Παραδοσιακό ξύρισμα

Μπράβο βρε Μιχάλη ευχαριστούμε πάρα πολύ με τα καινούργια θέματα που έρχεσαι και ανοίγεις στο φόρουμ, σου είμαι υπόχρεος..

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑV ΝΗΜΑΤΑ ΕΤΣΙ??
b1e770db7bfc52b2d6e1c034493d782e.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Για το follow up της υποθεσης, δεν εχω ξανακανει καλυτερο ξυρισμα. & _

Αυτά είναι! :p
Εγώ πήρα ένα Faena Xylon & Mirtl after shave balm και μυρίζει σαν βιξ!
Τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους;
Όχι τίποτα άλλο, δεν μπορώ να πάρω και άλλο, θα φάω κράξιμο! :bigcry:

Μου πέφτει μακριά ο Πειραιάς...
Θα πρέπει να πάω με τρένο και μετά με τα πόδια, που σημαίνει 3 ώρες χάσιμο χρόνου

Αυτά είναι! :p
Εγώ πήρα ένα Faena Xylon & Mirtl after shave balm και μυρίζει σαν βιξ!
Τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους;
Όχι τίποτα άλλο, δεν μπορώ να πάρω και άλλο, θα φάω κράξιμο! :bigcry:
Καντο υγρο καπνισματος. Βιξ με μηλοπιτα :p

Μου πέφτει μακριά ο Πειραιάς...
Θα πρέπει να πάω με τρένο και μετά με τα πόδια, που σημαίνει 3 ώρες χάσιμο χρόνου

Θα πηγαινω να μυριζω εγω. Αλλα δεν ξερω πως να σου στειλω την μυρωδια :p

Τα παραπανω παντως που πηρα ειναι ωραια....
(μυρίζομαι πως τα πολλα λεφτα θα τα φανε οι κρεμες και τα after play σε αυτο το νεο ρουβίκωνα που μας εριξες...)

Μηπως να διοργανωσουμε καμια ανταλλαγη τετοιων προιοντων? Εστω οι δυο μας :D

Βλεπω οτι πολλοι σκοπευετε να γινετε μαστορες της φαλτσετας...
Ευγε σας και εις ανωτερα !

Και μερες που ειναι χρειαζεται και ενα κουϊζακι εγκυκλοπεδικου ενδιαφεροντος...

Ξερετε απο που προερχεται η φαλτσετα ;

Ο νικητης κερδιζει για ολους τους υπολοιπος μια virtual φαλτσετα στον εδω ιστοχωρο...
Ισως και δυο.

Αλλα μη κλεψετε...

ΥΓ. Παρακαλειται ο Ζαγγογιανης να μην συμετασχει αν βλεπει το νημα...ειναι σαν να κλεβει εκκλησια.

Θα πηγαινω να μυριζω εγω. Αλλα δεν ξερω πως να σου στειλω την μυρωδια :p

Τα παραπανω παντως που πηρα ειναι ωραια....
(μυρίζομαι πως τα πολλα λεφτα θα τα φανε οι κρεμες και τα after play σε αυτο το νεο ρουβίκωνα που μας εριξες...)

Μηπως να διοργανωσουμε καμια ανταλλαγη τετοιων προιοντων? Εστω οι δυο μας :D

Και εγώ προβλέπω να χρειαζόμαστε μεγαλύτερο ντουλάπι από τις γυναίκες μας σε λίγο! :flipout:
Λες να βρούμε μικρές συσκευασίες να τα παίρνουμε μισά μισά; :p
Έχω βάλει ήδη στο μάτι τα tabac.
Αυτό το balsam πάντως το ανταλάσσω με οτιδήποτε μυρίζει καλύτερα αν σου αρέσει! :flipout:

Να υποθέσω ότι έχει σχέση με τα φαλτσέτα τραγουδιστών; :)

Απο την Ιβηρικη Falcata των αρχαιων χρονων...Ειπαν...καλη θα ειναι και για ξυρισμα.
Προσεξτε το κυρτο σχημα της προς τα κατω...

17-520144-recadre.jpg

falcata-iberique.jpg

Απο καποιους μεταλουργους κατασκευαζεται ακομα για διαφορους χομπιστες. Και εχει και το succes story της.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχει συγγενεια με την Ελληνικη Κοπιδα απο την οποια και ισως προερχεται.

Οποτε...θελει πολυ προπονηση

Bεβαια η αλλη εξηγηση μπορει να ειναι οτι..."κοβει φαλτσα".

Το "φαλτσο" μπορει να σημαινει το "λαθος" (ισως γιαυτο και βλεπουμε με μπαμπακια στο προσωπο καποιους που επιχειρουν το ξυρισμα αυτο στο σπιτι τους ;) ), αλλα στη γλωσσα μας σημαινει και το πλαγιο.

Ειδατε πως κολανε ολα αυτα...απο τοτε μεχρι σημερα...

Να προσεχετε. Και ευτυχως που σημερα ειναι μικρες οι φαλτσετες. :BDGBGDB55:

...αλλά εξίσου επικίνδυνες!

Το tabac είναι απ' τ' αγαπημένα μου σαπούνια (πέρα απ' τη μυρωδιά ταιριάζει και στον δέρμα μου - πολύ βασικό κριτήριο). Συνήθως το χρησιμοποιώ σε stick απευθείας στο πρόσωπο που βολεύει και για face lathering. Μύρισέ το όμως πριν το πάρεις (το έχει ο Hondos σε κρέμα - προτιμώ το σαπούνι αλλά η μυρωδιά είναι σχεδόν ίδια). Η μυρωδιά του που λες δεν αρέσει σε όλους, είναι αρκετά "βαριά". Το λέω γιατί ήδη την πάτησες μια φορά (tip: δε θα είναι η πρώτη).

Πάντως κι εγώ απορώ για ορισμένα προϊόντα που εκθειάζουν το άρωμά τους: για μένα είναι στην καλύτερη αδιάφορα (π.χ. after shave lotion Floid Vigoroso) στη χειρότερη... δεν τα πλησιάζω. Είναι που παίζει πάρα πολύ ο υποκειμενικός παράγοντας (λογικό αφού μιλάμε για όσφρηση). Οπότε προσοχή στις αγορές ακόμα κι αν διαβάζεις τα καλύτερα!

Last edited:
Καλά, σίγουρα υπάρχει το υποκειμενικό και το αντικειμενικό στα αρώματα.
Αντικειμενικά μυρίζει σαν βίξ.
Υποκειμενικά, σε κάποιους αρέσει η μυρωδιά του βιξ.

Στo δέρμα μου γενικά πάνε τα πικρά αρώματα, για αυτό και πάω προς τα εκεί.
Αν βάλω ξινό άρωμα, όπως κάτι εσπεριδοειδή που κυκλοφορούν, όλα μυρίζουν σαν Μυρτώ πάνω μου και αν πάρω γλυκό, τα μισά μυρίζουν σαν λιβάνι.
Μου πάνε γενικά σανδαλόξυλα, tobacco, κέδροι κλπ.

BTW, θεώρησα ότι αν βάλω το balm δεν χρειάζεται να βάλω after shave (ο νουμπάς) και θυμήθηκα πως είναι να ξυρίζεσαι με πενταπλό ξυράφι... :bigcry:

Μετά το ξύρισμα, την μηχανή την ανοίγουμε και βγάζουμε το ξυραφάκι;
Την ξεβιδώνουμε απλά για να πάρει αέρα;
Την αφήνουμε όπως έχει;
Γιατί διαβάζω διάφορα και ακόμη και το ότι δεν πρέπει να βγάζουμε το ξυραφάκι επειδή δεν ξέρουμε πως το είχαμε βάλει την προηγούμενη φορά, μου ακούγεται λογικό.

Απάντηση: Re: Παραδοσιακό ξύρισμα

Μετά το ξύρισμα, την μηχανή την ανοίγουμε και βγάζουμε το ξυραφάκι;
Την ξεβιδώνουμε απλά για να πάρει αέρα;
Την αφήνουμε όπως έχει;
Γιατί διαβάζω διάφορα και ακόμη και το ότι δεν πρέπει να βγάζουμε το ξυραφάκι επειδή δεν ξέρουμε πως το είχαμε βάλει την προηγούμενη φορά, μου ακούγεται λογικό.
Δε ξέρω τι λένε οι ειδικοί, εγώ ποτέ δεν την άνοιγα αν δεν ήταν να αλλάξω κσουραφι

Εγώ πάλι την ανοίγω κάθε φορά αφενώς για να ξεπλένω το ξυραφάκι αφετέρου για να καθαρίζω και τα κομμάτια της μηχανής (αν τα καθαρίσεις μετά το ξύρισμα είναι πολύ εύκολο να φύγουν τα υπολείμματα ενώ μετά από καιρό κολλάνε και θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια). Επίσης με βολεύει γιατί συνήθως δε χρησιμοποιώ την ίδια μηχανή στο επόμενο ξύρισμα οπότε θα έβγαζα το ξυραφάκι ούτως ή άλλως (την εναλλακτική να έχω ξεχωριστό ξυραφάκι σε κάθε μηχανή τη δοκίμασα και δε βόλεψε γιατί ξέχναγα πόσες φορές είχα ξυριστεί με το καθένα, ειδικά σε μηχανές που χρησιμοποιώ μια στο τόσο). Βασικό: κάθε φορά που πλένουμε τη μηχανή την αφήνουμε να στεγνώσει πριν την ξανασυναρμολογήσουμε.

Γενικά πάντως δε νομίζω ότι κάνει κακό ούτε να αφήνεις το ξυραφάκι μέσα ούτε να το βγάζεις (αρκεί να καθαρίζεις τη μηχανή μια στο τόσο). Τώρα αυτό για το ξυραφάκι ότι δεν ξέρουμε πώς το είχαμε βάλει πριν, ίσως έχει κάποια λογική αλλά τραβηγμένο μου φαίνεται. Κι αν το βάλεις ανάποδα τι έγινε; Εγώ τουλάχιστον δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά. Αν είναι πάντως τόσο σημαντικό για κάποιον μπορείς εύκολα να έχεις κάποιο κανόνα που να στο θυμίζει, π.χ. όταν το βγάζεις απ' τη μηχανή να το βάζεις πίσω στο χαρτάκι του με την όψη που ήταν πάνω οπότε μετά το ξαναβάζεις με την ίδια. Κάποια ξυραφάκια έχουν και αριθμούς στην κάθε πλευρά, οπότε λες π.χ. ο μικρότερος πάντα από πάνω. Αλλά και πάλι μου φαίνεται υπερβολή.

Δε ξέρω τι λένε οι ειδικοί, εγώ ποτέ δεν την άνοιγα αν δεν ήταν να αλλάξω κσουραφι

Μία φορά δεν την άνοιξα να την καθαρίσω και την επόμενη βρήκα μισή τριχωτή μουσούδα μέσα!

Εγώ πάλι την ανοίγω κάθε φορά αφενώς για να ξεπλένω το ξυραφάκι αφετέρου για να καθαρίζω και τα κομμάτια της μηχανής (αν τα καθαρίσεις μετά το ξύρισμα είναι πολύ εύκολο να φύγουν τα υπολείμματα ενώ μετά από καιρό κολλάνε και θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια). Επίσης με βολεύει γιατί συνήθως δε χρησιμοποιώ την ίδια μηχανή στο επόμενο ξύρισμα οπότε θα έβγαζα το ξυραφάκι ούτως ή άλλως (την εναλλακτική να έχω ξεχωριστό ξυραφάκι σε κάθε μηχανή τη δοκίμασα και δε βόλεψε γιατί ξέχναγα πόσες φορές είχα ξυριστεί με το καθένα, ειδικά σε μηχανές που χρησιμοποιώ μια στο τόσο). Βασικό: κάθε φορά που πλένουμε τη μηχανή την αφήνουμε να στεγνώσει πριν την ξανασυναρμολογήσουμε.

Αυτό πια με τις πολλές μηχανές...
Είναι θέμα mood ας πούμε το ποια θα χρησιμοποιήσεις; :p

Γενικά πάντως δε νομίζω ότι κάνει κακό ούτε να αφήνεις το ξυραφάκι μέσα ούτε να το βγάζεις (αρκεί να καθαρίζεις τη μηχανή μια στο τόσο). Τώρα αυτό για το ξυραφάκι ότι δεν ξέρουμε πώς το είχαμε βάλει πριν, ίσως έχει κάποια λογική αλλά τραβηγμένο μου φαίνεται. Κι αν το βάλεις ανάποδα τι έγινε; Εγώ τουλάχιστον δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά. Αν είναι πάντως τόσο σημαντικό για κάποιον μπορείς εύκολα να έχεις κάποιο κανόνα που να στο θυμίζει, π.χ. όταν το βγάζεις απ' τη μηχανή να το βάζεις πίσω στο χαρτάκι του με την όψη που ήταν πάνω οπότε μετά το ξαναβάζεις με την ίδια. Κάποια ξυραφάκια έχουν και αριθμούς στην κάθε πλευρά, οπότε λες π.χ. ο μικρότερος πάντα από πάνω. Αλλά και πάλι μου φαίνεται υπερβολή.

Σε κάποιο blog διάβασα, ότι ακόμη και όταν την ξεβιδώνεις χάνεις την αρχική γεωμετρία.
Τι να σου πω. Εγώ ακόμη προσπαθώ να κόψω μία γραμμή τρίχες που μένει κάτω από τη μύτη μου και δεν τα καταφέρνω με αυτό το ξυραφάκι! :slapface:

Kαλα...εσενα στο δερμα σου βουρδουλιες πανε,αλλα ας μην το κανουμε θεμα!:flipout:

Την επόμενη φορά θα σου έρθω με λιβανάτο άρωμα καμάρι μου να με χαρείς! :flipout:

Χεχε κλασικά κάτω από τη μύτη είναι απ' τα δυσκολότερα σημεία (αλλά μαθαίνεται σύντομα don't worry). Βέβαια όσο πιο μεγάλη η κεφαλή της μηχανής τόσο δυσκολότερο (η Futur π.χ. έχει απ' τις μεγαλύτερες, η 34c είναι μια χαρά). Ήταν το μόνο σημείο που μου είχε λείψει η Mach 3 - αυτό το μονό ξυραφάκι απ' την πίσω μεριά καθάριζε τις τρίχες κάτω απ' τη μύτη πανεύκολα - αλλά μην ανησυχείς σε λίγα ξυρίσματα θα το μάθεις.

Για τις πολλές μηχανές τώρα κοίτα απ' τη μία μεριά είναι λειτουργικό το θέμα, δηλαδή σε καθημερινό ξύρισμα χρησιμοποιείς μια πιο ήπια ενώ σε γενιά 3 ημερών μια πιο επιθετική, από την άλλη είναι και ανανέωση να αλλάζεις μηχανές (όπως και πινέλα και σαπούνια κτλ.). Και σίγουρα είναι και θέμα διάθεσης. Μπορεί να θες απλά να τελειώνεις οπότε δε θα πας στη R41 που θέλει προσοχή και ηρεμία, μπορεί να θες να ξαναδοκιμάσεις μια παλιά μηχανή που δε σε είχε βολέψει να δεις πώς τα πας τώρα που έχεις περισσότερη εμπειρία κτλ. Μου έχει τύχει ν' αποκλείσω μηχανή επειδή μ' ερέθιζε και μετά από μήνες λέω "βρε δεν την ξαναδοκιμάζω;" και να κάνω απ' τα καλύτερα ξυρίσματα... Και με πινέλα αντίστοιχα. Όπως λέω και παραπάνω είναι και ανανέωση, όταν ξέρεις καλά τον εξοπλισμό σου μπορείς να καταλάβεις ποιος συνδυασμός ταιριάζει καλύτερα τη συγκεκριμένη μέρα. Βέβαια πολλές φορές χρησιμοποιώ τα ίδια μηχανή για σειρές ξυρισμάτων και άλλες φορές αλλάζω συνεχώς. Αλλά ειδικά με τα σαπούνια σπάνια να χρησιμοποιήσω το ίδιο στην σειρά (εκτός από ταξίδι εννοείται, εκεί Tabac και La Toja stick, συνθετικό πινέλο και κάποια short handle μηχανή να πιάνει λίγο χώρο).

Τρίτο ξύρισμα με Persona και με φιλετάρισε κανονικά στο πάνω χείλος...
Ενώ τα πήγαινε μια χαρά και ξύριζε καλύτερα από το Astra στα πρώτα δύο ξυρίσματα, στο τρίτο βγήκε ο Jack ο Αντεροβγάλτης από μέσα της.

Οι τρίχες κάτω από τη μύτη ούτε με κόντρα δεν έφυγαν.
Δηλαδή αν είχα πάρει futur και δεν χρησιμοποιούσα την παλιά μηχανή θα κυκλοφορούσα με Hitler style μουστάκι; :flipout: