό ξύρισμα

Το πιο καλοκαιρινό σαπούνι που έχω είναι μακράν το Savon mystere Cuba.
Μετά, το argos, (πορτοκάλι) και το ferum (sauvage).

Το stick της la toja είναι πολύ καλοκαιρινό επίσης.
Άλλα που βλέπω στο καλοκαιρινό μου συρτάρι είναι

Le petit gauloise
Dr Jon's Savannah sunrise
Saponificio varesino felce aromatica
Van Yulay green Irish tweed
APR Bombora
PAA Gondolier
A&E Asian plum

Περιμένω άλλα 4 5 από maggards που δεν θυμάμαι, αλλά για το Zingari Watchman έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλοκαιρινό
Αχχα βρε τρελέ ποσα σαπούνια εχεις; αυτα φτάνουν και για δισέγγονα. Θα κοιτάξω αυτά που είπες
https://www.maggardrazors.com/product/soap-commander-viva-artisan-shaving-soap-6oz/
Λογικα και αυτο ειναι καλοκαιρινό

Αυτά είναι κάποια από τα καλοκαιρινά μου.
Δεν έχω πολλά σαπούνια πλέον, τα έχω μειώσει. Με αυτά που περιμένω, πρέπει να είναι κάτω από 50 πλέον.
Το Viva λογικά είναι καλοκαιρινό.
Και η Soap Commander δεν κάνει περίεργα αρώματα.

Σκεφτόμουν καιρό να δοκιμάσω το Π. Ξ. Μου πείρε η κοπέλα μου μια feather popular, ένα πινέλο proraso,μια κρέμα ξυρίσματος proraso. Δοκίμασα χθες πρώτη φορά και ξετρελάθηκα. Ήδη παρήγγειλα και περιμένω ένα σαπούνι προβατάκι, ένα σαπούνι proraso με σκάνδαλο ξύλο, ένα presave proraso, ένα proraso για κοψίματα και μερικες λεπίδες(feather,astra superior platinum, Cillette 7 o clock yellow) και ένα μπολ omega. Επίσης για after save χρησιμοποιώ ένα Vichy και αpivita (no parabens no alcohol) επίσης δώρο της κοπέλας μου. Ήδη σκέφτομαι και την mercury 34c.

Δεν έχω πολλά σαπούνια πλέον, τα έχω μειώσει. Με αυτά που περιμένω, πρέπει να είναι κάτω από 50 πλέον.
.

:drool:

Πως τα μειωνεις ρε συ ? δινοντας τα μανον.

Προσπαθω να τελειωσω κανα δυο που εχω να ανοιξω καινουργια και δεν τελειωνουνε με τιποτα τα ατιμα .

e71a731be84c132445f3e27bd603ebd5.jpg

Επιτέλους touch down.

Kοιτα διαφορα μπωλ παρόλο που έχουν σχεδόν την ίδια ποσοτητα

Σκεφτόμουν καιρό να δοκιμάσω το Π. Ξ. Μου πείρε η κοπέλα μου μια feather popular, ένα πινέλο proraso,μια κρέμα ξυρίσματος proraso. Δοκίμασα χθες πρώτη φορά και ξετρελάθηκα.

Σε Proraso μόνο η καινούργια σειρά της λέει κάτι αλλά όχι να τρελαθείς κιόλας.
Πάρε μία κρέμα Ach Britto με 5 , κανένα Derby ή Cyril R Salter σαπούνι ή Cella (αν σου αρέσει το πικραμύγδαλο), είναι γενικά καλύτερα.

Πως τα μειωνεις ρε συ ? δινοντας τα μανον.

Ε ναι, πως αλλιώς;

To Arkadia ωραίο άρωμα, το έχουν βγάλει πολλοί. Fine L' orange Noir, Razorock Son Of Zeus κλπ, είναι απομιμήσεις του Terre D' Hermes.

Εγώ πήρα να δοκιμάσω το after shave της Lavish Care.
150ml, 5 , ωραίο άρωμα (φέρνει σε Bay rum με μπαχαρικά), Ελληνικό, περιποιητικό, δεν λαδώνει, με πουδράτο τελείωμα, τι άλλο να θέλεις;

Η Ach Britto είναι στα ίδια λεφτά και πιο φτηνή και σίγουρα κατά πολύ ανώτερη από της Proraso. :smile:
Και τα σαπούνια που αναφέρω, είναι ακόμη πιο φτηνά.

Ε, μην μου πεις ότι είσαι από αυτούς που ξυρίζονται με σανταλόξυλο καλοκαιριάτικα και μενθόλες χειμωνιάτικα για να τελειώσουν ένα ένα τα σαπούνια! :flipout:

Αρχάριος ακόμη στο Π. Ξ θα τα μάθω σιγά σιγά. Έχω παραγγείλει και το προβατάκι που έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!

Βρε παιδες για ριχτε λιγο την γνώμη σας σε κάτι.
Ειμαι γραμμένος και στο fb σε μια ομάδα ξυρίσου παραδοσιακά. Είναι ενας δεν θέλω να πω το όνομά του που φτιαχνει χειροποίητα πινέλα φοβερά ποιότητα και σε λαβές αλλα και θυσανο.
Εγω ειναι να παω σε ασβου ελεγα για το σιμογκ two band2 σημερα που πηγα να κανω αγορά εξαντλήθηκε
Το παλικαρι εχει ακριβος την ίδια ποιότητα θυσανου μην πω καλύτερη ποιο πυκνή από το σιμογκ.
Βεβαια επειδη ειναι χειροποίητο αναλογος και τι λαβη θα βαλεις παει στα 20 ποιο πανω

Γενικά για τους ελληνες που φτιάχνουν χειροποίητα τι λένε;

Ωραιο το soap commander το συγκεκριμένο αρωμα δεν το εχω όταν το δοκιμάσεις για πες τα αρώματα

Δεν εχω τοσο καλο αναλυτη μυρωδιων εγω θα μας πει ο ΜΙχαλης και για τα δυο αν θελει τι αρωματα εχουν.

Ομως μπορω να πω και για τα δυο οτι ειναι υπεροχα. Η γυναικα μου που ειναι πολυ badass στο να εγκρινει αρωμα το arkadia που ειναι απομιμηση του Terre D' Hermes την αρπαξε απο τα ρουθουνια. Εννοειται οτι με αυτο θα ξυριστω αυριο και θα εγκαινιασω και την πρωτη μου κεφαλη slant απο τον maggards.

Mιχαλη κανε μια μαντεψια τι λεπιδα να της βαλω ? ηπιοτατη ?

Με slant δεν ασχολούμαι μάναμ.
Βαράει το ocd μου
Σαν να σου έπεσαν στο δρόμο είναι.
Ξυράφι που δεν ξέρεις είναι, με χαλαρή λεπίδα πρέπει να ξεκινήσεις.

Λοιπον πρωτη εντυπωση απο maggards slant (συνδυασμενη με κιτρινη 7)

Aρκετα επιθετικη.

Σε γενια 5 ημερων τα πηρε και τα σηκωσε σαν να τα ηταν R41 αλλα ενα τσικ πιο πανω.

Παντως αφαιρεσε αρκετες στιβαδες αν κρινω απο το τσουξιμο του asl, χωρις κανενα κοψιμο ή nick.

Πολυ περιεργη κεφαλη δεν ειχα ποτε το ματι μου πανω της μονο "ακουγα" που κοβει (γιατι μπορει να αλλοιθωριζα αν προσπαθουσα να δω αν κοβει ευθεια)

Σιγουρα την προτιμω πανω μου απο την maggards V3A

Πάντως το ξύρισμα με r41 και Gillette ruby στην τέταρτη χρήση του, ήταν σαφώς υποδεέστερο του αρχικού.
Όχι ότι δεν σε ξυριζε, αλλα την δεύτερη μέρα τα γένια ήταν ορατά.

Για να εχει κατι να γκρινιαζει.

Αν παει σε λεπιδες μονης οψης θα γκρινιαζει που δεν αποδιδουν στην 40η χρηση οπως στην αρχη.

Μιχαλη μας δουλευεις μου φαινεται :BDGBGDB55: Εδω υπαρχουν λεπιδες που δεν "λενε" για 3η χρηση και εσυ θες και τεταρτη ?

Επειδη ειναι καλη λεπιδα φανταζομαι ειχες μια ελπιδα.....

Εγω πλεον ακομα και την 3η σε καποιες την αφηνω.....και μενω στις 2 χρησεις.

Εγώ πήρα π.χ. άλλες 4 30άδες Schick.
Είχα άλλες 2, οπότε τώρα στην άκρη έχω 6x30 180 λεπίδες...
Από αυτές που κάνουν 15-20 ξυρίσματα η κάθε μία.
Αυτές να τις τραβάς όσο πάει, γιατί δεν θα δεις απότομη πτώση στην απόδοσή τους από το 15ο στο 16ο ξύρισμα, αλλά οι DE δεν παίζουν σε τόσα ξυρίσματα!