Παραδοσιακό ξύρισμα

Aναλογα την μηχανη. Η R41 πχ ειναι υβριδικη δεν ειναι εντελως ανοιχτη. Στις ανοιχτου τυπου -θεωρητικα- η λεπιδα ειναι πιο εκτεθειμενη αρα και κοβει περισσοτερο και κυριως λογω ανοιχτης χτενας κοβει μεγαλα γενια και πολλων ημερων.

Αλλα ολα αυτα ειναι θεωρητικα υπαρχουν κλειστου τυπου πολυ πιο επιθετικες απο αρκετες ανοιχτου τυπου.

Βασικά κοίτα τι σε βολεύει. Και στις δύο κατηγορίες υπάρχουν επιθετικές όσο και ήπιες μηχανές, οπότε κοίτα τι σου ταιριάζει σαν αίσθηση στο δέρμα.

Πιο πολύ είναι η αίσθηση. Δεν έχει να κάνει με αποτέλεσμα ή επιθετικότητα.
Ούτε καν στην ίδια μάρκα δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι η ανοιχτή είναι πιο επιθετική ή πιο αποτελεσματική από την κλειστή.
Στις Parker π.χ. η ανοιχτή είναι πιο mild από την κλειστή.

Εδώ και 1 μήνα ξεκίνησα το παραδοσιακό ξύρισμα και πήρα αυτή για να δω αν θα με βολέψει.
https://www.skroutz.gr/s/20975749/Nipavo-Pogotonomia-Line-Traditional-Double-Edge-Safety-Razor.html

Μάλλον είναι κλειστού τύπου.
Δεν έχω πολλά γένια και τα πηγαίνω αρκετά καλά.
Το μόνο μείον είναι ότι καθυστερώ περισσότερο σε σχέση με τα απλά ξυραφάκια.
Σκέφτομαι μήπως με μία καλύτερη μηχανή θα έκανα πιο γρήγορα.
Το πόσο καλά κόβει με ικανοποιεί και αυτή που έχω.
Επίσης σε σχέση με το 4 λεπίδες gillette fusion που ξυριζόμουν, δεν κάνει ο noxzema αφρός που χρησιμοποιώ.
Με τα safety razor θέλεις περισσότερη λίπανση.
Η αίσθηση πάντως του ζεστού μετάλλου όταν ξυρίζεσαι είναι άλλο πράγμα !!!

Χρόνια τώρα μετά το ξύρισμα έβαζα μπόλικο οινόπνευμα.
Με τις 4 λεπιδες είχα περισσότερο τσούξιμο γιατί προφανώς έγδερναν άσκοπα το δέρμα.
Τώρα πλέον δεν έχω τόσο έντονο τσούξιμο.

Αυτή είναι η κεφαλή V3A που λέμε.
Για τα λεφτά της πολύ καλή!
Πρακτικά, είναι μία DE89 on steroids.

Η ταχύτητα έρχεται με την εμπειρία.
Και όντως, οι αφροί είναι λάθος όπως και να το πάρεις.
Δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως.
Ένα σαπούνι του 1 είναι πολύ ανώτερο από αυτούς. :smile:

Θελω να παρω ενα τοοοοοοοοοσο δα μικρο τριφτη τυριων ,για να τριβω το stick μεσα στο μπωλ ,για να κανω εκει την σαπουναδα και οχι στο προσωπο μου.

Υπαρχει??

Ευχαριστώ!! Ναι πίεση δεν βάζω καθόλου, το είχα εμπεδώσει και με την r 89 αυτό. Τώρα με την r 41 απλά την περνάω σαν χάδι.

Θελω να παρω ενα τοοοοοοοοοσο δα μικρο τριφτη τυριων ,για να τριβω το stick μεσα στο μπωλ ,για να κανω εκει την σαπουναδα και οχι στο προσωπο μου.

Υπαρχει??

Τρίβε το πάνω σε βρεγμένο πινέλο.
Γραβιέρα είναι μωρέ το στικ να το βάλεις στα μακαρόνια;

Μια επιθετικη μηχανη δεν σημαινει οτι ειναι και επικινδυνη.
Ειδικα στην r41 οι μηχανικοι της muhle κανανε
εξαιρετικη δουλεια και ειναι μια πολυ ασφαλης μηχανη.

Για το face lathering (και οχι μονο) νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιειται
ενα πινελο με ανοιχτο θυσανο, δλδ ή ενα στρωμενο πινελο. ( η ενα
της ακριβοτερης κατηγοριας)

Κανα επικαιροποιημένο starter pack* υπάρχει; Μην πάω κατευθείαν στην r41 που αναφέρετε αρκετοί και ψάχνω το λαρύγγι μου!
Αν και εδώ και καιρό τα κούρευα με τη κουρευτική, γιατί βαριόμουν και γιατί με τα απλά ξυραφάκια είτε θα σφαζόμουν είτε θα ήταν αρκετά ερεθισμένο το δέρμα παντού, είπα να την κάνω την μετάβαση. Δεν έχω να χάσω και πολλά.

* Όταν λέω pack, δεν εννοώ κουτί να τα έχει όλα μέσα. Πιο πολύ κάτι σαν πραγματάκια που δουλεύουν καλά μαζί, για κάποιον που ξεκινάει. Κατά προτίμηση από Ελλάδα, advanced πειράματα αργότερα.

Βρε δεν πειράζει, αλλά νομίζω ότι θα σε παιδέψει περισσότερο.
Μάικ αποκαλυψη.
Απλα "ξεβρακωθηκε" το stick της speick σε συγκριση με το argos.
To ετριψα μεσα στο μπωλ,αλλα σε καμμια των περιπτωσεων δεν εκανε τον αφρο του argos.
Yποψην οτι η συγκριση ητονε επιτοπια και μετα, απο την καψα μου εβαλα και μια μεριδα argtos και περασα και μια φορα ακομα,
Κατακοπηκα βεβαια ,αλλα ας μην το κανουμε θεμα.
Συνεχιζω να μην εχω σε ιδιαιτερρη εκτιμηση τα feather.
Πρωτη χρηση και ειναι σαν η τριτη των Gillette.

E ναι ρε φίλε, δεν έχει καμία σχέση, ούτε σαν απόδοση στο ξύρισμα ούτε το δέρμα που σου αφήνει μετά!
feather σε επιθετική μηχανή δεν έχεις λόγο καν να βάλεις.
Αν κόβεσαι, θέλεις ακόμη προπόνηση στην τεχνική μου.
Έχω να κοπώ κάτι χρόνια και πάντα ήταν από βλακείες που έκανα (ταρζανιές).
Και κόψιμο, η κλασσική τελίτσα που είναι σαν να έχεις σπάσει μπιμπίκι, όχι κάτι το χοντρό.

Κανα επικαιροποιημένο starter pack* υπάρχει; Μην πάω κατευθείαν στην r41 που αναφέρετε αρκετοί και ψάχνω το λαρύγγι μου!

Ασφαλής μηχανή για να ξεκινήσεις είναι η Merkur 34C (έχω σταματήσει να γράφω απλά 34C γιατί όλοι με ρωτάνε γιατί να αγοράσουν σουτιέν).
Λίγο παραπάνω, και αξίζει και τα λεφτά της είναι η Rockwell 6C. Στην 6S μην πας ούτως ή άλλως, η 6C είναι καλύτερη και στη μισή τιμή.

Σε λεπίδες, δώσε 10 και πάρε καμιά 10αριά διαφορετικές πεντάδες να έχεις να δοκιμάζεις. Astra, Gillete, κλπ κλπ.
Κρέμα και πινέλο, με 6-7 από το super market παίρνεις ένα γουρουνάκι της Omega και μία κρέμα της Nivea.
Αν θέλεις να γλυτώσεις και το σαραντάρι της μηχανής, στο super market έχει και της Wilkinson. Νομίζω έχει κάπου στα 10 ; :smile:

Ασφαλής μηχανή για να ξεκινήσεις είναι η Merkur 34C (έχω σταματήσει να γράφω απλά 34C γιατί όλοι με ρωτάνε γιατί να αγοράσουν σουτιέν).
Λίγο παραπάνω, και αξίζει και τα λεφτά της είναι η Rockwell 6C. Στην 6S μην πας ούτως ή άλλως, η 6C είναι καλύτερη και στη μισή τιμή.

Σε λεπίδες, δώσε 10 και πάρε καμιά 10αριά διαφορετικές πεντάδες να έχεις να δοκιμάζεις. Astra, Gillete, κλπ κλπ.
Κρέμα και πινέλο, με 6-7 από το super market παίρνεις ένα γουρουνάκι της Omega και μία κρέμα της Nivea.
Αν θέλεις να γλυτώσεις και το σαραντάρι της μηχανής, στο super market έχει και της Wilkinson. Νομίζω έχει κάπου στα 10 ; :smile:

Thanks for the info.
Κρέμα έχω μια της apivita που μου έκαναν δώρο, μπορεί να την δοκιμάσω, αλλά θα πάρω και καμιά άλλη.
Πινέλο, μπορεί να κλέψω από τον father, αλλά μάλλον όντως θα πάω σε omega. Θα πάω που θα πάω super market. Αν έχει, το τσίμπησα.
Οι λεπίδες όντως αλλάζονται τόσο συχνά; Ακόμη και για μια φορά και πέταμα έχω δει κάπου αλλού!

Οι λεπίδες είναι τόσο φτηνές που όντως, κάποιοι κάνουν ένα ξύρισμα και την πετάνε.
Αλλά δεν είναι ανάγκη, οι περισσότεροι τις κρατάμε για 3 ξυρίσματα π.χ.
Το να τις κρατήσεις για παραπάνω, δεν έχει νόημα, μιλάμε ότι κοστίζει ας πούμε 0.20 η λεπίδα, εκεί που τα πλαστικά ανταλλακτικά πάνε στα 3-4 το ένα.
Όλη την πεντάδα να πετάξεις μετά από ένα ξύρισμα, αυτό το κόστος δεν το πιάνεις.

Ωραίο σαπούνι, ωραία αρώματα, του γιατρού δεν τα πιάνει, αλλά σε παρουσίαση σκίζει.
Druadia και hades έχω βάλει στο μάτι.
Ο Σταρόβας για μια ακόμη φορά δείχνει ότι δεν ξέρει να ξυρίζεται.