Παραδοσιακό ξύρισμα

Το εξοχικό,είναι καλύτερο από το σπίτι στην Αθήνα.
Ότι πάει εκεί είναι (σχετικά με τις δυνατότητες μου) πρώτης ποιότητας και μένει εκεί.
Δεν είπα να πάρω καμμία tatara ακόμα.
Θα με σώσουν 30 40 ευρώ, ρε Ναθ.

Δόξα τω Θεώ, δουλειά ακόμα εχω!

Σήμερις που ειχα χρόνο ,μούλιασα το πινέλο (οχι το Simpson, το omega απο το σούπερ μάρκετ ) κάνα δεκάλεπτο και είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στο άπλωμα.
Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί και στο Simpsons.
Τέλειο ξύρισμα με 3η χρήση στο Gillette ruby.
Παρατήρησα όμως ένα ανησυχητικό φαινόμενο.
Μιας και έχω αρκετά ξυραφάκια ,πέταξα το ruby και έπλυνα καλά την tatara.
Επάνω στο ξυραφάκι υπήρχαν εμφανέστατα σημάδια σκουριάς και μάλιστα είχα "βαψει" και το baseplate της μηχανής.
Το έτριψα λίγο, αλλα ακόμα έχει μείνει χρώμα σκουριάς στην μηχανή.
Βγαίνει αυτό άραγε?

Αυτό που με ανησυχεί είναι η σκουριά στο ξυραφάκι.
Λες να πάθουμε καμμία ζημιά,στα καλά καθούμενα?

Είχες αφήσει το ξυραφάκι μέσα; Την άφησες λυμένη να στεγνώσει μετά το ξύρισμα; Καλού κακού πάντως μην το αφήνεις μέσα.

Σε κάθε περίπτωση θα έλεγα να στείλεις φωτογραφίες στην κατασκευαστή. Νομίζω είναι πολύ νωρίς για να σου βγάζει τέτοια θέματα, ακόμα κι αν δεν ήσουν πολύ προσεχτικός.

Ναι, μεσα το ειχα αφησει για περιπου 2 εβδομαδες.
Το θεμα ειναι το ξυραφακι.
Η μηχανη ειναι απο ανοξειδωτο μεταλο.
Θα μου πουν "βγαζε το ξυραφι ρε μεγαλε".
Θα το τριψω με ενα απαλο γιαλοχαρτο και βλεπουμε.

η σκουρια στο ξυραφακι κακως σε απασχολει γιατι απαξ και δεις κατι το αλλαζεις.

η σκουρια στην μηχανη ειναι πολυ σοβαρο θεμα ομως.

Δε νομίζω ότι έχεις δίκιο για τη μηχανή (ότι δηλαδή το μέταλό της δε διαβρώνεται). Το γεγονός ότι είναι χάλυβας δε σημαίνει ότι δε σκουριάζει. Επίσης υπάρχουν διάφορα κράματα χάλυβα, της Tatara είναι το 303 που είναι σχετικά ευαίσθητο (για ατσάλι πάντα) σε υγρασίες. Το γεγονός ότι άφησες το ξυραφάκι μέσα δυο εβδομάδες και ανέπτυξε σκουριά μπορεί και να επηρέασε τη μηχανή. Νομίζω καλό είναι να βγάζεις πάντα το ξυραφάκι και να στεγνώνεις καλά τη μηχανή. Λογικά βέβαια κάτι επιφανειακό είναι, αλλά στο μέλλον προσοχή.

Στείλε όμως και μια φωτογραφία στην Tatara, έστω να σου πουν τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης. Μπορεί να σου στείλουν και ανταλλακτικό δωρεάν, δεν ξέρεις.

Καλυτερα λυνε την μηχανη για να ξεπλενετε και να στεγνωνει ευκολοτερα.
Νερα και υπολλειματα σαπουνιου μπορει να σκουριασουν τις λεπιδες.
Απο την σκουρια στο μπανιο σου βεβαια δεν παθαινεις κατι αλλα
γενικως μια αντισηψια με αλκοολικο αφτερ σεηβ στο τελος του ξυρισματος
ειναι οτι χρειαζεται.

Εγω αυτο που κανω παντα και δεν ειδα ποτε ουτε ιχνος σκουριας ειναι να χαλαρωνω τις δυο πλακες μετα το ξυρισμα να ξεπλενω πολυ καλα με καυτο νερο να φυγουν ολα και ετσι οπως ειναι μισολυμενη την αφηνω σε στεγνο μερος να στεγνωσει.

Αχαστη πρακτικη

Άμα είναι ρε φίλε να αφήνεις τη λεπίδα μέσα δύο εβδομάδες, πρέπει να τη βγάζεις και να στεγνώνει καλά.
Λογικά αυτό που έμεινε στη μηχανή είναι από τη λεπίδα.
Δεν χάνεις όμως τίποτα να στείλεις ένα email στην εταιρία. Οι αρτιζάνοι συνήθως βοηθάνε πάρα πολύ. δεν πρόκειται να σε αφήσει έτσι.

Για το εξοχικό, γιατί δεν πας την R41;

Μονο εγω οταν τελειώνω απο το ξύρισμα, λύνω την μηχανή την καθαρίζω και την σκουπιζω μετα;
Οπως και την λεπίδα ξέπλυμα στέγνωμα και αποθήκευση στο χαρτακι της

Εγώ ρε φίλε βάζω μία λεπίδα τη μία μέρα και σε δύο μέρες πάει για πέταμα.
Δεν προλαβαίνει να σκουριάσει. :smile:

Καλα κανεις.

Εγω βαριεμαι αφορητα μετα το ξυρισμα να κανω ολοκληρη διαδικασια.

Για αυτο και εχω βρει την μεση λυση που περιεγραψα και στεγνωνουν μια χαρα ολα αφου ξεπλυθουν επισης αποτελεσματικα.

Ναι μωρε ,χρωμα εχει μεινει ,εκει που εχει σκουριασει η λεπιδα.
Θα στειλω και ενα mail,μπας και.....

Παρέλαβα το πρωί την R 41 και πριν λίγο έκανα ένα φοβισμένο αρχικά αλλά τέλειο τελικά ξύρισμα. Το υπόλοιπο σετ απ ήταν σαπούνι tabac και λεπίδα Astra πράσινη, 1η χρήση!

Καλορίζικη.
Η R41 έχει πάρει αυτή τη φήμη από την προηγούμενη έκδοσή της. Αυτή είναι mid aggressive και πολύ δυνατή κεφαλή!
Απλά, δεν πας από τα πλαστικά που έχεις συνηθίσει να πιέζεις, σε R41!

Re: Απάντηση: Παραδοσιακό ξύρισμα

Παρέλαβα το πρωί την R 41 και πριν λίγο έκανα ένα φοβισμένο αρχικά αλλά τέλειο τελικά ξύρισμα. Το υπόλοιπο σετ απ ήταν σαπούνι tabac και λεπίδα Astra πράσινη, 1η χρήση!

Kαλως την δεχτηκες.

Τι να λεμε τωρα μιλαμε για μηχαναρα οχι αστεια. Αν της δειξεις την δεουσα προσοχη και την "ποτιζεις" γιατι οπως λεμε συνεχεια θελει βρεξιμο πριν καθε τραβηγμα ειναι η πιο VFM επιθετικη κεφαλη.

Και θα συμφωνησω με τον Μιχαλη οτι δεν ειναι τοσο επιθετικη οσο λεγεται. Η fatip δηλαδη ειναι πιο επιθετικη για εμενα .

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ανοιχτού τύπου και του κλειστού όσων αφορά το αποτέλεσμα στο ξύρισμα;