Παραδοσιακό ξύρισμα

Όρεξη χρειάζεται.
Εγώ συνήθως βρίσκω το σωστό τρόπο για lather σε μία δύο ημέρες το πολύ, αλλά το ταράζω στα test lathering.
Στο χέρι μου δηλαδή.
Μπορεί να κάνω 3-4 δοκιμές, ή ακόμη περισσότερες πριν ξυριστώ με αυτό.
Μετά, ξέρω πόσο φόρτωμα θέλει, πόσο νερό αντέχει κλπ, οπότε ξέρω ήδη τα βασικά. :smile:

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Όρεξη χρειάζεται.
Εγώ συνήθως βρίσκω το σωστό τρόπο για lather σε μία δύο ημέρες το πολύ, αλλά το ταράζω στα test lathering.
Στο χέρι μου δηλαδή.
Μπορεί να κάνω 3-4 δοκιμές, ή ακόμη περισσότερες πριν ξυριστώ με αυτό.
Μετά, ξέρω πόσο φόρτωμα θέλει, πόσο νερό αντέχει κλπ, οπότε ξέρω ήδη τα βασικά. :smile:

Ανεβασε κανενα βιντεακι σου να μαθαινουμε τεχνικές, ποιοτητα στο αφρογαλο κλπ. ! :worshippy:

Είχαμε φτιάξει με τον Ναθαναήλ ένα...
Θα δω αν έχω κρατήσει στο κινητό μου κάποιο να το πάω youtube.

Ισως να ειναι νωρις για συμπερασματα,αλλα η.....νεκροψια σημερα εδειξε οτι:
Aφρος LaToja ,κιτρινο Gillette με τριτη χρηση και το ξυρισμα ηταν ΑΨΟΓΟ.
Προς το παρον, τερμα για μενα το πινελο.
Μπορει να ερεθιζω-αγριευω το δερμα μου με τo face lathering και μετα να ερχεται η ...σφαγη!
Δεν εχει νοημα να παιδευομαι αδικα.
Δικιο ειχε ο Κωστης.

Δεν παζιει ουτε μια στο εκατομυριο να ευθυνεται το πινελο και το face lathering. Ισα ισα σου κανει και μασαζ να ανοιγουν καπως οι ποροι.

Ο συνδυασμος ποιοτητας σαπουνιου,μηχανης,λεπιδας και τεχνικης ειναι παντα το μυστικο.

Δεν μπορω να σε αμφισβητησω ,αλλα ουτε και να σε επιβεβαιωσω.
Οταν ολοι οι παραμετροι ειναι σταθεροι και το μονο που αλλαζει ειναι το σαπουνι,για μενα φταει το σαπουνι.
Δεν θα κατσω να το ξεχειλωσω κιολας.
Οτι βολευει τον καθενα.
Και με το stick speick και με το stick arko και με την κρεμα palmolive και με το argos ,ειχα κοψιματα.
Με τους αφρους (proraso και La toja) οχι.
Δεν αξιζει ρε φιλε να τραβιεμαι αλλο.
Ειπαμε....ξυρισμα ειναι .
Δεν θα βαλω και αλλο νταλκα στο κεφαλι μου.

Μάικ, μην ξεκινάς με face lathering.
Πάρε ένα πήλινο από γιαούρτι ή κάτι ανάλογο και κάνε εκεί μέσα τον αφρό σου.
Και μετά τον απλώνεις στο πρόσωπο.

Αυτη ειναι η τελευταια ευκαιρια ,που μου δινω.
Τον αφρο μεσα στο μπολακι του argos και μετα ,ΜΟΝΟ απλωμα στο προσωπο.
Το εκανα βεβαια και πριν , αλλα εκανα και face lathering.
Δεν σου κρυβω οτι κατι δεν μου ταιριαζε με αυτην την διαδικασια,οποτε θα το παω ετσι οπως μου λες και οψομεθα!

Κάτσε βρε μάναμ γιατί με μπέρδεψες...
Face lathering = Φορτώνεις από το κουτί του σαπουνιού για 30 δευτερόλεπτα (λέμε τώρα, αυτό το βρίσκεις εσύ), το απλώνεις στη μουσούδα σου και προσθέτεις νερό σιγά σιγά με το πινέλο για να το φουσκώσεις.
Bowl lathering = Φορτώνεις από το κουτί, το σβουρίζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις εκεί νερό για να το φουσκώσεις. Μετά απλώνεις απλά στη μουσούδα και ξυρίζεσαι.

Εσύ τι κάνεις; :p

Εδώ έχω κάνει ένα video, δεν ξέρω αν μπορείς να το δεις όμως...

https://www.facebook.com/groups/1185846438422539/permalink/1222792684727914/

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Αν δεν γίνεις μέλο κάποιος δεν το βλέπει, νομίζω είναι ο υιός μου μέλος και θα μπω με τον δικό του προφίλ να χαζέψω.

Μιχάλη ούτε εγώ έχω καταφέρει με 7 διαφορετικά πινέλα και διαφορα σαπούνια να φτιάξω αφρό της προκοπής, ούτε σε μπωλ ούτε στο πρόσωπο , γιαυτο είπα στον Μικέ να μας βαλει βίντεο. Άλλες φορές μου βγαίνει πολύ ρευστό γιατί βάζω νερό περισσότερο, άλλες φορές στεγνώνει γρήγορα και στομώνεις το ξυραφι εύκολα.

Τελικα αυτό που κατάλαβα με τις δοκιμες μου είναι οτι ο μη σωστός αφρός ευθύνονταν πιο πολύ για τα άσχημα ξυρίσματα που είχα στην αρχή κατά κορον, με ποσοστό θα έλεγα 70% και ένα 30% η δικη μου κακή τεχνική (γωνία/πίεση) ή η λεπίδα. Αυτό γιατί με το ίδιο ξυραφι λεπίδα σαπούνι έχω κάνει από αριστο έως κακό ξύρισμα.

Κανω τον αφρο μεσα στο μπωλ και μετα αρχιζω και το ζβουριγμα στο προσωπο.
Αρα να κανω τον αφρο μεσα στο μπωλ και μετα απλα να το απλωνω στο προσωπο ,χωρις περαιτερω τριψιμο.
Μονο απλωμα.

Ναι! Στο μπολ θα βάλεις το νερό που θέλεις (σιγά σιγά, μην το πνίξεις) και μετά απλά απλώνεις τον αφρό στο πρόσωπο.
Bowl lathering δηλαδή. :smile:

Παντως η αληθεια ειναι οτι αν δεν δεις απο κοντα (ή απο βιντεο το ιδιο ειναι) καποιον πως κανει σοβαρο αφρο στο μπωλ δεν παει το μυαλο σου....

κι εγω μεχρι τοτε κατι νεροξεπλυματα εφτιαχνα....

Καλημερες.
Βρε mdvq Μιχάλη διαβάζω συνέχεια οτι κοβεσε και δεν κάνεις αν θυμάμαι σωστο αφρό.
Μην με παρεξηγήσεις αυτα που θα σου πω γιατί και ο γραπτός λόγος ειναι περίεργος και η σύνταξη μου δεν είναι και οτι καλύτερη.
Μήπως τελικα φταιει η μηχανη που χρησιμοποιείς;
Μήπως να πήγαινες σε safety razor πως rockwell ;
Εγω με 6 χρόνια μούσι οταν πρώτο ξυριστικα, δεν κοπηκα ουτε μια φορά και σκέψου βλέποντας βιντεακια απο τον σταροβα και αφρό μια χαρά έφτιαξα πάνω στο προσωπο μου κτλ.
Οτι εχω κοπεί είναι απο δικό μου λάθος έκανα βιαστικές κινήσεις η οταν εκανα πειράματα με λεπίδες απλα δεν μου κατσανε σωστά.
Εγω πχ εχω καταλήξει σε 3 λεπίδες astra πράσινη και astra μπλε αυτες οι δυο μου χαρίζουν βαθυ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς και τις βαζω οταν έχω γένια πολλά.
Η τριτη λεπιδα είναι η 7 clock πράσινη αυτή μου δίνει πολύ σμουθ ξυρισμα αλλα οχι τοσο βαθύ.
Γιατι σε παρακολουθώ και πραγματικά έχω στεναχωρηθει που δεν απολαμβάνεις ξύρισμα και παιδευσε.
Αυτά απο εμενα εντελως φιλικά

Το περισσότερο ψάξιμο πέφτει στα σαπούνια.
Εκεί που λες "το έφτασα εκεί που είναι τέλειο", κάνεις κάτι, αλλάζεις π.χ. πινέλο και σου έρχεται ακόμη καλύτερο.
Αλλά μέσες άκρες, μαθαίνεις πως να κάνεις αφρό σχετικά εύκολα από ένα video και 2-3 δοκιμές στο χέρι.

Για να ειμαι ειλικρινης στην αρχη δυσκολευτηκα αρκετα με το π.ξ.
Ημουν ετοιμος να τα πεταξω ολα στα σκουπιδια, και να ξαναπαω στα πλαστικα.
Επεμενα ομως αρκετα μεχρι να κολησω. Τα χοντρα προβληματα στην αρχη,
ηταν κατα σειρα οι ηπιες μηχανες, τα ξυραφακια που δεν ηταν κοφτερα, και το ανεπαρκες απλωμα αφρου,
σε συνδιασμο με διάφορες μετριες κρεμες. Αφου τα ελυσα αυτα, εμπεδωσα την τεχνικη της μηχανης,
δλδ την γωνια κοψης, και την ακριβη πιεση στην επιδερμιδα.